lindamariasvensson

Vad jag önskar mig just nu

Kategori: Funderingar

Är att precis ha kommit in från en promenad eller nåot(bara för att jag vet att jag blir dum i huvudet av att inte komma ut ur huset på hela dagen), det är fortfarande ganska tidigt.

Jag vill inte veta om jag ska jobba imorgon eller inte. Ska man inte jobba så tar man inte var på tiden, och ska man jobba så ligger det och gror i bakhuvudet. Jag vill vara helt tom på den fronten.

Jag vill ha en stor skål med godis men den får inte få mig att må illa.

Och sedan vill jag mysa sönder i ett seriemaraton.

Det får inte vara för varmt eller för kallt heller för den delen.

Jag vill ha sällskap och jag vill veta att alla tycker lika mycket om att vara där, det är viktigt för mig. Det är som när Gustaf kollar på en serie med mig som är "min" så är det väldigt viktigt för mig att han fktiskt tycker om den, så att han inte ligger där och önskar att vi bytte till något annat, för då kan jag inte slappna av.

Det är vad jag vill ha. Detta är något jag önskar mig väldigt ofta.

BOKAT

Kategori: Resa

Idag köpte jag något för 16000:-
Två flygbiljetter till mig och Gustaf hem från Tokyo. Nejdå mamma, så generös är jag inte, men jag var skyldig honom för hyran.
Fyfan vad jag är taggad!
Gustaf tyckte det lukade illa och öppnade fönstren på vid gavel. Den 29e januari.
Tur vi har tre fluffiga täcken i sängen.

27/1

Kategori: Ordinary

Vad har jag gjort för att förtjäna en förkylning till? Fyfan. Så fort jag ligger ner så hostar jag som en gnu, usch. Och palla sova sittandes, dessutom med en bettskena i munnen? Ja, ni fattar att jag sovit väldigt bra inatt.
Iallafall, i fredags var det ju tvåårsdag med Gustaf, typ. Den dagen stämmer väl inte direkt, jag skulle snarare säga att det var den 4-6e juni någonting, när vi hade träffats i ett halvår och dessutom gjort slut en gång. Men hur kul låter det?
Anyway, jag vågade mig in i köket igen och eter att ha luläst receptet och panien började slppa så blev det en ganska god paj till middag! Kladdkakan efteråt var från hevetet, fyfan va mäktig, men jag satte i mig typ hela, man vill ju inte att all träning ska vara i onödan!

Det är ändå helt ok

Kategori: Funderingar

Ibland undrar jag.
Jag har inte samma stil som NÅGON av de jag umgås med. Gustaf, Amanda, Lisa, ja det är väl de tre som står mig närmast. Har aldrig haft det. Jag har inte mycket till stil så sett, men det finns inget i någon annan garderob jag är intresserad av och jag tror det gäller detsamma åt andra hållet. Alla timmar spenderade med att följa Nathalie i affäreroch hata alla plagg hon köpte, såpass till den grad att om den tröjan hon funderade på var brun i tillägg till att jag hatade den så var det ett kap.
Detsamma gäller musik. Det finns vissa liknelser såklart, men ändå inte fullt ut.
Jag kan fortsätta i all evighet. (men alla vet ju att de egenskaper som VERKLIGEN RÄKNAS hos ens vänner är klädval och musiksmak...) Alla de sidor jag visar för Gustaf numera, och som faktiskt är den Linda han är tillsammans med, är totala motsatsen till den jag utger mig för att vaa - på alla plan. Detta visste jag visserligen inte själv förrän ganska yligen, något halvår-år sedan sådär.
Vilket gör att jag sitter inte inne med någon egenskap som jag tror att de personer jag värdesätter faktiskt skulle leta efter i någon typ av relation. Och med dena mening knyter vi ihop påsen OSÄKERHET.
Nejdå, om Lisa inte vill ha mig för att jag inte funkar med hennes killkompisar, Amanda inte vill ha mig för att jag faktiskt hellre sover än går på spelning(vi vet båda att det är sant, det tog mig bara några år att inse det) eller Gustaf inte vill ha mig för att jag inte är "alternativ" nog, *trumvirvel* för här kommer klyschan(stavning?); Då är det nog inte relationer värda att behålla.
Sistnämnda tror jag inte en sekund på. Jag är fullt övertygad om att Gustaf skulle dumpa mig för Nicki Minaj om hon kom till stan, Lisa en dag kommer att inse att eftersom jag inte vill med ut på krogen så är jag nog inget att ha, och Amanda, jag kommer inte på något just nu, men du har säkert något på lager! :D
Skämt åsido.
Jag älskar er, duger den eller?
SÄG HEJ TILL MIN NYA KOMPIS, PANNA!

Jag är bra :)

Kategori: Fredrikstad

Tog precis några bilder på mig själv i dokumentaionssyfte.
Och redan nu, fyfan vad jag är snygg.
Jag skiter i om andra hade kunnat lyckats bättre, men det finns nog inget som är så motiverande som resultat. Gustaf påstår motsatsen, att det är när man känner sig ful som man vill träna för att fixa det. Men känner jag mig fet och otränad på gymmet så är ju det inte direkt motiverande när man sprungit där i ett år.
Nej, jag ser inte ut som hulken och vem vet om Gustaf är ärlig när han säger att han ser skillnad, killen ser mig varje dag, hur ska han kunna märka? Visserligen ljuger han aldrig... men ändå! Men bilderna ljuger inte heller, och det är skillnad, det är det. Vågen ljuger nog inte den heller (men man kan göra det extra intressant genom att ha en mjuk matta under, då kan man komma ända ner på 40kg!). Hoppas jag fortsätter förbättras så kan jag lägga upp ett resultat senare, om någon månad eller fem.

Well, Gustaf kom hem nu, såg bilderna och ramlade inte ur sängen av fascination. Det betyder att jag måste träna meeeeer!

Läsvärd matblogg

Kategori: Ordinary

Jag önskar jag älskade att laga mat. Det finns inte en fotoblogg i världen som är så intressant som en matblogg, och denna gillade jag väldigt http://mskafferi.blogg.se/category/vegetariskt.html
Har kollat vegetariskt och fisk än så länge, hittade länken i en reklam med detta inlägget. Jag vill äta mer sådan här mat, enkel, man har sakerna hemma men inte en chans att man skulle komma på att mixa det själv http://mskafferi.blogg.se/2012/january/banana-split-med-keso-valnotter-och-barsas.html
Well, jag fick också ganska fin middag, för jag blir helt kär varje gång jag ser en bild ovanifrån på en dryck med bubblor i, så sjääälvklart var jag tvungen att fota även dagens smoothie! Den blev en banan, proteinpulver vit choklad/jordgubb(som inte smakar trä utn faktiskt är söt, helt underbart) mjölk och någon matsked yoghurtrester. Mumma! De är så goda så när jag stod på gymmet så sa jag till Vegar att "enda anledningen till att jag orkar fortsätta är att efter träning så äter jag proteinsmoothie, och det är hur gott som helst". Och sen fortsatte jag hata trampmaskinen som var jobbig(snälla gymkillen tejpade min fot medans jag halvlipade över att en något främmande snygg kille satt och tog i min fot, men jag fick iallafall tränat!)

Ser du skillnaden gentemot den andra bilden mamma, hur denna glaskanten är suddig och den andra inte? Det är för att detta glas endast är halvfullt och glaskanten ligger ju därför långt ifrån skärpeområdet, till skillnad från föregående bild där glaset var helt fullt och ytan var i samma nivå som kanten :)

En vikt av mina axlar.

Kategori: Ordinary

Lyckades ta upp ett ämne med pappa idag som jag velat fixa väldigt länge och det var supersknt. Verkar även som om det blir ganska folktomt hemma i Huveröd nästa helg vilket låter bra. No offence Josefine och Johanna, hehe, men varsin kompis plus pojkvänner och personen som alltid blir femte hjulet är myyycket folk i det huset! Och så kanske jag är van vid att alltid vara själv hemma? Nog det med...
Är för övrigt superstolt över mig själv. Lyckades laga mat till Gustaf, typ. Värma, skära, hälla och vispa är väl mer en beskrivning som inte får det att låta så fancy längre. Hade tänkt fixa kyckling och inte göra den äcklig som sist gång men ooops va klockan gick fort och kyckling tar tid, så det blev inget med det.
Jag hatar att laga mat. Men jag känner mig duktig när jag gör det, så det måste ju vara bra att göra det ändå.
Nu ska jag fixa klart den artikeln jag inte fick klar varken idag eller igår (åtta sidor, låter jobbigt men jag är bara seg som fan) och så får vi se om tidningen börjar ta sig! :D

Lycka i ett glas

Kategori: LS Photo & Design

Den här dagen har bara sprungit iväg! Slutade redan två men efter ett besök på skattekontoret som sa att jaadå, så länge jag har fått mitt skattekort går det bra att skriva mig i Sverige igen, så så snart jag fått igenom det skall jag skicka in ansökan om att starta företag!

Sedan försökte jag fixa vaccinationstid men deras öppettider matchade inte Gustafs sovtider, så jag får återkomma på den punkten, hoho.
Och jag avslutade med ett stenhårt pass på gymmet innan jag somnade i solariet. Tittade runt mig och tyckte det var tråkigt att ligga där, några sekunder senare slocknade det och jag insåg att jag sovit hela tiden. Då har man tränat bra!
Och en bild på dagens middag - mumma! Lite lättare version än den jag gjorde igår.

Gårdagens var en eller tre deciliter björnbär, vem vet.
Någon deciliter turkisk yoghurt
Proteinpulver vanilj/skogsbär
Röd mjölk
Men den var ganska mäktig(när man ska ha i sig 7dl..) så köpte en vattenliknande mjölk, skippade yoghurten och hällde i någon deciliter vatten för att det inte skulle vara så tjockt. Puuuurryfect.

Tillbaka till verkligheten

Kategori: Ordinary

Lite smådramatiskt där kanske? Äh!
Det var skitjobbigt att jobba idag, trots att det endast var fyra timmar och jag stod i kassan och var seg som ett as Glömde smått det faktum att mitt jobb ju inte är att gå framåt, utan huruvida jag kan hålla balansen när jag snurrar runt disken/kassan/kaffemaskinen/våffeljärnet/kylskåpet etc haha. Så Elisabeth tog det säkra före det osäkra och gick iväg och köpte mig en stödskena med en prislapp som fick mig att tappa hakan. Men Ove hade en poäng i att den var bra mycket billigare än att ha mig hemma med full lön.
Men jag fick tränat armar och lite rygg iallafall. Sparade magen så att det inte blir alltför lite imorgon då benövningarna ju är lite begränsade.
Nu har jag bäddat ner mig och jag vill bara sovasovasova, men spar det till senare istället och jobbar lite med tidnngen.
Och matar insekterna i Bug Village på min telefon ;D

Matlagning

Kategori: Fredrikstad

Jag tror jag klarade det... Potatisen är inte alltför överkokt. Vattnet är uthällt så ingen risk att jag ska bränna Gustaf med det iallafall. Jag timade det ganska bra då han är hemma om 20. Ok, kunde kanske väntat lite, men han brukar få vänta på mig och jag hatar det. Plattorna är även avstänga och jag ser ingen anledning till att behöva vifta med någon panna och bränna honom på armen(som jag gjorde häromdagen).
Det är tom diskat.
Är det sånhär man blir av att vara sjukskriven?

Mycket att göra, som alltid!

Kategori: Fredrikstad

Kokar löksoppa (vatten, puvler och vem vet om de bitarna som är i faktiskt är gjorda av lök?) och söker flygresor från Tokyo och hem! Det visade sig att redan nu kostar biljetterna ca 8000:- / person, till danmark, och det lär ju inte vara billigare en vecka före avgång så vi funderar på att boka hemresan redan nu... (och då får jag som jag vill med, hiihi)
Produktivt skall det vara. Har även satt en deadline åt mig själv att allt som jag kan göra i artikelredigering skall vara gjort idag, så att jag kan skicka in det för granskring från lite kunnigare nivåer senare.
Imorgon ska jag till jobbet, ska bli skönt! Vårdcentralen förut var det första dagsljus jag sett sedan torsdag (A)

Oooooorkar inte

Kategori: Fredrikstad

Pratade precis med Elisabeth, och sa att jag inte kommer imorgon heller. Jag kan inte gå fort nog för att jobba. Låter kanske komiskt, men det funkar inte om jag ska vara en gammal tant på det stället.
Men eftersom idag var min tredje dag som sjuk så innebär det att de fyra timmarna jag skulle jobbat imorgon måste godkännas av min läkare. Känns lite smått som att promenaden till vårdcentralen i gympaskor(alternativet med bättre vintersula har klackar, no thankyou) på hala vägar kommer bli nästan lika illa som att jobba, haha!
Men förhoppningsvis går tisdag bättre, då jobbar jag fyra timmar under "kassatid" så blir förhoppnngsvis inte lika mycket spring då!
Uuuuuuh, jag hatar läkare :( De tar tid, betalt för saker jag redan vet och så frågar de dumma saker.

Ett sådant där inlägg

Kategori: Funderingar

Som inte publiceras för att mamma blir så jävla jobbig då. :) För övrigt är det inte jag som aldrig har radbyten här, eller mellanrum mellan text och bilder. De tas helt enkelt bort när jag trycke på Publicera. Centrerad text går inte heller. / bitter Och självklart gick det nu, men whatsup with the teckensnitt?


I am a creature of habit
And I move in circles around you
I will admit there's a pattern
One I created myself

None of my lovers dared leave me
I grew impatient and stale
Didn't look back once I'd left them
Cause I always expected to fail

I am titanium

Kategori: Funderingar

Gustaf somnade för två timmar sedan och jag sitter i InDesign och har skitkul. Min fot är för övrigt sjukt mycket bättre, kryckor my ass. Och eftersom jag skrev det lär jag väl krypa runt imorgon.
Nu är bara frågan om jag ska somna i soffan eller sängen. Jag har så dåligt samvete över att jag väcker honom konstant. Samtidigt är det ljud jag gör som inte tandgnissling, så vet inte om en bettskena kommer hjälpa, men hoppas det. Har skjutit upp det alldeles för länge nu. Problemet är aktuellt på morgonen, och på kvällen när man väl stter vid internet, ja då tänker jag inte på det, och dagarna går... Så himla sexigt med bettskena haha...
Kanske borde sluta gnissla tänderna istället genom att sluta vara så stressad? Ska fundera på det.
Men..
Vad ska jag göra i höst? Måste söka skola, jobb, lägenhet? Eller ska man bo hos Kathleen, eller är man så pank så man sover på mammas soffa? Körkort tjatar alla om att jag måste skaffa, så då måste jag väl det med. Men jag vill ju starta företag? Hade varit skönt att veta om man skulle storsatsa på företaget och investera i lite reklam och så, men då hinner jag inte jobba på Caféet lika mycket, och de pengarna behöver jag om jag ska sova på mammas soffa för att jag "måste" ha körkort. Visserligen är det här inga "problem", för alla alternativ jag har är bra sådana. men under arbetstid, träning eller närsomhelst egentligen som inte är 110% produktiv på det jag gör för stunden så är det här det jag tänker på KONSTANT. Men ska det vara så ska det, och då är det all in som gäller. (hah, var det jag som krev det där?!)
Oj, va tungt det här blev, haha! :D Men poängen är att jag har suttit här ute själv i två timmar och lekt med textredigering!

Två uppdaterade annonser

Kategori: LS Photo & Design

Jag vill prata, diskutera, drömma och skratta. Men istället kör jag en Leonard... :(

Lördag

Kategori: Ordinary

Hello! Idag är jag fan snyggast ever, oavsett vad någon annan tycker. Sminket gick bra och jag började inte gråta och jag luktar inte alltför illa heller.
Haha, usch, vilken text... jaja, jag har postat dumare saker denna veckan i ett visst forum, som tur var kunde jag radera det för insåg att man kommer aldrig överens på ett sådant ställe, så ska göra mitt bästa för att hålla mig i skinnet i fortsättningen.

Kaffebehov

Kategori: Funderingar

Jag tror att jag behöver börja dricka kaffe på eftermiddagarna på söndagar. Idag har varit som en söndag, och nu är jag så neråt som det bara går. Trist är det!
Det var allt!

Gustaf är hemma!

Kategori: Fredrikstad

Så jag och min scarflindade fot ska ut i köket och laga baconlindad kyckling. Eller inte, men jag tyckte det lät kul. Scarfen är på, vad vi gör för något får vi se, Gustaf var ju i Sverige och handlade igår <3
Fan va artiklarna blir bra förresten, mumma!

Fredag den 20e

Kategori: Fredrikstad

Var dagen jag skulle få hälsa på pappa igen, men eftersom jag var lite väl trött när jag hoppade ner från en pall på gymmet igår och stukade foten i fallet så blev det inget med detta! Verkligen trist för såg fram emot detta, menmen.  Så inget Sverige för mig idag, men om någon vill ta min plats så går bussen 17.15 från Sarpsborg!
Jag får en chans att sätta ihop tidningen iallafall, och jag fick in en artikel igår som var riktigt bra. Jag väntade mig ren reklam genom hela och att ja skulle bli tvungen att be personen som skrev att ändra allt, men nejdå, sjukt bra var den och jag blev så himla glad, å nu hoppas jag den bli godkänd på ett högre plan innan den ska i tryck!
Tycker det ser askul ut haha!

Amsterdam

Kategori: Resa

Alla bilder är stulna från google och ja, källan som google hänvisar till.
Lagom storlek, sjukt mysigt. Jag fick känslan av att vara i en disneyfilm. Inte för att jag sett särskilt många, och Aladinn passar inte ritigt in här... Men alla hus sitter ihop! Detta var något jag aldrig tröttnade på att filma haha.
Lagom storlek på centrum, dvs att det finns mer än ett fik, men ändå inte 15 stycken H&M bara i centrum. Mycket småföretagande, egna butiker som ligger på samma gata som de stora kedjorna, och detta gällde överallt. Vet inte om detta intryck var en jämförelse med Uddevalla och staden krymper när du varit där ett tag, men jag tykte iallafall det var en perfekt storlek. Approved!
Vi satt på en del fik och coffeeshops under tiden vi var där, och det var nice, men kanske lite fel tid at besöka då det var fullt nästan överallt. Oddsen att få ett bord i en liten källarhåla när man är nio personer och kön redan går utanför dörren är kanske inte de bästa, så det blev en del tid ståendes.
Jag och Gustaf gick även iväg en del själva. Vi åt sushi på en superfräsh restaurang, jag hade helt tappat mina hållarskills och satt och önskade mig en stor matsked genom hela upplevelsen haha. Mat på uteställen är förresten billigt där, aningen billigare än i Sverige tror jag. Iallafall av vad det jag såg.
Annars var det mycket vatten, vattenvattenvatten genom hela centrum och tillhörande turistbåtar åkte runt därpå hela tiden. Det märktes ganska väl att det var en turiststad med alla souvenirshoppar och liknande(vrriga svenskar med kameror).
Skulle lätt kunna tänka mig att bo där baserat på det jag såg.
Den klyschiga biten då? Ja, först ut är att så fort jag tänker på nyårsafton där och vad mamma sa (Torget i Uddevalla, full tonårskille som slår sönder sin flaska mot marken för att använda den mot vapen tillsammans med ett citat från en gammal medarbetare "alltså, jag tror på riktigt att jag inte tål öl, för jag vill slåss varje gång jag är full") så var jag allt ganska nervös. Det lär ju vara en eller två personer där menar jag, som är påverkade av det ena och andra.
Men, jag hade ganska fel. Trots att vägarna med tre filer på var sida och dessutom plats för spårvagnar var avspärrade inne i centrum och folk gick ÖVERALLT, tillsammans med allt det skräp som täckte gatorna som fick det att kännas som att man var med i en världengårunder-film minus paniken, så såg jag inga slagsmål, tjejer som låg och grät på gatorna etc. Det var bra. Även om man var lite småskraj för att någon skulle förstöra mitt ansikte med en dåligt placerad raket. Vi stod på den "officella" platsen med stor scen och häftiga tavlor som räknade ner åt en, sicken lyx. Häftigaste fyrverkeriet jag sett IRL någonsin, helt klart. Och jag som alltid är imponerad över folkmängden på festivaler? Ingenting i jämförelse.
Nu orkar jag inte skriva mer för den här gången, haha. Sorry mamma. Vi avslutar med en länk.

Jag är inte bitter

Kategori: Funderingar

15.23 När man sitter och bläddrar bland bloggar så skrämmer det mig lite hur enormt stort intresset för foto är. Alla är tjejer eller småbarnsmammor och alla är otroligt skillade. Sistnämna är för övrigt så jävla läskiga.
"Bor med min sambo och vårat lilla skrikmonster som föddes x/x-11 klockan xx.xx hjärtahjärtahjärta. Följ med mig i min vardag som arbetslös när jag städar en hörna av hemmet föratt fota ur olika vinklar i 40min och spenderar resten av timmen till att sätta ihop allt i ett kollage där jag påstår att jag älskar foto, inredning och gärna väldigt mycket superavancerad bakning. Ni kommer däremot aldrig få läsa något om mina vänner, för face it, de tröttnade på att se mig tro att jag var min egen Simskaraktär"
I själva verket var kameran en julklapp, alla möbler är köpta på IKEA(avbetalning såklart) vid ett tillfälle, lagom genomtänkt det där du, och vem fan kan inte göra muffins när man gått hemma och övat i nio månader? Och hur alla bloggare får ljusa bilder? Google it! Där har du andra halvan av bloggsverige btw, de unga tjejerna som sitter och gör tutorials i hur man blir som dem.
Avundsjuk Findus? SJälvklart. Jag vill också ha ett städat hörn i lägenheten, möbler från IKEA och muffins till middag fem gånger i veckan.

Slappsöndag

Kategori: Ordinary

Morrn! Idag är det sådär mars-aktigt ute. Kall och klar luft typ, älsar det! Sådana här dagar man ska vara i stallet. Men eftersom Gustaf stensomnade och svor lite väl häftigt när jag försökte väcka honom så blir det ingen promenad idag heller, utan jag traskar vidare tll gymmet istället! Ska nog ta med mig kameran!

Amsterdam - flyget

Kategori: Resa

Tröttheten har varit ganska tuff den här veckan. Nu med visserligen. Menmen, nu kör vi!
Jag har aldrg flugit förut, aldrig varit inne på ett flygplan, plats etc. Måste säga det att jag fann det kanske roande att personalen hälsade på oss när vi gick ombord. De stod tom upp. Något västtrafik borde överväga? Jag menar, jag har ju lagt mer pengar på dem än på flyg(särskilt om man tänker på att det var Gustaf som betalade allt och vägrar berätta vad det kostade, fruktansvärt irriterande, jävla bigspender)
Så min bild av flygplan sedan innan är ungefär det här: http://www.youtube.com/watch?v=HNLNDTCWC0Q&feature=fvwrel
Inte grodvnkeln av bruden då, utan ljudet. Nu orkade jag inte lyssna i mer än 15sek, men är ganska säker på att titeln håller vad den lovar. Den videon och 15h förseningar.
ISTÄLLET så fick jag en hur häftig upplevelse som helst. Jag menar, har ni någonsin suttit i en bil som känns sådär när ni trycker på gasen? Nej, tänkte väl det. En häst då? Nej, inte det heller. Fyfan va häftigt. Sedan så var den där molnbiten var ty det vackraste jag sett ever. Hade nog ganska tur med både väder och flyffiness på molnen. Och när de då påsår att man färdas i 800km/h s vill man ju allra helst göra det på marken så man faktiskt kan se något swisha förbi så att man faktiskt fattar hur fort man kör. Återigen, moln, i all ära, MEN, när det gäller storlek och avstånd kunde jag inte riktigt använda dem. Vad händer då? Jo! Ett flygplan swischar förbi. AWESOME.

Allt gick väldigt bra, mitt bagage försvann inte på någon av turerna.
Nu är då frågan.

Varför säljer de smnk 30% billigare och mat 30% dyrare där? Jag menar, jag skippade ju maten för att det var för dyrt, och varför köpa smink när jag ska flyga? Köper smink gör jag ju när jag ska uppdatera sminkväskan? Palla köpa flygbiljett för att handla smink sprit och godis. Dålig affärsidé.

Snabbt

Kategori: Fredrikstad

Helt ok dag, sov till 14. Tihi, pinsamt värre, menmen. Har satt ihop lite texter under dagen, det tar tid, det gör det. Så nu är det väl en femtimmars halveffektivt jobb kvar innan sängdags. Önska mig lycka till!
Jag fick mig min promenad iallafall, till matbutiken gick vi, parteeeey!

Glömde en grej

Kategori: Funderingar

Sedan ska jag köpa en simpel bokhylla och göra något liknande med den. Och sedan köpa massa begagnade pocketböcker att ställa i hyllorna.
Förhoppningsvis sådana som går att läsa också.

Något jag vill göra under 2012, 2013 eller när det nu passar.

Kategori: Funderingar

är att fixa min hårddisk, och sedan framkalla allt.
Jag blev extra galen när jag såg det hr inlägget, precis som den tjejen blev.
Det jag vill göra är dock att använda mig av brädor(duh) som är sjukt slitna. Tänk er en gammal ladugård där panelen veeerkligen behöver bytas för att brädorna längst ner har börjat trasa sönder. Det var bilden i huvudet, grovt, robust, slitet. Måla sedan det mörkmörkbrunt (ni vet den bruna som passar så skut bra tllsammans med smide) och sedan ringa en glasmästare och höra om han har en plastskiva över.
Ett billigare, och framförallt snyggare alternativ än det som gallerix gav mig där 120x200cm började på 1500 för den billigaste ramen.
Tå eller tre enorma ramar på lägenhetens största vägg.
Fyfan va awesome.

Officiell fotograf, check!

Kategori: LS Photo & Design

Då ska man tydligen till Vetlanda den 10 Mars för att fota Hingstvisningen, gud va kul! :D
Idag har jag gjort annonser, för ovanlighetens skull. Lyckades även göra mat som Gustaf kunde äta, trot at det var fisk. Tror inte han riktigt förstå hur glad jag blev, haha.

Nu ska jag dra till gymmet och köra ett pass armar, för Gustaf är skittråkig och sex timmrs väntan på min uteblivna promenad är härmed över!

Itteh bitteh kitteh

Kategori: LS Photo & Design

Jag kom upp i tid idag *stolt tjej*. Så nu ska jag skicka ut lite jobbmail och sedan bär det av mot sovrummet för att hoppas på Gustaf tills han vaknar.
Jag har tjatat och idag har jag äntligen fått honom till att gå med på at gå ut och gå. Om jag är avundsuk på Star Wars? Självklart haha :D
En favorit från i somras, fyfan vad söt de här katten var - så himla sur!

Fösta delmålet avklarat

Kategori: LS Photo & Design

Allas första utkast är utskickade. Jag märker att jag behöver lära mig bli lite bredare i hur jag designar, så ska leta lite inspiration framöver. Men jag har blivit sjukt mycket snabbare på att pussla ihop, och det är bra! Jag ser nästan direkt va jag tänkt göra :)
Den här är visserligen ett "misslyckande", då det var ett utkast jag skickade henne, men som inte var helt vad hon ville ha. Men eftersom jag var såpass klar så frågade jag om vi kunde publicera ändå - och javisst!
Båda översta bilderna är mina.
Där har ni en regel för när jag gör annonser, är allt material mitt så kommer loggan på mitt i annonsen. Är bilderna lånade av någon så står vi båda med, och är bilderna ägarens så skrivs ingenting.

23.29, Nu börjar arbetsdagen

Kategori: Fredrikstad

Jag och min kalender tar oss an en väldigt lång att-göra. Annonser, annonser och åter annonser. Tur att jag är pigg från kaffen på gymmet! För övrigt, min back-up här i livet är lätt att bli personlig tränare, fyfan va kul det är att pusha någon annan som både är smått omotiverad ibland och dessutom behöver hjälp! Vilken kick! :D

Inget Gustaf bör läsa

Kategori: Funderingar

Jag vill skriva om min kommande lägenhet, eller min säng i vardagrummet hos mamma.
Jag vill fota hela min vardag för att kunna minnas allt hos honom när han åker. Jag är säker på att detaljerna kommer försvinna ganska snabbt från minnet...
Jag vill inte whina över att somna själv.
Jag ser fortfarande mig som ganska självständig, även om han fått mg att inse att jag gilla att anpassa mig alltför mycket, när jag trodde at jag faktiskt tyckte så egentligen, haha. Men jag vill vara mer självständig.
Men det känns så fel. Och jag vet att han kommer bli ledsen.

Mjukisbyxor och sportbh

Kategori: Fredrikstad

Det blev en latsöndag idag. Inte för att jag inte gjort något, hemsidan är uppe(visserligen en hel del kvar att göra), jag har satt ihop en annons och mailat lite. Men jag har legat i sängen, ätit tårta till frukost och middag och skippat träningen för att jag är tokkär(och det snöar för mycket för mina gympaskor) och något Amsterdam fick jag inte ihop för jag sket i det! :D
Nu ska jag förbered mig för dagens 72a gäspning, godnatt folkens! Håll tummarna för att jag får allt som ska göras gjort i veckan!

Mina naglar som ett regn mot tangenterna

Kategori: Fredrikstad

Well, ikväll är rätt nice nu. Gustaf käkar chips, vi har kollat på cloverield. Säkringen gick två gånger under tiden, trots att lägenheten är svinkall. Det sög lite, men Totalt Mörker var väl rätt ok kanske.
Vi har sett Cloverfield, en väldigt bra film enligt mig just för att den är så bra gjord. Den ställer alla frågor man själv hade gjort i en sådan situation, och den ger dig precis så lite svar som du nog hade fått. Inga tremeters eftertexter om vad som hände sen, inga andra kameror som visar vad so hände ur andra vinklar, på anard plase. En kamer genom hela fillmen, som man själv hade sett det. Asnice.
Sedan var det vinet hon på systemet tipsade om helt ok. det var inte oboy, som jag hade önskat, men det var inte rödvin heller. Det var billigt, sött och jag antar att varenda brud druckit det som sitt första vin som var ok, men det skiter jag i, för min man dömmer mig inte - då hade det här förhållandet varit kört för länge sedan : )

Vi kunde inte riktigt komma överens

Kategori: LS Photo & Design

.. om en vem skull få va överst!

Födelsedag

Kategori: Fredrikstad

Nyss hemkommen från jobbet, snälla Ove av mig skjuts då anön fick för sig att ha kommit imorse, vilket inte matchade mina gympaskor med hål i sulorna.
Ikväl är det min födelsedag här, det ligger tårta i frysen(c'mon, hur god är inte almondys massproduserade egentligen?! <3), ugnen är påsatt och väntar på brödet och räkorna ligger och väntar på att vinet ska kallna. Jag hatar vin, men ska fan lära mig att dricka det! Ove har gjort vitlökssmör och spansk aioli åt oss också, billigt som bara den och sjukt mycket bättre än butikens <3 Nu har jag inte tid med er mer!
Imorgon ska jag skriva om Amsterdam tror jag. :)

22.27

Kategori: Funderingar

Pappa skickade precis ett sms där han hälsade att jag ska ta betalt för det förtjänar jag, och syftade på min facebookstatus om att jag har annonser beställda.
Hemlängtan. Melankoli.
Gå rätt ut i skogen med lite matsäck, utan några som helst planer om var man skulle någonstans, bortsett från att man skulle tappa bort sig. Litervis med svamp varenda gång.
Då var jag 9-12 antar jag, min barndom är ju väldigt vag rätt igenom. Men det minns jag.
Hah, och all extas inför att åka till videomix, med den röda smutsiga heltäckningsmattan. "3 filmer i tre dagar för 99:-" och en påse ostpopcorn.
Nu heter det Hemmakväll, pappa har tagit farfars rum och någon annan bor i huset med det gröna taket.
Alla jordgubbsland, potatisland och allt annat jag älskade, trots att jag nog var lite för smågammal för det hela, är ersatt med gräs.
Visserligen verkligen fint gräs. Jag minns när det precis växt upp, fyrkantiga plättar på 3x3m med superfint rent gräs, och tjock mossa som omringade allt.
Gärdsgården med den lösa stenen.
Nä, nu ska jag sluta. Inget ont om nuet, men vissa saker från förr var helt ok de med.
Puss!
(det här är ett ganska nostalgiskt inlägg mamma, jag gråter inte)

Full fart!

Kategori: Fredrikstad

Nu börjar jag få ordning på allting - tror jag.
Jag har tränat tre gånger den här veckan, och idag blev det inget för att jag har ingen muskel som går att använda kvar. Träningsvärken efter vila är trist </3 Men har iallafall än så längre trotsat både tidiga mornar och dåligt väder, plus en blödande fot (där försvann mitt köpstopp eftersom jag idag blev tvungen att köpa nya skor, palla blöda om fötterna) och lyckats traska till och från jobb. Underbart! :) 1h powerwalk om dagen ska nog ge mig hyfsad grundkondition, får se hur länge jag håller ut!
Nu ska jag vända utochin på hela lägenheten, dvs jag ska riva ut tometen i garderoberna och kasta den över golven, kläderna tar tomhetens plats. Dammtussarna åker in i den tomma dammsuaren och tallrikarna ska in i skåpen, förhoppningsvis rena. Men jag tänkte inte fixa lampa inne på toan(hur många veckor är det vi varit utan ljus därie nu, Gustaf, fem?)

Jag lever

Kategori: Ordinary

Jag vill inte annat än att skriva om allt underbart som händer nu(för att inte tala om har hänt sedan sist jag skrev), men eftersom jag upplever det så har jag inte tid att skriva om det!
Jag är numera Redaktör, och en aning stressad över det faktum att första deadline är den 20e - JANUARI. Men det fixar jag! Som tur är är det Januari, och sedan februai och eter det följer mars, vilket inebär att jag kommer ligga på ca 30h i veckan på Planken, vilket ger mig mer tid till business!
Det var allt ni får, kolla den här söta hunden så länge!