lindamariasvensson

Den där prestationsångesten

Kategori: Uddevalla

"Det är valborg ikväll, du måste ju göra något. Du kan ju inte sitta hemma." Jo, det kan jag. Alla kommer dricka, och jag har ingen lust med det. Dessutom hade jag tänkt få klart hemsidan innan jag åker. Fick klippt ihop en "jag är borta tom 3 juli" som ligger på kontaktsidan, kommer nog lägga upp den på facebook också. Men har ännu inte lagt upp några gallerier där, och det vill jag gärna fått ordna.

Imorgon ska jag på Hingstvisning med Emma Svedberg, och sedan ska jag hem till Amanda.
Onsdag är det något Hunneberg eller nåt som är planerat. 
Torsdag-lördag har jag en tidsbokning, ett pappabesök, två fotograferingar och lite socialt som ska gås igenom. Söndag är det konfirmation som gäller. 
Sedan åker jag ner till Falkenberg.

Okdå, bara för det fick jag precis planer skikade till mobilen, helt ok sådana dessutom. Då slipper ni mitt klagomoln över att jag skäms över att kallas tråkg HELA TIDEN. 

En halvkass start på dagen

Kategori: Funderingar

Fryser och har mig. Såg fram emot att testa konditionen genom att springa ned til sjukhuset och uppför den sinnessjukt långa backen(ja, hela vägen tillbaka that is, 30min gångväg), men vaknade alldeles förkyld och dum. "Yaaay." Får jobbiga och fina sms som sätter fart på tankarna och jag vill ha hem Gustaf nu, inte nere i dumma Falkenberg eller Göteborg. Jag behöver komma tillbaka till verkligheten lite där... 

Det är ju Valborg idag, så man borde ju ha askul egentligen, men jag har ju resten av veckan uppbokad typ och tvivlar på att Gustaf hunnit plugga särskilt mycket på resan under sin vecka på Irland. Jag får se hur långt jag kommer under dagen. 


Pannkakor hos mormor och morfar

Kategori: LS Photo & Design

Eftermidagen idag spenderades uppe i Dalsland, vilket var mysigt. Mormor bjöd på nyttiga pannkakor, och som alltid fanns den nästintill sockerfria sylten där. Mormor är rätt känd för att plocka ur det goda ur allt, så saft kan ofta vara så lite socker i att det faktiskt är godare med vatten. Hemmagjort, alltså. Men strösocker kan ju fixa det mesta. Nu lät jag kanske lite negativ, men pannkakorna var aaasgoda!

Vi pratade lite om resan, blommorna i trädgården och huset. Båda är över 70 men de har precis köpt ett nytt hus ute på landet som de fixar och har sig med. Morfar har precis totalrenoverat köket och nuvarande projekt är att bygga ett garage. Om man hade den energin...
Här startar vi i Bangkok

Kategori: Resa

Här kommer en sjukt lång utvärdering.

Sivarin Guesthouse heter det, som om det är det viktigaste. Höll på att bli galen på att det finns så mycket att välja på. Sedan blir det inte lättare n'r Gustaf kom på att han ville ha pool, men det skulle ändå vara billigt. Detta lyckades jag inte fixa, men till slut valde jag detta.

Verkar vara nära till både Chinatown och Gamla Stan, båda är stadsdelar som jag vill se. Det gick tyvärr inte söka vandrarhem per område, vilket gjorde att sökningen var "bangkok" och sedan utgick jag från pris och tidigare omdömen, men du kunde hamna nästan var som helst. Hittade många som var ganska bra, och alla påstår sig ju ha AC, men i kommentarerna visar det sig att detta gäller långt från alla rum, och jag ville inte ta den risken första natten i sådan värme, så därför valde jag detta rum - där vi alltså bokat ett rum med AC och betalat extra för det. Enda vandrarhemmet jag hittade i den prisklassen som faktiskt hade den information och valmöjligheten i sin prislista.

Fyra nätter bokade, får hoppas det blir bra!

Det tar sig, tills pengarna tar slut

Kategori: Uddevalla

Klockan är snart tre och jag är fortfarande lite morgontrött. Gårdagen var fin. vakade upp hos Amanda och åkte direkt hem till Lisa. Effektivitet är fint har jag hört. Så himla skönt att vara hemma igen, iallafall att få träffa alla utan den stressen som är(även om varenda dag i princip är uppbokad redan).

Vi fick tränat på O2, snackat lite skit och framtidsplaner och viktigast av allt - vi sminkade oss. Sedan drog jag hem och påbörjade ett CV åt fina mamma, samt ordnade lite med resan. Kvällen avslutades hemma hos Emil med lösgodis och ståuppkomik. 

Idag är det åtta dagar sedan jag träffade Gustaf senast, och det har visat sig att sysselsätning faktiskt funkar så bra som de säger. ännu har jag inte kommit till den jobbiga saknaden. 


En social fredag

Kategori: LS Photo & Design

Sitter hemma hos Amanda och myser nu. Själv, visserligen, och har nästan bara jobbat ikväll. Nu ljög jag, 90% av kvällen spenderades med att försöka hitta en pool åt Gustaf, men det failade jag. 

Vi har varit och tränat idag, vilket var nice. Älvhögsborg verkar helt klart vara ok om jag blir boende i Trollhättan i höst. men vill gärna testa flera, och imorgon ska jag få det då jag ska med Lisa till O2!

Tidigare idag var jag hos kathleen och snackade massa hästeri, superkul verkligen. Hon hade en tränare från något land neråt i Europa så fick testa min engelska. Synd bara att jag pratar så fort så jag snubblar hela tiden. I pratet, inte med benen, HÖHÖHÖ. Jag fotade även lite omgivningsbilder, både då Kathleen byggt ett nytt stall för semin, men fotade också blommor och hätsstatuer hon har så jag kan ha dem i annonser. Blev riktigt bra!Mitt nya kontor

Kategori: Uddevalla

Är lillebrors skrivbord. Har läst på lite med mediciner över gränser, och det verkar vara ok. Har även fått skäll från Transportstyrelsen över att jag måste fixa EEG till körkortet, så måste ringa dem också. Det damp även ner ett brev från skatteverket som frågade om jag gått någon utbildning i foto eller design, och en massa annat jag behövde kompensera. Men det var lite mer förståeliga frågor än "Hur mycket intäktsmoms kommer du ha under 2012?" eller vafan det nu var. Hur ska jag veta det? Stupidhoe. 

Wellwell, nu ska jag till Emil och socialisera mig lite!
Mor och dotterdag

Kategori: Uddevalla

Mamma och jag gick upp tidigt och tog en timmes promenad, både på väg och i skogen. Fan va stolt jag är över mig själv för detta. Både gå upp klockan åtta och frivilligt gå ut endast för att gå är verkligen bevis på att jag faktiskt kan om jag vill. Men det är nästan ett måste att lägga in det i min vardag här hemma, jag blir så sinnessjukt trött annars. Vid tre-fyra idag såg jag redan i kors, och då har jag ändå gått hyfsat mycket under dagen.

Iallafall så åkte vi sedan in till stan. Jag kom på det att det är inte ok att klaga över att centrum dör om man själv handlar det som faktist finns i stan ute på torp. Så vi trotsade regnet oh gick in i en fin liten butik som hade grejer från Saint Tropez. Skitfint märke i förhållande till helt ok priser. Köpte mamma en tunika, för hennes garderob är, ja, tom. Bokade sedan en tid på salongen för lite smärtsam behandling, ska bli kul! SEDAN, trumvirvel, ÅKTE VI TILL TORP ÄNDÅ. Mitt eviga letande efter Koss In Ear ledde mig dit. Tyvärr så finns de inte längre någonstans, utan fick ta ett par andra(fan vad jag pratar idag). Finns det något jag gillar så är det försäljare som vet vad de pratar om, även om det är en ginger med hår i tofs lååångt ner på ryggen. Hatar långt hår på killar. Men ljudet var helt ok i dem. 600:- gick de på så hade ju blivit lite ledsen om de var värdelösa. Ska vara lite försiktigare med de här också, så jag slipper köpa nya om en månad. 


Välkommen hem?

Kategori: Uddevalla

Hej igen. Då sitter jag i Mickes forna rum, eftersom han för tillfället(hoppas vi) bor hemma hos sin flickvän. Eller snarare s är det hos hennes föräldrar, eftersom hon bor hos dem.

Jag har ett skrivbord och en datastol och en fluffig katt i sängen. Not too shabby so far. Jag har även tagit mig ett bad, det var trevligt. Jag tror jag är hemma igen. Jag vet inte helt, för klart jag är hemma, mamma är ju här. Men mitt huvud har väl inte vant sig ännu. Har tänkt gnska mycet på det idag. Jag har räknat ner till denna dagen i flera månader. App som både visade antal arbetsdagar och dagar till flytt. Det kändes som en evigeht under tiden, men nu i efterhand har det gått så sjukt fort. Vilket får mig att tänka - hoppas jag stannar upp och njuter när jag är i Asien, så det inte flyger förbi i väntan på det som komma skall. Hästutställningar, en vecka med le folks in le sommerhouse, skola, flytt? 

Jag grät som bara den också. Cecilie fick det att brista, och sedan kommer Sabira och ser ut som ett barn som blivit av med sin glass och säger att jag är den hon gillar bäst. Så jag står ute bland alla kunder med kollegor från alla håll som ska ge mig ett sista hejdå och lycka till och jag mår RIKTIGT JÄVLA DÅLIGT. Självklart var det fint och som alla säger "FACEBOOK". Dessutom har jag en fotografering bokad där nästa vår, en konfirmationsdag till Cecilies son, och jag har lovat att hälsa på i höst. Men ändå, i slutändan älskar jag både det jobbet och de personerna och det hade varit lättare att säga hejdå om jag verkligen ogillade jobbet. Tom personerna på gymmet sa till mig att komma in och hälsa på. Formaliteter, javisst, men inte säger man det till någon man helt skiter i. Eller så är man väl helt enkelt bättre än mig på service som bara kan fejka ett leende när jag inte håller med, och inte en hel konversation. Gör den klassiska "vänder mig om när jag går" och tårarna bara rinner hela rulltrappan ner. Följer gör ju självklart tankarna på ett annat avsked som ska komma, som är tyngre på alla sätt, men som tur var grävde jag mig inte ner i det i mer än några sekunder.

Nu sitter jag dock, som sagt, i en bra stol. Ska sova snart och jag känner mig inte alls lika ledsen längre. Vanlig, kanske lite förväntansfull. Men det är som jag sagt med alla liknande scenarion - ingen från Fredrikstad hör hemma i min bild av Uddevalla, därför kommer jag inte sakna dem på det sättet när jag är här. Den tomheten som när någon bara försvinner ur ens vardag finns inte. Längtar efter att få träffa Amanda och Lisa. Amanda ska jag träffa nästa vecka och Lisa på lördag, finfint det! Nu ska jag sova, för imorgon ska jag ut och säga till Uddevalla att jag är hemma igen! (iallafall i två veckor..)

Och så var det söndag, igen

Kategori: Funderingar

Jag inleder med att jag haft en fin dag - HAR - en fin dag. Men jag tänker ganska mycket när jag går runt och plockar disk många timmar i sträck på jobbet(vi kallar det den hjärndöda delen för du slipper tänka), och så promenerar jag ju faktiskt en timme om dagen. Enda gången jag är tom i huvudet är på gymmet, underbart är det. Och allt kommer inte ner i text direkt när jag tänker det, därför kan sammanfattningarna bli rätt tunga.

Nu har jag städat i fyra timmar, men inte kommit fullt så långt som man kunde tro. Wellwell, fortsätter senare. Det är ganska trist att vara här själv, känner mig ganska ensam. Men det är självvalt. Jag är lite ledsen med, vilket jag visserligen alltid har liggande i bakhuvudet, den där Gustaf. Jag gör mitt bästa för att omvandla det till ilska, men det funkar inte riktigt då argumenten för att vara ledsen låter mer trovärdiga än de för ilska, och så faller jag tillbaka.

Allt jag hör är Bangkokbangkokbangkok och det vill jag väl, det är 17 dagar kvar tills jag är där. Två veckor och tre dagar. Det går för fort. Jag kommer vara 45 imorgon och vad vill jag då se tillbaka på? För det jag minns om jag ser tillbaka nu, det är inte kvällarna som ägnats åt städning eller tedrickande, det är när man hittat på saker. Ändå är det att ha kontroll som jag anser få mig att må bra, men vad har det egentligen för värde om det inte spelar någon roll två timmar senare? Har jag nämnt att jag tänker asmycket på döden numera haha? Mest är det jobbiga att inte veta när man ska dö. Varför pensionsspara om jag ska bli påkörd imorgon? Varför boka resa sen när jag kn vara förlamad imorgon? Men det är ju lagom ekonomiskt hållbart att bara leva för idag. Hade jag levt för dagen hade jag aldrig bott i Norge. Men det är ju skitsnack, det vet alla. Han där fina ni vet. För övrigt funkar inte "fina" på en kille tyker jag, då a i slutet låter feminint. Eller är jag bara knäpp?

Bangkokbangkokbangkok. Kan tilläggas att ingen planering whatsoever finns utanför Bangkok ännu. Jag är så värdelös haha. 

Nu ska jag göra om min affärsplan. Skickade in den till Elisabeth och när hon svarade började hon med "Bli inte ledsen nu men jag har plockat den i stycken". Kommentarer på varenda stycke(planen var frågor och svar på ca 10 sidor) samt tre a4 med andra idéer och saker jag bör tänka på. Men jag tycker det är grymt, fatta vad jag har att lära :D


Flyttstäda bland möbler

Kategori: Funderingar

Färdigsoven och uppäten, nu är det dags att börja städa här Pojkvännen har flyttat till varmare breddgrader (Falkenberg) och jag sitter här i en väldigt tom lägenhet tillsammans med en massa smuts och ett hundratal spindlar och silverfiskar. Livet känns smått taskigt just nu alltså, särskilt med tanke på att spindeln jag såg inatt var för stor för att jag skulle våga låta den leva. Hemskt var det.
Var börjar man?

Gråt en skvätt, da.

Kategori: Funderingar

Och så var vi nere igen. Gustaf tömde sovrummet igår, sängen står nu på högkant(undrar varför han lämnade den så?) och fönstret var öppet. Min adressändring har även gått igenom, så vi bor inte ihop längre på pappret, och imorgon förmiddag tar han sina saker och drar. Sedan såg vi ett ganska udda program på tv med en massa fula knäppisar, men jag lyckades ändå bli avundsjuk på dem. Wellwell, man kan inte få allt...

Nu ska jag äta frukost. "Hunger är en bodybuilders värsta fiende" läste jag igår, och då är det väl dags att äta antar jag.

Mamma, våga inte ringa. Jag är inte ledsen. 
Det är inte ala bloggar som kommer med en handbok, det ni.

Dagen i text, för vem har tid med bilder.

Kategori: Fredrikstad

Idag fick jag en ganska arg, och troligen påverkad-av-något kund idag. Han, ~60, där med sin mor. Gillade hennes hellånga leopardmönstarde kappa till det tunntunna håret btw(förlåt). Kommer fram och kisar mot menytavlan. "Vafan, jag vill inte ha nån amerikansk skit, fish & chips.. pff". Och så läser han lite till frågar om vi har öl, men efter ännu en besvikelse väljer han den mycket norska rätten lasagne åt dem båda. De får bricka etc, och efter sju minuter kommer han tillbaka upp i kassan och är "jävlit trött på att vänta". Jag förklarar att vi måste göra klart maten först, vill han ha färdig mat kan han gå till McDonalds. Då blir han ännu surare "men för helvete, ska ni ut och slakta grisen först eller?!". Då kom Bente och räddade mig, så jag slapp svara att vi aldrig använder griskött i våran mat. 
Mamma, kommer jag också bli sådan när jag är gammal?

För övrigt älskar jag när mina föräldrar läser det här. Jag tycker det ska bli tråkigt att flytta, och skriver det här. Vad gör mamma? Jo, hon börjar gråta och påstår att det "antaglligen är en ventil åt mig". Fast... nä? Haha. Och pappa, ja, jag skrev ett smånostalgiskt inlägg om huset jag växte upp i. Frågade honom om vad han tyckte. "det kändes som en käftsmäll" fick jag till svar. Här satt jag och mindes trevliga delar av barndomen och vad läste han? Jo, jag var sur över att han och mamma inte var tillsammans, haha. Jag vet inte exakt vad han läste, men han tog det väldigt fel iallafall. Som mannen som trodde han skulle få färdig lasagne med griskött - livet blir inte alltid som han tänkt sig.

Nu sitter jag och finslipar affärsplanen och ska skicka den till Elisabeth som ska få kommentera och hjälpa mig bli miljonär.

Lite träningsprat

Kategori: Funderingar

Sitter och dricker en smoothie och gör mig sakta klar för jobbet. Jag skippar träning innan jobbet idag, gör några situps ikväll så får det räcka för idag. Mina axlar och armar börjar bli lite väl musklade i förhållande till benen så får nog lägga om de programmen lite, även om det är kul att satsa på öking varje vecka. När jag ställde mig framör spegeln och spände alt jag hade igår var det ett klart övertag på axlar samt den lilla "vingen" mellan bröst och arm, vet inte om det är bröstmuskeln, men växt sjukt mycket har den gjort iallafall. Ryggen var också en ganska stor sillnad till för några veckor sedan. Inte att det är dåligt, jag älskar det, men jag vill ha mer ben NU. Vill inte bli bredare över axlarna än höfterna, inte om jag får välja.

Dessutom - igår ökade jag benpressen till 150kg så 200 känns inte längre så himla avlägset. Med Foo fighters och en stor kaffe hade 160 säkert gått det med. En mening som fastnat i mitt huvud, av någon dum anledning, "för friviter krävs kontroll och teknik för ökning. I benpressen räcker det med lite jävlar anamma." Därför gör jag ofta så på många maskiner nu - klarar jag 40kg, då klarar jag minsann 41 också och så lägger jag på en extra. Bara för att känna mig lite exra duktig. Men det betyder inte att jag from då alltid startar på 41, det skall bara agera som en "boost på dagsformen". Vet inte om det låter särskilt vettigt, men det skiter jag i, kul är det iallafall!

Kalla fötter

Kategori: Fredrikstad

Står i köket och börjar diska upp saker som inte kommer användas mer. Torkar ur ett skåp som inte ska användas mer(eftersom vi slängt ut allt på bänken). Frågar mig själv hur sjutton man rengör en brödrost och en vattenkokare. Inser ganska snart att usch va jobbigt det här är, jag gillar ju den här lägenheten. Det är en ganska kort stund men det är ändå ett stort JAG VILL INTE. I dagarna går(förhoppningsvis) min flytt igenom och då bor jag inte ihop med Gustaf på pappret längre. På lördag flyttar han ut for god och om allt går enligt panerna kommer vi inte bo mer ihop, Jag ser fram emot det sammanbrottet som lär komma med där, haha. Särskilt med tanke på att han drar till Dublin på måndag.

Självklart vill jag detta, jag ser fram emot skola, förhoppningsvis ett jobb eller tre, vem vet vad mer min kommande vardag innehåller. Men det betyder inte att jag inte kommer sakna det som varit. 


Det där med relationer

Kategori: Funderingar

Jag vill hjälpa honom. Motivera honom. Tom betala flygbiljetten åt honom om det är det som står ivägen. Det gäller inte bara flytten, det gäller det mesta. Vi har alla saker vi vill åstakomma som inte blir av för att hey, sängen är skönare än löpbandet och chips är godare än gurka. Jag önskar jag visste var hans "knapp" fanns. Inom träningen låter jag töntig och inom allt annat så är det inte direkt så att jag vet mer än honom om ämnet det gäller. Det är som att han skulle hjälpa mig med ja, lets say, hur man fotar en arabhäst. Kan ju samtidigt nämnas att det aldrig skadat med lite kreativitet, men det känns inte som att brainstormng är den bästa motivationsmetoden. Kasta ut första bästa tanke är inte bästa sättet att öka trovärdigheten, särskilt inte hos denna man vars bästa vän är google. 

Men vad ska jag säga som han inte redan vet och samtidigt inte få ett "ja, mamma" till svar för att jag är sjukt dryg eller tjatig?

Nej, det här är inte en ventil eftersom du kommer läsa detta. Det är en fundering. Precis som att jag inte vet vilken soppa jag ska äta sedan. Spenat kanske, aldrig provat det..Ännu en milstolpe att snubbla över

Kategori: Funderingar

Så, då var högskoleanmälan inskickad till någon tuff snubbe. 12 juli ska man få svar. Men jag sökte 6 stycken, tre program och tre kurser, och alla på distans så jag borde ju komma in på någon av dem iallafall. Jag funderde på att söka några på fast ort, eftersom jag ju faktiskt kan tacka nej, men 12 juli är fortfarande väldigt tidigt så får spara det till senare. Dumt att det inte finns något jag vill ha i Trollhättan, det hade varit ett ganska säkert kort. Hade jag sökt i Stockholm hade jag fått svar den 12 juli och efter det fått panikleta lägenhet och nej, uff. 

Jag längtar tll solen. Eller ösregn, vad som nu väntar.

Dagens fejkade leende:


De små fina

Kategori: Funderingar

Hey. Min pojkvän tycke jag bloggar för lite, trots att han vet 90% av det som skrivs här före det hmnar på plats. Idag gjorde jag min sista lördag på planken. Det gick ok, småkaos som vanligt med en massa klagomål över att vi är för få på jobbet. Wellwell, jag bestämde mig för att inte bry mig oh det gick fint, dagen flöt på bra. Tog en snabbis på gymmet efteråt och tänkte på vägen dit "Trots att jag snart sätter mig frivilligt arbetslös, Gustaf planerar att flytta ifrån mig och mina föräldrar inte funkar ihop(vilken unge önskar inte motsatsen?). För att inte tala om att mitt smink alltid rinner - så älskar jag mitt liv. Jag gör verkligen det." Sedan gick jag in och satte nya rekord på alla övningar inom rygg och biceps. Sweeet.

Nu ska vi snart iväg till någon och umgås lite, Jarle tror jag det är vi ska till. Det löser sig. Jag är lycklig nu :)

En tisdag som en söndag

Kategori: Funderingar

Jag har ju inte varit superaktiv här, vilket jag skiter fullständigt i egentligen, för bloggare är ganska äckliga.

Men nu är jag tillbaka i Norge iallafall, det är bra. Fick precis sista arbetsschemat, nicenice. Så ska sätta mig ner och planera de kommande två veckorna. Idag flyttade jag nämligen Lång väntan inne på skattekontoret och så fyllde jag i mammas adress, nu tar det ca en vecka innan det är helt klart, men hon sa att jag kunde söka om företag ändå. Så nu har jag gjort det, skickt in en ansökan om att få betala skatt för att sånt ju är så himla kul. Skämt åsido, jag tycker skatt är en jättebra grej. Hade ju blivit en ganska tom uppväxt utan skola, vägar, sjukhus etc. Hur kommer det sig då att jag måste betala för min medicin? Wierd. Aja. Sedan skickade jag även iväg ett mail angående skola, ssta sökdatum är nu på söndag så innan dess ska jag skicka in. Inget nytt på den fronten. Amanda skrev att man förstod det som att jag skulle plugga träning, men det är endast på youtube och liknande.

Dagarna i Falkenberg var jättebra. Inte på det sätt man hade tänkt sig, eftersom Gustaf var jättesjuk och jag också var lite småsliten, men mysfaktorn fanns ändå där och jag fick vilat ut ordentligt. Jag upptäckte även Instagram and I lööv it. Nej, jag är faktiskt inte seg, men det har inte funnits till Android innan och när Emil sa att det kom ut förra veckan slängde jag mig genom rummet för att komma åt min mobil å snart som möjligt så jag kunde DOWNLOAD.

Nu orkar jag inte mer här, puss!

Lite påsk

Kategori: LS Photo & Design

Och så längtar jag tills i höst, på sätt och vis. Jag är mer pepp än någonsin på att läsa på om träning och kosten därtill. Detta lär ta ett litet tag innan jag har komit igång ordentligt, därav är hösten en bra tidpunkt för att ha komit igång. 

Om nu inte jorden blir invaderad av aliens då, det hade varit trist.


Skriver affärsidé

Kategori: Ordinary

Snor ihop mallen jag fick av chefen samt en del från verksamt.se, vilket är en otroligt bra sida, och nu har jag fått upp farten! Det blir riktigt bra och jag har redan fått några nya synvinklar på massa saker. Jag tycker inte det spelar så stor roll, men ÖVERALLT läser man om hur viktigt det är att ha en plan för allt du gör, och ska du starta företag så är en affärsidé typ lika viktigt som du själv, så jag antar att jag får göra en. Dessutom kan det vara kul framöver? Nu låter jag ju värsta negativ här, men en del av frågorna är i stil med "Vad är det jag säljer?" och om man inte vet det bör man kanske inte sitta med en affärsplan kan tyckas, men det är kanske just därför den frågan ställs. 

Nu ska jag fortsätta!

Glad påsk!

Det har inte hänt så mycket

Kategori: Ordinary

Hej igen. Stillsam vecka. Spenderat många timmar med huvudet i en bok. Gustaf är så febrig en man bara kan vara, vilket innebär sömn ca 20 timmar om dygnet. Pluggat en del företagande, fått klart en del bilder och läst på en del om träning. Lite trist är det att bli såhär rastlös, men det är inget vidare väder att gå ut i ändå.

Läsa på om träning är kanske dumt. Sitter här nu och vill inget hellre än att komma hem till rutiner (och att jag blir frisk så jag kan börja träna) igen. Maten sköts inte som den ska heller. Wellwell, en veckas semester får väl gå.

Uff

Kategori: Fredrikstad

Så mycket jag skulle hinna göra dessa dagarna... men nej, jag får satsa alla mina kort på morgondagen istället. Har under dagen sakta men säkert förlorat förmågan att prata. Eller a, klart det går, men det gör sjukt ont så undviker det helst. Men jag räknar med att vara bra imorgon för kroppen är frisk nu iallafall. Sömn är bäst <3
Klockan är 20.30 nu, så sömn från 21 till 07 borde räcka för att få tillbaka en frisk hals med! 

Chefen är ju lite av en "hon-som-vet-allt" för mig(lugn mamma, enligt rykten är hon inte bra på matlagning och jag citerar "jag kör all tvätt i 60 grader, det blir rent!", så det finns allt områden kvar för dig), men hon tipsade om ingefära. Och inte bara ingefärabiten. Det här är faktist sjukt gott annars med. 42:- tar de för en sådan här på Speilet inne i stan, så den måste ju vara god?! Ingefäraskivor, citron och en stor matsked honung och häll över tevattnet. 

Dags att bleka tänderna! 


Syyyyk

Kategori: Ordinary

Vaknade imorse och hade ont i varenda muskel, så jobbet idag har varit ganska tufft. Det gick bättre när jag slapp stå eller gå dock, men ni kan ju tänka er hur många gånger det inträffade. Rösten gör ont att använda, och självklart kan man va i disken men "Var är toaletten?" x20 och "Vad kostar påfyll?" x12 blir ändå rätt tufft att svara på när de som frågar är halvdöda tanter. För övrigt är jag imponerad över hur många av våra kunder som är 80+, det är helt sjukt. Kan man verkligen gå ut då?

Dagen blev mycket bättre när söta Kim bjöd mig på middag! Hon erbjöd sig dessutom att ta min vakt på onsdag, but I said no, noooo no! I needs le cash! Dessutom ska det nog räcka med 12h sömn för att jag ska bli frisk, brukar vara så. Så nu sitter jag här och äter friterad scampi med ris, sötsur sås och en massa veggies. Mums!  

En snabb dusch nu och sedan ner under tre täcken i ett totalmörker. <3

Det blir bättre

Kategori: Funderingar

Var en halvdeprimerande rubrik, men jag är ändå positiv. Håret växer något galet, jag börjar få en ansiktsform(och växa ur näsan ännu mer?), hyn blir bättre(när jag orkar bry mig) och jag SKA lära mig använda lypsyl. Torra läppar på folk är typ det äckligaste som finns(eller iallafall otroligt störande), ändå har jag det själv 24/7. Dessutom älskar jag mina läppar egentligen, så det är ganska taskigt mot mig själv att inte påminna dem om hur grymma jag tycker de är. 


Det drar ihop sig

Kategori: Funderingar

Då har mamma och Gustaf åkt. Gustaf är ledig hela påskveckan, så jag blir själv här tills på torsdag.

De tog även med sig massa flyttsaker. MASSA. Allt jag hade packat med mig hittills och sedan en stor hög till, eftersom bilen inte blev full vid första försöket. Så nu är mina möbler(alla tre bord och badrumsskåpet), blommor och i princip alla prylar jag inte kommer använda något mer ivägskickat... Det är tomt.

Nu är det liksom på väg, på riktigt. Flytten, Asien, alla jobb i sommar (hittills är det fyra utställningar och två fotograferingar bokade mellan 7/7-17/8, plus Kathleen...), den stora flytten i höst... Jobben är uppsagda, lägenheten är uppsagd och jag lyssnar på en låt som heter "Cut", haha. Jag är trots den sista meningen väldigt glad, men det är klart att det är lite trist med. Om man jämför mitt och mammas jobb har jag hamnat i himmelriket här. Dessutom hade vi väldigt tur med lägenheten. Visst, det har ju funnits tillfällen då vi varit mindre glada. Tex att kylen rostat sönder då den frostar av sig själv alltför ofta och därför står i vatten hela tiden. Eller att duschen är pytteliten. Söndagen som jag väntat hela veckan på, den som skulle bli en mysdag. Ja, när Gustaf öppnade toadörren på morgonen forsade vattnet ut.. 

Men vattnet är otroligt gott, jag har aldrig druckit vatten om jag inte varit tvungen eller varit supertörstig under de första 18 åren av mitt liv, men detta ändrades här. Gymmet ligger bra till, vi har haft nära till buss och det är lätt att gå till jobbet(inga backar). Dessutom får man en väldigt fin skatteåterbäring för att man är svensk.

Men nästa vecka går jag in på skattekontoret i Sverige och säger "Nu vill jag inte mer." När den biten är avklarad kommer jag också säga att jag vill ansöka om att starta företag. Om och när det går igenom(det är ingen garanti för att jag ens får använda namnet LS Photo & Design) så ska jag trycka på en skjorta och en jacka och ha dem i sommar. Ser fram emot detta!

Men först ska jag göra klart loggan en kund beställt!

Pannkakor

Kategori: LS Photo & DesignFlyttpackning och mammabesök

Kategori: Fredrikstad

Och helt plötsligt var det söndag, phew, det går fort ibland. Idag har vi börjat packa ihop, och tros att mamma ska ta med sig asmycket idag är jag lite smårädd att vi inte får med allting nästa gång... Hemska tanke.

Jag och Gustaf börjar även inse at vi kommer sakna det här stället, och det faktiskt är hemma på riktigt.
Sushifredag

Kategori: Fredrikstad

Mamma kom som sagt och plockade upp mig på gymmet efter jobbet igår. Himla skönt med lite skjuts. Sedan plockade vi upp lite sushi på väg hem. Jag provade en med lax och cream cheese, vilket var supergott, men jg hade gärna haft lite peppar eller nåt på. Både lax och vanlig ost är ganska smaklöst. Kanske det soyan är till..? ;) Mamma fick friterad scampi för att den är lät att tycka om och då kan jag sno av henne med.