lindamariasvensson

Lördag kväll

Kategori: Ordinary

Gjorde en lite väl nyttig kesoröra med massa mums i så får kompensera lite med varma mackor, perfect!

Ska bli skönt att vara ledig imorgon, tror jag. Iochmed alla planer för sommaren så ska jag försöka mig på något söndagsjobb om jag blir kvar här med. Tror inte jag lär jobba sex dagar i vekcan jämt på Torvbyen och de har ju inte öppet på söndagar så att leta efter något som har det då låter som en bra idé.

Mål ska vara SMARTA

Specifika och tydliga
Mätbara
Angelägna och utmanande
Realistiska
Tidsansatta
Avstämda och ordnade efter grundidén

Sådär vill jag tänka jämt.

Nu fortsätter sorteringen av bilder :) Behöver plats för min fotovår.

Första dagen själv på Kremmerhuset

Kategori: Fredrikstad

Började världens sovmorgon och försökte mysa med Gustaf som bara surade. Inte lätt att försöka kramas med folk som är arga sovare inte.

Sen drog jag till Torvbyen och jobbet vid 12 och fick först jobba med en sjukt trevlig tjej och hennes supersöta hund. När hon drog lite senare så var jag själv för första gången och jag måste säga att det gick väldigt bra! Mina inslagningsskills har helt klart förbättrats med ungefär 300% (återigen, prova slå in en hjärtformad kudde första dagen på jobbet, inte så lätt...) och all kundkontakt på Planken har lärt mig att om någon frågar mig om något jag inte har en aning om vad det betyder så kan jag ändå svara dem på ett vänligt sätt som gör dem nöjda. Känns lite hemskt ibland, men bättre än ett rakt "jag vet inte".
"Har du något avlångt bord?"
"Blablablablablablabla, *går runt lite och letar frenetiskt* blablablablablabla" = Ingen aning, men det förstår inte du! Och när jag pratat runt ämnet en liten stund har jag antingen kommit fram till ett ja eller nej.
Finns dock ingen så bra känsla som när någon frågar och jag på rak arm ge ett helt ärligt svar som lyckas hjälpa dem, tex om längder på gardiner, vad man kan ha i den där krukan etc.

Awesome. Jag gillar verkligen Kremmerhuset. Kommer dock ta ett tag innan jag känner mig som en dålig arbetare så fort jag inte är på väg någonstans hela tiden.

Wild Night

Kategori: LS Photo & Design

En kväll på Kattis

Kategori: Fredrikstad

Städar lite halvpåklädd till Biffy Clyro och en återupptäckt bas(bara en liten stund, vill ju inte riskera att jag missar när grannungen ska ha springträning senare ikväll igen!) innan jag drar in till stan för att "kose seg" lite med några från jobbet. Helt ok om inte lägenheten såg ut som fan och jag luktar matos, som vanligt. Gotta go!

Surt läge

Kategori: Funderingar

Lite smådramatiskt inlägg igår kanske men det var så det kändes. Gustaf vet nämligen bara om han får vara kvar en vecka i taget. Alltså, det sätts upp en lista varje torsdag för nästa vecka och står han inte med där så har han inget jobb from måndag. Blir det så åker vi hem. "Hem". Säger upp lägenheten är tanken iallafall. Dock är jag väldigt kluven. Sure, slippa hyra och extrajobba på samma vis som jag gjorde i somras om de nu vill ha mig igen, med Gustaf nere i Falkenberg och träffa honom en gång i veckan och Amanda och Lisa vettefan när jag ska träffa om jag åker ner dit varje gång jag är ledig. Nathalie och Stephanie funkar ju som tur är. Vill jag verkligen sitta inne i Mickes gamla rum i sommar?

Eller, ska jag försöka stanna kvar här och jobba 24/7. Jag lär få jobba i princip varje dag om jag vill det. Jag evt liksom att jag har jobb här. Om jag inte får heltid någonstans hemma(inte direkt troligt) så tjänar jag mer på att stanna här.

Blööööh, jag vet inte. :)

Nervös

Kategori: Fredrikstad

Idag är ingen bra dag, än så länge. Jag vill inte tillbaka till september 2010, inte nu.

Jag vill inte gå tillbaka till distansförhållande. Vi är för bra tillsammans för det.

Jag hoppas verkligen det är bra nyheter han har med sig hem.

Ordinary

Kategori: Ordinary

Hade ju lyckats slå av autofokusen på kameran på något sätt och var helt säker på att jag haft sönder hela kameran så gick med den till Japan Foto och bad om hjälp. Flicka ett lyckades inte men när chefen kom in och nollställde kameran så POFF, autofokus tillbaka, grymt!

Även kört ett väldigt kort pass armar på gymmet idag. Var lagom peppad då hungern är överallt och jag knappt kan gå ordentligt sen igår, men jag tog mig till gymmet, det är det viktiga!

Nu ska jag sova en sisådär två timmar framför tvn, underbart <3

Fotovår?

Kategori: LS Photo & Design

Hemma efter fikan nu, med andan i halsen. Skönt att man missar bussen hem, hih. Dock är jag asduktig och har nått nu nivå av hurtighet då det tar lika lång tid att gå hem som att vänta på nästa buss och ta den. Och ändå gick jag, är sjukt imponerad.

Ska försöka plugga lite blixtgrejer och ljusgrejer nu och sedan har jag ett nytt mål/idé;

Mitt liv genom kameran.

Såg en tråd på ett forum om folk som tog med sig kameran till jobbet varje dag. En bild blir kanske inte super, men en hel serie på gatufotografering är så himla snyggt. Behöver inet ens vara sammanhängande, bara en massa bilder i kategorin gatufotografering räcker. Kommer bli ännu lättare när jag fått hit blixten och kan terrorisera Gustaf här i lägenheten!

Vi kör en mjukstart med "Mig själv genom datorn."

Superwoman

Kategori: Fredrikstad

Femtimmars jobb på Planken, sedan lagom långt pass ben och rumpa. Nu känner jag mig som superwoman och ska in i duschen snabbt innan jag åker in till stan och tar en fika med en styck Mia.
Fika betyder för övrigt att man slåss här i Norge. De har inget ord för det alls, utan de säger att man ska "kose seg", men det kan man egentligen göra närsomhelst, för att säga "nu får du kose deg hjemme då" betyder typ "ha det så trevligt". Wtf. Eller "fredagskos" som är översättningen till fredagsmys. De har liksom inget ord som involverar både trevligt umgänge och mat/dryck. Supa?

Men fika om en stund alltså. Första tjejsnacket sedan oktober, bortsett de gånger jag hälsat på hemma.

Jag hoppas hon överlever.

Badass boyfriend

Kategori: Ordinary

Fan vad jag är kär, fniss.
Och ge mig sommar,
jag vill sitta på gräsmattor och gå runt i shorts och undra om mina ben är för feta för att visas in public :DSynd bara att han jobbar jämtjämtjämt. Inte hemma förns om en timme. Ska fixa hamburgare tills dess har jag bestämt, supersprang till bussen förut för att hinna köpa bröd n stuff. Helt ok med tanke på träningsvärken jag har från igår.

Usch, jag har så mcket att göra - mina simmar har inte ens fått möbler än ju!

Hur ska man hinna?

Kategori: LS Photo & Design

Dagarna går så fort när man inte gör någonting, så man hinner ju inte göra någonting. Har ägnat lite tid åt fotoforum, diskat, som vanligt, och ätit lite. Ja, och garderoben som minus alla pauser nog tog max 40min. Tidsram då? 8h. Vafan hände? Varför hinner man inte göra lika mycket hemma på 8h som man hinner på jobbet, för det är det jag jämför med. Det är det som bör tas med när man blir bedömd. Inte den faktiska insatsen på jobbet, utan skillnaden på det poch hemmet. Isåfall borde jag vara miljonär nu?

Ska bygga ett nytt hus till mina simmar nu, sen ska jag laga mat till Gusten och frukost till mig. Yay.

Jag försökte men blev mest förbannad

Hell no

Kategori: Ordinary

En bettskena kostar 3000:-, i Sverige. Då köper jag hellre ett nytt objektiv och låter mitt välmående över det ta över skuldkänslorna över att Gustaf inte får sova, hah.

En tisdag i soffan och köket

Kategori: LS Photo & Design

Det snöar ute :D

Vill hem till Uddevalla och hämta min blixt nununu. Cravings. Dock har ljuset inomhus varit helt ok idag, fotade lite tulpaner som mamma hade med sig, asfina. Synd bara att jag lyckats stänga av autofokusen på kameran och jag vet inte hur. Alla ställen där jag vet hur man reglerar sådant står på autofokus så har ingen aning om hur jag ska få tillbaka det heller. Bra när man ska låna ut kameran i helgen också...

Har fixat med garderoberna nu med, Gustaf och jag delade ju på en förut med nu har jag sorterat en del så att vi får en var, och min är redan full. Har för många par skor alltså. Nu är det bara disken kvar och sedan ska jag försöka fixa någon säljbild på någon av de hästar Kathleen inte ska ha kvar. Ser fram emot flera timmars frustration. :D

Frank Turner - The Ballad of Me and My Friends


När man inte får med allt

Kategori: Ordinary

Inser när man väl läser vad man själv skriver, allt tillsammans, va lite det är som hamnar i bloggen egentligen. Önskar verkligen jag kunde skriva i mitt huvud medan jag jobbar. Hann ju knappt nämna tex att mamma var här, för att inte tala om hus jag träffade Nathalie förra helgen och att vi fyra käkade ute på Höga C och det var awesome för jag har saknat henne massamassa.

Och så har jag inte skrivit att jag gett upp skolgrejen nu, en månad höll det ungefär, men har ändå planerat att läsa ut de böcker jag har, och göra frågorna. Det är skrivit på ett så sjukt intressant sätt att man bara måste fortsätta. De lägger inte fram det som giriga smarta snubbar med kontakter som skapar ett McDonalds. Det är needs hos konsumenterna som bemöts med supplies hos företagen som skapar ett want hos konsumeterna. Det känns inte som att man läser om ICA runt hörnet, det blir som en hel kultur, ett helt kretslopp. Sjukt awesome är det och jag vill helt klart fortsätta läsa om det. Jag kan helt ärligt säga att det känns annorlunda att gå till jobbet när jag tänker ur den vinkeln. Sen när man är trött, bussen är sen och kunderna verkar köpa kaffe bara för att slippa städa upp allt söl efter sig, då är den stora bilden inte så aktuell längre, but still. (släppa jobbet när man är hemma var det ja?)

Nu ska jag skriva en to-do för min lediga dag imorgon!

KLOCKAN ÄR HALV TOLV OCH HAN ÄR INTE HEMMA ÄN
Dags att ringa polisen?

Undrar när han slutar egentligen?

Träning och helt ok måndagsdepp

Kategori: Fredrikstad

När jag var på väg till gymmet efter jobbet idag gjorde jag mitt bästa för att släppa jobbet. Jag bockade av de tre viktigaste sakerna - pengarna var inlämnade, dörren är låst och larmet är fixat. Det där är de allvarliga sakerna, har jag tex glömt torka av någon bänk blir det "bara" jobbigt för dem som kommer på morgonen, men pengar och försäkrningar som inte gäller för att larmet var av är lite större saker. Kanske därför jag har börjat gnissla tänder sedan jag kom hit?
Mår verkligen skit över att jag var och varannan dag väcker Gustaf flera gånger för att jag låter, dessutom har det börjat värka i munnen igen. Är det inte asbra då att jag precis skaffat mig folkbokföring här så att all tandvård numera kostar mig norska pengar, och dessutom tycker tom norrmännen att tandvården här är dyr, jag kommer ju få svälta ett år för att ha råd?

Skitsamma. Det var skönt att få träna iallafall, 20min på bandet och sen ben och överarmar. Kände mig asbiff idag, nice! Nu saknas bara musiken också, deras tv-apparater visar inte alltid saker med text och musiken är på pinsamt låg nivå(man har tur om man hör vilken låt det är för alla maskiner). Gief me ma phooone back, nooows.

Vad var det med? Jo, i väntan på bussen kom jag på att den enda som hälsat på mig här är mamma. Pappa hälsade inte på, han hämtade och det var nog mer plikt-/skuldkänsla än fri vilja där. Amanda du kan vara lugn, du står utanför det här, minst sagt.
Men jag tycker ändå det är lite tråkigt när man har vänner med både körkort och pengar. Och vänner utan körkort som ändå har pengar. Jag menar, det kostar mig 80:- att åka till tex thn, ungefär samma gäller väl gbg, och hit kostar det 115:-. Så man kan säga att när man åker hit får man 1,5h bussresa för 35:- om man nu ska vara sådan, och det är trist att man inte är värd det.

Menmen, snart kommer världens bästa pojke hem från jobbet och ah, då ska jag krama sönder honom lite. och sen ska jag gå långt ifrån honom för att jag luktar gym och matos. Det är liksom värt det, även om han inte får sova. ;)Måndag

Kategori: Fredrikstad

Rätt seg chei har kollat senaste avsnitten av American Dad och Family Guy, helt ok start på dagen. Pizzafrukost med, fniss. Ska snart göra mig iordning för jobbet och så, 14-20 idag.

Sa någon kaffe och vaffel?!

Påtalomanorexia...

Kategori: Fredrikstad

så gjorde jag och Gustaf egen pizza ikväll!
Min är lite mer awesome än hans, men för att han inte ska känna sig dålig sparar jag bild på den!

Svammel

Kategori: Funderingar

Gustaf och jag åt precis chips, igen. Och som alltid säger någon av oss(idag var det han) "vi är sådana tjockisar".
Jag kommer att tänka på alla folk som ger upp mat för utseende. "Ingen mat är så god som det känns att vara smal", som Kate Moss sa. Vissa gånger stämmer det, för de dagar man tittar i spegeln och känner sig 100% nöjd med sitt utseende så är det värt väldigt mycket. Men jag skulle aldrig kunna ge upp mat för att gå ner i vikt.

Jag har aldrig varit så stor som jag var i augusti - september, men som tur var är de enda bilderna där jag verkligen såg det, de fick jag inte tag på förns för ett litet tag sedan, när jag hade gått ner lite igen. För jag hade mått skit om jag sett det då - men jag hade inte gjort något åt det i matväg.

Jag ser inte anorexia som en sjukdom. Alltså, jag är snarare imponerad av starten till anorexia, tänk att kunna ha sådan självdiciplin, fy fan. Jag älskar kroppar där bröstbenen syns, nyckelben som sticker ut och riktigt smala ben. Visserligen är det inte alla som klär i det. Vissa ser äckliga ut i smala ben och andra ser sjukt snygga ut. Jag tror det handlar om när det smala fortfarande ser ok ut i förhållande till kroppen. Jag tog mig friheten att lägga ut bilder här, men då bilderna är snodda från en sida som främjar anorexia så är jag inte största boven i det här fallet, plus att den som visar ansiktet är en modell(vilket självklart inte rättfärdigar att jag dömer hennes val, men det är en annan sak). När man sedan väger 40kg , lever på ett digestivekex om dagen och inte vill träffa psykologen för att man tror han ska tycka man är fet, då kan jag gå med på att det är en sjukdom eller en störning eller nåt, för då är det någonting som inte står rätt till i huvudet på en.

den här kroppen är så sjukt snygg så gaaah. Ge mig.

däremot den här

och den här

 

Jag tycker inte det ser bra ut. Men det är väl samma sak som att det är skillnad på att vara fet och kurvig. Smal och mager är det väl som gäller i det här fallet dock.

Men ändå, när blir besatthet en sjukdom? Snarare ett beroende. Ingen kallar en rökare för sjuk, och de har ju ännu mer trovärdighet för deras sak då deras behov inte bara är psykiskt utan även finns fysiskt, även om de nu skapat det själva. Jag vill inte ha anorexia, inte någonsin, men jag vill ha den självdiciplinen att kunna stänga av behovet för något jag prioriterar såpass högt, både bland mina fysiska behov och de jag själv valt, för att nå ett annat mål.

Samtidigt är jag för nöjd med allt som det är för att kunna få en sådan diciplin. Jag har fått min vikt påpekad för mig en gång, och det var Nathalie när vi precis blivit ovänner på riktigt. När vi sa upp kontakten och hela det. Sen vad folk sagt när man inte hör vet man ju inte, jag vet ju hur elaka människor, mig inkluderad, är när folk inte hör.

 

Jag kanske borde bli sparkad på och bli kallad fetto och sedan få betalt för att hålla mig mager för att gå ner de där femton kilona, och vem vet, jag kanske är en av dem som inte klär i det sen?

Finbesök

Kategori: Fredrikstad

Nämnde ju att mamma och bror skulle komma och hälsa på och de har varit här sen jag slutade jobbet igår. Kom och hämtade mig på jobbet, och i väntan på att jag skulle sluta så gick de i butiker. "Linda, de tar ju inte svenska pengar här! :(". Fniss, söt är hon.

Bordeverkligensova

Kategori: LS Photo & Design

Känns som att jag inte jobbat någonting den här månaden, och inte kommer göra det heller, men allt som allt blir det exakt samma timmar som i januari och det blev ju en minst sagt finfin lön så det ska nog gå bra!

Sitter och funderar över våren/sommaren. Allt är så himla kontigt, det är väldigt mycket antingen eller. Får Gustaf inte fast hos spolarvätskasnubbarna så åker han "hem" (vart nu det är isåfall), och då vill jag följa med. Detta är något vi får reda på rätt snart, säger han.
Och i vilket fall som helst så har han sökt på Carlsberg för i sommar. Det var väl 8 veckor han jobbade där i somras. Jag lär dessutom inte ha svårt att få jobba mycket här i sommar, så känns himla onödigt att sätta sig i Uddevalla när man ändå har hyra att betala här och dessutom bättre lön. Men själv i 8 veckor? Usch. Då försöker jag hellre komma in på caféet på sjukhuset, Moogio eller kanske Skönhetsspecialisterna igen, om nu någon av dem vill ha mig. Så man kan varva mannen med kvinnorna och pojkarna, hundarna och katterna, hästarna och vädret. För det hade varit riktigt trevligt faktiskt.

Men blöööh, jag orkar inte tänka på det här. Önskar jag kunde vara säker på vilken stad som var andrahandsalternativet så man visste vad som skulle hända den dagen Fredrikstad inte var aktuellt längre.

Och nej, jag är inte ledsen, sur, full av ångest eller nåt annat, jag bara tänker och tycker det vore lite extra trevligt att inte ha frågetecken. För det är skillnad på att inte veta genom att vara spontan och att faktiskt inte ha något val.

Sep 2009

Kategori: LS Photo & Design

Sitter och sorter bland gamla bilder, askul är det.
För även om jag inte är i närheten av var jag vill vara nu så är jag iallafall bättre än vad jag var då!

Officiellt boende i Norge

Kategori: Fredrikstad

Är numera skriven i Norge, sjukvård, tandvård, nytt personnummer(tydligen är jag en annan människa nu!) n stuff. Vet dock inte hur bra koll Sverige har på det, så får kolla med mamma om jag lämnade in lappen om utlandsflytt till henne. :)
Har jag inte bott här innan då? Jodå, men det är efter att du bott här i ett halvår som du måste vara folkbokförd här för att få stanna eller nåt. Tror inte polisen kommer hem och kickar ut mig om jag inte gör det, men jag kan inte få lön, och det är ju dumt.

Påtalom mamma så kommer förhoppningsvis hon och Micke och hälsar på på lördag/söndag, trevligt!

Onsdag

Kategori: Fredrikstad

Det är något speciellt att gå och lägga sig samtidigt som Gustaf, men när han väl gått upp och åkt till jobbet morgonen efter, då ligger man kvar i sängen i fem timmar till. Yum.

Det är onsdag, jobbar fem timmar på Planken idag, 15-20, och ska nu äta lite och sen dra till gymmet, tror jag tar armar och rygg idag. Blir en rätt kort dag alltså.

Fyfan vad jag är hungrig. Frukost <3

Honey, I'm home!

Kategori: LS Photo & Design

Lagat asgod gryta nu, tänkte bara säga det. Jag har skillsen. Vill ju visserligen spy för den var lite mäktig, blir lätt så med cocosmjölk, heh... pheeeew.

Anyways, en bild på Living Doll, hade tänkt spara den för lite mer bildvariation här men eftersom Kathleen lagt upp dem på facebook och de bilderna blev galet förstörda vid komprimeringen fick jag lite panik.

Jag menar, jag har ju en sån häftig image att upprätthålla.

 

Och här är det antingen hon eller Wild Night, jag ser inte riktigt skillnad alltid... ;)

BLA Anastacia

Kategori: LS Photo & Design

Inte den bästa photoshooten någonsin kanske, men gav ändå flera bra bilder.
Undrar om jag någonsin är nöjd med min bildfångst?

Dags att göra mig iordning för att dra till gymmet!

 

To do

Kategori: LS Photo & Design

Fixa bilderna
Åka till gymmet
Handla
Hem och ta en lååång dusch
Iväg och jobba
på KTS

Låter som något jag borde klara.

Något som verkligen irriterar mig är att det är inte bara människor som blinkar på skolfoton,
hästar blinkar också när de inte borde.

En tisdag hemma i soffan

Kategori: Ordinary

Nyvaken och trött som bara den, har sovit jättedåligt efter att Gustaf åkte. Drömde att Tommy(farbror) dog och jag hatar när folk dör i drömmar för man mår så fruktansvärt dåligt. Särskilt med tanke på att han faktiskt gick bort för åtta år sedan. Undrar hur många människor som dött genom historien?

Sitter och spekulerar på huruvida jag ska träna idag eller inte, har inte vart på gymmet sen i fredags, usch, men börjar jobba om fem timmar så är lite tajt :P Nädå, men har tre småttingar som har blivit fotograferade och de bilderna ska lekas lite med också, hade varit skönt att få det gjort.

Alla hjärtans dag, Fredrikstad style

Kategori: Fredrikstad

Tacos, chips, dip, glass och raka av Gustaf håret, igen.
Vi har ont i magarna och allt är awesome. :)

Blixttest

Kategori: LS Photo & Design

Har ju en blixt sedan innan, tror den var farfars. Provade lite hur det kommer se ut i lägenheten. Varför jag inte använder den då istället för att köpa en ny? Jo, för 1. den funkar inte när det är i automatläge, och 2. den tar minst två minuter att ladda upp igen efter du tagit en bild.

MEN, den gav ändå en rätt trevlig bild av vad jag har att vänta.

Varför jag behöver en blixt 1
Här är de inställningar jag vill använda inomhus, men inte så mycket till bild då, ikke sant?
slutartid 125, iso 100, bländare 4,0


Varför jag behöver en blixt 2
Här är de inställningar jag är tvungen att använda tex inomhus, i ridhus osv, och kolla på tvn hur bra kvalitén blir :(
Slutartid 45, iso 1600, bländare 4,0Varför jag vill ha en blixt 3
Samma inställningar som överst, and lovely:

Morgontrött

Kategori: Fredrikstad

Usch, det är så jävla tidigt. Det värsta är att jag jobbar 11-19 och 19-20 idag, så anledningen till att jag är vaken nu är inte jobbet, det är mina naglar. Ska vara inne på Torvbyen vid halv nio, enda tiden hon hade den här veckan om jag inte ville åka hem till henne och vart fan är det liksom.

Ska bara fixa utväxten på dem innan de börjar se dumma ut och gå av. Typ som mitt hår, måste också fixas. Va dyrt allting blir.

Städa lite kanske?

<3

Kategori: Fredrikstad

Maten är inpackad, kläderna är uppackade, bilderna är genomgådda och ska skickas till Kathleen och nu ska jag gå och lägga mig brevid Gustaf och titta när han somnar till Solsidan.

Livet är underbart :)

Hemma!

Kategori: Fredrikstad

Gustaf och jag blev hungriga, hih :D

Is mine!

Kategori: Uddevalla

Sitter hemma i köket och käkar ostbågar, den perfekta frukosten. Ska synda lite för mitt duktiga med en tallrik red berries senare, fniss (A)

Btw så köpte jag en blixt, så tuff är jag! Så nu ska jag börja plugga hur man använder dem också :)

Nu ska jag göra mig iordning, gå och fota någon häst och sedan sparka Gustaf ur sängen för att åka tillbaka hjem igen <3bilden snodd från traderabeskrivningen

Mot uddis.

Kategori: Ordinary

Ska snart dra iväg till jobbet, iih, det är tidigt som bara den! Gusten ligger och sover, han jobbade till 02 inatt stackarn. Men men, han ska få sova ut och sen när jag slutar vid 17 så åker vi till Uddevalla tills imorgon kväll, wiih! Vet inte om jag skrivit det innan men, anyways, ska bli hur trevligt som helst. :)

BLA Travis

Kategori: LS Photo & Design

Jag hade köpt honom.

 

men vi ska ju att jag skulle sluta med impulsköp, så får väl låta bli ;)

Kunder?

Kategori: Fredrikstad

Alltså, vissa människor förstår jag mig inte på. Jag tänker på de människor som besöker caféet. Om jag tänker på dem som kunder så är ribban för vad som är "normalt" väldigt hög, man accepterar de flesta konstiga önskemål och så för det är ens jobb, att göra det kunden vill, till en viss gräns iallafall. Människor kommer vilja ha olika saker, att vänta sig något annat är bara konstigt.
Men vissa gånger, när man går ur rollen som kund och säljare och sätter sig själv i kundens situation... då är det första jag tänker "hur kan de fråga något sådant?". Inte som att de är korkade, nejnej, men bara konstiga saker. Människor som vet att vi lagar all mat på beställning och sedan beställer kokt torsk och när det gått 7min kommer och frågar varför det tar sådan tid. Hur tänker man då? Vilka superkockar de måste vara hemma liksom. Eller människor som me hjälp av några kaffekoppar och en glass eller tre lyckas få bordet och stolarna att se ut som ett trashat hotellrum, med sörja på. Jag förstår det inte, jag skulle aldrig kunna lämna ett bord som såg ut sådär.
Eller som häromdagen(min hurtighet finns överallt btw, kan inte vara gladare):

Kan du värma våfflan åt mig lite?
Du har en micro nere på bänken där du har bestick och sådant, där kan du värma den hur länge du vill! :D
Ska jag värma den själv...? (med en min som säger "öh, skojar du med mig eller?")
Eeeh, ja....? :D :S
Jaha, ok.... *suck* -.-
Jag kan allt värma den åt dig om du vill, antar jag! :D
Ja kan du inte göra det! -.-

Sedan står hon brevid mig och tittar på micron och frågar om den är varm nog, för att sedan be mig stoppa in den åt henne, igen.

Som kund, fine, man bryr sig inte så mycket, men hur tänker hon, som person, som gör så? Jag förstår det inte. Jag skulle aldrig kunna göra så. Det är hon och de som faktiskt inte klarar att göra det själv pga rullstol eller liknande, för dem bär vi ut åt. Söta gamla tanter också, som inte orkar dricka till maten för det blir för mycket, hih! :D

Nä, nu ska jag spela sims, men innan det vill jag bara:

sjukt duktig tjej, såhär vill jag också kunna fota, men så fort jag försöker blir det mest produktfotoliknande och så blir jag ledsen och går och skär mig. Nääärå, men när jag kommer hem från jobbet imorgon får vi se om jag fått mig en blixt eller inte, vet inte nu, såg fel på avslutningsdatum, men hoppashoppas!

Sommaren 2011

Kategori: Funderingar

Var dum nog att gå in och kolla P&Ls hemsida och vilka har dom inte bokat om inte 30 seconds to mars, THE SOUNDS, Mando Diao, Håkan Hellström, Kings of Leon och All Time Low. Mår lite illa. Sitter här hemma och ser mitt livs dröm, typ, så känns det. Men det är aldrig lika häftigt när jag är där, även om det fortfarande är grymt. Visserligen är det totala jag skulle lagt ut på festivalen (inklusive om jag väljer att köpa biljetten istället för att jobba alltså) inte så mycket mer än vad jag är beredd att betala för artisterna, men det är ändå mycket pengar. Har ju redan sett The Sounds två gånger, Mando Diao två gånger och Håkan minst tre.

Hm. Tält? Fyfan. Vill inte.

Spendin all ma mony on me, on on me, on me pt 2

Kategori: Ordinary

Om det finns nackdelar med att jobba på ett köpcenter?

Det är nästan så jag vill lägga kortet hemma många gånger, för när jag väntar på bussen och går runt i butiker, det blir dyrt. Tror jag spenderade ungefär 7000 i januari, allt som allt. Visserligen är det ett svindyrt gymkort däri men det borde ju ha gjort att jag sparade på andra plan. Nej, allt var inte impulssaker jag inte behöver. Det var många saker jag inte behöver, men allt var saker jag ville ha även när jag satt hemma, vilket gör det lite mer ok. Lite. Samtidigt fick jag en lön som mer än väl täckte upp det såatteh.

Idag gick jag inte på Bianco och såg en hel vägg "HALVA REAPRISET", vilket innebär antingen så billigt att man köper det även om man inte gillar det, eller att de skor som kostade 1800 nu ligger på ungefär 500. Där fanns alla vinterstövlar, och en del klackar men jag hann inte kolla igenom för jag gick innan jag hann göra något dumt.

Blommor

Kategori: LS Photo & Design

Har kanske köpt mig en blixt nu. La precis ett bud som är såpass högt på tradera att om någon lägger högre köper jag hellre nytt för de extra pengarna och får med garantin. Känns helt ok, det är den blixten jag ville ha med.

Jag gör alldeles för mycket impulsivt, usch.

Typ som att klockan är halv två och jag ska upp klockan sju. Vad gör jag då? Spelar sims -.-

en favorit i repris
lite dålig kvalité bara då originalet var för stort för blogg.se

"He's the kind of guy worth waiting for."

Kategori: Funderingar

Jag tycker Gustaf borde komma hem från le works nu. 1,5h till måste jag vänta, buhu. Nu när vi bott själva i typ en månad så är det så att "hur fan fick vi plats att bo tre pers här egentligen?" Det finns verkligen inte plats känns det som nu. Innan funkade det, det var inte superkul alltid, men det funkade.

Jag är även väldigt glad att när vi flyttade ihop så fanns det en tredje part, jag tror det var bra. Min skräck för att allt skulle skita sig för att det blev för mycket var rätt så enorm, minst sagt. Men det var inte jag och han 24/7 vilket var bra. Nu slutar jag innan det blir en hel uppsats om hur kär jag är, hah.

<3

Mat?

Kategori: Funderingar

Inget illamående alls, awesome! Dock så är jag smått äcklad just nu.

Det finns inte en maträtt eller dressing sen vi kom hit typ som inte kryddats med vitlökspulver, viktlökspeppar, aioli, eller en massa olika vitlöksdressingar. Jag har blivit så jävla äcklad av det nu, lagade mat men ville bara spotta ut allt igen, mys! Vad var maten då? Ja, "grönsakerna" var stekta vitlöksklyftor. MYGOD, IT NEVER ENDS. Citron är också ett återkommande tema, men det funkar än så länge. R.I.P gräddfil :(

Viktigt att skriva om sånt här känner jag.

Längtar tills lördag, då ska vi hem till Uddevalla. UTFLYKT! :D

Torsdag

Kategori: Fredrikstad

Sitter nerbäddad i sängen och har precis kommit hem från jobbet, trött som aset.

Köpte med mig ett par lårhöga "stövlar" hem också som jag suktat efter hela vintern. Hade inte lust att betala 800:- för dem, men 200:- lagom nu till våren när jag inte kommer använda dem ändå kändes ändå ok. Närå, hade tänkt ha dem på Kremmerhuset, har inga snygga skor som passar i butik nämlisch. Måste ha nya skor till Planken också, mina converse har sprickor lite varstans :(

Nä, nu ska jag börja ladda ner The Mentalist säsong 3, den kom tydligen ut i september och jag är överlycklig för nu slipper jag vänta på en massa avsnitt :D Aaaand what else? Ja, göra ingenting jag inte behöver en stund och sedan sova i en timme(illamående får jag bara när jag sover i soffan.... hoppas vi) innan jag ska städa :)

Nighty.

En lektion i ansvarstagande

Kategori: LS Photo & Design

Vad gör man, när osten är för tunn för att hyveln ska funka, men du ändå vill ta vara på den där sista halvcentimetern ost? Jo, du drar isär den i småbitar, pusslar ihop den på en macka och lägger in den i micron. Om du sedan startar micron har du efter en liten stund ett osthav som blir nääästan lika gott som pizza.

Helvete

Kategori: Funderingar

Har fruktansvärd beslutsångest angående skolan.
Jag vill
Det är kul
Det är intressant
Jag får lite extrapengar för det

MEN

Jag hinner inte, inte om jag ska klara det med g på alla moment.
Absolut inte om jag ska äta, vila eller sova de där 10 timmarna jag lärt mig att jag behöver.
För att inte tala om jobba, nu när Kremmerhuset faktiskt visar sig ge något.
Eller något utöver det heller.

Så, skola eller trevlig vardag?

Nu ska jag äta och fundera lite till.

Stackars Mig.

Kategori: Ordinary

Illamåendet jag får av powernaps är fan inte av denna värld.

Huvudvärken, känslan av att jag väntat i tre veckor på att få spy men det händer liksom inte, tröttheten.

Sen funkar napsen inte heller.

Men när man tappar boken av trötthet, what to do?

Nu ska jag äta någonting.

Sa någon koncentrationssvårigheter?

Kategori: Fredrikstad

Vad jag gör när jag "pluggar"? Fixar te, plockar i köket, hänger upp tvätt, mailar chefen, tänder ljus, dricker te, kaffe och vatten i mängder och springer på toaletten lika ofta som om jag vore på krogen. Antingen så orkar huvudet inte koncentrera sig och när jag är pigg då tänker jag på ALLT som jag har på min to-do-list.

Isch.

För övrigt tror jag mamma hade en baktanke när hon slog in mina böcker i tidningspapper(yep, she did indeed!). Hon lovade ju mig en hund om jag flyttade hem igen. Det här är lite utklipp från mitt omslagspapper. Och katten ser ond ut så det måste ju vara Kickan, eller?

Hemkommen från jobbet

Kategori: Fredrikstad

Errooo! Gick jättebra på Kremmerhuset idag, åh va mycket fint det finns där. Dock är inslagning inte min bästa sida, än. Vissa saker blev bra, andra inte. Men prova själv att slå in en kudde formad som ett hjärta liksom. Ska gå ett pass till innan jag får jobba själv, yay!

Köpte även med mig iste och lite annat smått(man kan ju inte ha kvar pengar på kontot, det är ju dumt!) och det ska testas alldeles snart. Hoppas det är awesome annars blir jag ledsen, men fina burkar iallafall!

Var även inne på telekiosken men de kan dumt nog itne ta emot min mobil där, utan jag måste fixa det i Sverige. Man kunde ju alltid hoppas. Hon trodde dock att det lät som ett mjukvarufel och då måste jag ha en helt ny telefon. Lär ju inte alls ta flera veckor, nejnej. Sadface. Ska gå ut i köket och tröstäta majonäs nu.

Fullt upp!

Kategori: Ordinary

Mysig dag, gick upp vid 11(satt ju uppe och kollade när old man Dumbledore dog igår serni, häftigt värre) och drog till jobbet. Hade stängningen ensam och usch vad jag hatar det. Det är så krångligt att hålla koll på kassan och stå i disken samtidigt. Fine att städa ute i kassan och disken, men när man ska diska inne i diskrummet medans man fortfarande har öppet - Det blir en väldans massa springande.

Sen efter jobbet drog jag och tränade armar och mage, yum. Nu är klockan 22.30 och jag har precis kommit hem. Dags att börja plugga innan orken försvinner och när Gustaf kommit hem blire matlagning!

Oh, btw, min telefon är död, igen. Börjar tro det är batteriet det är fel på, men lär ju få lämna in hela telefonen för nåt sånt med. Jaja, we'll see.

Måndag och sovmorgon

Kategori: Fredrikstad

Mysmorgon. Är nyvaken och borde egentligen gått upp för flera timmar sedan(som alltid). Menmen, jag är inte så bra helt enkelt. Sömn <3

Ska snart göra mig iordning för jobbet, 14-20 idag, sweet.

Geeman

Kategori: LS Photo & Design

Jag fotar bara likadant. Det är inte bra, måste bli kreativ :(

 

 

 

 

 

Beardlady

Kategori: LS Photo & Design

Har haft en underbar dag med pojkvän. Halkade runt på en kyrkogård och kom fram till att det var kallt ute, yeh. Kanske inte det som gjorde dagen så bra.Kanske att han gjorde pizza till mig som gjorde mig lika fet som alltid. Det är allt vi gör, äter. Och halkar runt på kyrkogårdar i jakten på det perfekta ljuset.


Förberedning

Kategori: Ordinary

Ett tips. Ska ni raka håret på er pojkvän så kolla längden på trimmern INNAN ni sätter den i pannan på honom. Annars är det väldigt bra om ni har en ögonskugga som matchar håret liggandes, så man kan sminka över den kala fläcken.
Nu provar han outfits och kammar skägget så ska vi snart iväääg.

Jag är också assnygg btw, men since jag fotar så, ah, noone will ever know...

Lördag

Kategori: Fredrikstad

Gustaf rakade av sig resten av håret med, men jag fick inte fotat honom idag så blir imorgon istället. Tror han rakade av håret endast för att ännu en gång påpeka att han är för snygg för mig för håret blev awesome.

Har gjort klart uppgifterna som var till deadline imorgon, sen om jag får godkänt vet jag inte men hoppas på det(duh...). Man skulle diskutera och komma fram till en lösning var inte målet med uppgiften utan bara aktivt deltagande. Hyfsat lätt när man är sisten som hoppar in i samtalet. Då finns det en massa att kommentera. Slutade visserligen bara med att jag pratade om mig själv, men ändå.

För övrigt, kom på en sak förut. Sedan studenten har jag:
- Flyttat hemifrån och dessutom längre bort än till behandlingshemmet hemma på gården(trodde väl lite att jag skulle hamna där först)
- Blivit sambo med en assnygg snubbe som har jättejobbig musiksmak. (Amanda, du måste förstå hur jag lider här, ni andra vet jag inte vilka ni är och Gustaf; isch)
- Skaffat mig två jobb.
- Börjat plugga.
- Lärt mig laga mat. I jämförelse med hur skillad jag var innan så har jag improvat med minst 200% skulle jag nog säga. Va Gustaf tycker om att jag gör omeletter som ska räcka för hela arbetsveckan är väl en annan femma.
- Börjat träna.
- Hängt upp min egen tvätt.

Med det sagt:
Jag tycker det är dags för en klassåterträff nu innan det börjar gå utför.

Mr Fancypants

Kategori: LS Photo & Design

Imorgon ska jag och Gustaf ut och fota, ska bli så himla kul för det riktigt kryper i fingrarna på mig, iiih!
Är dessutom sjukt sugen på att fota Lisa i något alldeles galet romantiskt tema med massa ljus, massa lakan i någon säng och någon söt klänning. Kan vara att jag läst den här bloggen alldeles för mycket det senaste kanske.

Ska kontakta årets hästutställningar om att få fota i ringen med. Räknar med att ha köpt ny kamera när sommaren kommer och då bör jag kunna fota även i ridhus. Hoppashoppashoppas.


Från apil förra året. Skönt att killen står för färgen själv så man slipper redigera!

Potatis!

Kategori: LS Photo & Design

Ove frågade mig vad jag gillar med Norge egentligen. Jag frågar ju alltid honom var man köper billigast bäst och så har jag gråtit ut en del angående bussarna så han måste tro att jag hatar Norge. Det jag lärt mig är att det egentligen inte är någon skillnad på norrmän och svenskar, norrmän är varken gladare, surare, mer arbetsvilliga eller latare än svenskar, det finns så sjukt många personligheter och så många med samma att oavsett vem du är så är du en klockren stereotyp.

Som när jag köpte pasta igår. Går fram till potatisen(det satt en som jobbade i butiken där) och frågade var de hade pastan någonstans. Vips kommer det fram en reporter till mig(true story) och vill veta "varför pasta framför potatis". Först berättade jag att enda gången jag gjort potatis så har det varit såndär förlagad grej som man har i ugnen, sådana där båtar ni vet. Jag har inga potatisskills direkt, men jag vet att potatis tar 20min och det gör inte pasta. (kom på mig själv efteråt med att man borde göra potatis för står alltid aslänge vid spisen ändå så spelar väl ingen roll om det ska koka längre, jag är ju ändå där...)
Han frågade en hel del mer frågor om det hela och även min ålder osv och tydligen var jag ett klockrent svar på den där potatisstatistiken han skulle skriva om - ungdomar idag äter inte potatis.

Sedan fick jag posera med pasta framför potatisen för att sedan vända potatisen ryggen och *click*, så hade han en bild till sin artikel med.


IALLAFALL.
Varför Norge, nu när jag varit här i fyra månader(OMG)? Det finns faktiskt jobb. Det går att få tag på lägenheter. Inget av detta finns i Sverige i närheten av det som Norge kan erbjuda. Sen kan ju båda fucka sig även i Norge, och man får drömjobbet i Sverige, men generellt.

Suck.

Kategori: Fredrikstad

Nämen sedär , ligger det inte tre skattekort i brevlådan när jag kommer hem?

Det komiska är att jag är inte glad över detta. Inte någonstans. Varför? Jo, för de ska inte vara där. Jag finns inte i systemet etc och nu har jag fixat folkbokföringspapprena, det ska ta minst en månad att få det, inte tre dagar. (Och om det nu tog tre dagar så saknas det en massa papper och då måste jag vara arg över det med.)

Dessutom var detta bara skattekorten. Så antingen hade någon tråkigt och skickade ut random skattekort till folk som inte hade norska namn. ELLER, så har jag gått upp och bett om det, twice, blivit nekad bägge gångerna och sedan ÄNDÅ fått ett automatiskt hemskickat, precis som alla norrmän får, bara det att våra är en månad försenade.

Fick ett mail igår om att de som inte lämnat in sina skattekort på fredag blir av med 50% av lönen. Nu håller jag tummarna att detta inte är ett skämt och att allting håller.

Annars tänker jag väldigt elaka tankar om det norska skattekontoret, och det vill ni väl inte?

Bra morgon

Kategori: Ordinary

Satt uppe och pluggade till 01 inatt, kändes skitbra. Sedan såg jag rapporten som ska vara inne om tre veckor, och där försvann planerna om att åka med Gustaf till Jönköping i helgen. Hade verkligen velat det, menmen. Samtidigt som jag blir låst så är det skitkul, för allt är så intressant, affärsidéern stuff. Vill ju bara börja analysera marknaden och använda swotmodellen på mitt företag och sen gå igenom alla de där faserna ett nystartat företag går igenom. Vad jag vill syssla med då? Ingen aning.

Nu är jag iallafall ordentligt utvilad och ska snart iväg till jobbet. 12-20 idag så blir nog träning oc h solarie efteråt, underbart!

Pluggpaus

Kategori: Funderingar

Satt och kollade kamera förut, igen. Väldigt nära att jag klickade hem den. Hade motivationen "men iochmed att jag precis betalat objektivet kan jag ju lika gärna beställa en kamera, jag är ju van vid att räkningen kommer ändå". Sen kom jag på att det jag fotar nu ändå inte kräver en bättre kamera så väntar några månader. Antingen finns det en annan kamera på marknaden då, så jag hinner plugga lite mer.
Visserligen finns det bara den ändå, har inte råd att köpa annat märke för då förlorar jag så mycket på objektivet att det inte är värt det. Men den kanske hinner sjunka i pris, vem vet.

Jag måste köpa mig en hårddisk också, uff.


Nu börjar jag känna av kaffet, tillbaka till Strategisk planering!

Hungrig :(

Kategori: Fredrikstad

Mailen är kollad, jobbet är klart, nu saknas bara någon som lagar mat till mig för jag ORKAR INTE. Visst, pasta tar 7 minuter och du hinner även steka filéer och allting, det går fort. Men diska, hacka, skära, hälla, vänta på vattnet, ta fram ur kylen. Inte konstigt det går fort på restauranger. Typ som på jobbet. Där har vi en hel torsk liggandes inne i köket när vi ska servera fisk(har en bild men vet inte om om det är ok att visa sådant, mebn att säga att vi köper färsk fisk som Ove rensar och tillagar kan ju omöjligt vara dumt, hoppas jag), inget jobb med att plocka upp ur frysen där inte. Då skär du bara bort allt det äckliga och vips så har du världens lyxmåltid. :D

Vissa gånger önskar jag faktiskt att jag åt kött igen, just när man får se hela proceduren och vet att bättre blir det inte.

Sen så inser jag att det är en fisk och säger "EUUUUW" och fortsätter tillbaka ut till kassan.

Orken räcker inte alltid till

Kategori: Fredrikstad

Trött som bara den. Fan va tiden går fort. Måste ju typ sova NU. Usch, vill inte jobba imorgon. Ska skita i allting, bara läsa boken och sen slockna, så himla trött. Jobbade först på Planken idag och sedan var jag på upplärning på Kremmerhuset. Ser verkligen fram emot att få börja jobba där. Närdå kan man undra, för inte fan har jag tid till det, menmen! Vill man så kan man? Hoppas det!

För övrigt vill jag att Gustaf ska komma hem nu.
Det är inte ok att få det här välkomnandet och sen inte någon bild.

Fniss

Kategori: Funderingar

Haft kontokoll nu. Har gått i skolan i två veckor och med tanke på hur mycket csn gett mig för det så klagar jag inte! Hoppas jag får lika mycket varje gång, fniss. Förstår ju att det inte är så, men just nu är jag hög på apelsinjuice men är ändå för trött för att kunna plugga mer. Beställa en kamera kanske?