lindamariasvensson

Fredag

Kategori: Fredrikstad

Imorse var jag väldigt trött, igår kväll tog ganska hårt på mig. Men som tur var hade jag tid att somna om, twice. Och dessutom satt jag en halvtimme i solen med lite Änglar och Demoner. Kallt som attan var det dock, men drog på mig en tröja och drog upp ärmarna en bit så var jag fit for fight. Bra läsning för övrigt! Älskar detaljrikedomen i den boken. Det är helt klart avgörande i om jag gillar en bo eller inte, har det alltid varit. Desto mer skitsnack inuti storyn desto bättre. Det där fick mig att låta smart...

Tog mig en tur till stan och framkallde lite kort. Det var nog det dyraste jag köpt i förhållande till vad jag fick. Jag trodde fullt seriöst at hon gjort fel när hon sa vad det kostade. Men sedan blev jag lite stolt när jag stöttade ett "lokalt" företag istället för att få ner det på internet. Det var ju försent för att göra något annat än att se positivt på situationen iallafall...  Jobbade lite, en sisådär sju timmar. Det var ok, I did good.

Ledigt påskafton fick jag också, vilket kan ha bidragit till min arbetsprestation eftersom jag minsann inte behövde något kaffe för att vara speedad. Det är bra, ledig från onsdag vid 15 till onsdag veckan efter vid 12. kommer jag bli rik av detta? NOPE. BUT I DONT CARE. 

Sedan, som grädden på moset, kom det en pojkvän och mötte mig när jag slutade vid 20, BÄST. Han startade med linen "Börjar det regna nu tar jag livet av mig." vilet ju sänkte stämningen lite, men sedan gav jag honom ett påskägg, och då blev han glad.

Hr många gånger jag vet att jag skrivit på norska nr jag ska skriva svenska idag? Fem. Wtf?!

Godnatt. Imorgon är det 7.30-15.30 som gäller. Kaffekaffekaffegymgymgymmammahämtar.

<3

Kategori: Funderingar

Ännu en känslostorm. Jag som hela dagen gått runt och tänkt att det varit så bra ett tag nu.

Du jag vet en hemlighet
Det finns en stjärna man får ta ner
Det finns en stjärna som är din
Och vill du veta en sak till
När skeppen lägger ut från land
Och du ska långt långt bort nånstans
Ta den alltid med i din hand
Ta den alltid med överallt
Jag önskar dig allt vackert för du är
Det bästa som jag vet


Tur jag har så fina vänner som finns kvar trots att jag försvann iväg ett tag <3

Det är vår

Kategori: Fredrikstad

Idag har jag och finaste hängt på stan och ätit mjukglass. Solen sken något galet och jag kände mig söt, något som pojkvän var duktig på att påpeka idag. En bra dag alltså!
Vi satte oss nere på bryggan vid vattnet och myste i solen. Det var en liten välbehövlig paus från våra datorer. 

Vi gick vidare mot gymmet och jag tränade bröst och triceps idag. Älskar hantlarna <3 Viktigaste efter träning är ju mat, och Gustaf var sugen på Subway. Det är bra att de har det i den här stan. tror nog det är det stället som serverar mest sallad i sin mat. De har inga salladsbarer här, konstigt...


Morgonmysig

Kategori: Ordinary

God morgon! Jag måste säga att det där att gå och lägga sig med Gustaf trots att han börjar jobba 4h tidigare är en ganska bra grej. Inte då när jag snoozar fram till 10 och inte får ett skit gjort. Utan när jag ställer klockan(ute i vardagsrummet då, annars hade jag ALDRIG gått upp) på 7-8 beroende på nr jag börjar jobba och sedan tar det lugnt framför datorn. Hatar att gå upp gör jag ju oavsett, men det här funkar ok. 

Nu är klockn 8 och jag har skkicat ut lite mail och suttit och gäspat den senaste timmen. Nu skriker magen efter mat och det är dags att göra sig iordning. Jobbar bara 10-14 idag, sedan blir det gym och strosa runt på stan med Gustaf, mys!

Det var allt... ja, det var det nog.

Dagens peppköp

Kategori: Fredrikstad

Hittade en annan rea som hade skorna i rätt storlek. <3

Och en talva som kommer passa fint med vem jag vill vara... oooch mina kommande fotoramar.

Lediga tisdagen

Kategori: Fredrikstad

Här kommer lite djupa ord om livet:

Har inte gjort ett skit idag, men ändå hunnit med en hel del. Världens längsta pass med rygg/biceps/mage på gymmet, 1,5h höll jag på så fick skippa löpningen på slutet för jag började bli hungrig. Har lärt mig repövningarna nu så dags att skaffa ett inför resan och även lägga upp et kroppsviktbaserat program så jag kan träna varsomhelst.
Var sedan och vaccinerade mig. Det tog 10min och kostade 1055:-. Helt plötsligt känns akrylnaglar inte så dyrt.
Jag handlade, diskade och tvättade - duktig flicka. Jag lagade tom mat utan att ha ihjäl någon. Jag älskar att ordna med mat och planera, men själva stå vid spisen och värma den gillar jag inte, för jag har ingen kontroll då. Så varm mat är inte min grej. Särskilt inte när det är kyckling man steker och man inte kan provsmaka. På tal om igenting så säger jag emot mig själv lite där, för den kycklingen är redan död och Gustaf kommer inte köpa mer bara för att jag provsmakat en tesked, så egentligen borde jag kunna äta den. Det är ju trots alt industrin jag inte gillar, och att människor äter djur är faktiskt fullt naturligt.
Och på varje dags att göra lista så finns ju bilder med, och jag skickade iväg en hög till Kathleen för utval, så ska vi se vika hon väljer att få fixade. 

Sedan tog jag mig en rast i solen - för att jag kunde. Det var mysigt, pratade med stackars sjuka mamma i telefon. Himla prktiskt det där, nästan dagligen håler hon mig sällskap på skype hem från jobbet. När man är trött, stressad och väskan är sjukt tung är det inte altid lika kul att försöka gå fortare hem bara för att få jobba mera.. Därför är det en bra paus att bara få snacka skit :)

Ännu en matbild för att visa mamma att jag visst äter, och lite mer varierat än pulvermos och frysta grönsaker.

Gröna linser med stekt lök, parmesan och soltorkade tomater(två sisnämnda smakade dock ingenting) som sitter ihop med hjälp av ägg, mjölk och mjöl.




Hur man är lat på riktigt

Kategori: Ordinary

Har nu haft den där bikinidelen på mig trots att den är för stor. Vad gör man då? Jo, man knyter åt den ännu hårdare, och sedan inser man fem timmar senare varför man har sådan sjuk värk i axlar och nacke. Mums! Tror ni man får ta med ilägg på flyget? Palla beställa ny, DET ÄR SÅ JOBBIGT ATT FYLLA I ADRESSFÄLT. Och frakt på typ 59:-, dyrt som bara den jo(hoho...). Blir ännu mindre pepp på det hela när de har 40% på dyraste varan, vilket denna gång även inkluderar märkesvaror, och 40% på converse har ju butiker ca, tja, typ aldrig? Men näää...

Väntar på att luggen ska växa ut, men är trött på att ha håret bakåt hela tiden. Cafeteriaoutfit blir det då, så firade min lediga dag med att ha håret så mycket överallt jag bara kunde. Och nej, jag älskar fortfarande att ha lugg, men jag behöver kunna bli av med den(sätta upp eler nåt) i den kommande värmen. Och en lugg blir lång så sjukt fort så lär inte vara några problem. 

Älska mobilbilder btw... uff. Hatar bloggar med mobilbilder.


Ledsen

Kategori: Funderingar

Min bikini som jag köpte från Ellos har blivit för stor. Ingen förmögenhet, nej, och den finns kvar, så kanske köper den i en mindre. JÄVLA TUTTAR. Jag önskar verkligen jag kommit igång med träningen typ 6mån tidigare så jag hade hunnit bli mer biffig.

Jag lär mig

Kategori: Ordinary

Inte fota då, för det här blev suddigt. Men det är en mobilbild och det är mörkt.

Men detta är iallafall dagens frukost!
Förbättringen sedan jag åt Frosties hemma hos Emma Persson när jag var 10 då: Inget socker i teet, detta te är så gott så det behövs inte. Inget smör på mackan, kompensera det torra med några gurkskivor mellan ägg och lax, perfekt. Lyxade till kaffet idag med skummad mjölk och kanel, men var duktig och valde lättmjölk. Eftersom jag inte märker någon skillnad så spelar det ingen roll.
Större delen av fettet får jag i laxen, protein finns i både bröd, mjölk, ägg och det grova brödet. Sallad är bra, tror jag, bukfylla tillsammans med teet kanske? Och kaffe gör mig mätt. Visserligen är den där smörgåsen tillräckligt för att göra mig mätt, men ändå. Jag lär inte få äta på ett par timmar.

Mellanmål proteinshake, stor kaffe och en näve räkor.

Middag:


Pulversoppan gjorde Gustaf, det är broccoli och blomkål tillagt där samt lite parmesan. Mackan är utan smör, gurkbitar kopenserar alldeles utmärkt även under tonfisken. Ja, det är då 120g tonfisk i olja här, samt en massa vitlökspeppar, det bröd butiken hade med mest protein och minst fett och kolhydrater, och rödlök och gurka på toppen. vet inte hur illa det är med ola, men jag behöver både tömma tonfiskförrådet, det är gott och fisken är nyttig :) Mätt som ett monster.

OCH DET ÄR HELT ÄRLIGT ASGOTT OCH FAKTISKT KUL ATT VETA VAD MAN ÄTER. Dock inte särskilt kul när man till kvällsmat igår gick till Shell och köpte en pse Gott och Blandat...

Magic Magnifique

Kategori: LS Photo & Design

Hann bara med en snabb bild igår kväll, har lyckats låsa minneskortet så ingen av bilderna går varken att radera eller klippa ut. Därför har ag över tusen bilder i olika mappar att välja ut bland, phew.. Men denna var fin, så vi får börja med den!

Om någon vill ha våfflor

Kategori: Fredrikstad

Så kan jag numera göra våfflor. 15 liter röra senare(räcker i fyra fem dagar på jobbet) kan jag receptet utantill! Kan dock bara fixa röror på 5 liter styck....


Nyvaken

Kategori: Ordinary

Eftersom det idag var dags att flytta på klockan och tjohejsan så självklart ska man fira detta med för lite sömn. 2,5h blev det. Idag ska Herr Kaffe minsann visa vad han går för. Vegar kommer och hämtr mig om 15min nu så måste göra mig klar. Hoppas på gryma, bättre och bästast bilder idag. Minst. Bilder bra nog för alla omslg i hela världen, Vogue också, även om det är en påni jag ska fota. Nej, gå var det ja!

Ett steg närmare

Kategori: Fredrikstad

Då har man sparat ansökan till skolorna, det är än så länge bara två kurser, och distans, men det får jag leva med i höst eftersom jag inte är redo att flytta för en skola förrän jag stått på hemmamark i några veckor, och då är det för sent för att välja höstterminen.

Menmen, nöjd är jag! De tre kurser jag helt vill läsa är gynasiekurser på distans. Låter ju lagom häftigt tänker man då, komvux liksom... men hey, det fanns INGET som gav mig det jag ville ha i distansform och Grafisk Kommunikation A, B och C borde nog kunna lära mig en hel del, med tanke på hur sjukt mycket jag lärde mig genom Foto A, B och C! Sådeså!

Varför jag är vaken när Vegar hätar mig halv åtta imorgon för att åka till Kathleen? För at jag inte vet om min mobil ställer om till sommartid på egen hand, så jag måste övervaka den...


Jobbigt att jobba bland kakor och glass

Kategori: Ordinary

Idag har jag haft ett sockersug utan dess like. En våffla som blivit stekt för länge, plocar upp och river isär, men lyckas säga till mig själv att NEJ, inte idag. Hände garanterat tio femton gånger idag.
Ska jag äta onyttigt så ska jag äta det som är asgott, inte "bara för att". För ja, våfflor är goda, men inte när jag går och smakar småbitar i pauserna bakom kassan. Så under dagarna när jag har sönder bitar med jordgubbstårta, asgood cheesekake, vi har tortillachips med massa goda saker at dippa i.. fyfan va tungt det var idag. Mjukglass med oboy ska vi inte ens prata om.. 

Sedan har jag varit sugen på att vara ledig med. Alltså var en av de som springer runt inne på Torvbyen en dag som denna. Lördagar med fint väder innebär att alla inviger sina senaste klädköp som de känner sig snygga i. Du ser aldrig klackar på vardagar, men på lördagar är det klackar och lockat hår ÖVERALLT. Snygga killar 20-25 är aldrig inne på centret mån-fre, de visar sig först på lördagar. 

Och jag gillar det faktum att jag är sur på Gustaf för att han städat när jag skulle göra det idag. Det är bra :) <3 Så nu ska jag nog packa lite och även förbereda för imorgon, för då blir det hem till Kathleen och träffa nya hingsten!

En sak är bestämt

Kategori: Funderingar

Jag ska söka samma utbildning som jag gick i våras. Den kommer jag in på, den gillade jag, den har jag redan fixat böckerna till och jag får csn om jag vill. Dessutom är den på distans så det är ok att bo lite varstans. Den får vara min bakcup eftersom jag inte har en plan a, b och c ännu. Att planlägga att man ska jobba utan att faktiskt ha ett jobb är ju ganska dumt, iallafall i lilla uddevalla.
Det är så kort tid kvar nu, 31 dagar tills sista arbetsdagen. Räknade på det igår och tror det blev att om jag jobbar sex dagar i veckan fram till flytt, inklusive påskafton så är det idag 23 arbetsdagar kvar. INGENTING. Men ganska mycket, för de släpper mig inte. Frågade om jag kunde få ledigt på påskafton, men kunde inte få svar på det. Trots att bortsett Ove, som lagar mat och inte alls har samma jobb som jag, så är det ingen som sökt om ledigt. Och de har inte tänkt anstlla någon ny efter att jag slutar... får hoppas att alla extrahjälper blir superrutinerade typ imorgon då, för annars blir det tufft för alla. Om jag nu inte kan få ledigt av den anledningen att de andra inte är bra nog? För fine om det inte fanns någon som kunde jobba, men tillräckligt många kan ju. Blöh, nä, nu låter jag surare än vad jag är. Att inte få ledigt har sina fördelar det med - fem dagar själv i lägenheten utan jobb, jag borde ju hinna med disken iallafall?

Kan jag inte prata om annat än flytten?

Good reading

Kategori: Funderingar

Chefen la precis upp denna artikeln på facebook och jag älskar att killen vill jobba på NAV, det hade varit så klockrent mot alla som är för lata. Jag är även sjukt imponerad av hur han orkar. Men det blir vad man gör det till, antar jag.
Blir såsugen på att jobba inom politik när man läser detta. Nej, det är fel. Men jag vill göra något, få det bättre. Man blir väl inspirerad, helt enkelt. Men då hade det varit fint att faktiskt ha något att säga till om, vilket inte många politiker, baserat på ord och sedan brist på handling, verkar ha. 

Nu ska jag göra klart dagens att göra, och sedan blir det sömn. Det tar på mig att jobba tidigt.

There was this one time

Kategori: Ordinary

Idag har varit tung. Jobbet var en sak, att jag får hela stekning/förberedning/smöransvaret, men så har jag gått runt och varit småledsen också. Det är så konstigt, hur det ena dagen kan kännas som att jag ska falla ihop av sorg, och nästa dag är jag accepterande och det känns som att "allt löser sig". Det är tungt för jag vill liksom veta hur det blir sen. Oron inför är jobbig. Nog om detta! Jag gjorde bra ifrån mig på träningen iallafall, och folk fick sina mackor i tid, så helt körd var jag inte. Nu ska jag snart sova, upp 05 imorgon med. Träning med Vegar i ca 40min innan jobbet och sedan 60min för passet jag ska köra i Asien med Mathis efter. Kommer vara sliten, jappjapp! Men jag drack inget kaffe idag på jobbet, så imorgon bör gå bättre!

Juste ja, jag skulle hinna söka jobbet med... uff! Så mycket att göra, uffuff.

Är lite småkär i Lissie, hennes röst är fin.

En fördom eller två

Kategori: Funderingar

Lång dag, uff. Fick lära mig en del av bakningen på jobbet idag å jag ska ta över när Bente är borta onsdag-måndag. Kommer bli helt sjukt jobbigt för jag börjar 1,5h före vi öppnar, och på den tiden ska jag hinna göra ännu mer än vad jag i vanliga fall INTE hinner. Yaaay..

Sedan blev jag småsur, och Kim blev ännu surare. Det har flertalet gånger hänt att kunder inte velat ha varm mat om det är en utlänning som lagar den. Att man är korkad för att man "inte fattar norska" när en kund ber om en portion med räkor och lax. På riktigt, vem säljer dem tillsammans? Inte vi iallafall! Idag så var det utlänningen på köket som lagat dålig mat åt dem. Inte den enda kvinnan som lagar mat, utan utlänningen. Jag blir ju direkt sugen på att höra vad de säger om jag frågar em en grej till, och påstår att vi är ganska många som ä utlänningar här. Då får min vitnameska kollega höra att hon är thailändare, haha. Hon blev skitsur.
Gustaf påstår att jag överdriver för att asiater är svåra att skilja på för oss, men jag skulle nog tycka de var lite fel ute om någon kallade mig typ.. tysk eller nåt, hoho. Sur hade man väl kanske inte blivit, om jag nu inte var någonstans i Asien och jobbade och någon klagade på den rödhåriga tyskan?

Man är säkert lite extra känslig då man hela tiden hör pensionärerna säga att de är trötta på alla utlänningar här, samt att jag är den enda som får lov att servera en av våra kunder för att han inte gillar dem. Mina norska linjer måste lysa igeno väldigt tydligt. Så när någon är "missnöjd" och "utlänning" i samma mening, vilket händer så sjukt ofta, och Kim har bott här sedan hon var 7(hon är 40 nu), så blir man väl lite trött på det hela. 

Och sedan är man väl lite extra känslig då det numera räcker för en kund att fråga mig var de hittar kaffet någonstans för att jag ska börja sucka.

Nu ska jag somna tidigt, mumma.

Måndag

Kategori: Ordinary

God morgon världen. Gick och la mig för igår vid 12, vaknade någon gång under natten av att det var sinnessjuk storm och nu är det sol och snö ute. Pmsväder. Fast det är ysigt att vara inohus under täcket när det stormar ute.

Ska gå iväg till gymmet och biffa lite ben och rumpa om 20min, ska bli nice :) Nu måste jag fixa käk, pusseN.

Måndag

Kategori: Ordinary

God morgon världen. Gick och la mig för igår vid 12, vaknade någon gång under natten av att det var sinnessjuk storm och nu är det sol och snö ute. Pmsväder. Fast det är ysigt att vara inohus under täcket när det stormar ute.

Ska gå iväg till gymmet och biffa lite ben och rumpa om 20min, ska bli nice :) Nu måste jag fixa käk, pusseN.

Idag lärde jag mig dricka kaffe

Kategori: Fredrikstad

Vi har inte gjort sådär överdrivet mycket idag. Gustaf spenderade typ fem timmar på att sortera fyra byrolådor, och självklart var hela ägenheten kaos. Fniss. En liten promenad i det fina vädret blev det med, och jag klarade det med kilklackar. Lite ont gjorde det(väldigt om jag skulle gått normalt), men är ju utan klackar i hela två månader i Asien så förhoppningsvis klarar fötterna det i sommar. Hoppashoppas!



Sedan kom det självklara bildredigerandet in, och har fått ringt lite samtal med, känns skönt att ha det avklarat! Sedan drack jag en kopp riktigt svart kaffe - och tyckte om det. Ingen risk för att spy en enda gång, och det är ovanligt när jag dricker vanligt kaffe. Varför jag dricker det då? Jag älskar doften, idén, hela grejen med det. Jag har alltid älskat kaffe, så länge jag sluppit dricka den rena formen haha. 



Och så har jag en ny favoritmuskel: Triceps. Jag menar, när man ligger på en bänk och spänner rumpan så får den 1. asful form och 2. det fnns inte en enda cellulit som inte syns. Men triceps, dem gillar jag.

en mysig lördag med älskade pojkvän

Kategori: Fredrikstad





Fördelen med att ha en vän som jobbar i en sminkbutik är gratisprover! Awesome <3 Pennorna är en vattenfast eyeliner (vanlig i mitt fall, aldrig varit med om nåt som faktiskt sitter fast) och en ögonbrynspenna, både från Helena Rubenstein. Mumma! Tack Robert!

Träningstankar

Kategori: Funderingar

Idag fick jag till ett riktigt bra träningspass, triceps mage och bröst. Det var skönt, behövde det för huvudet. Sedan sprang jag 4km på snabbaste tiden so far som avslutning, sweet! Kicken jag får av att göra bra ifrån mig på gymmet är enorm, det är helt underbart.

Men ju högre toppar desto lägre dalar, svordomarna som kommer när jag misslyckas är inte vackra haha :D Har ju lyckats lägga in armhävningar som inte görs på knä i passet nu, och i femte setet så började jag svacka, men då tipsade en kille mig om att göra resten på ett lättare sätt och isåfall öka antalet, så då blev jag slutkörd ändå! :D Intressant.com, jag vet, men det skiter jag i.

Samtidigt har jag haft problem med att avgöra vart jag vill någonstans. Vill jag förbränna mer än vad jag äter, eller vill jag äta mer än vad jag förbränner för att kunna bygga? Kortsiktigt det första alternativet, men långsiktigt det andra. Det går lite upp och ner, men de träningsbloggarna jag läser har fått mig att inse att biffiga muskler, det vill jag ha iallafall. Sedan hur mycket jag VILL att de ska synas är en helt annan sak.
Kan tilläggas att jag är fullt medveten om att ett mål att se ut som en fitnessmodell är ganska avlägset, men det är ändå det jag tycker är snyggt. Inte de galna övermaskulina kropparna, utan t ex den här och samma igen, hon har en ganska perfekt kropp!
Vad mitt mål är då? Där jag är nu. Jag är nöjd med mig själv, för jag vet att jag är det bästa jag någonsin varit. Läste hos någon fotograf att den enda du någonsin ska jämföra dig själv med är den du brukade vara. Därför är jag nöjd nu. Nu är det kul med resultat och förbättring, det kommer som ett plus i anten, självklart som jag vill bli bättre. Men om jag inte skulle bli det är det ingen större besvikelse, för vet ni vad? Jag kan springa på löpbandet i tajta kläder och jag skiter fullständigt i om mina lår dallrar, haha!

Jag måste fixa min kost, det vet jag iallafall. Mycket mer proteiner. Nej, nu ska jag jobba. 



Magic Magnifique

Kategori: LS Photo & Design

Dags att gå och lägga sig, upp om sju timmar! Men nu ligger ala bilder från i lördags uppe iallafall: http://lsphotoanddesign.com/?page_id=18&album=16

En annons Kathleen bad mig sätta ihop, hann ge henne fyra versioner på två timmar. Ibland går det fort, men det var bra, samspelta bilder också. Hon hade dock sinnessjukt mycket som hon ville ha med. Den översta är min favorit, och den undre är den där allt hon ville ha med är med.





Sexy And I Know


It

Det där med Asien

Kategori: Funderingar

Jag ser så sjukt fram emot resan. Det slår mig ibland att när jag och Gustaf pratade resor långt innan han fick för sig att vi faktiskt skulle åka, jag önskar jag minns det ögonblicket vi faktiskt började överväga på att i skulle åka på riktigt. Mest troliga scenariot är visserligen att han sa att han skulle åka efter Norge/innan USA och efter ett tag så kom jag på att "ja, utomlands är helt ok. Linda heter jag och jag är nöjd och finner mig i allt, för ingenting spelar mig någon roll :) Jag har inga åsikter alls."  Den där biten lät väldigt negativ, men den låter sötare när Gustaf gör den med sin röst där han härmar mig när jag säljer kaffe och vaffel för 56:-. Jag gillar ändå att vi ska till Bangkok. När vi har pratat om resor så har han hela tiden varit helt inriktad på Tokyo, medans jag har varit mer sugen på Bangkok, och det har blivit totalvägrat i början. Jag undrar när han ändrade sig...

Det ska bli grymt, det ska det, även med myggbett och magsjuka i åtanke. Men jag vill ha med mig saker - böcker, mp3 för långalånga bussresor. Jag kommer vilja shoppa i Bangkok och inte vilja bära runt på det(eller?) hela tiden. Det är nackdelen med att vi är på resande fot. De två shoppingställena vi ska till är först (Bangkok=jobbigt att bära) och sist (Tokyo=asdyrt och jag vet inte hur mycket pengar jag har kvar). 

Jag vill även hinna planera. Resrutten behöver inte vara planerad så sett, men jag vill undvika att bli strandsatt någonstans eller att vi missar något sevärt för att jag inte är tillräckligt påläst. Det är ju inte varje dagen man tar en tur till Asien liksom. 

Det blir så sjukt bra, det vet jag. Jag kanke bra skulle leva när jag är där istället för att planera inför när jag kommer hem? Hur nu en mp3 har med det att göra...

De påstår att jag är ledig idag

Kategori: Fredrikstad

Men jag själv vet bättre än så! Väckarklockan stod ute i vardagrummet och väntade, och det funkade! Bilderna från lördagen kommer sakta men säkert upp på hemsidan, det som tar tid är allt länkande emellan, kompromeringen och ja. Det är inte bara at trycka på "start" så så gör den allting själv, utan det är små laddningsprocesser HELA tiden, men ändå inte såpass långa att du hinner göra annat under tiden.
Frågan är bara hur jag ska hinna träna idag, uff. Jag har varit ledig i tre dagar och det känns som en evighet. Jag gillar min vardag <3

Idag var fin ändå

Kategori: LS Photo & Design

Men just nu får jag inte jobbat som jag ska. Inte helt oväntat. Nu går jag ocg lägger mig.

Tills vidare kommer en bild från dagen fotografering med Amanda i Falkenberg. Det var kul, massa framtidsprat(jag gillar att prata om framtidsdrömmar, trots föregående inlägg) och så upptäckte jag himmelriket: småkladdig sockerkaka och svart kaffe. MUMS.


Ikväll är småjobbigt, och detta är inget du, Gustaf, vill läsa.

Kategori: Funderingar

Här får ni vad jag vill skriva i min blogg bland mina känslor. Och detta kommer ge en massa jobbiga reaktioner, så det är nog en dum idé. Men jag bryr mig inte, jag har rätt att ha känslor.

Jag känner den där småpaniken igen. Den gör sig påmind så snart det är extra bra.

Inte paniken över att jag har fem annonser, en utställning, en tidning och en photoshoot att fixa, det klarar jag - på något sätt.

Paniken över att trots jag fått höra orden "Du är det bästa som finns." så är jag inte tillräcklig.

Jag är arg på mig själv över att lyckan över att få höra de orden, även sagt i ett mer seriöst sammanhang, straxs följs av en uppgivenhet över att inte ens det är tillräckligt. Är jag inte nöjd med det alltså? Detta är en förolämpning mot Gustaf, jag vet det. Självklart vill jag inget hellre än att höra sådana saker, men ju bättre det är, desto mer inser jag hur bra det jag kommer förlora är. Och när det bara blir bättre, men målet ändå inte ändras, så fungerar det som ett påpekande över att jag inte har något att säga till om i frågan. Hjälplösheten trycker på ganska hårt.

Hade jag inte fått höra de orden hade jag visserligen alltid undrat "vad gör jag för fel, varför älskar han mig inte så att han kan stanna". Nu vet jag iallafall att det inte handlar om mig, skönt på ett sätt antar jag.

Jag vet att det här inte handlar om mig, livsmål och förhållande har olika storlek, jag förstår det. Jag vill inte ha honom här när hans drömmar är någon annanstans. Jag vill verkligen att han ska få allt han vill ha. Men jag ser inte fram emot "Hejdå, tack för att jag fick lära känna dig" mer för det. Kommer jag falla ihop för att jag inte orkar stå upp? Kommer jag slänga ur mig ett antal desperata fraser som att i panik säga "snälla lämna mig inte"? Det känns som att i förhållande till det jag känner ikväll, ett halvår innan, så är det den mildaste reaktionen jag kommer bjuda på.


Yaay.


Hingstvisning i Vetlanda

Kategori: LS Photo & Design

Alldeles för många bilder tog jag idag! Väldigt många blev det, och sitter och gallrar nu. Blev först halvt gråtfärdig över ridhuset jag blev presenterad för - litet och ljusinsläppet minimalt. Men det gick faktiskt vädigt bra, och det är jag glad för! Så nu har jag att göra iallafall!

Struntprat

Kategori: Funderingar

Jag längtar ut.

Jag vill skriva ett två mil långt inlägg om allt jag känner, om allt - och framförallt alla.

Jag vill inte ha en tom, värdelös blogg om jobb, tvätt och disk. 

Är det jag skriver här verkligen det enda avtrycket jag ska kunna läsa av i framtiden? 

Visst, man minns ju.

Jag åt en rinnig sallad i en tom, solig park med en pojke som bränt sig på näsan.

Jag drack svart kaffe med sugrör i ett köpcenter och pratade nojor och framtid.

Jag spelade kort med saknat sällskap i vardagrsummet hemma.

Jag drack kaffe utan sugrör i en etta i Uddevalla och undrade vad jag höll på med.

Jag tränade och älskade mig själv mer än någonsin.

Jag sa alldeles för många pinsamma saker till halvbekanta människor.

Jag kom på att jag nog är rätt lycklig ändå, och livrädd för den dagen det försvinner.
Och idag så skrattade jag åt min mamma, som handlat för att vegetarianen ska komma hem. Vad hamnar i kylen? Blåbärssoppa, ägg och senapssill. Hah.

Tillbaka i Uddevalla, för stunden

Kategori: LS Photo & Design

Hej igen, helt galet fullspäckad vecka har det varit. Plus att jag och Gustaf har börjat hamna i någon form av "vi ska snart flytta"bubbla känns det som, vilket ju på ett sätt börjar nedräkningen till att han åker. Nu kanske jag bara pratade för mig själv och han bara var extra söt. Faktum är ju att enda gångerna vi faktiskt bråkar är när jag bitchar över någonting för att jag är övertrött. Så det har blivit en hel del kollande på serier och så, i förhållande ill att jag faktiskt inte har tid egentligen.
Har under veckan även fått en liten present(som kostade mig närmare 700:-) som jag velat ha länge. Det där fina med att ha bildfiler på 20mb är itne så fint när minneskortet skriver långsamt. Därför köpte jag ett som skriver fortare.

Nu behöver jag bara en snabbare autofokus. Men tvivlar på att det är något annat än märkesbyte som gäller då(tror att det är något som ligger i motorn snarare än i programvaran), och det orkar vi inte ännu på iallafall ett år. Och då ska jag minsann ha fotat mer än under det gågna och verkligen ha problem med det, till skillnad från nu, när jag bara ska fot fyra fem utställningar.

Varav en är imorgon, så önska mig lycka till med nya minneskortet!
Har jag äti obligatoriska godisarna sedan jag kom hit? Självklart. Men jag körde ett helt gympass idag utan hörlurar, tom benpressen klarade jag, vilket jag aldrig trodde jag skulle, så det förtjänar jag. 

Nej, nu äre sova!

Jag skulle..

Kategori: Funderingar

skriva om min dag här. Sedan tryckte jag på ett av mina bokmärken. En blå knapp med en vit bokstav i. Texten vid sidan sa "Facebook".
Där försvann hälften av min arbetstid.

Hemmajobb

Kategori: Ordinary

Mooorning! Idag är jag ledig, underbart är det! Jag ska träna lite senare, men annars är planen uppladdning på hemsidan. Vet inte hur långt jag kommer komma dock, sinnessjukt mycket jobb...
Btw, här är hur jag solat de senaste gångerna, eftersom jag blir så sinnessjukt brun på dessa områden så ser jag redan konstig ut. Ni vet den fina kanten man ska få av en halterneck om man solar? Den har jag nu, fast tvärtom, brösten är brunare. Wtf...




Tankar

Kategori: Funderingar

Det börjar bli bra nu, hittade en utbildning som kanske passar layoutbiten i Trollhättan, hoppas på den, men då missar jag ju företagandet. Uff, svårt va.

Jag gillar tiden nu. Med nu menar jag att nuet är ok, men jag längtar ändå till framtiden, alltså den om 2-4-6-8mån. Jag gillar min vardag men har saker som gör att jag längtar bort med. Samtidigt som nuet och tankarna på hösten stundtals äter upp mig inifrån och jag mår sjukt illa följt av en tår eller tre. Men då stängde jag av musiken och kom tillbaka till nuet och framidsplanerna. Jag tror att allt jag har på gång gör allting mycket lättare än att bara se tomhet framför mig. Jag vet inte helt... Jag vet att allt kommer att bli awesome och man får inte alltid som man vill på alla plan, men det finns säkert positiva saker med det också.

Igår tex var jag sjukt sugen på att åka till Oslo och jobba där. En annan svensk tjej som köper kaffe av mig flyttade hit samtidigt. Hennes resa har sett ut såhär: Extrahjälp på Planken -> Gina Tricot -> Glitter -> Assisterande butikschef Jack & Jones. Vi är lika gamla och jag blev lite sugen på att också ha haft den typen av arbetsresa.
Att bara vara fram tills den dagen man vaknar upp och inser att man inte gjort någonting under de senaste tio åren. För det är ju faktiskt inte jobbet som spelar någon roll i slutändan, med hela stora frågan om livet, det vet vi alla. Då är det livet runtom, och då kanske inte Oslo känns som det bästa valet. Jag vill inte gärna fastna någonstans och jag har lite prestationsångest på det planet. Men jag tror att vardagen skulle vara finfin där. 

Jag ska nog börja tro på att man får ett liv till, för att slippa stressen.

Check in

Kategori: Ordinary

Morrn! Idag har jag varit duktig, kom upp ganska tidigt, städat och åt brakfrukost. Nu är det dags att sätt sig ner och göra annonser! Roligare än så blir det väl inte idag heller. Bloggmässigt alltså.

Nu längtar jag tills nästa helg, då det är årets första show på lördagen nere i Vetlanda, och på söndagen blir det ett "hemma hos" till nästa nummer av SAM!


Klippning, träning och fika

Kategori: Fredrikstad

Är en summering av min torsdag. Jobbade lite också, men det var inte så himla häftigt som det kanske låter.

Sedan drog jag och klippte mig! Eftersom jag hoppas på iallafall en soldag nere i Asien så räknar jag med att håret lär torka ut och slitas sönder där nere, och då det redan är ganska torrt så, ja, jag vill inte bli flintskallig. Det blev över en timme med en frisör som hela tiden "DU HAR SÅ TJOCKT HÅÅÅÅR" och bara klippte och klippte för att tunna ut det. Jag sa till henne att det var dumt för det tjocka är tillbaka om två veckor igen. Vilka problem man har, hoho. 
När hon var klar frågade hon om hon skulle platta håret åt mig, och sure, det fick hon. Då plattade hon lite, sedan fick hon plock fram saxen igen för det "VAAAR SÅ MYCKET HÅÅÅR". 

Nu känner jag att jag är för trött, haha.

Tränade ben idag, gjorde skitbra ifrån mig. Snart kommer det en brud i min ålder och ställer sig brevid mig när jag gör knäböj. Hon har en otroligt snygg kropp(nej mamma hon är inte mager, hon är biffig/kurvig men ändå liten midja) och efter en stund frågar jag henne "ursäkta, men hur gör jag för att se ut sådär?" i en liknande fomulering. Då svarar hon att det är hennes första gympass och den tjugo år äldre mannen hon har med sig säger "japp, jag ska lära hene hur man gör idag". 
Då blev jag småsur. Särskilt med tanke på att hennes "första" vikt låg 30kg över det jag gör. :D

Nej, nu ska jag sara på ett mail eller tre!

Det är vid sådana här tillfällen...

Kategori: Funderingar

.. som jag lyssnar på The Fray. Uff, jag är så trött så jag mår illa. Sängen nu.

Det är vid sådana här tillfällen...

Kategori: Funderingar

.. som jag lyssnar på The Fray. Uff, jag är så trött så jag mår illa. Sängen nu.