lindamariasvensson

30 september var också en bra dag

Kategori: LS Photo & Design

Med många bilder jag gillar som jag inte lyckats få tag på förns ikväll!

 

Gustaf fyllde år och var på sådär äckligt bra humör.

 

 


 

Om vi säger såhär. Jag är på samma cykelskillsnivå som en människa utan armar är på en vanlig cykel. Tänk då hur bra koll jag hade när min syn var genom linsen.

 

 


Jag stod för färgen.

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

Gott nytt år, :)

2010?

Kategori: Ordinary

En kort årsresume om inte allt, men några saker som gjorde i år bra kanske? Vad man gjort under 2010, någon vidare koll på månaderna har jag inte. Bildmässigt har jag inget innan april, det är lite trist. Allting ligger på det usbminnet som är bortaväck.

Gustaf
En självklar förstaplats. Har funnits i mina tankar många, många gånger varje dag under hela detta året och åh, vad jag älskar den mannen. Ingen har haft så stor påverkan på mig som han. Mamma möjligtvis, om man inkluderar att hon lärde mig gå och sådana saker, men det hör ju inte riktigt hit. Det tog även slut mellan oss en gång men det uppehållet tog väl vid på en tisdag(eller någon annan veckodag) om jag inte minns fel och på söndagen sas det att allt nog skulle ordna sig ändå så. :) <3



Peace & Love
Jag och Amanda åkte till P&L ihop och jobbade där. Jag spenderade nog hälften av tiden där(utan någon större överdrift) liggandes på luftmadrassen. Antalet timmar jag sov den veckan är helt sjukt. Men fan va mycket värt man såg. Satt på en uteservering en sen kväll och såg först Robyn och sedan Kent. Helt sjukt bra.



Musik
Jag spelade in ett projektarbete tillsammans med Anna. Kul och lärorikt men fick mig snarare att tycka att jag var sämre än jag trodde än tvärtom, så ingen bra boost där inte, men kul var det, för jag älskar ju ändå att sjunga! Sedan släpptes det, som alla år, en väldans massa bra musik. Hann inte lyssna på så många hela album, men mycket enskilda låtar som jag fastnade för. JEWs senaste album var dock helt galet bra. Såg även Alexisonfire och det var rätt så awesome det med.

Norge
Hah. Shit. I den här har vi även "Flytta hemifrån för första gången" och "Bli sambo". Gustaf och jag var först på en tur till Oslo. Jag älskade att jag var i en huvudstad för allting var jättestort. Tyvärr inte till våran fördel så det blev en rätt jobbig resa. Nästa gång gick det bättre. Vi kollade på en lägenhet, sov på ett skabbigt vandrarhem som hade priser som om de var ett fint hotell. Dagen efter gav vi upp litegranna, kramades och åkte hem. Men gissa vad? Vi fick ju lägenheten! ;)

När vi kommit hem från Oslo

 

Studenten

Garanterat topp fem på mitt livs bästa dagar. Kan nog tom vara den bästa. Vid 11 kände jag att jag var färdig, rösten var borta och huvudet snurrade. Var sjuk om jag inte minns fel med. Sen kom Gustaf på kvällen och allting var awesome.

 

 

Amanda, Nathalie, Ciffe och Lisa och självklart mamma

Den perfekta kombinationen av vänner tror jag nog bestämt, för alla tre(tjejorna) är verkligen natt och dag mot varandra. Många skratt, pratstunder och minnen.

Foto

Otroligt mycket hästfotografering av föl har det varit. Vet inte om jag blivit särskilt mycket bättre dock, men jag älskar det och det håller minnena vid liv. Så länge man inte lägger det på ett usbminne man tappat bort.

 

Har garanterat glömt hälften, och iochmed att jag poängterade det fick jag med resten också tycker jag!

 

Saknad

Kategori: Ordinary

Jag saknar min man som är alldeles för snygg för mig och iväg på finmiddag. Han skulle varit här ikväll istället.

Men det går allt an ändå, han kommer ju hit på söndag. Och jag sitter här, mätt och go med iste jag råkade spä ut för mycket. Det smäller ute hela tiden men än har jag inte sett någonting, trist.

Partyfindus

Kategori: Fredrikstad

Sitter med vad jag tror är på väg att bli feber, huvudvärk(eller en hjärntumör, man får överdriva när man har ont) och så stinker allting matos. Borde kolla hur jag ska göra för att tvätta min jacka, den luktar den med efter att ha hängt inne i omklädningsrummet.
Planer nudå? Ta världens längsta dusch och smörja in mig med allt jag äger i produktväg(inkluderat toarengöringen - jappjapp!), ta en ipren, fixa lite käk, städa undan lite och sen ska jag sitta ner och inte behöva göra någonting jag inte har lust med på hela kvällen. Just nu känns allting asbra, men det är ändå 8h till tolvslaget så vem vet om jag sitter och grinar hela kvällen eller inte :D Jag är iallafall pepp!

Idén om att göra ingenting på nyårsafton stör mig egentligen inte. Alla dagar som är ursäkter för fester gör mig inget om de inte blir av. Jag har liksom inte ätit "festmiddag" på nyår sedan jag var, tio? Om jag ens gjorde det då, men då var det iallafall Brålanda jag tänker på. De senaste åren har jag hamnat på någon fest. Förra året var jag med Gustaf hos någon bekant till honom, vi badade badtunna och det var awesome. Året innan det var jag hemma hos Lisa på tureborg med en massa folk. Vid 11 fick någon cravings på pommes så jag, Ciffe, Emil och några till tog oss ner på stan och jag "firade" tolvslaget på väg tillbaka till lägenheten. Hah, när vi kom tillbaka hade typ alla dratt, bara de som skulle sova hos Lisa var kvar, vi drog på en film eller nåt och det blev mer pyjamasparty haha. Bra minnen, jappjapp.

Mot duschen!

End of 2010

Kategori: Fredrikstad

Sex timmar kvar, sen blir jag frisk och räkningen börjar om.

The Fray - You Found Me

Kategori: Funderingar

Om sisådär en vecka kanske kommer jag flytta över alla mina känslor och åsikter till en lösenordsskyddad blogg, antagligen min gamla. Där kommer jag inte ta bort inlägg som innehåller tankar och jag kommer även kunna skriva om jobbet utan att jag är rädd för att få sparken. Det kommer att vara precis som att prata med någon utvald. Men lär väl antagligen sabba det med.

Nu ska jag lyssna på världens bästa låt och tvätta bort sminket.

Tihi

Kategori: Fredrikstad

Nu ska jag öppna tradera, plocka fram bankdosan och ta fram big spendern i mig. Mjukstartade dagen med två par trosor på rean och två body butter på svindyran, och sen gick jag till jobbet och räknade lite till och kom fram till att - hah- ingen skatt ska betalas här inte, så jag får tillbaka från Norge nästa år - yehe!

Och jo, jag gillar Norge, fick en kommentar om att jag låter opepp och det kanske jag gör, men så är inte fallet iallafall!

I huvudet på Findus

Kategori: Fredrikstad

Att äta när man inte vill av olika anledningar är nog fan bland det äckligaste som finns. I vardagsmått mätt alltså. Käka upp sin egen arm närsomhelst är nog ännu äckligare, men det tillhör inte vardagen, förkylning gör det.

Tik Tok

Kategori: LS Photo & Design

Julklappen från mamma var väldigt svårfotad då ljuset i lägenheten inte är det bästa. Men av ögonmått mätt är den typ 70x20cm och jag är jättekär!

Kvällens

Kategori: Fredrikstad

Hur i helvete ska jag lyckas med det här?

Kategori: Ordinary

Då var det bestämt. Andra antagningen är klar nu, jag har tackat ja, jag har börjat leta kurslitteratur och jag har tom skaffat mig en kalender.

Önska mig lycka till - det lär behövas.

Humörsvängningar

Kategori: Fredrikstad

Helt otroligt hur många humör jag hinner med på en dag egentligen. Kunderna skulle se vad som pågick i mitt huvud. Har inga som helst problem att ena stunden verkligen sucka åt någon för att de ska ha något från espressomaskinen juuust när jag ligger efter och har annat att göra. Tio minuter senare kan jag bli asglad för samma sak för att det är kul att göra snyggt kaffe och dessutom - jag har ju inget emot att jobba över för jag får ju bara mer pengar då.
Och ena stunden känns det verkligen som att hela norgegrejen är ett stort jävla skämt och jag hatar allt. Nästa så trivs jag med allting, det är helt sjukt hur mycket och fort det ändras, och det behöver inte ens vara någon trippel latte med vanilj och kall lättmjölk inblandad.

Telefonen ringde även tidigare idag och när jag ringde upp visade det sig vara Josef. Mars tror jag vi sågs senast. Snart tio månader är alldeles för länge. Nästan så länge att 2006 känns som en mer rättvis standard för vänskapen. Hoppas någon av oss får tid över att åka iväg så vi kan ses snart.

Addicted

Kategori: Funderingar

Jag kommer behöva kaffe idag. Ser fram emot de kommande dagarns som bara är sextimmarspass. Tvivlar dock på att man känner lika stor skillnad på dem som man gör på lönelappen om alla dagar vore sextimmars? Fan vad jag vill ha söndag nu. Nä, fuck it, nu drar jag och jobbar, då slipper man tycka synd om sig själv!

9-17

Kategori: Fredrikstad

Fixat allting på dagens att göra så känner mig nöjd. Ansökt om ledigt och bokat klipptid. Ska skylla på att jag fastnade med håret i en mixer eller något så ser hon inte lika förfärad ut över hur jag slitit det. Det är alltid så hemskt att gå till frisören för de tror alltid att om de ser gråtfärdiga ut när de tar i mitt hår så ska jag skärpa mig. Eller så är de faktiskt gråtfärdiga. Snacka om att ta sitt jobb överseriöst.

Jag har nog världens tråkigaste liv atm.

Väl dags att sova nu antar jag :)

dags att skaffa snygga ögonbryn igen också, och pierca sig vore naaais.
fan vad jag saknar mitt blonda hår.
och mitt röda. -.-

Tristin BP

Kategori: LS Photo & Design

Är trött på att vara sjuk nu! Orkar fan inte jobba egentligen, särskilt inte när jag ska skita i pausen för att få full lön, men orkar inte åka iväg till en vårdcentral för en liten förkylning, då väntar jag hellre tills nästa gång jag blir sjuk med att anmäla det, när jag bara behöver ringa in mig.

Sitter och redigerar bilder på Tristin, fick bara tråkiga huvudbilder. Jag vill ha arabutställningssäljbilder. Inte några "mammas-söta-pålle-vintern-2010/11", blörf.

Fail

Kategori: Fredrikstad

Undrar om det finns någon som är sämre på att gå upp än jag och som ändå lyckas ta sig till jobbet varje dag. 1,5h efter planerad uppgång lyckades jag, imponerande!

Tycker mina män kan komma hem nu.

Note to self

Kategori: Fredrikstad

Mat för måndag och tisdag, check
Kontaktat annonser om böckerna som krävs för kursen och fixat fram köpinfo, check
Fixat så nytt element kommer in i lägenheten, check
Ansökt om studiemedel, check
Skaffat BankID, check
Konstaterat att även denna gång sket sig fotograferingen rejält, check

Nu blire sängen och imorgon äre jobb och koll av gymlokaler! :D Pepp!

19.40

Kategori: Funderingar

jag ska sakna dig imorgon, ja du vet hur jag kan bli...

Älskade söndagar

Kategori: Fredrikstad

Hemma i Norge igen, sweet. Har en del att göra i veckan, eller så ska jag bara sova massor, hoppas på förstnämnda. Älskar min nya klocka, även om den ser helt felplacerad ut i lägenheten. Hatar färgen på sofforna här, de förstör allting. och sen kommer färgen på vardagsrumsbordet också, usch.

Nu ska jag fixa mat för imorgon, lyssna på Melissa Horn och älska ensamheten!


@ Skogen

Kategori: Uddevalla

Sitter hemma hos Amanda och umgås. Med umgås menas att hon sitter vid sin dator och jag sitter vid hennes mammas dator tvärs över bordet, hur tuffa är inte vi undrar ju jag? Inte särskilt kanske, men hon har kanske big plans på ingång, och då måste man "smida medans järnet är varmt" eller nåt :D

Annars då? Jorå, är lite gladare, känner mig halvrik och är livrädd för att gå lös på mellandagsrean. Jag ska ha min blixt, det är målet. Sen min kamera. Inte en massa produkter. Fast produkter är ju såååå mycket roligare. Men jag har redan mer än vad jag behöver liksom. Svåra val, stora val. Har kommit fram till vad jag vill göra om en månad och två dagar iallafall, för att vara lite gay.

God Jul

Kategori: Uddevalla

Klockan är kvart i elva och jag är precis så tjock som man ska vara en julafton. Har inte sagt så mycket de senaste dagarna, men har jobbat tiotimmarspass och dessutom så kom mamma upp två dagar tidigare och överraskade mig, OM jag blev glad!

Sen har hon köpt en av de fina vägguren som jag såg inne på Himla Fint sist Och nu har hon precis gått och lagt sig, jag ska snart med. Det är mycket som ska hinnas med på julafton, och då är det mer i huvudet än i handen. Man ska tänka på alla som inte längre finns, alla de som har det sämre än en själv, och så ska man mysa och lyssna på julsånger och ta in julstämningen, samtidigt som man försöker att inte bränna sig på knäcksmeten. Jul är då inget för nybörjare om du frågar mig. Nu ska jag lägga mig och läsa i en salladsbok som jag hittade här och sen ska jag somna!

Opepp

Kategori: Funderingar

Det är början på julafton och jag kunde inte vara mer opepp. Dock inte på julafton, utan på Norge. Jag vill inte tillbaka på söndag. Jag vill vara här, i mitt sovrum, hemma på Gustafsberg. Jag vill spendera dagarna med whatever, eftermiddagarna med Amanda, Lisa, Nathalie eller nåt och kvällarna inne hos Stephanie framför OTH. Hon saknar Marcus och jag saknar Gustaf. Det är så det ska vara. Jag ska inte åka upp till norge och vara där själv i en iskall lägenhet och sedan jobba halva nyår och sitta själv på kvällen och förhoppningsvis somnar jag så jag inte känner mig sämst för att jag itne super bort allting.

Jag har ingen lust längre.
Inte ikväll.

Dåliga dagar

Kategori: Fredrikstad

Dagar som denna vill jag bara hem. När man är sjuk, inte får ätit ordentligt, en kund är så missnöjd med ditt arbete att han får dig att börja gråta(inte förns jag kom hem som tur var, gosh) och man dessutom är ensam när man kommer hem - då är det fan inte roligt längre.

Dagar som denna är jag helt övertygad om att Gustaf bara är med mig för att han inte hittat något bättre för stunden. Eller orkar bry sig. Jag ser hur otroligt beroende jag är av honom här uppe. Jag gillar inte den sidan av mig själv men samtidigt har jag ingen lust att ändra på det. Jag har ingen tid eller ork att hitta på något ändå så hade jag varit hemma i Uddevalla hade det inte sett annorlunda ut. Stallet när jag får börja jobba mindre förhoppningsvis, men som det är nu funkar det inte i min värld. Det är enklare att underhålla en vänskap som redan finns när man är upptagen jämt än att bygga ny.

Dagar som denna hatar jag hur jag ser ut. Jag ursäktar inte längre mitt hår som något som är på väg till något annat - jag ser hur det ser ut och jag hatar det. Jag vill ändra min käke, min näsrygg, göra en ansiktslyftning och ändra om brösten. Jag mår så illa över min kropp att jag utan problem går och spyr upp maten om jag ätit något olämpligt, så äcklad blir jag. Jag vill gå ner 10-13kg i fett och sedan vara fit, och jar står där med motivation ända upp till öronen, men den försvinner så fort jag mår bra igen, för då hatar jag inte min kropp tillräckligt för att orka ta tag i det.

Och skulle jag vilja prata om något av ovanstående så hade jag gjort det. Nu skriver jag om det för att bara få det ur mig, jag behöver inte någon som lyssnar eller läser. Så om min telefon ringer blir jag förbannad.

Soooft kitty, warm kitty, little ball of fur

Kategori: Fredrikstad

Tycker ordentligt synd om mig själv just nu, men jag har druckit apelsinjuice, tagit ipren, kaffet väntar på jobbet och jag har tryckt i mig en frukost jag egentligen inte alls ville ha. Nu ska jag bara handla lite och sedan ska jag hoppas på att jobbet får mig att piggna till lite.

Jag vill att Gustaf ska komma hem igen och tycka synd om mig han med... :(

Sjuk

Kategori: Ordinary

Idag är ingen bra dag att gå till jobbet på, mygod.

Yeye

Kategori: Funderingar

Juste ja! Hela tanken med förra inlägget var liksom peppen på att åka bil i 2h i snökaos på E6an kvällen den 23e. Somna i sängen hemma på Gustafsberg med en katt längs med armen. Ha julafton med mamma(måste bli klar med julklappen också, gosh), hälsa på Amanda och bara jula mig!

Phun day off!

Kategori: Fredrikstad

Lägenheten är dammsugen,
moppad,
diskad,
dammad,
bäddad,
matlagad,
sjukvilad,
småvädrad,
soptömd och varm!

Det känns som ett bra villkor för att jag ska få vara själv hemma tills mellandagarna poch ifrån Gustaf tills 2 januari. MEN, har jag nämt hur skönt det ska bli med disken, MIN musik, en tv som inte står på 24/7 och ett mycket varmare sovrum?

Dessutom kan jag äta upp glasstårtan som blev felbeställd till jobbet utan att känna mig tjock för att jag tar en bit och Gustaf tackar nej.

Lite vinterfoto

Kategori: LS Photo & Design

Insåg rätt snart att ljuset, kompositionen och brist på kreativitet angående texten skulle göra att det inte skulle bli bra. Men tanken var fin, och jag gillar inte att slänga saker jag suttit länge med. Så nu har vi en text efter det doftvaxet som tynger längenheten nu och ett rosalila filter över bilderna.



Sjuksöndag

Kategori: Ordinary

Gustaf har konstig musiksmak, jag är sjuk och jag måste lära honom att få samma sovvanor som mig. Är verkligen sämst att jag ALLTID går och lägger mig två timmar tidigare än honom. Nu ska jag bli frisk och sedan ska lägenheten städas klart.

Utarbetad och färdigarbetad

Kategori: Fredrikstad

Om 25min har jag en ledig dag och på den ska jag sova ut och göra så mycket som möjligt. Det första lär ju garanterat omöjliggöra det andra, menmen! Vi får se. Imorse var det ju lite svårt att sova då elementet i sovrummet hade dött, och det har fortfarande inte vaknat. Vaknar vid 8 och fryser, går och höjer värmen, vid 10 har ingenting hänt och jag känner på elementet och det är svinkallt. Och sladden går in i väggen. Som tur var har vi hela två element i den här lägenheten, och båda är flyttbara så nu är sovrummet varmt igen! Vilket kommer göra att jag faktiskt kan sova ut... Lägenheten ska städas imorgon iallafall och det ska tvättas en massa, awesome. Sedan ska Gustaf ta bilen och vara manlig eller nåt annat dumt och köra hela vägen ner till Helsingborg. Lite trist att vi inte får firat julafton ihop. -lite + väldigt. Jag är så needy.

Nu ska jag knarka lite tabletter för sådant gör man när man är tjej och hjärnskadad och sedan ska jag fixa lite bankstuff, sånt man gör om man är vuxen.

Hört att ni tycker jag är snygg.

På väg till jobbet

Kategori: Fredrikstad

Ska snart dra till jobbet. Än så länge är jag pigg och pepp, sov till 11(och 12) idag så borde ju vara utvilad. Men så slutar jag ju 22 också så. Men min man kommer och hämtar mig, så det kan ju inte vara annat än bra ändå! Latmannafasoner, bussen hem tar liksom 6min och han ska hämta mig, pff. Men jag måste ju få provåka bilen i år! Borde gå upp i tid oftare, det är så sjukt härligt att gå runt i sin egen takt, lyssna på musik och bara vara awesome.

Misslyckat och lyckat

Kategori: Ordinary

Hela Nordeas betalningssystem är nere, idag blev det officiellt att mitt swedbankkort inte längre fungerar och dessutom har jag fortfarande inte fått mitt nordeakort. Dessutom la jag sjuka mängder på att slinga håret hos frisören men blekmedlet gav upp rätt fort och det syns knappt. Ska försöka fixa föreefterbild. Ska jag bli blond måste jag klippa av det.

MEN. Idag fick jag höra på jobbet att jag borde stå i kassan för jag är väldigt bra där, och resten av dagen gick i 200% utan kaffe. Jag ahr varit så himla glad idag att Cecilie tom skrattade åt mitt hundbemötande. "Nämen HEJ, rundstycke? Gråååvt eler fiiint? :D Osså ska du väl ha lite kaffe på det va? :D Jamen sjääälvklart, man måste ju ha kaffe!" i den hurtigaste ton du någonsin kan tänka dig. Awesome var det.

Börjar inte förrän 14 imorgon, ska bli skönt med lite sovmorgon. För jag lär ju inte komma upp vid halv elva som jag bruakr gå upp.

Och de bra!

Kategori: Funderingar

1. Jag skulle aldrig medvetet kunna vara elak mot någon. Kanske gotta mig åt någons olycka som hämnd, men aldrig hämnas på egen hand.
2. Jag är självmedveten. Allt du vet om mitt utseende tex, det har jag redan sett, och är det skevt är det bara min lathet eller ekonomiska splittring som fallit in igen. Jag vet även vad jag kan och att jag faktiskt kan. Jag vet vad jag är bra på och jag vet att det finns många saker.
3. Kaffe har en väldigt bra inverkan på min arbetsmoral. Ökar den med ungefär 750%.
4. Jag älskar att diskutera. Tråkigt nog har jag slutat då fokus i diskussioner ofta hamnar på fel saker.
5. Jag trivs alldeles utmärkt med att sitta ner. En väldigt bra egenskap om man är tvungen att göra det menar jag.
6. Folk älskar att använda mig som kurator.
7. Jag vet hur jag ska göra för att bli snyggare på bild än i verkligheten, och vem behöver inte den egenskapen i dagens samhälle? Och nu pratar vi innan photoshop har kommit in i bilden. Och så drog jag precis oavsiktligt en ordvits också.
8. Det är inget fel på varken min självkänsla eller mitt självförtroende, även om de båda inte skulle skadas av att bli lite bättre.
9. Jag kommer aldrig vara bruden som "tvingar" en kille att hänga med någonstans, titta på något eller göra något han inte likaväl skulle kunna gjort utan henne.
10. Jag är värdelös på kallprat(hur kan man vilja vara bra på det?).
11. Jag är rätt tråkig och jag vet om det - och trivs med det.
12. Jag kunde vara sämre på att passa tider. Det kan dock inte bussarna.
13. Jag är en värdelös säljare. Vet en människa som är grym, och han skulle jag aldrig lita på som vän, trots det sitter man och berättar allt för honom. Hemska människor, ingen egenskap jag önskar någon.
14. Med tanke på vilka idioter det finns måste jag fan vara smart.
15. Jag lär mig snabbt.
16. Jag anpassar mig lätt. Iallfall när det gäller de exempel jag tänker på.

Nu tänker jag sluta här och försöka vara trött istället, lär inte direkt bli mindre folk på jobbet imorgon än idag.

Mina dåliga sidor

Kategori: Funderingar

Älskar att klockan är 02.30 och jag inte kan sova.

Ligger och tänker på mina bra och dåliga sidor. I härlig tjejtidningsanda tar vi det negativa först, men vi skippar det falska påståendet om förbättringen.

1. Jag är lat, fruuuuktansvärt lat. Är egentligen så lat at det borde ta upp tre punkter. Men många gånger är jag bra på att dölja det för att kunna vara ännu latare tex någon annan gång och komma undan med det.
2. Jag har ingen som helst självdisciplin. Vet inte om det faller i kategorin lat eller om man faktiskt kan påstå att man inte har någon. Finns motivationen inte från början kommer den inte infalla sedan heller, nejnej.
3. Jag är snål.
4. Och slösar. Beroende på område, men i slutändan är jag iallafall ingen spara, men jag skulle aldrig köpa 3dl gräddfil i Norge då det kostar 4 kronor mer än i sverige.
5. När jag var typ åtta drog jag undan stolen för farfar när han skulle sätta sig. Inte smart när någon är runt 75.
6. Jag är dålig på att höra av mig. (vem är inte egentligen?)
7. Sa jag lat?
8. Jag har snart levt i 20 år och vet ändå inte vad jag tycker är kul, på riktigt. Att köpa doftljus och sedan bli besviken, möjligtvis, för det slutar jag ju aldrig göra.
9. Jag är perfektionist. Och lat. Vilket slutar i att jag alltid vet vad som saknas men jag fixar det sällan.
10. Jag pratar innan jag tänker. Eller så tänker jag högt, på andras bekostnad.
11. Jag älskar skitsnack. Men då ska det vara om personer som är säkra att snacka skit om, typ någon med fult hår i någon butik.
12. Jag har åsikter om allt men har slutat yttra mig i de flesta fall, på gott och ont.
13. Jag är glömsk.
14. Och långsint.
15. Jag nojar. Något fruktansvärt. Men det är väl inte mer än mänskligt.
16. Jag har en tendens att alltid påpeka vad saker kostar. På ett snålt sätt alltså, inte som i att skryta hur dyrt det var.
17. Stör jag mig på en sak med en person så är resten av intrycket rätt kört. Jag kan inte umgås med bara ett plan för jag kommer sitta och störa mig något fruktansvärt på det jag inte gillar. Tänk på det du nästa gång vi samtalar! Trångsynt kanske, men skönt på att luta sig tillbaka på ibland när man inte kommer på varför man inte gillar någon. Då kan man alltid skylla på det fula sminket.

Det här kom jag på nu så har säkert glömt hälften. Nu över till självgodheten!

Pengar!

Kategori: Funderingar

Erik är smart kille och glömmer sitt lösen till bankkontot så han inte kan betala hyran. Så istället för att testa tills han hittar vill han inte låsa lösenordet, utan beställer ett nytt direkt som tar två dagar. Suck! :D Så nu sitter jag här och ska betala hyran och då fungerar inte överföringstjänsten. GAH. Sur tjej. Dessutom är det sent och jag har faktiskt flera dagar kvar innan jag ska vara ledig. Tror jag hamnar på ungefär 180h i december, vilket är en helt ok summa faktiskt! Synd att jag kommer få skatta 36% på det bara. Hade hoppats på att få hamna under så att man får tillbaka allt man skattar nästa år men så blir det nog inte. Så man kan säga att hade jag jobbat 160h så hade jag kommit undan och sluppit skatta de 36% och hamnat på 0% vid skatteåterbäringen. Nu när jag jobbat 180h så hamnar jag på full skatt. Va otroligt kul det hade varit om de där 36% faktiskt utgör samma lön som för de där 20 extra timmarna, så de var i onödan, bah. Ska inte ens försöka räkna ut det, lär bli besviken.

Ny är köket städat, maten för imorgon fixad och nu är det bara städningen kvar. Erik drar imorgon och kommer väl inte hem förns mot nyår och Gustaf åker på söndag och kommer hem efter nyår. Ensamt? Liiiite. Men jag får ha det städat iallafall! Inte för att jag är superclean, men jag slipper iallafall städa efter någon annan när jag väl gör det :)

Nu ska jag slåss lite mer med nordea och sen blir det sängen! Imorgon ska håret slingas också, niiice.

22.13

Kategori: Funderingar

Läst igenom alla bloggar(prio ett), plockat ur tvätten, slutat noja om jag larmat på jobbet eller inte och vilat fötterna. Blir en tidig kväll för mig hade jag tänkt idag, så sjukt trött och de senaste två nätterna har jag drömt en massa och man sover ju lagom bra då....

Önskar jag kunde ha en mind-blog typ. Hela dagarna när jag jobbar går jag och funderar på saker som jag ska göra, planera, tycka etc, men när jag kommer hem är allting borta för så fort vi stänger så blir huvudet fullt i planering för att hinna klart i tid. När man bär en smörgås till någon krävs det liksom inte så mycket planering, det sker automatiskt allting nu. Är lite smått orolig över hur mycket jag får prata om jobbet här, sådant är ju alltid så känsligt och jag har för vana att alltid säga för mycket då min gräns för vad som är privat är väldigt långt ifrån genomsnittet. Men jag tror inte att jag sagt något som inte skulle vara ok att posta på löpsedeln. Hoppas inte det iallafall, man vill ju inte skada någons rykte eller såra någon.

Usch, jag har så mycket att göra. Hur i helvete jag ska hinna komma på en julklapp till Gustaf vet jag inte. Presenten låg ju liksom klar hemma hos mig mer än en månad innan han skulle få den, men då var mina dagar inte lika tuffa. Jag är en sån mes. Och jag är bra på presenter, jag brukar vara det iallafall, så jag vill vara bra den här gången med. Pappa är enkel, mamma är klar, Micke är också enkel och farmor med. Det är väl typ allt. Kommer sluta med att jag handlar till mig själv och Nathalie, för hon blir glad av allt och så vill hon ha allt med.

Nu äre dusch och sen sömn!

Tjockis pt2

Kategori: Fredrikstad

Klockan är halv tio och jag är pigg! Fick jobbat över en halvtimme idag, vilket är bra då de precis infört fast rast på jobbet. Så varje dag blir ju lönmässigt 30min kortare, vilket är lite trist. Får jobba över varje dag helt enkelt! ;D Men som alla vet så värderar jag min mat väldigt högt så jag är ändå nöjd. Så var det ju i Uddevalla med. Man får ju faktiskt skuldkänslor om man får betalt medans man äter.
Anyways. Ska nog äta upp allting Gustaf köpt och kolla på filmerna jag laddade ner förra veckan mest hela natten. Eller så ska jag fixa med tvätten, laga mat, duscha och städa rummet. Tufft val där, men har en känsla av att jag iallafall kommer sluta ren och mätt.

Byggstenar

Kategori: LS Photo & Design

Tar och lägger mig nu, sjungit färdigt för ikväll, vill ju inte hyresvärdarna ska komma och knacka liksom.

Och det kanske ser ut som två bilder, men icke!
De sitter ihop,
om det inte vore att det är samma färg på deras bakgrund som designens
så hade det sett lite bättre ut!

En kväll med gitarren, Winnerbäck och photoshop

Kategori: LS Photo & Design

och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om

 

Sångfågel

Kategori: LS Photo & Design

Gustaf är heeemma :D Och han hade med sig mat och bil. Undrar vad jag ville ha mest? Nu är jag mätt iallafall och min man har åkt till jobbet, igen. Sitter och kollar på worst case scenario,. så nu vet jag hur man ska göra om jag får en arg snubbe efter mig! Tur de har sådana program! Att jag har glömt detaljerna(som jag antar utgör typ hälften) av hur man gör hjärt-lungräddning är nästa veckas hemläxa. Måste ju börja vänja mig om jag ska plugga och så.

Nu ska jag spela lite gitarr och sjunga sönder mig. Har ju varit utan mp3 i ett par veckor då min telefon först var sönder, mina lurar är borta och nu är mobilen dessutom på lagning. Detta har resulterat i att jag sjunger när jag väntar på bussen, alotz. Ingen har klagat so far, men det är ju trots allt oftast bara bilarna som hört mig.

Snö är bra som bakgrund

Insert coin here

Kategori: Fredrikstad

Bara två timmar tills jag börjar jobba, så dags att gå ut till bussen så man inte missar den! Nämen, typ iallafall. Gustaf kanske är hemma när jag kommer hem. Men han ska säkert jobba inatt. Mwih :(

Sol!

Kategori: Ordinary

Jag gillar att ha fönster i sovrummet. Inte för att det någonsin faktiskt motiverat mig mer att gå upp ur sängen, men skuldkänslorna för att jag ligger kvar har ju växt iallafall!

Drömmen om platina

Kategori: Ordinary

Har bokat slingtid för håret idag, fick ju ett sånt där presentkort att använda inne på Torvbyen av chefen, och då vill jag gärna använda det på det ställe där jag redan blöder pengar! Så ska dit på torsdag efter jobbet. Lite komiskt, slingor här kostar 600 och en klippning på samma ställe ligger på 520. Lite annorlunda priser än i Sverige då allt med färgbyte kostar en förmögenhet.
Och påtalomchefen så bad jag även om att få jobba extra mycket i mellandagarna och chefen sa att hon skulle se om hon kunde fixa det :D Hoppas på det.

Nu ska jag kolla på Wall Street och eftersom den är så hiiimla tråkig att de var tvugna att göra en tvåa får jag väl kolla båda då! "Fördelen"(citationstecken som i att jag faktiskt försökte jämföra att spendera tid med min sambo, tihi, med en film och dess uppföljare) med att inte ha Gustaf här är att jag inte känner mig osocial när jag går in i sovrummet och bara är mig själv - en internetnörd.


Strandpromenaden vid skeppsviken


Tomat

Kategori: Fredrikstad

Lyssnar på JEW och myser. Det finns inga veckor i den här staden. Alltså i min värld. Fredagkväll och tisdagkväll har liksom fått samma syfte då jag bara är på jobbet. Idag jobbade jag till 17 men har segat och städat sovrummet fram tills nu. Gjorde en asgod sallad och tog ett näringsbristpiller och där hade vi min middag! Tur att jag gillar grönsaker. Stekte lite tomater och svamp, värmde brysselkål och skar sen upp tomathalvor och gurkskivor, kryddade massor och på med olivolja, MUMS. Om vi pratar antal gånger som jag ätit något så står helt klart tomat på första plats.

Det och två mackor är det jag ätit idag. Finns inte ord för hur mycket jag längtar efetr att få äta tacos imorgon när Gustaf kommer hem igen. Han är för övrigt hemma i Sverige nu och hämtar sin BIL. Och då måste man handla mat, annars får man inte komma tillbaka till Norge.

Fredagskväll i soffan

Kategori: Fredrikstad

Tjej som tackat ja till kurs, fått sin lön och fixat julklapp till mamma är trött men glad.

Dravel

Kategori: Fredrikstad

Företagsekonomi mamma. Det är vad jag kom in på. Även de andra två jag sökte, så kan välja och vraka här. Men Gustaf har en poäng i att vad gör jag i Norge om jag ska plugga. Men jag tror jag ska tacka ja ändå. Jag gillar variation. Och rutiner. Och glass. Glass är det enda som är bestående. Fan va trött jag är.

Och så vill jag börja träna, och ha en katt, och börja träna, och bli av med mina torreksem som finns i princip över hela kroppen.


Allting bara snurrar, jag skiter i det här och går och sover, ensam, igen.

Yay!

Kategori: Fredrikstad

Då var man antagen då. Vilken stor klump som kom upp i halsen nu känner jag, men jag är rätt säker ändå! Tror jag... Drar och jobbar nu iallafall så får vi se om jag godkänner det ikväll eller inte!

En vanlig vardag i en Svenssons liv.

Kategori: Fredrikstad

Gustaf är en söt snubbe ibland asso.

Fint att det var det jag skrev när jag skrev medans jag tänkte på annat, true story. Fan va gay jag är, pinsamt äre ju! Lite tufft även att jag faktiskt har fler läsare än vad jag tänkt mig, vad är grejen med det? Vad finns det här egentligen? Gosh.

Anyways, idag har absolut ingenting hänt utöver det som absolut skulle hända(/"ske" eller hur det nu stavas. Seriöst, det börjar bli jobbigt att tänka på norska och hela tiden behöva rätta dig själv när du kommer på att du faktiskt är hemma. Kan inte ens låta bli att använda norska ord till svenska kunder, och skrattas gör det). Jag snoozadeom typ hundra gånger från halv nio till halv elva när jag faktiskt måste gå upp för att hinna. Körde en powerfrukost och sminkade mig samtidigt för att kkunna ligga och titta på när Gustaf sov i 15min. Stackarn vaknade varje gång alarmet gick men nu när jag kom hem hade han ingen aning om vad jag pratade om, så grönt ljus på hemsk väckning då! Sen kollade jag massa polisserier på tv och hade ångest för att jag inte tvättade kläder istället. Jag är nog vuxen nu.

Klockan är 00.30 den 9e och jag kan fortfarande inte se mitt antagningsbesked, irriterande!

Aja, bjuder på en av mina smartare sidor så länge:

SER JAG UT SOM MIG SJÄLV NUDÅ, MAMMA, HAH?! ;)



Det där med julen

Kategori: LS Photo & Design

Det där med önskelista är lite dumt alltså. Som det är nu snöar mitt huvud över av saker jag vill plocka hem i webshops, men samtidigt "kan jag få kontanter" har jag blivit för gammal för, men inte rik nog för. Vad jag vill ha i julklapp? Du kan få betala min mobilräkning så jag har mer pengar över att impulsshoppa! Jag veeet inte. Fast som sagt, en lögn. Jag vill ha den där body butter'n från body shop, fast den ska jag köpa. Så den får ingen annan köpa. Med "ingen annan" menar jag ju Gustaf, då den bara finns i norge och england, hah. Vi har slingning av hår, naglar, hyllor, böcker etc. Visserligen blir det väl bara julklappsbyte med mamma och Gustaf i år. Mamma tvingade mig och Gustaf och jag har väl inte pratat om det än. Micke är ju söderut och så... trist. Jag vill vara idealet på julen. Halva julbordet försvinner för att jag inte äter kött(inte direkt så att köttdelarna är någon hög prio när jag tänker efter, bortsett frestelsen, men då kan man ju faktiskt skippa fisken), jag har ingen direkt vänrelation till min släkt och därför blir det bara jag och mamma på julafton. Och ja, jag anser att man hellre ska fira julen med folk som man faktiskt brukar umgås med, och jag brukar inte umgås med min släkt, så är det bara. Och "bara" mamma måste jag väl säga egentligen, för det verkar bli en del trevligt ändå. Som tur är äter jag potatis, ägg och socker och helt plötsligt har vi en meny som är en hel veckas matintag om man jämför med nu!

Nu ska jag se om jag kan få igång min internetbank och när klockan slår tolv blir det sängen för min del.

Det bästa jag fick från Liseberg, typ



Milstolpar

Kategori: Fredrikstad

Morrn! KOM UPP UR SÄNGEN I TID!!!!1!

Och nu ska jag till jobbet, det är galet fint väder och jag har massa mat med mig! Dessutom stängde jag inte igår så jag kan inte ha missat något, bra va? :D
Och ikväll är Gustafio här!

Kiddo

Kategori: LS Photo & Design

Nu är jag trött(are än alltid) och det är dags att sova. Har än en gång tänkt gå upp tidigt men som sagt, vet hur det brukar bli! Klockan är iallafall 22, jag har kommit fram till att det är väldigt svårt att redigera bilder från Liseberg snyggt och att jag hoppashoppashoppas att jag kommer in på den där linjen!

Det gäller att åka de bästa attraktionerna när man är på Liseberg!
Kan som vanligt inte bestämma mig så det blir båda den här gången!



Lördag: Haga Julmarknad

Kategori: Uddevalla

Snarare "Haga Folksamling". Så otroligt mycket folk att du bara tänkte på hur du skulle ta dig fram istället för vad som fanns att handla på gatorna. Men fick inhandlat den underbara kolan iallafall och sen tittade jag bara på resten i vanlig ordning! Hittade en himla fin butik med en massa olivolja i där jag ville ha typ allt, och även en inredningsbutik som var som Kremmerhuset och därför ville jag ha allt därmed. Tyvärr slog min vanliga beslutsångest in och det slutade med, som vanligt, att jag inte köpte något. Har fått för mig att alla pengar som finns att spendera måste läggas i ett fack, för annars kommer det kännas som slöseri att ha det utspritt. Dvs, ska jag lägga 150:- på två små vita porslinsmuggar som det står "glögg" på så vill jag vara säker på att resten av mina pengar i fortsättningen också kommer gå i samma genre, annars vet jag vilken waste det är. Och när är man säker på det egentligen?

Annars var paraden tuff, de hade söta tomtar och så. Jag gillade!

Mamma är smått skeptisk till hur mycket julmarknad 7eleven egentligen är!

Fiiina hus harom!

Tänkte först se om det blev någon fin bild på mamma här men gillar bruden till vänster alldeles för mycket, måste helt klart vara ett av hennes bättre kort!

Såhär mycket fick jag fotat av själva marknaden, som ni kanske märker så blev det att stoppa ner kameran i väskan rätt tidigt på dagen!

Fredag: Lite kvällsfoto

Kategori: LS Photo & Design

Mamma kom upp och hämtade mig efter jobbet, snäll som hon är kör hon när jag slutade efter att sista bussen gått!
På vägen hem stannade vi vid Gustafsbergskurvorna och jag försökte mig på några bilder med ett snöigt bord som stativ. Gick väl helt ok som första försök, var som jag trodde väldigt mycket vackrare irl än på bild, menmen! Lite stelfrusna fingrar fick det allt vara värt!

 

Såhär ljus och färglös är bilden ovan inte i min dator, synd att den inte får vara som den ska!

 

 

Älskade myskvällar

Kategori: Ordinary

Lämnade datorn här i Fredrikstad och drog iväg en sväng över helgen sådär! Sitter nu och leker mad bilderna, kollar mailen, kontot och är trött och förkyld efter dagens arbetspass! Mer nerbäddad och med större tekopp kan jag nog inte vara, åh så perfekt!



Whine

Kategori: Fredrikstad

En sån där dag då bussen är 20min sen och det inte är direkt trevlig temperatur att stå ute i, man hinner inte dricka kaffe innan man börjar jobba och sedan lyckas man göra fel och jag är en sådan mes när det gäller tillsägningar så där försvann mitt braiga humör i ett par timmar som sedan fortsatte typ resten av dagen. Sedan har halva lunchen(som från början bestod av 3dl soppa) runnit ut i min väska, så hungrigt och kladdigt äre! Sedan blev inte stängningen lika smidig som den kunde ha blivit och jag missade säkert hälften, bara för att hinna med bussen så jag kunde komma hem och ösa av mig allt dåligt på Gustaf så han ska tycka synd om mig och därför ägna mig mer uppmärksamhet, i typ20min innan han drar iväg och jobbar natt ännu en gång.

Men på den timmen jag varit hemma har jag gjort massor och jag är redan klar för imorgon och maten är lagad, så nu hoppas jag att jag orkar gå upp imorgon och fota lite solig vinter! Önskar att jag var på Gustafsberg nu och Kathleen var ledig från salongen jämt, då hade jag minsann kunnat få bra bilder. Inte för jag tror jag hade fått det, men chanserna ökar ju om man faktiskt fotar.

Och jag har ändrat mig, jag vill inte ha en kamera, jag vill ha den här. SÅ SÖT SÅ JAG DÖR, TYP. Tur jag har en pojkvän som googlar söta kattvideor.

Morgon"pigg"

Kategori: Fredrikstad

Klockan är halv 11 och jag ska inte åka förrän om en timme. Vad mer? JAG ÄR KLAR. Har tom fixat soppa att äta på jobbet idag. Såhär tidigt har jag aldrig varit klar när jag ska börja 12. Men nu ska jag ställa klockan och sedan blir det till att snooza med Gustaf här.

OCH SÅ ÄRE 24 DAGAR KVAR TILL JULAFTON. vilket innebär 26 dagar till mellandagsresa på Torvbyen! N ågon dag borde jag ju vara ledig? Någon timme iallafall?

Världens bästa kille <3

SOAD, Robyn och ensamhet i mörkret

Kategori: Funderingar

Klockan är nu 00.00 och jag kan, som vanligt, inte sova. Det var iallafall en garanti när man sov runt sju timmar per natt, då visste man att man skulle somna på natten. Konstant trötthet var också ett faktum. Nu sover jag mellan 9 och 12 timmar som standard och mår mycket bättre, men jag kan inte somna utan en väldans massa väntan...
Idag då? Inte mycket, misslyckades med att gå upp tidigt, igen. Har nog inte lyckats en enda gång sedan jag började jobba där. Sista dagen på månaden idag även, så imorgon börjar hon räkna ut löningen och om tio dagar ären MIN. Sen tar hyresvärden hälften och kylskåpet andra hälften, tyo. Tjock är jag. Fast inte egentligen. Oavsett vilka matvanor jag skaffar mig går jag inte upp, så det krävs nog en rätt drastisk förändring för att något skall hända. Visserligen är jag nojig som fan nu. Om jag gått upp av okänd anledning då jag äter minimalt jämfört med i vanliga fall så är jag antingen gravid, och det är ett problem då tiden går och ungar växer och hey, ska jag göra en abort vill jag inte föda ungen men jag jobbar ju jämt, typ (mamma, lugna ner dig, och nej, vi ska inte till vårdcentralen, det löööser sig, bara jag får en våg, anna har säkert en) så hinner ju inte hitta mig en våg, eller ett graviditetstest. Åter igen mamma, jag baserar det inte på något, jag har bara fått för mig det. Det är ju inte så att jag har någon mens i vanliga fall så bristen på den borde isåfall innebära att jag varit på tjocken sen typ två år tillbaka, med vissa små pauser. Och vore så fallet hade jag fått massa pr och därmed säkert en gratis telefon skickad hem på posten, och det vore trevligt, för jag behöver en telefon, badly. Så antingen vill jag vara på tjocken med ett dött två år gammalt foster i mig. Jag menar, den typ brasilianska kvinnan som gått med foster i magen i 60 år fick ju bara en artikel i aftonbladet, men där gör den geografiska och kulturella skillnaden sitt så jag borde ju få vara med i metro också, minst! Plus hos 42 hobbybloggare som fiskar kommentarer genom att skriva: "Vad tycker ni, är det äckligt eller sorgligt att hon haft ett dött foster i sig i två år?"
Och om jag nu gått upp i vikt av all latte(det är faktiskt lättmjölk i varenda en, med tre om dagen måste jag det. Även om min latte inte är 17% kaffe och 83% mjölk, utan 40% kaffe, 25% vatten och resten kall mjölk så jag hinner dricka den medans jag jobbar, som om det gjorde saken bättre för mina kommande magsår med mer kaffe och lightmjölk) så måste jag även fixa medicinen, det nojar jag lite med över. Allt som mamma tog hand om i vanliga fall måste jag noja över nu, inte ok.

System of a Down kommer till Metaltown nästa år. Är inte ett dugg sugen på att se dem faktiskt, för det de gör på skivorna kan de omöjligt fixa live. Flera personer som ska hoppa fram och tillbaka mellan olika tempon, det kan ju inte sluta på samma ställe. Har även hört med andra innan att de inte kan det så, ah, behöver inte bekymra mig om det. Men klandrar dem inte, så det är lugnt.

Jag saknar min man, han jobbar inatt. Även om vi i princip aldrig somnar som de gör i de söta filmerna, omslingrade mot varandra, andandes i takt och allting, så är det trevligt att se honom somna innan mig, sen störa mig på att jag inte kan sova för att han har på datorn, för att han behöver en serie för att somna, och sen slutligen somna på sidan med ryggarna mot varandra. DET, gott folk, är äkta kärlek. Inte så väldans långt kvar till ett år ihop heller. Galet hur länge det är. Stolt över mig själv är jag. Fick lite panik när han i somras bara "ahmen bara så du vet, jag brukar tröttna vid åtta månader, det blir alltid tråkigt då". Typ så var det han sa, återigen så är det sent och mitt förnuft är lite långt borta, men iallafall; då bestämde vi ju oss för Norge som tur var, hah. Snacka om smidig manöver från min sida! Påtalom förnuft så har jag mina stora tjocka mjukisbyxor, en lång stickad polotröja, datorn i knät och är nedbäddad under täcket. Borde bli outhärdligt varmt här snart tycker man.

Va, va sa du? Om jag tänker skriva tills jag somnar? Japp, det är planen, 25min har jag suttit här so far!

Och en sak till, var inne på Kremmerhuset idag och kollade lite om hur mitt schema kommer se ut men det fanns inte så mycket info att hämta där atm. Det jag kom fram till är att jag vill bo i butiken. De säljer sådana där sjukt lyxiga julkulor, blockljus som är så stora att de kostar 298:-, massa olika teer i superfina påsar och alla sådana där behållare till hemmet med namn på i äkta Shabby Chic-anda. "Sugar, Coffee and luuuutz of salt" Kanske inte just den kombinationen, men ändå. Åh, jag vill dit på mellandagsrean. Värdelöst visserligen då den här lägenheten inte har en enda hylla. De enda ytorna vi har är fan de borden jag köpte på ikea och vardagsrumsbordet, och hey, vi har redan ljus som inte får plats där så om jag ska upp med tomtar med...

Ska försöka sova nu.

Får se om jag återkommer.

Laterz.