lindamariasvensson

Ibland förstår jag mig inte på människor.

Kategori: Fredrikstad

En stor del av mitt jobb består ju faktiskt av att diska åt andra, plocka upp deras disk och torka av borden efter dem. Första tio minuterna är alltid lite jobbiga för då vill man inte smutsa ner sig, dum som man är, men sedan kommer man ihåg var (hand)spritflaskan finns och alla hämningar försvinner. Det är faktiskt ganska trevligt tom, att se hur fint det blir när man går över alla bord, tills då:

Den fruktade småbarnsmamman

Det är kaos. Använda våtservetter, geggiga barnstolar, halvtuggad mat på golvet och servetterna ser snarare ut att ha gjort mer skada än nytta. Hur stolarna står ska vi inte prata om och man är nästan mer imponerad än förfärad. Man lär sig att småbarnsföräldrar inte äter ute för att mata barnen - utan för att slippa städa efter dem.

Nu har det här hänt så många gånger att jag inte blir skrämd längre, jag vet hur snabbt det går att få bort allting då 90% av det kommer att gå rätt i soporna. Så jag skriver absolut inte det här ovan som något negativt, jag har inget emot att plocka disk efter andra.

Men idag, och här kommer även poängen:

En använd blöja.

I en cafeteria. WTF.
Inte direkt så att jag funderade över att slänga in använd kattsand på någon annans arbetsplats liksom.

Nathalie

Kategori: LS Photo & Design

Bara en sista, glömt lägga upp den här,
tycker jag lyckades rätt bra med porträttbiten
med tanke på att bilden egentligen är helkropps(därav den konstiga skärpan):

Dags att gå och lägga sig?

Kategori: Fredrikstad

Naglarna är röda, lägenheten är ren och mannen är hemma. Pretty perfect. Pretty god damn awesome.

Har suttit ikväll och grejat med en annons åt en tjej, fick lite tid över så började innan vi riktigt kommit fram till vad som skulle göras, men hoppas att det gillas.

Kvällssol

Kategori: Ordinary

Ser fram emot en sommar med mycket kvällssol. Trodde aldrig vi skulle få det men joho, vi har sol hela eftermiddagen. Underbart. Dessutom har vi persienner som tål allt, verkligen allt, så de dagar man slippa se ut som en asiat inne i vardagsrummet kan man bara dra ner dem!

 

Nu ska jag ha på hög musik, städa lägenheten(om jag inte fastnar på vägen)
och sedan måla mina nya, vackra naglar galet röda.

Matlagning och hemkomst

Kategori: Fredrikstad

Klockan är halv tolv och jag laggar currysomethinggryta, diskar och gör omelett för hela veckan. Is nice. Kan lika gärna vara produktiv när jag är själv, annars sitter jag hela tiden och tittar på Gustaf. Mycket lättare att få något gjort när man är själv.

Ska upp astidigt imorgon för att fixa naglarna men tror jag skippar sömnprion idag, hade nog redan varit i sängen då nämligen! 8.45 på salongen, hah. Då har inte ens centtret öppnat och jag måste använda mitt kort för att komma in, fniss. Men det förtjänar jag, har inte gjort naglar sedan 14 februari. Kanske därför hälften ramlade av härom dagen?

Juste ja, fick leeedigt påskafton, vilket innebär att torsdag till måndag (21-25 april) kommer jag vara i Sverige :D Jag har inplanerat kamerahämtning(yeeeessssss), fotografering(ofc), träffa Amanda(fyra månader är lite länge, faktiskt) och sedan vet jag inte så mycket mer. Det beror lite på mannen i huset och när han får ledigt, eftersom det är han som kör.

70:- iste bara för att burken är söt. 140:- till för att jag har dåligt omdöme när det gäller inköp.

Veckans i-landsproblem.

Kategori: Funderingar

Nackdelen med att träna är att det är tråkigt om man inte är trött.
Vad ger detta? Jo, körde uppvärmning i en såndär wavemaskin, där du i princip står och åker skidor, typ. Eftersom jag inte tränat innan och inte är trött i någon muskel kör jag på direkt, men försöker ändå hålla tillbaka lite för att jag ju inte är dum i huvudet.
Tror jag. Fem minuter senare så är jag döende.
Det dumma med maskinen är att det finns ingen latversion heller. Du ställer in motståndet på den, och tungt motstånd är ju tungt. Men lätt motstånd då? Ja, då måste du springa som en jävla idiot för att hålla igång den. Kondition eller muskler liksom.

Men guess what? Jag klarade 10min!

Och när jag gick av sa mannen 65+ brevid mig att jag bara bränt 97 kalorier och att man ska stå där i en timme, och jag antar att man är en mes annars.
Han hade stått på den i 35min.

:(

Blåbär!

Kategori: Fredrikstad

Idag har vi inte gjort någonting. Alls. Nope. Tjatade på Gustaf i ett par timmar om att vi skulle ut och gå. När han gav med sig? När jag hade somnat.

Väck inte en björn som sover. Jag ska ha kallat honom för jävla svin och bett honom dra åt helvete. Att jag minns det gör även att jag måste ta ansvar för skiten.

Hoppas jag får ledigt den 22-23 april, har skickat iväg en förfrågan till Elisabeth. Är ju tydligen påsk då. Fan va godissugen jag blev nu. Och hungrig. Jag hatar att ha ett tomt kylskåp. Påtalomdet så gjorde Gustaf blåbärspannkakor förut och jag var hur imponerad som helst.

Jag är kanske ingen matfotograf direkt - men gott var det!

 Black Swan

Kategori: LS Photo & Design

Ett litet utdrag från när jag var hemma sist, såhär en lördag. Allt som är gjort är ljuset, orkade inte ens beskära. Hade över 30 bilder när sista gallringen var klar och sånt tar tid, annars hade det nog blivit lite bättre skräpa, ett par triptyker och svarta bakgrunder på allihopa.

Bildkomposition är helt klart en favoritdel inom fotografin, för övrigt.Torsdag

Kategori: Fredrikstad

Det händer en hel del, i huvudet. Jag gör inte så mycket i praktiken när jag tänker efter.

Idag jobbade jag till 16, drog till gymet och var hemma vid 18. Förhoppningsvis känns det imorgon, jag är mer nöjd när jag har träningsvärk och den har uteblivit det senaste så är lite besviken.

Vad händer mer då? Jag har ett kameraköp på gång, vill vänta tills jag vet vad jag får i lön, vilket är om två veckor, innan jag beställer. Det verkar som att vi har fattat ett beslut angående sommaren/hösten, iallafall till den grad som det går att bestämma något. Jag ska försöka bestämma ett datum för att åka hem igen, om ett par veckor, och stannar nog i tre dagar då tror jag.

Hm, och så behöver vi en sopborste.

Onsdag

Kategori: Fredrikstad

Stephanie och Marcus har fått en liten flicka, Cornelia, underbart :)

Hm, jag fick jobba över (avancering från fem till åtta timmar, awesome) och sedan har jag och Gusten kollat på Chris Rock, typ.  Inte mycket till spänning idag för min del iallafall. Halkade lite på jobbet, alltid något. Låter lite väl negativ nu kanske.

Köpte en våg med, men den påstår att jag väger 60kg, vilket måste betyda att jag inte har en enda muskel i kroppen då de väger mer än fett. Hittar ingen annan logisk förklaring till att jag väger så lite. Hade hellre vägt 70kg med en massa revben överallt :)

Nä, nu ska jag sova och plugga lite fotostuffs. Hittills har jag köpt två böcker för sammanlagt 760:- och det jag lär mig är vad jag bör köpa. Det är som att betala för att gå in i en affär. Men jag gillar.

Onsdag!

Kategori: Ordinary

Fem timmar jobb, lite gym, hem och undra vad man ska hitta på
Vissa dagar älskar jag det, idag hatar jag det. :)

Men med lite kaffe så!

HEEEJ

Kategori: Fredrikstad

Flera dagar utan internet har varit helt ok. Hyresvärdarna åkte till Barcelona samma dag som internet dog, fniss.

Har skrivit en del under dagarna men orkar inte nu. Bestämde ju oss för att försöka stanna kvar över sommaren, men då måste Gustaf skaffa sig en norskregistrerad bil och det är dyyyrt och lagom kul att lägga allt på det. Blöööh. Ännu bättre är att jag sagt till jobbet att jag stannar genom juni, så det är en månad till med hyra.

Nu ska jag kolla på Fuskbyggarna, kvalitétstv det. :)

Torsdagssvammel

Kategori: Fredrikstad

Gustaf hävdar att jag kan träna innan jobbet istället så jag kommer hem i tid till honom. Upp till bevis idag då. Fyfan.

Dags att fixa käk tror jag.

Annars då? Fint väder, vinterjackan är numera i hallen och skinnjackan är framtagen typ. I dunno.

Vi vet fortfarande ingenting om vad som händer i sommar. Säkert bara för att jag bestämde mig för Sverige som världen ville jävlas lite och krångla till allt igen. Jaja, det löser sig säkert. Det är inte långt kvar tills jag får beställa min kamera iallafall, får hoppas att de har fått in den i lager då!

BLA Ikaros

Kategori: LS Photo & Design

Senaste annonsen till Kathleen:


Tungt

Kategori: LS Photo & Design

Klockan är snart halv ett och jag stter med bilder på Nathalie från förra måndagen. Det är lite jobbigt ibland när man får mycket bra bilder. Nu hade jag med mig nästan tusen bilder hem, på hästarna. Nu när jag gallrat, bland hästarna, är det mer än 400 kvar. Det är helt otroligt vad bra det gick den här gången. MEN. Det tar ett tag att gallra, jämföra etc. Sitter jag fullt koncentrerad tar det minst en timme, sedan har vi all ljus-, färg- och tuschredigering av de bästa.
Utöver det har jag ett liv och så kan vi tillägga att jag inte får några pengar för det här.

Vad jag tjänat på hästfoto allt som allt, i rena pengar? 500:-

Jag har fått otroligt mycket saker, gentjänster etc. Hade jag inte fått fota Kathleens hästar tex hade jag aldrig varit på den nivån jag är idag. Jag borde betala henne för att få fota hennes hästar typ. Det finns även flera andra människor som visat sin tacksamhet på andra sätt, och det uppskattas, men behövs verkligen inte. Än så länge är jag bara glad när det finns motiv och någon som kan få fram dem på ett fint sätt, för det klarar jag inte om jag går ut i en lerig hage - man behöver en assistent som kan bilderna (no offence mamma).

Ibland är det bara lite svårt att hinna med allting, det var väl det jag hade att säga. : )

Johan Rheborg som fotograf?

Kategori: LS Photo & Design

Väldigt olikt mig det här, iallafall i den här bloggen, men jag kom över något jag verkligen gillade. Jag är ju ett stort fan av gatufotografi, särskilt i svartvit form, men förstår att det många gånger kan bli tråkigt för konsten (utmaningen) i det hela är att berätta något, och då blir det inte mycket kvar av bilden, hur fin den än är.

Så när Johan Rheborg ska ha utställning i detta temat vet jag inte om det är bilderna jag gillar, eller det faktum att Felix Herngren är en av modellerna. Det spelar ingen roll om bilderna är bra, för man har ju en relation till de på bilderna ändå.

Den här är också fin. Och Gustaf, känner du igen dig?

Prioritera

Kategori: Ordinary

Storstädning av badrummet en måndagkväll medans Gustaf går och lägger sig och sover i sängen och ser mysig ut? ALLA GÅNGER. Nädå, men den här gången iallafall, duschen är liiite väl äcklig.

Dessutom ska han upp 05 och jag börjar jobba 14, så går jag och lägger mig nu stannar jag i sängen i mer än 12 timmar, vilket bara är ok 3-4 gånger i veckan, faktiskt.

Pentax över axeln del 2

Kategori: LS Photo & Design

Jag skulle nog vilja ha en häst. Fullt inackorderad, såklart. Häst på mina villkor. Ingen lera här inte. Inte Tristin som är posern här, jag är nog mer för ston, tror jag. Iallafall om jag skulle skaffa en egen.

Eller kanske en katthund?

 

  

kolla mamma vad jag kan!
kanske är att säga för mycket att det snarare är soppa än gratäng, men det ser ju fint ut iallafall,
och smakade awesome gjorde det!


ondska i sin renaste form?

Pentax MZ-5

Kategori: LS Photo & Design

Förresten, kolla vad jag fick av pappa; farfars gamla kamera. Objektivet som sitter på är exakt samma som det jag fotade bilden med, vilket nu i efterhand gör att det köpet känns lite onödigt. Tur det var 600:- och inte 6000:- då.

Denna eviga vardag

Kategori: Fredrikstad

Det är söndag och det betyder att jobbet är stängt och jag är leeedig. Därför ska vi åka och handla mat. Yay.

Låter inte kul alls, om man inte känner mig.

Jag älskar att handla mat, no kidding. Inte själv dock, men hey, någon måste ju köra bilen, eller hur?


Vecka 10 - check.

Kategori: Fredrikstad

18cl kaffe kanske inte låter som så mycket, men om man översätter det till det som vi säljer det som, vilket är 6 stycken espresso, så hör man mest bara magsår, så då jämnar vi ut det med ett par koppar te.

Det känns som dubbelt så många kunder, men eftersom alla bara ska ha våfflor, glass och kaffesorter innebär det bara hälften så mycket i kassan jämfört med maten, och dubbelt med arbete för oss i kassan. Plus att det alltid är folk som uppträder, vilket låter väldigt mycket.

Lördagar är jobbiga dagar.

Nu sitter jag iallafall i min älskade soffa(som inte är så älskad egentligen, men med tanke på att jag inte köpt den själv så är det helt ok) och väntar på att någon ska uppfinna en robot som både gör och bär ut maten åt mig, för jag är hungrig och trött.

Photoshop here I come.

BLA Ikaros

Kategori: LS Photo & Design

Bara åtta timmar jobb och ett 40-årskalas kvar, sedan är jag hemma och ledig. Ikväll ska bli bra, sådeså <3

Idag ska jag vara stans snyggaste caféteriabrud, mot spegeln!

Oh, btw, BLA Ikaros är söt också!

Kär tjej med blött hår om framtiden(sommaren)

Kategori: Fredrikstad

När jag väl tagit steget och bestämt mig för Sverige kanske det inte blir så ändå. Nu blir jag både glad och besviken för båda två. Dock innehåller isåfall Norge Gustaf med den här gången, och det gjorde det inte innan, vilket är en förbättring med ungefär allt.

Jag skulle behöva komma tillbaka till skolan och lära mig svenska igen. Senaste meningen är fan katastrof, inte konstigt folk har svårt att lära sig nya språk när man tappar sitt eget såhär lätt.

Tristin, en gång till, och torsdag kväll.

Kategori: LS Photo & Design

Ligger som alltid i soffan, jag i den ena och Gustaf i den andra, som det ska vara <3 Vi hade nog suttit i samma om den varit bred nog, men de här sofforna är fan sämst. Man får kämpa för att ligga ner två pers och det är ändå en rätt stor soffa. Isch. Ska lätt ha soffan som huvudgrej i mitt framtida hem. Där hamnar mina pengar.

Iallafall, hade det jättetrevligt på Thai Market, som det så fint hette. Väntade mig ett vanligt hämtmatställe men här var det finfin restaurang och jag var glad att jag inte gick i mjukisbyxor. Förstod en hel del av vad som sas, vilket var trevligt ;D Sitter och redigerar ännu fler bilder. Så himla dumt att jag ska sitta och pilla med saker som andra inte ser ändå så det tar evigheter.

 

 

Tristin BP

Kategori: LS Photo & Design

Trevlig dag på jobbet, ett tufft pass för armarna på gymmet och nu är jag på väg till personalmiddag med tjejerna från Kremmerhuset. NICE.

Ännu en gång gör kameran som jag vill <3

WN Kadima

Kategori: LS Photo & Design

Ibland gör kameran precis som jag vill.

I'm gonna love you like I'm indestructible.

Kategori: LS Photo & Design

BLA Ikaros

Kategori: Uddevalla

Tänkte att iochmed att jag var den första som fotograferade BLA Ikaros, det nya tillskottet till Black Arabians of Sweden, så är det väl upp till mig att publicera också!

Det gäller att fånga ögonblicken


Svett?

Kategori: Ordinary

Nyss hemkommen från gymet / solariet. Är ju nämligen vit i huvudet nu så ska bli brun i hyn hade jag tänkt! Ska ta en dusch och sedan blir det att sätta sig och gallra bilder, bilder och ännu mer bilder. Mycket bra, och 90% dåligt, vilket är en otroligt bra uppdelning, tror det eller ej.

Nog med kommatecken - mot duschen.

P.S Amanda, förlåt att jag är en sån dålig människa som aldrig hänger på saker.

Tisdag förmiddag.

Kategori: Uddevalla

Satt uppe alldeles för länge igår kväll och pratade med Gustaf och sedan fastnade jag självklart i min nya fotobok. Nu behöver jag kaffe, men är lite väl nervös för mina skills eller snarare bristen på dem så låter bli. Får satsa på¨solljus istället!

Önska mig lycka till idag, nu ska det fotas hästar!

Tjuvkik

Kategori: LS Photo & Design

Var ute hos Nathalie tidigare och fotade henne, och här är en liten snabbredigering på en av bilderna.

TJAFAN

Kategori: Uddevalla

Så sjukt mycket känslor nu, försöker tänka på alla saker jag vill göra i Uddevalla i sommar och boka dem i hjärnan så att jag tvingar mig själv att åka hit. Eller? Det finns ju inte asmycket jobb direkt... Men min "för-Sverige-lista" har en del fina punkter måste jag säga.

Skitsamma, ingenting är säkert än, jag kanske är död imorgon.
Nej, jag ska inte ta livet av mig, imorgon ska jag fota med min underbara blixt, om nu inte solen hälsar på, och sedan ska jag fika med pappa innan jag åker HEM till Gustaf. Världens bästa Gustaf.

Underbart ljus, riight?


Ångest

Kategori: Uddevalla

Jag tror det blir att åka hem i sommar.
Jag mår väldigt illa just nu.
Men det ska nog gå bra, tror jag.

Hem till Sverige

Kategori: Uddevalla

Längtar till sommaren. Sitta på gräs, se solnedgångar, äta glass i syfte att det är varmt istället för att få sockerkickar på jobbet. Fniss.

Åker till Uddevalla om ett par timmar. Ska träffa mamma och pappa, underbart, och så ska jag fota Kathleens hästar och färga håret :) Åker tillbaka igen på tisdag.Filmkväll

Kategori: Ordinary

yggde en säng av vårat överflöd med täcken och kollade något sorgligt dödsdrama med Robin Williams och sedan big finale med Lejonkungen, som visserligen bara jag såg då Gustaf snoozade genom hela den. Awesome.

 

Min pose är ok iochmed Gustafs ögonbryn.

Det luktar vår

Kategori: LS Photo & Design

Gustaf och jag tog oss en promenad igår. Firade att vårvädret kommit Lite sent ute dock så höll på att frysa av mig händerna, men hittade vad som antagligen kommer att vara hur fint som helst om en till två månader - grusvägen längs med vattnet. Halvsjunkna båtar, änder som chillade och ett stort ställe med betongbitar, kan det bli bättre? Hoppas det blir vitsippor.


vet inte om jag är för runda kanter eller inte, men har iallafall lärt mig hur man gör det

 


Pentax över axeln del 1

Kategori: Pentax över axeln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyvaken

Kategori: Funderingar

Varför jag varit död de senaste dagarna? Ja, den infon har ni i mitt senaste inlägg, jag har varken tänkt eller gjort något av värde. Vet inte om det som brukar skrivas här är av värde heller egentlligen, jag skriver bara om det jag har i tankarna efter att jag kollat mailen, bloggar, facebook etc.

Hm.

Mycket på gång i huvudet. För två dagar sedan tänkte jag att det var tråkigt att både jag och Gustaf valt pengarna framför varandra och skulle spendera sommaren ifrån varandra. Men igår morse hade jag ändrat mig och nu är jag mer förvirrad än någonsin. Kan vara för att sommarbilden av Uddevalla har jag i huvudet. Jag har liksom inget till Fredrikstads fördel i det läget.

SovarN

Kategori: Ordinary

Värdelös vecka. Jag kan ju omöjligt somna efter Gustaf, det är helt fel i min bok, så jag går och lägger mig med honom vid 23. Att han börjar jobba vid 06 och jag vid 14 gör att jag snoozar i sisådär fyra timmar. Var färdigsoven vid 08 och nu har jag tvingat mig ur sängen.

Produktivt, jag vet. Nu ska jag kollar på The Mentalist och tycka synd om mig själv för att jag är lat.

1 Mars 2011 och livet är underbart

Kategori: LS Photo & Design

Oj, inte skrivit sen i lördags. Fan va veckorna går fort ändå. Redan inne på tredje månaden för i år. Helt ok dock, jag gillar när veckorna går fort, men inte när dagarna gör det.

Satt och kladdade lite i ps men det är så jävla svårt. Bildkomposition och sånt det vet jag att det är jag grym på, hela det där med att få rätt jämnvikt i bilden, men jag kan inte se vad som är snyggt och inte.
Sen ska man kombinera vad hästfolk tycker och samtidigt hänga med i vad som ser snyggt ut även utanför hästvärlden. Aja, tur att jag bara kladdade och inte gjorde valkampanj åt moderaterna iallafall.

Nu ska jag städa upp i lägenheten och sen ska jag gå till jobbet, första pentaxrundan idag nämligen!

(såg efter att jag laddat upp att hey, det syns ju inte att överst och till höger om bilden SKA det vara vita områden, så bilden är faktiskt helt rektangulär egentligen och det är inte strecken som är för långa, lovar)