lindamariasvensson

The ruins of Angkor

Kategori: Resa

Söndag 3

Somnade visst igår kväll.. vaknade vid 21.45 och insåg att vi kanske borde fixa en chaufför, då planerna för idag var Angor Wat med en styck soluppgång vid sidan. Går ut på gatan och frågar första bästa om han kör dit, vilket han självklart gör, och vi bokar dejt för 6,5h senare. Går upp och försöker somna om, vilket går sådär, menmen! När vi vaknar vid 4 känner både jag och Gustaf att vi har lust att skita i det, men vi kommer oss iväg som tur är. Det är kolsvart ute och värmen är precis lagom. Vi kommer fram, betalar hela 20 dollar var för att komma in (bra middag på restaurang kostar ca 3-7 dollar), och trots att det är lågsäsong så är det gaska mycket folk där.

Vi sätter oss ner där alla andra placerat sig och vi väntar på soluppgången. Mer och mer folk kommer, mestadels asiater med varsin systemkamera på magen, precis som det ska vara.

Templen är otroliga, stenbyggen med detaljer ÖVERALLT. Det faktum att det är såpass gammalt gör det ännu mer imponerande, att det inte fanns maskiner som kunde göra det. Så jag går runt och tänker ”så sinnessjukt mycket jobb, så många timmar... ” ungefär var tredje sekund i de fem timmar vi var där. Fem timmar kan låta lite, då ´de säger att den korta turen till ruinerna tar en heldag, men att två dagar är att rekommendera. Alltså, jag älskar tempel och framförallt att se så stora projekt, vacker natur och allt annat häftigt. Men man ser sig ganska snart mätt på det hela, och vid femte eller sjätte templet svettades vi mer än kollade på byggnaderna, typ. Det riktiga sättet att se det är helt klart att börja med det minsta templet och bara se ett tempel i veckan, inte se det största först och sedan bara öka värmen och minsta storleken på byggnaderna ;)











Denna typ av detaljarbete täckte varenda yta ÖVERALLT.



Kan inte nog poängtera hur hemska deras trappor var. När man skulle ner för dem that is.









Många hundra meter mellan varje tempel, så sjukt stort område :)





Gustaf tycker jag bara fotar honom när han äter, så för att motbevisa det lägger jag upp denna :)



Helt ok höjd på takvåningen, så att säga. Om trappan ner var kul? Klart, ni såg ju hur bra trappstegen var!


Och för den som hade åtta dollar och lite extra tid, så kunde man få åka pelefant.


Nu ska vi käka här, puss!
4307 0675 9959 8167

Kommentarer

  • mamma säger:

    Vilka fina bilder , måste vara otroligt att se o precis som du sa, inga maskiner. Men Linda -Du har väl inte gått o köpt dig en plattång...? <3 ;)

    2012-06-07 | 20:44:54

Kommentera inlägget här: