lindamariasvensson

Bra dag på jobbet

Kategori: Fredrikstad

Idag sa de på jobbet att jag var initiativtagande och självsäker. Jag? Waaat. Jag har aldrig använt det ordet i ett cv för att jag inte tycker att det beskriver mig själv för fem öre, men tydligen så använder jag huvudet när det uppstår olika situationer och tar tag i problemen. HUR BRA ÄR INTE DET OMDÖMET DÅ? Är så jäkla nöjd med mig själv just nu så det finns inte. Verkligen ett brudjobb för övrigt, ena dagen är ett helvete och nästa går jag på moln hela dagen. Dessutom har jag ju stängning varje dag den här veckan, och det tillsammans med de två nyanställda och jag ska typ visa dem hur man gör och ja, idag stod jag i disken medans Therese gjorde nästan allt själv. Fatta att jag är veteranen? Sjuuukt bra :D

Och det verkar som om Gustaf har köpt en bil som bara är några tusenlappar från användning, och det är ju grymt! Då kan han söka fler sorters jobb och sen få allihopa och tjäna mig en massa pengar så jag får min kamera, och hur bra är inte det?!'

Typ såhär glad är jag idag! Kan tilläggas att igår kväll ville jag ta livet av mig, typ.

Tar en tur till HogwartzZz

Kategori: Fredrikstad

Det blir att börja kolla på Harry Potter nu, från början, för är för trött för att göra något annat. Ska bli skönt att få jobba imorgon :)

Hemlängtan </3

Ge mig

Kategori: LS Photo & Design

När jag tjänat ihop 17000:- kan jag köpa de här och få HELA 2:- över!


This is how we party

Kategori: Ordinary

Viktiga saker.

Kategori: Funderingar

När jag blir arkitekt och ska bygga mitt eget hus så komemr jag att ha låga(och höga för när man står upp, men det gäller inte det här avsnittet)fönster s¨å att när man ligger i soffan och grejar med datlorn kan man kolla ut. Vi bor ju helt ok högt upp så det finns en hel del mysiga fönster att titta på med ljusstakar och shit, men jag är lite väl kort för det, eller rättare sagt - fönstret är för högt!

Ser ni vilken tråkig bild? Precis så tråkigt är fönstret, och där i överkant där det är skuret finns det ett tak, så inte kan man kolla på molnen heller! Usch!

Snööööö!

Kategori: Fredrikstad

Idag är det första advent, tihi. Och vet ni vad? Vi hade snö för typ en vecka sedan sist, litegranna sådär. För typ en halvtimme sedan sa det BOOM och från att bara ha isvind är det snöflingor överallt, stora som hus erom!

Och Gustaf fnittrar som en liten flicka där han sitter och spelar CoD med sina manfriends. Skönt att det här är en bra dag so far :)

Man ser på räcket att vi inte har så mycket direkt, men det tar sig! Synd att mina män här är väldigt negativt inställda till allting man sätter upp i lägenheten som inte krävs för att överleva. Tyvärr hamnar inte julpynt i den kategorin och att lägga ner mina sista pengar på att pynta en hel lägenhet när jag är den enda som tycker det är fint, och dessutom hatar de andra 2/3 det? Naaa, jag går i affärer istället!

Ännu ett inlägg om jobb och stamkunder

Kategori: Ordinary

Skönt när man ligger i sängen och funderar på vad man ska äta till frukost och de ringer från jobbet och undrar om man inte kommer snart. Tog fel två timmar på schemat... Menmen, det gick bra som tur var, det var lugnt med folk och dessutom var det extrainsatt idag då julhjälparna ju ska läras upp :)

Det är helt sjukt hur mycket folk handlar redan nu. FULLT i folk och 10k större dagskassa som standard än när jag började, och det är bara 20 dagar sedan. För att inte tala om hur mycket de har med sig till oss, kassar och vagnar. Jag vill inte veta hur det blir den 15-23 december med tanke på att vi redan har kunder som står och väntar på att få sittplatser hos oss...

Imorgon är jag ledig iallafall, ska försöka hitta på något med Gustaf då. För övrigt finns det inte en enda matbutik som har öppet på söndagar här, vad är det om liksom?

Cactus vs. Planken

Kategori: Fredrikstad

BER I FÖRVÄG OM URSÄKT OM JAG FÖROLÄMPAR NÅGON I DEN HÄR TEXTEN.
Har tidigare erfarenhet av att folk kan ta illa upp när man är ärlig men här har jag faktiskt inga negativa omdömen eller åsikter eller något sådant, jag bara väger fördelar och nackdelar, sådeså!


Har varit duktig och jobbat idag. Igen. Jag jobbar massor. Det är bra, för när jag jobbar känner jag mig duktig. Även fått mitt schema för vecka 49 och det är grymt, kommer bara sova och jobba haha. Känner nu att jag har koll på stängningen (jag jobbar ju 12-20 4/5 dagar och de kommande två veckorna ska det vara så med), på både gott och ont. Även om det finns mycket annat på Planken än på Café Entré så är mjukglassmaskin och en del norska ord det enda jag kan lägga till i CV:t. Inget illa menat, herregud, det här jobbet är mycket större(i arbetsuppgifter, mer olika att göra, dessutom finns det inga positioner, alla gör allt) än det i Uddevalla, men inte CV-mässigt. På det sättet hade Cactus varit bättre. Där fick jag serveringen med och det innefattar väldigt mycket, tex;
- att man aldrig ska säga nej när de frågar om man har något utan alltid ha ett alternativ redo som är bra nog åt dem
- vilka viner som är gott till vad,
- vad som är starkt och inte
- huruvida man blir mätt av saker eller inte(japp, folk frågar om det är gott och om man blir mätt, och baserat på ja eller nej så kan de faktiskt köpa eller ja, inte köpa...)
- hur man lägger ner saker, vem som ska ha först(har de provsmakat vinet ska mannen ha lite först, sedan kvinnorna, sedan mannen, annars alltid kvinnorna först)
- att du alltid ska tömma borden men aldrig glasen, för då ber du gästerna indirekt att gå

Detta är alla enkla saker, men när du är så nervös så att du knappt kan hålla en tallrik rakt, hur ska du då kunna hälla upp vin självsäkert första gången du någonsin öppnat en flaska, samtidigt som en dömande kund tittar på dig? Alltså är det bra saker att kunna.

Meeeen, Planken är sjukt mycket bättre ändå. Mer fart, bättre folk, eller roligare framförallt och ja, jag kan göra kaffe. Jag trivs sjukt bra där och känner mig redan väldigt duktig på de flesta plan. Sedan sjunker det väldigt lätt, en sur kund och jag känner mig misslyckad i flera timmar, men det är samma åt det andra hållet. Idag kom det in en man som stod och kollade länge på menyn och sen sa han att han skulle ut och äta med sin son imorgon och jag läste typ upp hela menyn för honom och han såg så sjukt fascinerad ut och tyckte allt lät jättebra. Killen förstod vad jag sa, awesome. Killen gillade varianterna på maten jag erbjöd, awesome. Vi får se om han kommer tillbaka!

Så nu när jag har fixat mig ett bankkonto också så ska bara Gustaf få ett jobb och så klaffar allting! Visserligen finns det en väldans massa fördelar med att åka hem till Sverige igen också, så mig är det vilket som faktiskt. Dock kostar de fördelarna en del pengar allt som allt...

Det där med livet

Kategori: Funderingar

Jag vill göra saker. Tror jag. Jag får snart reda på om jag ska plugga eller inte(fjärde gången jag nämner det kanske? ) och hoppas lite att jag kommer in, även om jag inte kommer hinna med det. Det må låta klyschigt, men jag ser upp till Blondinbella. Och inget jävla snack om att hon är en modebloggare vars far betalade hennes reklam när hon startade så hon blev känd. Det funkar inte så. För om alla som inte jobbade hela vägen till toppen helt på egen hand skulle bli borttagna från topparna på karriärstegarna skulle väldigt många försvinna. Självklart har hon fått hjälp, men det är hennes s k vardag och det hon presterar idag jag avundas. Att veta vad man vill göra och inte se några hinder. Sedan värdesätter hon antagligen inte sömn, någonsin, vilket jag ser som enda lösningen på ett sådant liv. Jag vill sitta överst någonstans, eller iallafall i en ledning. När man var 14 och anordnande spelningar så var det också en ledning, saker som skulle anordnas. Dock var publiken folk kan till stor del kände och resterande 80% visste jag ändå vilka det avr då det mestadels var stammisar, så inte mycket kunde gå fel, MEN ÄNDÅ.

Eller så skaffar jag femton katter och överlever genom att ha en betallinje där jag spår folk i mina rökelser.

Flink_jente_91

Kategori: Ordinary

Alltså. Jag är så himla duktig! Idag gick jag upp sju och fixade omelett till mig och Gustaf, fixade iväg mig till jobbet och slutade vid fyra, kommer hem, duschar, plockar ur disk, städar och tvättar! Nu ska jag bara fixa lite mat inför imorgon sen kan jag fortsätta mysa med mitt kalla te och mina raggsockar!

Mitt mål i livet: Fint hem.

Äntligen skattekort!

Kategori: Fredrikstad

Idag vid kvart i 12 var jag på skatteverket och frågade efter mitt skattekort, då fanns jag inte i systemet. Idag när jag kom hem låg mitt skattekort i brevlådan. Så allt som allt är skatteverket sega som fan, men posten är minsann imponerande!

Sitter nu och dricker te och vilar fötterna efter ännu en arbetsdag. Visserligen bara den första denna veckan, då jag jobbar 40timmar(aaawesome) plus stängning varje dag :) Nu ska jag kolla lite Bleach med Gustaf och sen blire sova tidigt, ska fixa bankkonto imorgon!

Porträtt: Min nya bästis

Kategori: LS Photo & Design

Det är nåt visst med te alltså...

Nu ska jag gå igenom mina scrapbookinggrejer som jag fått, sedan blir det lite sims och förhoppningsvis sova sedan!

Tillbaka i Fredrikstad

Kategori: LS Photo & Design

Sitter nu hemma i fredrikstad igen, med min maaan <3 Har köpt aromalampa så nu luktar det cocos överallt, grymt. Såfort han har åkt till jobbet eller liknande blir det dock juldofter som gäller, tillsammans med de 3 liter glögg jag köpt! ( och russin och mandlar, skare va så skare).

Fotat lite Living Doll idag, dock så gjorde snön att det inte blev sådär superbra, men inte mycket at göra åt. Fick en lite söt huvudbild iallafall, typ "Snöiga hälsningar från Sverige!"

-

Kategori: Funderingar

Det är lite jobbigt ibland. Jag saknar det som finns här hemma. Möjligheten att handla, folk jag känner, gator jag kan utan och innan, mamma, katterna, stigar jag kan. Allt.

Bio och shopping

Kategori: Uddevalla

Tekopp(ar, tydligen måste man matcha...), aromalampa, doftolja, löste, tehållare, raggsockar och en tallrik pulvermos inhandlades idag! Kommer nog lämna tillbaka hälften imorgon, för då ska jag och mamma till torp igen och handla.

Vi var iallafall på torp en stund, sedan åkte vi hem till henne ute i bokenäs och slingade mitt hår, såg först ut som om jag hade massa maskar i håret, men det blev faktiskt ok när jag kammade ut det. Syns visserligen inte för de som inte vet om det, så lika drastiskt som jag vill ha det är det ju inte.... Sedan kom en snubbe och plockade upp oss och vi åkte och kollade på Harry Potter, som faktiskt var riktigt bra(ja, Gustaf, jag gillar dem). Hade bara missat en hel del iochmed att jag ligger back en eller två filmer så det blir nog att se dem snart!

Nu sitter jag och kollar på apor på tv med mor, ska sart sova för imorn äre busy busy!

Väntar på Nathalie

Kategori: Uddevalla

Sitter snygg som aset(bortsett min horribla utväxt då) hemma hos mami och väntar på att Nathalie ska plocka upp mig. Ska tvinga ut henne till torp så jag får handlat upp resten av mina pengar. Närå, skoja bara, men raggsockar alternativt vinterskor måste jag fan ha. Pallar inte frysa sönder mig en vinter till. Vi ska tydligen på bio ikväll med tillsammans med någon mer snubbe, vet inte vilken film det blir men jag antar att det lutar åt harry potter för det är ju den alla snackar om nu. Synd bara att man missat typ de seanaste två filmerna...

Ska nog köpa en bok också, behöver ha något att läsa annat än dataskärmen.

Skulle fotat mig själv nu för att visa hur insanly snygg jag är men camen funkar ju inte så!

Peruk?

Kategori: Funderingar

Dessutom har mamma fått mig att inse att jag faktiskt måste klippa mig, har förträngt det väldigt mycket. Blont, rött, kort, långt. JAG BLIR FAN GALEN.




Från ett av de få sets som finns i färg på mig som blond, hah.

 


Uddis

Kategori: Uddevalla

Såhär mycket humörsvängningar är nog fan inte ok alltså. Vet inte om det är humörsväningar när det handlar om inställning till livssituation kanske, och när det går från dag till dag, men vad jag tycker om livet lär ju spegla sig på humöret som i sin tur ändras... då. Iallafall, sitter hemma i Uddis(fniss) och har poratat non-stop med maami sen jag kom hem. Har varit hur underbart som helst, hon är så praktiskt på det sättet, jag kan berätta allting för hon lyssnar alltid. Om det inte intresserar henne som människa så kan jag alltid nå planet som kompis eller som mor/dotter, så hon måste alltid lyssna på mig!

Sitter nu i avd som tidigare var mitt rum, men micke har flyttat in alla sina saker här nu och det ser jättebra ut. Kickan ligger och sover där hon ska och akvariumet har alla sina söta fiskar. Dock var en väldigt baktung förut och släpade runt på botten så tror den ska dö. Inte konstigt då mamma berättade att häromdagen tappade hon i HELA lampan i akvariet och fick hela gården att slockna för en liten stund, hilarious. Ingen fisk dog dock, de blev kanske droid(er/s?)?

Nu ska jag nog mysa med Kickan lite och önska mig henne i julklapp och sedan så ska jag sova och hoppas att Nathalie inte jobbar för länge för att kunna umgås med mig imorgon!

Hemmafredag

Kategori: Ordinary

Somnade vid åtta imorse, ungefär samtidigt sjukanmälde jag mig för mådde inget vidare alltså.. Sen blev det sova till två och resten av dagen har varit seeeeg och mysig! Har umgåtts med pojkarna och packat för imorgon, för då kommer pappa hit och ser lägenheten och sedan åker jag med honom hem i två dagar, aaawesome. Ska köpa glögg och hämta kläder. Nu ska jag spela lite sims sen ska jag nog sova igen, är trött som aset. Fast ska nog kanske äta lite först, hyresvärden kom ner med en stor tallrik mat förut, hon är så himla snäll!

Ingen aning om vad något av det är, men efter tidigare erfarenhet då hon kom med bosnisk paj och sedan något som kan beskrivas som friterade pannkakor så tror jag att det här är lite väl mättande då jag redan ätit massa fett ikväll! Får prova imorgon :)

 

 

Gustaf visar hur man festar sönder fredagarna!

Sadface

Kategori: Fredrikstad

Klockan är nu halv fyra och jag har sovit i ungefär 45min. Vet inte var jag ska göra av frustrationen och illamåendet, och inget gott att äta fanns det heller så jag har ätit ägg och päronhalvor, fin mix va? Nu tycker jag ordentligt synd om mig själv, inte haft världens bästa dag idag.
- Började med att jag hade missat ungefär hälften av städningen igår, så hatade mig själv lite för det.
- Sedan har jag mått för dåligt för att dricka kaffe idag och med det tempot som krävs för jobbet så orkar jag helt enkelt inte vara glad då, och allting går mer segt. Huvudet har snurrat och jag har nästan önskat att jag ska få spy så det skulle gå över(nu är det bättre dock, skönt)
- På det så gick kassan sönder på något vis vid fem-sex någon gång så alla bestälningar fick skötas manuellt och allt springande till köket gjorde att jag inte hann städa någonting innan stängning. Jag brukar hinna med städning och kassaräkning på runt 30min, nu tog chefen räkningen och jag höll ändå på i 1,5h.
- Jag var klar fyra minuter innan bussen skulle gå, vilket inte ska vara några problem då bussen alltid är sen. "Utgång stängd pga vägarbete". Då är den enda dörren som är möjlig för mig att öppna vid den tiden låst och jag springer som en idiot för att hitta securitas så jag kan hinna med bussen. Det tar lite för lång tid och när jag väl lyckats ta mig upp till hållplatsen har bussen åkt. Den gången jag vill att den ska vara sen är den faktiskt i tid, komiskt nog. Så avslutar den arbetsdagen med att sitta och gråta av utmattning i väntan på nästa buss. Ingen passande musik i mp3n hittade jag heller.

Hoppas jag somnar snart och att jag mår bättre imorgon, annars blir det inget jobb för mig. :(

Det positiva är att jag fick mitt schema för nästa vecka och jag jobbar 39h + stängning 4 av 5 dagar vilket ger typ 2h till! Dessutom ska det bli skönt att hälsa på hemma i helgen, och att få sova med kickan under två nätter!

word.

Kategori: Ordinary

HEJ MAMMA IDAG JOBBADE JAG MELLAN 12 OCH 21.30 OCH SEDAN MISSADE JAG BUSSEN HEM OCH NU SKA JAG SOVA FÖR DET HAR JAG MINSANN FÖRTJÄNAT

Äntligen hemma

Kategori: Ordinary

Trött chei har precis kommit hem efter jobb, sopsorteringskurs och efter-sopsorteringskurs-fika med jobbet och är nu trött och ska spela sims tills jag stupar! Samtidigt ska jag sakna min man som är på jobbet och borde komma hem nununu! (bara sju timmar kvar, nedräkningen har börjat!)

En bra dag

Kategori: Funderingar

Saker blir inte alltid som man tänkt sig. Jag kom till Norge, det blev som jag tänkt mig, samtidigt som det fortfarande känns lite overkligt att jag faktiskt flyttat hemifrån. Bilden var väl dock lite väl trevlig i mina egna ögon än i verkligheten. De har ju tydligen regn och sådant här med, och jag känner mig såpass inne i språket nu att ta kunder inte känns som en svårighet. Agda, 75 i Uddevalla och Solveig, 20 i Fredrikstad kräver ungefär lika många "va?" från min sida så det jämnar ut sig jobbmässigt iallafall. Men en hyra som den här månaden hamnar på 3190:- svenska, för mig, och med en timlön på 125:- svenska så blir det inga supersummor på sparkontot. Särskilt inte när prio ett är att bli av med mobil och objektivskulder på sammanlagt 9000:-.

MEN

Efter igår och idag känns det faktiskt inte som att det spelar någon roll. Jag är inte ute efter några supersummor. Jag är ute efter vardag. Jag tror inte att om jag fick högre lön så skulle jag handla dyrare saker, jag hade bara handlat mer. Mer av allt. Men det är nu, och då klockan trots allt är 23 så vet jag som vanligt inte var förnuftet håller hus. Förnuft brukar ju hämma kreativitet och det är ju när jag är trött som skrivlusten kommer fram, och trätta människor brukar ju io sin tur inte vara särskilt förnuftiga....

Åter till ämnet.
Jag har en lägenhet som jag skrivit under hyreskontraktet på.
Jag har ett jobb med underbara kollegor.
Jag har en mamma som älskar mig så mycket att det skadar henne, och jag vet att jag alltid har ett hem som väntar på mig, på gott och ont.
Jag har en pappa och trots våra olikheter så älskar jag honom och vi har nog mer en vänrelation än en far-dotter-relation
Jag har en bror som trots att han de senaste två åren varit ett rent helvete 24/7 ändå betyder lika mycket för mig, och jag vet att jag kan prata med honom och nå fram till honom.
Jag har vänner jag kan skratta med och berätta saker för, störa mig på och vara arg på. Synd att de flesta är för långt borta bara.
Och till det som finns i mina tankar större delen av min vakna tid,  - min underbara pojkvän. Mannen som varje gång han säger något positivt får mig att må som om det vore första gången han sa det. Vet inte om det där är rätt formulering för det hela, men det är en bra sak iallafall haha :D

Nu vill jag bara ha en passion för något så tror jag att jag har bockat av det mesta, eller?


Helt klart en av mina favoritbilder på mig. Synd jag inte tog den själv bara, så jag kunde få cred istället för Lisa ;D

Kvinnan här är väldigt nöjd, nöjdnöjdnöjd.

Kategori: Funderingar

Jag är nog rätt så nöjd med min situation, egentligen. Jag vill bara ha ett mål med min fritid med, sen är jag rätt nöjd. Jag trivs med att jobba för att tjäna pengar till att köpa ljus. Jag gillar ljus. Det är nog därför jag mesat lite, jag har inte det utseendet i lägenheten jag vill ha. Eller så kan det ju helt enkelt vara så att om jag får inreda fullt ut härinne är jag missnöjd med något annat.
Jag trivs 'ven med att köpa mat för alla mina pengar för jag värderar mat, god mat är viktigt.

Men om jag känner mig själv rätt så har jag om en timme en helt ny filosofi som handlar om att leva spartanakt för att sedan ha råd med att tågluffa genom hela världen.

Gamorz

Kategori: Ordinary

Gustaf spelar CoD och jag sitter med Zelda. I väntan på att jag fått mitt The Sims så får jag köra lite av den gamla klassikern. Skönt att vi inte tråkar ut varandra eller så!

Tik Tok

Kategori: Funderingar

Ett par sekunder tills värdens bästa kille sätter sig i soffan brevid min.

Ett par timmar tills jag dör av uttråkning då jag inte har några serier kvar att kolla på men jag vill verkligen inte lämna soffan. Ett stående jobb gör nämligen att man anser det vara en synd att stå upp om man inte måste.

En natt tills jag och Gustaf ska ut och hunta nya jobb åt honom.

Två dagar tills jag börjar min andra fulla arbetsvecka på Café Planken, mitt första riktiga jobb.

Sex dagar tills jag kanske åker hem till Uddevalla igen, umgås lite och spenderar en (hel)del pengar.

Tjugo dagar tills jag är på julgodisbak.

Tjugoen dagar tills jag är på Liseberg och även Haga Julmarknad och spenderar ännu mer pengar, usch.

Tjugofem dagar tills jag får svar på om jag ska plugga i vår eller inte.

Ensam hemma 2

Kategori: LS Photo & Design

Sitter själv och har under kvällen städat lägenheten, diskat allting, lyssnat på pinsam musik och haft mängder med doftljus och rökelser tända så vet inte om killarna överlever när de kommer hem. Båda jobbar natt nämligen så. Men nu är det fint och jag myser med svtplay och snart ska jag handla lite kläder på intranätet. Jag lever ett farligt liv, jag vet.

Kvällspromenad

Kategori: LS Photo & Design

Hoppas på att om man får tagit tag i saker och ställt sig med ett stativ så ska man nog kunna få något fint. En minut till fredrikstads mest trafikerade väg och med flertalet gångbroar över den, det är ju slöseri med resurser att inte fota liksom.

 

Nu är klockan halv två och Gustaf har slocknat brevid mig. Jimmy Eat Worlds senaste underbara skiva har spelat mig trött och jag ska nog också sova lite.

I väntan på den underbara måndagen.

Kategori: Funderingar

Jag är brud. Alltså nojar jag en hel del, det gör alla brudar, det är jag helt övertygad om. Det är ju på det sättet fik och tjejkvällar överlever, nojande. Har man en bra dag snackar man skit, men annars är det en hel del nojande.

Idag har varit hemsk. Jag har varit ledig och Gustaf likaså och jag har inte gjort någonting, vilket bara startar spiralen av undrande tankebanor som går neråt, neråt, och den går fortare och fortare så fort den börjat.

Vill jag verkligen åka hemifrån för att jobba i ännu ett fik? - Jag kunde lika gärna stannat hemma och åkt till Gustaf när jag var ledig och ändå sparat pengar!
Allt är så fruktansvärt dyrt här. - Jag köper ingenting, och jag värderar "livsnjutande" så det är jobbigt, eller så köper jag det och mår dåligt över det.
Vad vill jag egentligen? - Ett exempel: Nu har jag hittat en häst, men istället för att vara nöjd har det galna begäret bara försvunnit, är det verkligen tillräckligt?

Och då det inte känns riktigt ok att öppet noja över sådana här saker då man får stämpeln "nähä, hon klarade det inte trots allt, undrar hur länge hon stannar där", vilket gör att Gustaf får allt på en gång. Underbart att sätta griller i huvudet på en som är i precis samma situation som mig.

Jag behöver ha hit Nathalie eller åka hem och prata av mig på henne tror jag. Amanda vore också bra, men det krävs lite mer planering då Madrid är längre bort än Uddevalla.

Bättre sent än aldrig

Kategori: Fredrikstad

Ok, jag lever. Har jobbat, visserligen bara sju-åtta timmar per dag i tre dagar, men det är på ett köpcenter, så tempot är hyfsat högt. Är ledig idag och imorgon, sen är det fem dagar i rad där jag ska stänga alla dagar, de två sista så gör jag det själv. Men jag är trött när jag kommer hem, helt slut verkligen så blir inte att man orkar ta tag i något. Men nu är iallafall hela lägenheten hur ren som helst, världens bästa pojkvän hade städat ALLT när jag kom hem igår, då blev jag glad :D Så idag njuter jag av att det är rent haha. Och så dricker jag te, och nu ska jag gå igenom mailen, den är rätt full.

Här är lite bilder jag snott från jobbets facebookssida.

 



Café Planken

Kategori: Fredrikstad

Eeeei. De två andra intervjuerna gick bra, men då det visade sig att jag fram till jul verkar få jobba väldigt mycket så blir nog inget i någon av de butikerna. Synd då interiörbutiken var jättebra men jag kan ju faktiskt inte vara på två ställen samtidigt.
Iallafall, jag har fått jobb i en caféteria inne på köpcentret i stan. Rätt stort, sjukt fräsht och otroligt trevligt folk som alla ser jätteglada ut hela tiden och har ingen "favoitmedarbetare" för alla var lika bra typ haha :D Tror jag kommer stormtrivas. Fick börja redan idag och jobbade fem timmar, var i princip självgående under hela den tiden bortsett från frågor om vad saker med konstiga namn betydde i kassan och var jag skulle göra av den rena disken. I övrigt är det i princip samma som i uddevalla så det känns otroligt bra, mycket bättre än Cactus. Eller a, ingenting är ju samma egentligen, men jag vet hur man plastar in, hur man tömmer en diskmaskin och att bestick ska diskas två gånger. Så himla skönt är det.

Är dock helt slut nu, ska möta Anette utanför 8.10 imorgon och åka och ta hand om hästen. :D

Hyran är säkrad

Kategori: Fredrikstad

För jag har fått jooooooobb :D Börjar idag vid 15! Nu ska jag bara på resterande två intervjuer och hoppas att det inte är mer avesome grejer som gäller där :D

Lite kyrka

Kategori: LS Photo & Design

Blev lite snabbförsök till kyrkbilder när vi var i parken, inte alls nöjd men eftersom jag vet hur häftig jag tycker den är irl duger det ändå!

Det är faktiskt samma redigering och inställningar på dessa två bilder, hade båda markerade när jag lekte i ps. Kul vad lite ljusskillnad kan göra.

 

Om tom sidoingången är större än vårat vardagsrum så tror jag det kommer bli rätt fina bilder i vinter.

Arbetsintervju och resa

Kategori: Fredrikstad

Var ju på en arbetsintervju idag och jag har faktiskt ingen som helst aning om hur det gick då han inte frågade mig något som inte redan fanns tryckt i CV:t, eller kunde innehålla ett svar aom avgjorde något(om det nu inte spelar stor roll vart jag bodde innan, för isåfall kanske jag är illa ute). Det var mest prat om arbetstider och så, han skulle höra av sig imorgon igen och så får vi se :) Fick ju ytterligare en intervju imorgon på ett café inne i samma köpcenter som den ena butiken jag ska till så hoppas på det med, vi får se. Jobbigt om ingen av dem är intresserad.

När jag kom hem ringde pappa och frågade om jag och Micke ville med till Kanarieöarna from Lucia tom annandag jul. En stund blev jag jättesugen men sen kom jag på att det är hela två veckor. Tänk om jag får ett jobb och blir tvungen att tacka nej pga att jag åker iväg och spenderar pengar, för tror inte någon ger dig två veckor ledigt direkt på arbetsintervjun. Men Micke sa ja och de ska åka, så är glad för Mickes skull iallafall :) Dessutom skulle jag nog bli väldigt uttråkad, två veckor är trots allt rätt lång tid och jag lever inte stressigt nog nu för att njuta av två veckor på stranden :( Hoppas verkligen jag får jobb för då lär jag inte ångra att jag tackade nej :D

Karma

Kategori: Fredrikstad

Hah, hyresvärden kom precis ner och gav oss Bosnisk paj med äpple, hallon och spenat(inte allt i samma som tur var) som tack för blomman vi köpte när vi flyttade in och för att vi är bra hyresgäster. Tydligen är vi väldigt tysta och det är väldigt skönt att höra då vi försöker att inte väsnas för mycket. Det här huset är nämligen otroligt lyhört, vi hör här nere när en mobil vibrerar uppe hos dem för att inte tala om deras sjuåring som verkar träna inför OS i häcklöpning eller nåt. :D

Mamma och Micke hälsar på

Kategori: Fredrikstad

Händelserik dag idag. Mamma och Micke kom och väckte oss vid 11 och ville umgås, himla trevligt. Hon hade även plockat med sig en del grejer hemifrån så har satt upp lite tavelhyllor och två till sidobord. Sen åkte vi in till stan och åt på subway, som ärligt talat inte är riktigt detsamma när man är vegetarian, men fortfarande otroligt gott. Sedan visade jag lite i stan, nere vid vattnet och vid kyrkan och den stora parken. Det är en så otroligt fin kyrka, ska helt klart fota den i vinter, kommer bli hur fint som helst, särskilt med tanke på att den inte är vit.

Nu har de iallafall åkt hem och jag är otroligt trött, så ska lägga mig och kolla på serier nu, har en del att göra imorgon med nämligen.

Älskade mamma och lillebror med lite av parken i bakgrunden. Ska bli kul att se den till våren emd tanke på hur mycket rabatter det är där.


Nere vid vattnet, en liten del av det.

Haaard work work!

Kategori: Fredrikstad

Oh! På torsdag ska jag på en till intervju :D Hoppas verkligen jag får de båda jobben den dagen, jag borde kunna kombinera dem och faktiskt orka med det också.

Det slutar väl med att om jag har tur får jag det jag ska på imorgon, vilket jag inte är aspepp på, men jag är ju faktiskt inte här för drömjobbet.

Såhär glad blir jag om jag får dem båda:

Ibland alltså

Kategori: Funderingar

Ibland blir jag irriterad. Detta har jag dock blivit smått förbannad över flera gånger, så det är sådär lagom kul när det fortsätter påpekas.

Det är allmänt känt att min mamma ställer upp till 110% när det gäller att köra mig, eller ställa upp för mig på annat sätt. Det är även allmänt känt att min mamma är lite nervös, en del har nog funnits hela tiden, men att jag har en hjärnskada och att min bror alltid blir dödssjuk eller skadar sig när han är borta kan nog ha ökat det hela lite. Texttv har gjort den största skadan, det är där allt hemskt händer och den har på något sätt lyckats få mamma att tro att finns det inte där har det inte hänt, och nyheter nationellt brukar ju inte direkt vara positiva saker.

Nu är det så att jag börjar bli jäävlit trött på folk som påverkar hur hon ställer upp på mig som något negativt. Överbeskyddande är en sak, men om hon har tid över, inte har något emot att köra och jag behöver åka någonstans så ser ingen av oss anledningen till att jag ska ringa en taxi. Kan ju även tillägga att jag med jämna mellanrum betalar bensinen, så där rök även det påpekandet.

Va de här personerna även verkar glömma är att de antingen varje månad eller med jämna mellanrum får hyfsat stora summor pengar av sina föräldrar. Jag tänker hyra, heminredning, körkort, bil, olika "leksaker" eller bara rena pengar. Jag får några hundra i månaden av pappa, och antagligen max detsamma av mamma, och det här är räknat under tiden jag bodde hemma, då jag även betalade en mindre hyra till mamma, så det gick nog rätt jämnt ut. De här personerna har fått det mesta av det här betalat, eller har pengar sparade åt dem som ska täcka sådana här utgifter - jag har inte ett öre sparat.

Jag undrar nu, hur kan de klanka ner på att min mamma hjälper mig med sina verktyg, när hon inte haft råd att ge mig egna? För enligt mig är det precis samma handling som det faktum att era föräldrar köpt er(/hjälpt er köpa) saker att klara er själva med. Och att hon är överbeskyddande har inte med det hela att göra, det här handlar bara om att ställa upp för sina barn, inte hur känsliga nerver man har.

Folk frågade även när jag har tänkt att flytta hemifrån egentligen, jag har ju trots allt fyllt 18. Det komiska i det här är att ingen av de som frågar flyttade till en egen lägenhet när de flyttade hemifrån, de flyttade hem till sin kille som redan hade lägenhet. Att jag som timvikarie utan annat ekonomisk stöd från något håll inte ville investera i en lägenhet var tydligen väldigt konstigt.

Min önskelista

Kategori: Funderingar

Jag vill ha vit, perfekt porslinshy, mörkt, mörkt brunt hår som växer som ogräs när jag vill och fryser tiden när jag vill, massa ögonbryn som jag kan göra precis vad jag vill med och en kropp som ändrar form beroende på vad jag ska ha på mig.

Jag tror vi kan komma dit om vi mixar dessa två damer.

 

 


Stalldag

Kategori: Hästarna

Har precis kommit hem från stallet. Blev ingen ridning idag då det, som vanligt, blåser och ösregnar. Vi har istället smörjt sadlar och träns, det var tydligen första gången på lääänge så det blev en del smuts. Hade tänkt fota och visa men vädret samarbetade som sagt inte och dessutom var det kolsvart ute så mobilen fick vara nödlösningen.

Fun fact: Om en nordsvensk har linjer från den norska "motsvarigheten/liknelsen" dölehäst så får den lov att vara skimmel. Så en nordsvensk kan vara 50% nordsvensk och 50% döle, skimmel, och ändå vinna en utsällning för bara nordsvenskar i sverige. Detta är inte särskilt ovanligt, iallafall inte med korningsbiten, då dölehästen oftast ger nordsvensken de attribut som är de mest önskvärda. Allt detta är godkänt för att raserna redan var så mixade när man grundade rasstandarden.

Här har vi innestallet:

Prylar/mat/kläder:

Ond fölunge som jag verkligen inte lyckades få söt på bild:

Stallkammare del två:

Itteh Bitteh Kitteh

Kategori: LS Photo & Design

Varför ska Gustaf vara allergisk och lägenheten ligga brevid vägen för?

 

Halloween?

Kategori: Funderingar

Fota lägenheten var tråkigt, kom på att jag inte kommer vara nöjd förns bilderna är i stil med något som platsar i en interiörtidning, och det är inte riktigt min prisklass om man säger så.

Det har ju varit halloween och sånt nu, det är nog den "högtid" som jag finner tråkigast. Förutom pumporna, det finns ingen i Uddevalla som ahr det, men det här är ett rätt så barntätt område så har sett flera stycken urskurna, jättemysigt!
Men annars, köper man snygga kläder och ser ut som en svart katt utan päls så behöver man inte lägga ut så mycket pengar, men ack så tråkigt. Att däremot lägga ner skitmycket tid och arbete så blir man cool men sällan snygg, vad är grejen med det? Jättetråkigt ju, ska man lägga ner tid ska man bli snygg, annars är det inte värt det! Säger jag som varit "emo". Kan nog vara min brist på fantasi som gör att jag finner all form av utklädnad som slöseri med tid, barn som vuxen. Bitter? Näääärå.

Halloween för två år sedan hemma hos Lisa och Robin, hon var polis och jag var prostituerad, då jag gillar korsetter och nätstrumpor även i vanliga fall så tog jag i lite extra och körde båda och köpte ett par hemska shorts till, billigt och bra, och knappt någon ansträngning ;D



Adecco

Kategori: Fredrikstad

Så, idag har jag varit duktig I'd say! Kom precis hem från stan eller "bynn" som det uttalas här, har lämnat ut flera CVn, varit inne på Adecco och pratat med dem och lämnat in min trasiga jacka. Tycker man borde få någon form av ersättning när man lämnar in sin trasiga jacka för ett par dagar när de själva säger att det varit fel på nästan alla de jackorna, ska jag frysa för att de lämnar ut skitsaker? Don't think so!
Var även inne i den butiken och pratade med chefen, och hon verkade väldigt positiv, dock är den tjänsten inte ledig förrän i februari och hon sa att hon kommer främst att försöka fylla ut med de hon redan har, men att jag skulle komma tillbaka. Arbetslös till februari vill jag verkligen inte vara, usch!

Sen ska jag även på två intervjuer i veckan, jättekul verkligen! Hoppas de tycker om mig, vi får se!

Nu ska jag fota lägenheten lite, kan ju vara tufft att ha första egna hemmet dokumenterat!

Sömngångare

Kategori: LS Photo & Design

Klockan är tjugo i två och jag kan inte sova, bara för att jag hade planerat att vara duktig och gå upp tidigt imorgon. Kollat lite serier och så, men är fan inte trött :( Imorgon blir det antagligen Adecco och den där sminkbutiken jag var i och sökte jobb. Hon jag pratade med gillade mitt CV(äntligen kanske den där sjukt tråkiga tiden på Kicks lönar sig) och sa att jag borde komma tillbaka på måndag och presentera mig för chefen själv, då hon snart skulle flytta till Paris och det kommer bli en heltidstjänst ledig. Jag tror inte för fem öre att jag får den, men jag kan iallafall vara arbetslös med gott samvete om jag pratat med henne, eller hur? ;D

Har även köpt scrapbookinggrejer nu, får vi bara hoppas det faktiskt blir nåt av själva pysslandet också haha :D Har köpt lite smågrejer att börja med sådär, lite papper och några dekorer. Bara pysselgrejer är jag inte kreativ nog för nu, hoppas det kommer, tänke börja med foton och sånt :) Sen budade jag även på två skitstora paket, för paketpriser är mycket bättre, så om man säljer vidare det man inte vill ha får man allt man behåller för ett bra mycket bäöttre pris än om man köpt det styckpris. Tror det kallas att vara butik/mellanhand/försäljare, men det är bara en gissning.

Här är två av dagens bilder, och nu ska jag fortsätta kolla på The L Word: