lindamariasvensson

Söndag 27 maj - svammel och fortfarande inga bilder

Kategori: Resa

Sitter här i ett regnigt Thailand. Kom precis tillbaka efter en promenad och lite lunch, älskar det faktum att Thailändsk middagsmat är billigare än en liten skål med frukt och yoghurt. Köper inte det igen för övrigt. Här kommer whitegirlproblems, så håll i er: att bli serverad en mjölkprodukt jag inte vet märke eller smak på är sjukt skrämmande för mig. Säger de att det är naturell yoghurt så kommer jag ändå äcklas, jag vet inte varför. Det finns inget som heter ”bara mjölk” för om du inte får se förpackningen så kommer du nästan garanterat inte få den smaken du väntar dig. Det är inte så att jag faktiskt tror att det är gammalt eller något. Det kanske är så simpelt att smaken och konsistensen i sig är så speciell att när jag inte har full kontroll så vet jag inte om det är paranoia eller om det faktiskt smakar annorlunda.


Gustaf är ute och dyker eller nåt, han kom ner till 25 m idag, så stolt över honom! Jag har lästmassor i min ”Få Det Gjort” bok och jag måste säga att jag ÄLSKAR den. Ett konstant problem i mitt huvud är att jag går runt med hundra saker som jag ska göra och komma ihåg och det stressar mig väldigt mycket. Vet inte hur många gånger per dag jag tänker ”Juste ja, jag måste ju”, men eftersom jag är på helt fel ställe just då för att göra detta så blir det snart glömt igen. Det hjälper inte direkt... Tex så ägnade jag åtskilliga timmar på Planken på att tänka på alla småsaker jag skulle göra när jag kom hem, men så fort jag kom hem så var huvudet helt tomt. Denna bok hjälper till att sätta upp ett system från grunden och det gäller verkligen allt från att köpa ägg till drömmen om att bli skådis, typ. Om jag ser hur nördigt detta låter? Självklart. Vem lägger sig på en strand i Thailand för att läsa en bok om att bli mer effektiv i vardagen liksom? Gustaf skrattar åt mig, men jag har som smått börjat använda systemet och som sagt, jag älskar det. Nej, jag säger inte att genom att läsa en bok, så när den är klar så kommer allt jag vill ha gjort vara gjort, jag måste ju fortfarande göra varenda liten sak. Men jag slipper stressa och må dåligt över det på de tidpunkter som jag faktiskt inte har möjlighet att ta tag i det. Som att ringa någon när man inte har en telefon tillgänglig eller försöka köpa kläder i Norge på en söndag.

Det var inte det här det här inlägget skulle handla om. Fast delvis, jo, för den mängd brainstormingmaterial jag har samlat ihop och sållat bland under veckan har skapat en ganska stark hemlängtan. En hemlängtan som i att ”JAG VILL HEM OCH BÖRJA NUUUU”. Jag har liksom inte hittat min perfekta plats på stranden här ännu, ni vet när man hittar den där gräsplätten som inte är för hård och inte har några insekter och som man verkligen kan ligga i flera timmar på? Nä, har inte hittat den här. Det kan vara därför. Eller för att jag kompenserar med en bok som heter ”Det blir alltid som man tänkt sig.”, vilket ju ger mig en ganska lovande framtid måste jag säga. En nackdel med den boken (har läst ungefär tre sidor än så länge så kan ha en förutfattad mening här) är paniken när jag inser att jag har ganska många dåliga scenarion uppspelade i mitt huvud med, och om bara det faktum att jag tänkt i de banorna faktiskt gör hela mig mer negativt inställd, så vill jag inte vara med och leka mer. Självklart är det Gustaf och hösten jag tänker på här.

I sommar ska jag sjunga, oavsett vad grannarna tycker. Jag lyssnar på Lady Gaga just nu, jag älskar henne. Hon och Christina Augilera, mumma. Den typen av självförtroende de visar älskar jag. Beyonce har det med. På något sätt lyckas de förmedla någon typ av ödmjukhet och självmedvetenhet på ett helt annat plan än många andra av de största kvinnliga ”divorna”.

Fredag 25e, del två på Koh Tao

Kategori: Resa

Eftersom det FAKTISKT tog mig 12min att ladda upp föregående inlägg får du inga bilder mamma förrän jag hittar ett ställe med snabbare uppkoppling.

Herregud vad tiden går fort... Vi tog en båt tillbaka till Koh Tao som sagt och började traska. Min första riktiga backpackererfarenhet so far antar jag, då vi gick en liten stund med väskorna, något vi inte gjort innan. Vi hittar ett ställe att bå på, billigt billigt och vi provar att skippa AC. Vi kommer senare även fram till fridykarskolan. Gustaf hade detta i planerna och jag körde ett ”Varför inte” och hakade på. Vi får en bok och blir tillsagda att komma dit vid 9 på tisdag morgon.

Detta området känns lite mer civiliserat än förra gången vi bodde på ön, vi bor på andra sidan nu. Det är fler butiker, gator och mer uteliv. Och mer svenskar, såklart. Stranden är så sjukt lång här och dykskolorna avlöser varandra. Jag älskar närheten till allting här. Du har havet, sen kommer stranden, sen restaurangerna och bakom dem är gatan med alla butiker. Purfect. Vi har hittat ett ganska billigt ställe där vi äter en hel del. För pengarna rinner lätt iväg när det är så billigt överallt. Ja mamma man ska unna sig, men man behöver kanske inte välja det dyraste avsiktligt hela tiden.

Iallafall – fridykning. Mask, snorkel, fenor och dräkt. Du andas in och dyker så långt ner du kan och hela resan ska vara kontrollerad avslappning, typ. Vi börjar med lite andnings- och avslappningsövningar. Prova själv att andas in i fem sekunder och ut i tolv, endast genom munnen. Krävs en del koncentration i början måste jag säga. När vi är klara med detta och lite annan teori kastas vi i båten och vi åker iväg. Får lite småpanik när vi stannar och jag inser att vi stannat där just för att det är djupt, vilket inte är mitt favoritområde i vattenansamlingar – jag vill veta vad jag har under mig. Det är inte så farligt vågit, men det enda jag simmat i vatten i år har varit med en stor dunk luft på ryggen och en väst, vilket kändes snäppet säkrare. För man får ju inte ta på sig fenorna förrän man är i vattnet, och då har jag fullt upp med att överleva, men kände att poängtera det precis innan vi skulle sluta andas i tillägg till allt annat, njaaa, inte fullt så smart.

När fenorna väl sitter på och jag simmat bort till den flytande bojen börjar uppandningen. Med ena handen på handtaget börjar jag helt andas genom snorkeln och med masken på fokuserar jag på linan under vattnet istället för kaoset ovanpå. Allt är genast mycket lugnare och det är mest blått överallt, med solstrålar ner i vattnet. Efter en liten stund bli det min tur och med ena handen på näsan för aatt tryckutjämna tar man sista andetaget, och med andra handen tar man tag om linan och drar sig ner. Första gångerna var bara uppvärmning och prova på såklart, men redan andra gången var det mycket lättare. Vet inte hur många gånger jag simmade ner första dagen, 5-10 kanske. Som längst kom jag ner till 20m innan jag drog de sista tagen och flöt upp igen. AWESOME. Dag två var detsamma, uppvärmning och sedan fick vi istället lov att börja simma ned istället för att dra oss ner längs med repet. Så paddla på, och håll koll på linan. Det var mycket svårare att veta hur långt ner jag kommit nu eftersom allt är blått och jag inte vet hur snabbt jag sjunker. För övrigt märker jag hur jag hela tiden byter tidsform när jag återberättar saker, vilket inte är bra, men fuck it. Även idag kom jag ner till 20 innan jag valde att vända. Varför? Jo, för att större delen av vägen upp var aldrig särskilt trevlig och målet är att slappna av och då ska man hålla andan längre. Min version var snarare 100% fokus på att inte spänna mig, och fokusera på hans ord om att alla klarar 2-3min utan problem, och detta var faktiskt inget i jämförelse. Hade jag slappnat av hade jag nog fått panik. Därför varlde jag att hålla mig till första nivån. Det var awesome att simma ner och pusha sig själv, men vägen upp med sammandragningar i magen och och trycket som kommer i kroppen när man håller andan, määä, not so fun.

Så nu gör då Gustaf nivå 2 och jag latar mig i solen. Ja, solskydd. Okbramamma? Jag älskar morgon och kväll på detta stället. Igår morse satt jag på en restaurang vid stranden och åt frukost medans jag jobbade lite på att planera arbete för när jag kommer hem igen. Detta innebär en upphöjd träaltan med tak så man sitter i skuggan. Det är massa sol men det fläktar från havet så man störs inte av det och allt är bara PERFEKT. Det är nog den biten jag gillar bäst. Kvällarna är också rätt nice, även om det blir mörkt väldigt tidigt, redan vid 19 har solen gått ner. Men de har massa fin(tacky?) belysning i träden och det är vid den tiden man kan andas ok i luften igen, så då kommer folk ut. Och det är inte direkt som hemma i Uddevalla där alla butiker stänger klockan 18, här är det 21-22 på vanliga butiker, och det finns inte heller några veckodagar här. Ganska logiskt, eftersom hela deras kundkrets består av folk som alltid är lediga.

Vill jag tillbaka till Thailand? Ja. Nu vet jag lite mer hur det funkar, jag vet att du behöver inte ha bokat nåt när du kommer hit för direkt när du satt dig på båten så kommer det fram folk som frågar om du fixat allt. De tar för övrigt inte ett ”nejtack”, utan du måste poängtera att allt är bokat redan för att de ska gå, annars får du hela redovisningen och du har inga priser att jämföra med, så de kommer att sälja dig något.
Det räcker att ha en väska som är lite större än handbagage för att folk från alla håll ska erbjuda dig boende och det räcker att du inte ser död ut för att folk ska ropa vad de säljer till dig. Igår var det en kille som ropade ”Good food” åt oss för att vi skulle gå in på den restaurangen. Tur för honom! Inte för att vi köpte något, but still.

Så Bangkok, inte vid denna tid på året, inte en chans. Bo i närheten av hav för då är luften ren vilket är sjukt avgörande, tro mig. Bor man med utsikt över vattnet behövs inte alltid AC heller.

Det blev ganska mycket text idag, hm. Ska nog sluta nu.Lördag 19e Måndag 21e

Kategori: Resa

Idag checkade vi ut från Carabao Resort på Koh Tao, och om ett par timmar kommer en taxi och kör oss till båten för att dra till en annan ö här i närheten, jag blandar ihop namnen på dem hela tiden.. Tanken är att vara där i två dagar innan vi åker tillbaka hit igen. Gustaf ska gå en femdagars fridykarkurs och jag är ganska sugen på att gå den på två dagar, men vi får se...

Vi kommer fram till ön, blir upplockade och ännu en gång kör de ut i ingenstans. Visar sig dock att det här stället antagligen är anledningen till att vi fått betala såpass ”mycket”. Fitnessavdelning, stor restaurang/chillavdelning, pool, solstolar, bredaste dubbelsäng jag någonsin sett, och allt detta ligger på stranden. Tanken var att gå till någon av de festerna som är ganska omtalade här, men passande nog har både kväll ett och två erbjudit ösregn och åska, vilket har gjort att man inte hittat på alltför mycket. Så vi har spenderat tiden med att äta svindyrt(dubbla här gentemot allt annat. Men förrätt, två middagar, en öl och två drinkar gick på 153sek så det var fortfarande ganska överkomligt antar jag..) och solat en hel del. Havsvattnet har antingen varit typ kroppstempurerat eller närapå att bränna sig längst in vid stranden, eftersom det knappt blåst någonting. Därför har vi mestadels badat i poolen. Ja, inte så mycket mer antar jag.Inte fullt så dokumentativt.

Kategori: Funderingar

Jag har två alternativ. Idag och igår har jag fokuserat på det ena. Förra veckan det andra, den lite mer positiva biten. Jag vet vad målen är, men jag vet inte hur jag ska nå dit. Jag är trött på att inte veta ett skit, noja därefter och sedan ta skada av osäkerheten. Det är inte ok, och jag trivs inte med det.

Nu är inte direkt rätt tillfälle att bestämma sig heller, när man är på semester, jag har ingen lust att ordna med det nu. Men det försvinner inte ur huvudet och jag blir galen.

Jag gråter, jag skrattar och jag växlar konstant mellan att försöka leva i nuet och försöka leva efter att man inte ska lägga energi på något som drar ner en.

Och det värsta av allt - det finns ingen jag kan prata med. Jag kan prata av mig, men jag hatar samtal som är som att prata om vädret. Du slänger ur dig klyscha efter klyscha som stämmer in på samtalets tonfall, och du kan föra en hel konversation utan att egentligen tänka på vad som sägs.

Nu ska jag dricka vattenmelonshake och äta frukost!

Ett dåligt skrivet inlägg om dagarna på Koh Tao

Kategori: Resa

Jag kan börja med att fortsätta där jag slutade. Idag är det visserligen den 18e, så texten kan komma vara lite mer osammanhängande än vanligt, hoho. Angående den där bussresan då.. ”Ni kommer åka nattbuss”, chill tänker man då, inte att man ska bli avsläppt på en ”busstation” vid tre på natten med nästa avgång vid sju. De fyra timmarna i en ganska jobbig värme var inget vidare. Men tur vi inte satt där på dagen, det hade varit outhärdligt. Det var riktigt jobbigt dock, både fysiskt och psykiskt. Men när solen gick upp, tupparna började gala(?) och båten tillslut kom var det bättre, riktigt fint faktiskt.


Vi betalade lite extra för att få sitta inne på båten, med AC. Somnade på golvet eftersom man inte kunde somna på bussen då chauffören körde, ja, fort. Två timmar senare var vi framme på Koh Tao. En kille med pickup och våra namn på en skylt stod och väntade och vi hoppade på. Ingen aning om var vi var på väg, men hur många ”Gustaf Lundgren” finns det springandes i Asien vid denna tidpunkt egentligen? Askul att åka så för övrigt, även om de kör lite väl fort haha.

Vi svänger av och är först väldigt tveksamma till vafan vi gett oss in på, smal bakgata med en massa mopeder. ”Jaja, det var iallafall billigt” ställer jag in mig på och bestämmer mig för att ta det som det kommer. Visar sig att det var den sk bakvägen in då vi faktiskt bor på stranden, och det är väldigt fräsht här.

Vi pratar lite med en tjej i receptionen och det verkar som att det arbetar fler utlänningar än thailändare här, vilket iallafall för min del gör att det känns lite mindre som en ripoff(ALLA försöker få dig att betala överpriser här, eftersom du är turist). Vi får bokat in veckans lektioner och vi ska kolla på film redan första dagen.

 

Vad och när vi är på andra ställen på ön är lite blurrigt. Det är ganska folktomt här i förhållande till hur många restauranger och så det finns, så man märker att det är lågsäsong. Det är även snäppet dyrare att äta ute här, men då jämför jag på stranden, vilket antagligen är öns bästa lägen. Det är palmer överallt, kokosnötter, massa bergstoppar(ön är ganska liten, sju kilometer lång men ändå 350m hög vid högsta punkten) och på många utstickande ställen har de placerat ut vad som i Sverige hade varit mångmiljonvillor. Husen ser väldigt nice ut med, men då är det sett från båten så jag vet inte hur standarden är när man kommer nära.. ok, inte så intressant kanske.

Iallafall, vi pluggar dykande, med allt därtill och redan första dagen ska vi ner i vattnet. Jag måste erkänna att jag inte gillar att andas endast genom munnen, då man verkligen tränat upp att andas med näsan, men du har inte mycket till val väl under vattenytan. Vi är fem personer plus två instruktörer, på med all utrustning, Gustaf och jag fick checka varandra och sedan hoppar instruktören i. ”Höger hand på masken och vänster på viktbältet”. Hoppa från en båt är ett helvete i sig, men en 16kg aluminiumcylinder på ryggen och halva luftvägen strypt blir man lite nojigare. Först ut är jag också, självklart. MEN, det går, jag hoppar i(stegar i rättare sagt) och vi simmar iväg. I början är det ganska krångligt. Aldrig använt varken fenor eller snorkel innan och trots att man stoppar in andningsgrejen(fördelen med att lära sig allt på engelska är de fina översättningarna när man inte kan vad det heter på svenska...) redan ovan vattenytan så får jag halvpanik över att luften ska ta slut när man kommer under. Fruktansvärt ologiskt, eftersom jag använt den som andningväg i 30 sekunder innan jag går under ytan.

Vi får iallafall göra massa olika övningar nere på botten som kan vara bra att ha. Simulering av att luften tar slut, masken ramlar av, kompisen får panik, man tappar bort sig etc. Sedan simmar vi runt, kollar på fisk, koraller och en och annan motorcykel som någon placerat på havsbotten. 30 grader i vattnet är inte helt fel det heller.

Fyra dyk totalt blir det, på sista dagen två stycken. 18M kommer vi ner till som max, och det är helt underbart att vara där nere. Man är viktlös och känner sig verkligen så himla liten. Fiskarna är inte rädda för oss och man kan komma riktigt nära allting. Man har ingen koll på tid, var man är någonstans eller någonting. Alla borde prova detta.

Under tiden vi varit här har det regnat två gånger, annars solsken hela tiden. Ett av de två tillfällena kom precis när vi skulle tillbaka. Jag påstod att man kände sig liten i vattnet, men detta var ännu mer extremt. Man har INGENTING att säga till om. Båten flyger runt(typ...) och det ösregnar. Det är ganska mysigt ändå. Tills vi ska byta från den större båten till den mindre som ska åka den sista vägen in till stranden. En eka med en propeller på typ. Killen styr upp brevid den stora båten och trots att den är fasthållen flyger den upp och ner, vilket resulterar i att när jag sträcker ner foten för att hoppa i båten, ja, då är fanskapet elakt mot mig och flyger upp och klämmer mitt ben mellan båtarna. Ett blåmärke och lite panik, så det är ingen fara mamma. Man såg ganska intressant ut när man kom tillbaka till rummet. Totalt dränkt.

Sista dyket vi gjorde var det en tjej med och filmade allting, vilket var kul. Ja mamma jag köpte filmen, den var lika dyr som boendet för de första fyra dagarna, menmen!

Vi har varken solat eller badat så mycket eftersom 9-11 har det varit teori och 12-17 har vi varit ute med båten, och sedan blir man så trött att man inte orkar göra mycket mer. Annars älskar jag det här stället. Vi bor på stranden, havet luktar ingenting och vi har hela tiden lagom fläktande från vattnet som gör solen helt ok. Under de här dagarna har jatg tappat sjukt mycket hårfärg, och hur håret känns efter allt saltvatten ska vi inte ens prata om. Jag har bränt mig på armarna efter att ha solat i 15min, så det får räcka nu i början. Ja, mamma, jag smörjer in hela mig med solkräm mest hela tiden, men solen här steker ganska kraftigt. Vi har även ätit massa god mat, men det kommer väl inte direkt som en överraskning.

Nu orkar jag inte skriva mer om detta, hah!

Bangkok - Dag 4, söndag

Kategori: Resa

Innan klockan är 12 har jag spytt tre gånger. Av två öl? Pinsamt. Av värmen? Isåfall en väldigt bra början på resan... Nej jag har inte ätit något dumt. Tyvärr var vi tvungna att checka ut vid 12, trots att jag mådde skit. Har spenderat hela dagen inne på ett köpcenter. Kallt och billigt. Hade helst legat på en sval gräsmatta för att slippa lukten och oljudet, men man tager var man haver!

Just nu sitter jag på en nattbuss på väg till Kao Thao, där vi ska dyka(HJÄLP), och sedan chilla(REDS ANM. SUPA OSS REDLÖSA) inte alltför långt bort därifrån i ett par dagar. Vet inte var nästa destination är. Visst, massa saker jag gärna hade sett i Bangkok som jag missade, men man orkar verkligen inte i denna värmen och jag har hellre en trevlig semester än en massa bilder på saker jag sett på internet, fast i en lite sämre version. Vi har sett massa fina tempel, munkarna är supertuffa och det är lite konstigt att allt verkligen är som jag väntade mig. Minus att gatorna alltid är slummigare än byggnaderna de omringar.Bangkok - Dag tre, lördag

Kategori: Resa

Planerna för dagen var ganska storslagna. Eller rättare sagt, att-göra listan var ganska lång. Vi gick iväg tills närmsta vattenhållplats och väntade in en båt. Som ni ser, stort vatten. Asbra båttur och glad vi tog den, såg väldigt många fina hus och träd och lika många inte fullt så fina hus. En sak man märker snart här är de otroliga kontraster som finns. Staden är verkligen som att ”rik kille köper upp 500m2 i slummen och bygger lyxlägenheter över 30 våningar, och runtom fortsätter husen vara den slummen man tänker sig när man tänker sig plåt- och trälådor vid vattendrag i varma länder. Vi kommer fram med båten, hoppar på första bästa skytrain och resan blir denna gång lite bättre. Jag älskar verkligen skyskrapssiluetter, och att se en i verkligheten var awesome. Tyvärr är fallet så i Bangkok att lyxen stannar inomhus. Förståeligt då man inte vill gå runt ute i denna värmen, men de flesta gator ser ut som festivalgator med små marknadsstånd, soppåsar som ligger framme samt djur som vandrar runt, oavsett statusen på huset runtom. Självklart gäller detta inte hela Bangkok då jag inte sett särskilt mycket, men mycket följer samma mönster.


Iallafall, målet var målet med dagen var Chautak Market, tusentals marknadsstånd som har öppet varje helg. Även detta var helt otroligt, ja, lätt att tappa bort sig i. Fyrvägskorsningar ÖVERALLT haha. Helt otroligt mycket folk med, men de är duktiga på det här med att dela upp även gångsvägar i trafikleder här. Är du i Bangkok, åk hit. Resan med skytrain visar många fina skyskrapor, och precis när du kommer fram åker du tåg så du får en överblick över både marknaden och parken brevid. Men plåttak kan nog vara tufft med värmen om solen ligger på, så var där antingen tidigt eller sent. Tror de har öppet 7am til 18pm. En stund efter stängning åkte vi in till stan igen, ganska slutkörda. Och vad är bättre än att låsa in sig i en biosalong en gång till? AC <3 Provade Fanta Strawberry, har varit med om bättre haha. Dark Shadows blev det idag. Inte helt vad jag väntade mig, men bra.Nu kanske det låter lite tråkigt att sätta sig och kolla på bio när man är i Bangkok, men varken jag eller Gustaf är särskilt duktiga på det där med värme. Amanda, du har sett mig under festivaler, och man orkar inte mycket längre här. Folkmängden är otrolig, haha. Höga ljud, det händer saker runtom dig hela tiden och du svettas så det rinner från ansiktet, bokstavligt talat. Lukten utomhus är inget att leka med heller. Avlopp, sopor och framförallt alla typer av mat. Skaldjur, kyckling, frukt. Blandningen av detta blir ibland ganska jobbig.

Vi skippade Red Light och Thaiboxningen och tog en tur till China Town. Matmatmatmat och en till turist bortsett mig och Gustaf. Vill du ha uppmärksamhet så är det hit du ska åka. Känner du att du vill sticka ut lite extra, stoppa in en ring i näsan som Gustaf. Det var lite intressant haha. Provade på en frukt(lugn mamma, typ all frukt de säljer här är mer skal, de verkar vara vana vid vad som går att äta). Taggig med liknande smak av annanas, konsistens som hård men geggig mango. Dyr var den, och efter att jag smakat hamnade resten hos en tiggare. Han såg glad ut, och jag var glad, för man ska inte kasta mat även om det smakar illa.
Tyvärr verkade vi ha kommit till China Town lite väl sent, så vi drog ganska snart vidare till Khao San. Klockan var lite över tolv och när vi satte oss tror jag. Bestämde mig för att jag måste lära mig att dricka öl förr eller senare, och Gustaf lärde mig att jag aldrig kommer lära mig tycka om öl om jag bara smuttar på den. Provade att klunka istället och fick ett aha-moment. Det var mycket bättre och dessutom tar det slut fortare. Win-win.

Perfekt exempel på de otroliga kontraster som staden erbjuder. Antar att lägenheterna är fina även på insidan balkongerna. Medans grunden och marken nedanför är i snäppet sämre skick.


Ät inte den gula frukten nedan om du inte tänkt ge den till en tiggare. Inte det du tuggat på alltså, utan resterna efter att du inser hur äcklig den är.

Bangkok Terminal 21

Kategori: Resa

Klockan är fyra, dags att gå upp kanske. Vi tar oss in till MBK och äter frukost på någon buffe. Starkt som fan var det men hey, vi är i Thailand - inte direkt man förväntar sig kokt potatis och köttbullar. Lite mer spännande att gå dit man inte förstår namnskyltarna och hoppas på det bästa.

Bland sakerna som var tänkta att se var Terminal 21, och hit drog vi idag. Fick provat på Skytrain, vilket var lite av en besvikelse måste jag säga. Kan kanske erkänna att de förväntningar jag hade var lite orealistiska.
Iallafall – köpcenter nummer tre, för att verkligen veta vilket som är bäst. Nio våningar tror jag, alla inredda efter varsin stad. London, San Fransisco, Hollywood, Tokyo mm. Helt klart sevärt, men som överallt annars var det så sinnessjukt mycket av allt att man blir blind första gången man är där. 400 butiker per våning på tio kvadrat styck typ, och hälften av varorna finns på minst två ställen. Inte lika dramatiskt som MBK, men fortfarande att man(jag) går in i något stadie där jag inte köper någonting just för att jag har så många butiker kvar att gå igenom. När jag väl har scannat alla butiker är jag för trött, och det slutar med att jag inte köper något alls.
Det fräckaste var helt klart toaletterna, Gustaf vittnade om att Roms toaletter hade lejonhuvud som vattenkranar, tihi.
Jag gillade mest, massa små gulliga butiker. När vi var där var det även någon Top Girl tävling och ja, någon vann, hon blev glad och sedan spelade någon annan musik. Alla var glada! Har inget minne om resan därifrån, men vi hamnade på Khao San Street igen, på samma wställe. Men hur kan man klandra oss, de hade fiskar! Och en jätteråtta, stor-tamråtta-sitta-på-axeln-size, inte särskilt inlåst, visade det sig. Paniken vs att se den och veta var den var vs. Paniken över att INTE veta var den var och undra var den skulle komma fram härnäst. Vi gick hem en stund efter tolvslaget och sov väldigt gott. Jag har en smart pojkvän som insisterade på AC.

Nedan har vi Hollywood, här fanns det biosalonger.

London.Överst här finns det ett tåg eller liknande.High-tech toilet.Turist 2.0. DET ÄR VARMT OK?!Badrum i Rom.

En lördagsmorgon

Kategori: Resa

Charmen i att gå upp på eftermiddagen utan att känna sig stressad över det. Gillar't. Igår så tog vi oss inte ur rummet förrän vid 16, och nu är klockan halv tre och vi ska snart dra. Igår var lite tyngre, 40 grader, och solsolsol, så att stanna ute på kvällen har känts som ett bättre alternativ än att stekas sönder på dagen. På schemat idag står frukost, lite skytrain och förhoppningsvis Chinatown, Chatuchak Market och Red Light district. Dock i något omvänd ordning. Bilder från gårdagen kommer mamma, du kan va lugn.

Undrar när regnet kommer?

Dag 1 - Bangkok

Kategori: Resa

Fast nu är det dag två, har ingen aning om vad klockan är men det är fint ändå. Någonstans efter lunch, vi bestämde oss för att skippa värmen ute idag och spara den till eftermiddagen.

Igår då, grym dag. Allt gick bra med flygen, flöt på på perfekt och ingen surade över någonting någonstans. Vi kan ha tappat bort min bagagelapp och fick lite panik där en stund, särskilt när de sa "åk till Bangkok ändå och hoppas att den följer med er på den sex timmar långa resan dit", men när vi kom fram så var den där, så som sagt, perfekt.

Vi kommer fram, blir upplockade av en taxichaufför som kör oss in till stan för alldeles för mycket pengar, men vi kan inget om sådant, fortfarande, så det fick gå. Regeln är tydligen, erbjud 25% av det som säger och sträck dig aldrig högre än 50%. Jag hatar det, men det är tydligen så man ska göra...

Vi kom till rummet, slocknar ganska omgående och, ja, det var första kvällen.

På morgonen serveras vi frukost, äggröra och rostat bröd, och sedan börjar vi vandra lite planlöst. Det kommer fram en kille till oss som börjar rita på våran karta och ganska snart sitter vi i en TukTuk(moped med tak och baksäte, fniss) på väg till en jättebuddha, en lyckobuddha som vi ska be till tydligen, och sedan hamnar vi även på en resebyrå där vi bokar in resan till Kao Thao som går nu på söndag kväll. Nattbuss dit, AC hela tiden, tio dagars boende och dykarkurs på fyra dagar för ett helt överkomligt pris i svenska pengar.

Vi ber sedan killen köra oss till MBK, "turistköpcentret" i Siam. Herregud. Så sinnessjukt mycket. Tänk er en hel våning i ett köpcenter med mobilaccecoarer, och det gör det inte anklare att  hitta dit man vill då det finns 400 butiker, alla lika stora som skomakaren inne på Gallionen, Torvbyen eller nåt annat lite ytrymme på fem kvadrat tops. Men, jag hade tur, efter en väldans massa letade(har man inte iPhone så är utbudet inte så stort, så jag började leta efter en butik jag visste erbjöd skal även till mig - de skalen som Foki är återförsäljare åt. Nu väger min telefon typ lika mycket som datorn, och jag betalade nästan lika mycket för skalet som för min del av boende för dessa fyra dagar. Men det är ok, för det var mindre än halva priset av vad den kostade på internet.

Iallafall blev man ganska trött i huvudet av allt detta och jag kunde inte köpa något för det var för mycket grejer helt enkelt. Vi drog och åt lite, det var väldigt gott. Ris och seafood serverat i en annanas fick jag, och Gustaf tog någon nudel och biffgrej. Lite småtrötta i ögonen bestämde vi oss för att se på Bio, för de hade ju en sådan våning också, inte helt fel. The Avengers blev det, bra film. Lite ovanligt att behöva stå upp i reklampausen i början för att visa respekt för kungen, imponerande. Något annat som var lite udda var att när filmen var slut och texterna började rulla så var det ingen som reste sig. Men vi gick ändå!

Vi satt lite på starbucks, tog en tur in på ett konstgalleri som var mer en byggnad än innehåll. Om inte annat en väldigt stor byggnad i förhållande till innehåll. Vi gick in i Siam Sentre, köpcenter som låg över gatan gentemot MBK. Mycket mindre folk och mycket mer plats. Som ett vanligt köpcenter typ, fast endast lite dyrare märken. Vet inte om det var äkta eller inte, gick aldrig in någonstans.

Vi tog en Tuk Tuk till Khao San Road, som är i närheten av var vi bor. "Backpacker Street". Det här passade oss fint. Trebenta katter(fast det fjärde benet satt kvar och var av och släpade runt, jag är ärrad för livet) och nollbenta människor som tiggde, underbart. Nej, den biten var hemsk. Men festivalkänslan var bra. Marknad, turister lite överallt(som vi knappt sett något av förrän nu) och barer. Vi satte oss på en och blev kvar där i ett par timmar innan vi traskade hemmåt.

Annat nämnvärt: När man säger att man är från Sverige får man höra ord som Malmo, Göteborg, NK och Stockholm, i den ordningen. Haah. I en butik vi var inne i stoltserade killen även med sina språkkunskaper och sa "bara titta", vilket han tydligen får höra ofta.

Ok, vem tror seriöst på att jag kommer orkar skriva såhär mycket om allt annat? Inte jag iallafall.

Sista gången jag beställer något i storleken "Mellan". IS HUUGE.Bortsett från det asfula ordet upåptill som jag upptäckte först senare så älskar jag det! <3

Khao San Road och nedanför var stället vi satt på. Dyrt var det, men vi fick en fläkt och satt brevid en damm med massa fiskar, fint!

Resfeber?

Kategori: Resa

Imorgon åker vi, hihi. Bilen går 14, flyget går 19.40. 17 timmar och två byten senare skall vi landa i Bangkok. 
Gustaf har köpt en tjock bok, Sydöstra Asien Billigt som Fan, somethingsomething. Men jag kände att uppdatera min hemsida, måla tånaglarna och färga håret var snäppet viktigare!

Har inte tid nu, en till kund hörde av sig och ville ha bilder.

Nere i Falkenberg

Kategori: Funderingar

Jag hann inte säga hejdå till alla i Uddevalla, och inte i Norge heller menmen, så äre! Naglarna är målade, håret är färgat och passet är kopierat. Min överföring har inte gått igenom än så jag är galet pank, menmen, så äre! 

För övrigt... jag kommer försöka skaffa eget i höst. Gustaf har fått skjuta upp skolan ett halvår till, med allt vad det innebär. Det är, jag vet inte.. jag har ärligt talat ingen reaktion på det hela. Det är lite jobbigt. Vet inte vad han har tänkt göra i höst heller, men han kommer inte bo hemma, det är jag ganska säker på.
Jag kommer inte heller kunna bo hemma, vi får inte plats och jag hittar ingenting. Börjar jag plocka upp kommer jag fastna hemma och det är inte tanken. Det funkar ju ok, det gör det men jag vill inte. Jag vill att mamma ska ha en egen lägenhet och jag vill också ha min.


Jag vill ha onyttigheter.

Något att göra i Asien

Kategori: LS Photo & Design

Bortsett att se Asien, då. 

Nej, tihihi, jag ska sätta upp en superduperfelfri och grym affärsplan med fullständig produkt- och prislista. Paketpriser, dela upp annonserna. Malla upp mina kundgrupper och konkurrenter. Ska bli så himla kul! På riktigt alltså!

Älskar att jag planerar hur jag ska jobba under semestern. Och på tal om det så effektiviteten de senaste timmarna här framför datorn har varit sinnessjuk. Aldrig fått gjort så mycket bildredigering på så kort tid. 
Kan kanske bero på den sjuka förbättringen jag ser i mina bilder sedan förra sommaren. Då vågade jag knappt fota med 2,8, nu gör jag det hela tiden och har ändå bättre resultat. STOLT!

Jag ska bli nästa Braden, Nancy eller Brandy, sådeså!


En sista formcheck

Kategori: Träning

Jag väger 59kg enligt mammas våg och jag kommer direkt ur sängen, så inga upppumpade muskler här inte, men jag spänner dem så gott jag kan. Bilder på rumpan tänker jag inte lägga ut, haha, men jag har dem iallafall!
Vikterna som körs när jag kör 3 x 8 el 10
Och nej, mina träningspass är inte såhär korta, men tex utfall i benpassen är inte samma tyngd, och då jag endast gör 2x12 på sådana lätta saker är det inget jag kommer förlora, eftersom det även är där jag startade i vintras. Detsamma gäller situps, vilket är huvudövningen när jag tränar mage. Hur många sådana jag gör beror helt på dagsforme och alla pass ser även olika ut.
Sätter mål till nyår under förutsättningen att jag börjar träna i höst igen. Vissa lite tuffare, andra inte så. Den jag tror kommer bli lättast är axelpressen och bänkpressen, vi får se! Och vid hantlar så har jag självklart två stycken, duuh.
Liggande benpress 160kg mål 200kg
Glute kickback 90kg mål 120
Barbell hipthrusts mål 60kg
Bänkpress hantlar 12,5kg mål 15kg
Flies 7kg 9kg
Tricep pushdown bar 19kg mål 21kg med tvådelat snöre
Triceps hantel två händer 9kg mål 12kg
Armhävningar mål 40 på rad
Lat pulldown 42kg mål 50kg/pull ups
Seated cable row 35kg mål 54kg
Axelpress hantlar 9kg mål 13kg


Who knew

Kategori: LS Photo & Design

Ska träffa pappa en stund idag, alla är sjuka. Underbart om jag drar på mig något. Det har aldrig hänt innan, men det händer säkert idag. 

För övrigt fotade jag en häst, här är en bild på det.Att upprätthålla träningen

Kategori: Träning

Jag gör situps i vardagsrummet. Det är varmt, det är obekvämt och jag tänker på att det kommer bli tio gånger värre i Asien. Jag VILL upprätthålla träningen, så har därför ägnat en rba stund nu åt att sänka kraven på mig när det gäller att träna på riktigt. Det svåraste för mig är att ha rutinen, så det är den jag ska jobba på. 

10 set om dagen ska jag göra, fördelat på tre tillfällen. 3 set - 6min, 4 set - 7min, 3 set - 6min. Hälften av den tiden är vila, så att ha det som mål varje dag borde jag klara. Inte för att jag lär bygga något direkt av att spontant köra tre set armhävningar där, och lite knäböj där, men jag kommer iallafall inte känna mig lika dålig. Man ska jobba på svagheterna, eller nåt. 

Har lagt in påminnelser i mobilen, laddat ner appar och saker som jag vet kommer hjälpa mig. 

Imorgon kommer sista (och första riktiga sedan Gustaf fotade mig sist) formchecken innan jag drar, så får vi se hur stor skillnaden är när jag kommer tillbaka. Det lär väl inte direkt hjälpa mig, men hey, när jag blir awesomeness igen så kan jag ju bli bätre än det jag är nu!

Tills vidare får ni en bild på mig och Lisa från när vi var och tränade(duh)!


Fredag framför datorn

Kategori: Funderingar

Jag gillar att vara hemma. Dock saknar jag rutiner, det är riktigt jobbigt. Jag har ingen som helst kontroll på hur jag äter, jag tränar jättedåligt etc. Antar att det blir lättare att sätta upp ett schema när vardagen kommer tillbaka. Ikväll ska jag göra 150 situps och träna rumpan, så är det bara. 

Har varit ganska duktig idag, fört över pengar och lite så. Svurit en del dock, för jag fattade inte vad de menade.  Som tur var kunde Gustaf hjälpa mig med det. Jag hade säkert kommit på det efter en stund, men tålamodet är inte på topp när det gäller sådant. Börjar sakna Gustaf lite med. Imorgon är det två veckor sedan vi sågs sist. Jag hatar telefonkontakt och han gillar inte att skriva, så de senaste dagarna har varit nästan helt döda, och det är lite trist, för det är när han är ifrån mig som jag behöver honom som mest. 

Insåg igår att vi inte haft ett enda samtal om i höst. Överhuvudtaget. Några korta meningar via text som hänvisar till ångest, men inget mer. Bortsett från alla saker jag slängt ur mig, men utrop är inte samma sak som samtal. Jag försöker ibland med att fråga alldagligt, men det har inte lett så långt. Självklart undrar jag över de små sakerna lika mycket som de stora, men det är också ett försök att mjuka upp samtalsämnet lite. Borde kanske ge upp antar jag. Får väl besked förr eller senare. .

Nu blev vi lite väl negativa här känner jag. Tillbaka till camera raw och bildgallring!

Den här bruden har helt ok kropp! Hoppas på bra form nästa sommar, och kanske det här sommaren därpå?


Jag älskar mitt jobb!

Kategori: LS Photo & Design

Blev inte helt klar med bilduppladdningen igår. Fick för mig att hälsa på Emil "en sista gång" och käka glass istället. Mycket trevligare än att få ont i rumpan av datastolen måste jag säga. Sket sig dock att jag skulle sitta uppe halva natten och jobba då när jag kom hem, eftersom han somnade och min skjuts hem försvann, men wellwell. Kom upp i tid iallafall så jag fick kommit iväg till Kathleen även idag, och vi fotade fölisar. Då är det alltså "bara" ett vattenfall, Belle el Jamaal, fölis 1, fölis 2, Anastacia, Wild Night och en affish som ska ordnas inan jag åker. Det fixar vi!


För att jag älskar dig.

Kategori: Funderingar

Oavsett hur många andr snygga pojkar som finns därute, tihi.

JOBBAJOBBAJOBBA

Kategori: Ordinary

Idag... har jag varit produktiv, SKA jag vara produktiv. Jag kom precis hem från en fotografering hos Kathleen, bilder ska upp snartsnart!

Tänkte sätta mig ner och skriva lite här innan jag börjar jobba med det, men först måste jag städa undan bland alla kartonger som är här, stackars mamma...


Hingstvisning på Orust

Kategori: LS Photo & Design

Hade ingen fin stund igår. Det blir så ibland. Som tur var fick jag ventilerat mig till slut, vilket var skönt. Inser inte helt hur lätt det är att bli av med det dåliga när man bara får sagt det högt. Eller skriva det funkar oftast bättre för min del.

Igår var jag och fotade en hingstvisning ute på Orust. Mestadels Ardenner och Nordsvenskar, vilket var en kul kontrast till sist gång!

Har även upptäckt(och har typ sagt det till alla så kan hända det redan står här med...) hur man ska förminska bilderna mer effektivt, så är redan klar med alla bilder! Dessutom möjliggör det mer bilder på varje häst på sommarens utställningar. Jag behöver inte få panik över att uppladdningen blir för jobbig annars.

Nu ska jag sova!


Att det aldrig försvinner.

Kategori: Funderingar

En avskalad text jag inte vet var jag ska göra av. Jag sa jag skulle försöka fixa det, men denna veckan har jag insett att jag inte alls lyckats. Det har gått åt helvete, rent ut sagt, och jag har inte vetat hur jag ska ta ut det. Älta hos folk har aldrig gjort att saker försvunnit, och att tvärvända det in till det äckliga fejkade självförtroendet funkade inte heller. Jag trodde det var ett lugn jag hamnat i, men det var bara turen att inte bli påmind.

Konsten att bli bättre och vinna mot sig själv, det har jag klarat utan problem. Jag är bra nog för mig, det vet jag. Men jag kommer aldrig vara tillräcklig gentemot det som finns utanför, och det suger.