lindamariasvensson

Flygplansvy

Kategori:










 



Bilder i kronologisk ordning från fredagens soluppgång ver Danmark och Tyskland. På bild nummer två så är alla molnen på hela himlen rosa, för då gick solen upp. Alltså bästa möjliga scenario för en vacker vy; underbara färger och moln som ger lite roliga detajer till vyn. Och jag har även lyckats få med mig systemkameran in i planet (det fick bli dator eller kameran som åkte i lilla väskan, och jag tappar hellre bort datorn än kameran en helg som denna).
Vart vill jag komma med detta då? Jo: JÄVLA VINGE. 

Skämt åsido, jag är ganska nöjd med bilderna ändå.

Energi

Kategori:

Hej måndag! Imorse var det, som alltid, morgon och jag mådde skit. Inte för att jag planerar att bli gravid(står fortfarande fast vid att jag kanske kan tänka mig att adoptera barnbarn, emn som sagt, alla blir ju på smällen så det är väl bara en tidsfråga innan jag ska dit med), och jag ber om ursäkt för parentesen som gjorde att vi drog iväg lite från ämnet där.. MEN, det jag SKULLE skriva var.. att jag fasar för den dagen som det tillkommer illamående på morgonen för min del. Jag lär ju hamna på sjukhus direkt, just sayin'. Kan ha varit en liten överdrift från min sida, jag erkänner det, men huah, vad jag inte ser fram emot något sådant. Tur man inte blir nånting och här tappade jag tråden.. SÅATTEH, måndag var det va? kom precis till jobbet och har avklarat morgonens mattelektio9n alldeles galant måste jag säga. Har lärt mig att lägga till "typ" efter varje mening i klassrummet för att skydda mig från att någonsin ha fel, väldigt svensk av mig och jag känner mig lagom stolt över detta. Ser ni hur fint jag la till lagom i den meningen där? HAAAH?!

Vad gör jag här egentligen?

I bloggen alltså, just nu.

Jo, juste ja. Jag skulle skriva ner lite nya saker jag ska införa i mitt schema:

Yogapass ska jag definitivt fortsätta gå på, det var precis så bra som jag trodde. Innan den här veckan är slut ska jag ha läst på om meditation så att jag kan börja med det. Jag ska även bli bättre på att slå mig själv på fingrarna när det gäller mobilen vid fel tillfällen. Jag är otroligt mycket bättre på att göra saker nu(märk att jag sitter på min arbetsplats och bloggar, så denna punkt är fortfarande work-in-progress) istället för att göra dem sen, men det är fortfarande en lång väg att gå.

Nu har jag inget emr att skriva där, små steg får räcka i dagsläget och jag ahr nog med årslöften som jag inte tänker tala högt om, så jag behöver inte fylla på mer här.

Nu ska jag jobba en hel väldans massa och ikväll ska jag träna rygg med Micke, fan va kul! :D

Out of words, with words.

Kategori:

Jag vill så gärna summera denna sommar, men jag vet inte hur man skriver en bra sumering och ändå får med rätt känsla. Jag är bättre på att fota summeringar, tror jag. Festival, resa, semester, arbete, vänner, fest, lite sommarförälskelse och alldeles för lite träning. Lite tårar, mycket stress och en hel del ångest med, men det där hör ju till vardagen ibland det med. Men jag har samlat motivation, skrattat otroligt mycket, sovit en hel del och sammanfattningsvis haft det grymt bra. Jag vill skriva ner allt i detalj, för jag vill inte glömma(jag vet redan att alltför mycket av det är borta). Men det finns en hel del bilder i mobilen som påminner mig och vilka underbara kvällar man haft.

Nu är hösten i full fart och jag pusslar med min kalender från morgon till kväll. Med 25h arbete per vecka får jag en väldigt dålig lön, men jag har möjlighet att behålla vänner, skola och träning på en ok nivå så det är en uppoffring jag får göra. Det hade nog inte varit så frustrerande om jag visste att 25h var allt jag kunde få. Men vetskapen om att jag skulle kunna hålla mig sysselsatt 40-45h gör det lite jobbigt att kolla på totaltimmarna/lönen.

Men; jag VÄGRAR låta mig själv tappa fotfästet i höst. Jag SKA fixa skolan efter de mål jag satt, och det jag lär mig ska sitta i ryggraden för jag tycker matematik är otroligt kul när jag är inne i rutinen. Att inte fatta det är värdelöst och jag förstår verkligen hur folk kan hata det. Men när man sitter lite varje dag och har en så grym mattelärare som jag har så är jag faktiskt sugen på att läsa matte D nästa höst(kommer inte ske dock, refererar till arbetsbristen nämnd ovan).
Jag SKA njuta av träningen och utvecklas på olika plan. PT-timmen varje tisdag ger så otroligt mycket i teknikväg och de andra tjejerna som är med och tränar är jättebra på att peppa. Och TACK söta Karro för att du börjat träna med mig! Det är hur kul som helst även om du är alldeles för bra och snygg egentligen, ehehe, puss!
Och sist nämnd men när det väl gäller ändå först, jag ska hinna med mina underbara vänner. <3


Idag har jag kört en kombo av rodd/crosstrainer/burpees(sistnämnda är ju döden...) på 30min för att öva på explosiviteten. Jag har jobbat 7h, ordnat inköpslista till LS Photo & Design och bokat lite annat med den biten. Sen var jag på ett yogapass med Karro(milstolpe!) och även om de andra verkligen KUNDE stå på huvudet och jag inte kände mig fullt lika cool när jag fick stödkudde för att jag inte nådde ner till golvet i vissa övningar(hahaha, fyfan va pinsamt, men det gäller att skratta och få de andra att också göra det!) så måste jag stolt säga att jag hade mina starka sidor där med. Nu ska jag plugga några timmar och sen ska jag sova innan jag ska köra benpass med Emil imorgon förmiddag. Jag är helt ärligt livrädd, för jag vet att det kommer bli det tuffaste träningspasset jag någonsin kört. Sist var jag förstörd i en vecka, och då var min kondition mitt största hinder. Nu är den något bättre, så nu lär han köra slut på mig "ordentligt" och hitta mjölksyran istället för bara gråten.. Men känslan efteråt är så himla grym. Och rädslan är något jag måste jobba på och skita i.

Lite bilder som duktig Lisa Larsson tog i helgen när jag hälsade på i Oslo.



 


 

Måndag

Kategori:

Hej! :D

Åh, vilken bra helg jag har haft! Fina Rebecka fyllde år och det spelades gumball. Jag presterade utifrån förväntan, dvs allmänt skitdåligt, men jag är nöjd för jag har mått illa över det här sen Rebecka berättade att vi skulle göra det ;) Alltså nervositet över en situation jag inte provat på, och jag är väldigt defensiv av mig i sådana här lägen. Och att sitta och gmma sig i ett hörn är inte hur sånt här går till, så det är utanför comfort zone ;) Och dessutom gjorde det ont. Det gillade jag inte heller. men jag hade skitkul! Och sen åkte vi till Harrys och åt god mat, för att dra vidare till Trollhättan och hem till Rebecka. Fått en del quality time med både Amanda och Rebecka det senaste med, approved <3 

Även söndag var jättebra. Var hos mormor och morfar och sade hejdå till deras hus och mammas barndomshem. Snodde även med mig lite prylar då det är en guldgruva av gamla saker. Mormor är så söt, sparar på ALLT, haha. Micke fick lite verktyg och jag fick lite köksknivar. Åkte till torp och fick inhandat lite nödvändigheter såsom en ny väska(hejdå converse, du har tjänat mig väl). Det avr ett helvete att välja, och det har ju tagit mig två år av velande, eftersom det var då jag började leta efter en ny. Så tillslut tog jag bara en och gick. Blev asnöjd!

Nu är det måndag, och det kom som ett slag i ansiktet. Tuff mattelektion, inlämningsuppgift och sedan tvåtimmarsmöte på jobbet med en av tillverkarna från Tyskland. Blev lite av en grönsak i huvudet av detta så skippade träningen idag. Imorgon är det pass med pt igen, vi är några tjejer som kör ihop och det är kul, blir väldigt peppad både av att ha dem där och en PT som står och korrigerar hela tiden gör en sådan enorm skillnad för mig. Det är synd jag inte har råd att köra flera pass i veckan, för då hade resultaten kommit ännu fortare. Måste dock säga att jag redan nu märker skillnad sedan jag kom tillbaka från semestern, och det är kul!

Nu ska jag plugga lite och sedan blir det välförtjänt sömn!

Läskiga ensamhet

Kategori:

Det är fredag och jag är precis hemkommen från gymmet. Himlen är blå, solen skier och jag ska bara jobba 11-14 imorgon. Jag har inga planer, och jag skulle behöva sitta och läsa och ta det lugnt ikväll. Passa på liksom.

Men det är fredag och fint väder. Folk gick finklädda på väg till ställen när jag åkte från stan för en liten stund sedan. Jag har inget emot att vara själv ikväll, i teorin, absolut inte. Men jag är livrädd för att söndagsångesten ska komma och inbilla mig att jag slösar bort en kväll som denna genom att inte umgås med vänner. 

Och med tanke på att jag inte ens hunnit byta om från gymmet och redan känner av vad som är på väg att komma önskar jag bara att den här kvällen ska vara över. För jag tror inte att ikväll blir kvällen som jag lär mig uppskatta egentid, även en underbar kväll som denna.

En liten milstolpe

Kategori:

Igår kväll hade 903 personer tryckt på "Gilla" på min facebooksida. Åååh, så glad jag blir, det är så himla många! :D


 

När måndag blev torsdag

Kategori:

Idag är en trött dag. Lång kväll hos Amanda igår som var huuur bra som helst och det var himla trist att jag fick gå och lägga mig måste jag säga! Mycket skratt och god mat, nöjd Findus!

Har varit helt slut på jobbet idag dock, men så blir det när man sitter uppe hela natten! Har iallafall fått dricka mycket kaffe och när Nina kom med kakor blev jag glad som ett barn. Men jag har fått gjort massor ändå så jag kan vara "ledig" imorgon med gott samvete. Jag kommer inte jobba några fredagar under hösten pga skolan, så det är väldigt skönt att kunna dela upp det hela. Nu ska jag försöka beta av bilderna åt Kathleen och sen ska jag somna och förhoppningsvis sova hela långa natten! 

Jag lever nu i den vardag jag eftersträvar, och jag älskar det. Men det är då man glömmer av att stanna upp. Det är också väldigt svårt att få till det med vänner och familj, särskilt utan körkort. Jag tycker inte om att stanna upp och göra ingenting, jag klarar inte alltid av det utan att bli stressad. Jag har blivit bättre, bör nämnas. Men utan att göra det vet jag inte vad jag gjorde igår och knappt vad jag gör just nu. Man missar det, för med ett sådant tempo tänker man bara just nu och framåt. Jag vet inte vilket datum det är, för jag lever två veckor framåt i kalendern. Så Amanda, dags att boka in en ny tacoskväll tycker jag! ;D



Bildurval

Kategori:


Första färdiga bilden. Vad som inte har med denna bild att göra dock.. att nästan alltid väljer Kathleen helt annorlunda bilder än vad jag gör, haha! Jag måste sluta låta henne göra sista urvalet. Skickade henne 30 bilder där hon skulle få välja ut de hon ansåg bäst, eftersom jag "inte kunde välja". Sista urvalet är HEMSKT SVÅRT många gånger, eftersom de flesta bilder är lika bra, men på olika sätt. Och då måste man bestämma sig för vad man vill ha sagt eller vilken respons man önskar få..
Och jo, hon valde allt. men uppenbarligen kunde jag välja ändå, eftersom jag saknade några av vad som uppenbarligen var favoriter från min sida ;)

Lite fototankar

Kategori:

Fotade lite ikväll. Börjar inse att jag inte är fullt så dålig på att fota ändå, ändå, egentligen. (självkritikern som talar här)

Jag är så upptagen med näsborrar, öron, halsansättning, kors, ögon, pälsglans, manvinkel och den där nedrans bakgrunden som i princip alltid består av hus eller bilar att jag inte har tid att ägna mig åt själva fotandet. Idag gick det lite bättre. Kathleen var med, och hon frågade hur hon skulle se ut. "Tyst med dig, jag har inte tid med dig :P", var mitt svar på det, för djur är svåra att styra på beställning. Särskilt med tanke på att den typen av djur och ras jag fotar inte önskas framhävas när de sover. Alla ögonblick som fångas är på något sätt aktiva och det är inte lång stund man får på sig. 10-15 bilder vid "ett klick" i den vanliga världen, utan problem. Marginalerna mellan bilderna är minimala men oj så avgörande.
Jag låter nog ganska kort mot de som assisterar och det ser ännu värre ut i text, men det är så otroligt mycket att tänka på. Dessutom så tröttnar ju hästen efter en relativt kort stund, och de medel man använder för att få uppmärksamhet slutar fungera så snart hästen vant sig. Jag lär mig sakta men säkert hur jag ska arbeta i sådana här "utsatta" situationer där man inte kan be hästen göra samma sak igen. Och om några år kommer jag förhoppningsvis vara där jag vill vara. Synd bara att jag lär ha förflyttat målen några steg uppåt vid det laget...

 
 

Viktig uppdatering

Kategori:

Jag går igenom en stor förändring nu... jag har precis sorterat min socklåda. 


Fortsättning följer.

Bjuder på samma bild som jag postat på facebook, som alltid. Puss!