lindamariasvensson

En snabb check-in!

Kategori: Resa

Hong Kong var freakkin awesome, verkligen synd att vi inte var längre där! Tokyo är precis så galet som det sägs, och ännu har vi inte varit i de mest befolkade eller utklädda områdena, så förhoppningsvis har vi sparat det bästa till sist!

Nu ska jag sova, allt från tår till nacke är fysiskt utmattat, och det ovanför är förkylt, så kan behöva lite sömn!

Att vara kreativ. Eller ha problem.

Kategori:

Jag har ju i ett tidigare inlägg förklarat mig kärlek till boken Få Det Gjort!. Fördelen med att tömma huvudet på all stress över alla s k måsten är att det blir plats för ännu mer kreativitet(negativt sett så får du då en ännu längre att göra lista haha) . Men jag har även märkt hur otroligt svårt jag har att vara tom i huvudet och hur mycket jag spinner iväg på 10sek. Efter att ha frågat runt lite och även att ha fått kommentaren att jag ofta ”pratar som om jag är hög” sedan jag var 15 så kan man ju börja undra. Att jag har otroligt svårt att koncentrera mig har inte gjort saken lättare. Jag kan inte somna med tvn på. Jag kan inte läsa med tvn på eller folk som rör sig runtom. Jag kan inte plugga med musik för då funkar texten som bilder i huvudet och jag spinner iväg igen. Total tystnad funkar inte heller, då blir jag rastlös. Lyckas jag dock hitta ett lugn så tar det inte lång tid innan jag har problem att hålla mig vaken, haha. Jag gjorde en innan men den var för framtvingad och jag skriver för långsamt för att hinna med så använder den jag hade häromdagen som startpunkt.

Låg på stranden:
Vilka små stenar. Undrar hur stora de var från början? Hur små kan de bli? Finns det större i samma färg längre ut? Varför beige när bergen bakom oss är svarta? Vilken färg har stenarna på havsbotten långt ut? Hur kan det finnas olika typer av sten? Vad består de av? Allt består ju av atomer. Fast det stämmer ju inte, för atomer har ju byggstenar också. Vilka då? Och vad består de av? Hur kan man se det, på riktigt liksom? ”aha, men det är alltså så de ser ut”, nä. Om jorden har lava eller nåt intuti, vart kommer det ifrån? Slutar det inte rinna? Det finns ju inga evighetsmaskiner. Vad brinner solen av? Gas, jag vet, men ändå. Den tar väl slut efter 2000+ år? När slutar den? Hur stor är den? Varför började den brinna? Men före den kemsiska reaktionen då, något måste ju ha satt den i rörelse just då, varför satte det inte igång en dag tidigare? Hur får meteorer fart? Hur får vind fart? Hur kan en tanke följas av en fysisk handling? Energi som överförs, ja, men tanke är inte kraft nog att röra ett ben. Då borde man kunna flytta en boll med tanken också, och det går ju inte. Trollkarl. Hatt. Clown. Cirkus. The Mentalist.

Vi tar en paus. Minst 80% är borta här med för jag skriver inte lika fort som jag tänker. Många av frågorna har jag även facit på, men de duger inte. Om något faller tex så blir det ju en liten ”vindpust” haha, men nja. Såhär går det med 15-20sek av stirrande på en matsked sand med en hyfsat tom strand runtom. Tänk er då hur jag har det när jag sitter inne på en busstation eller som idag, på en flygplats och försöker läsa.

21 Juni - Na Thrang, eller hur det nu stavas.

Kategori: Resa

Nu sitter jag på flygplatsen i Hanoi, så kan väl vara dags att skriva lite igen. Det blir mer och mer sällan mellan posterna, men jag är aktiv ungefär i jakt på mat och när jag ska borsta tänderna(vilket jag fortfarande hatar. Finns det något tråkigare? Att duscha kanske, det hatar jag fortfarande mamma, bara så du vet). Nha Trang var, precis som guiderna sagt – en jättestrand. Oj, så fint det var! Tyvärr så var molnen med oss även här, men under dagarna blev det ändå en del stunder på stranden. Vattnet var ganska kallt så badade bara en gång, och det var ganska höga vågor med, men som sagt, sjukt fin strand! Lite mycket barn dock, och kan tänka mig att det blir ännu mer under högsäsong.

Denna staden var verkligen centrerad runt stranden, för vid vattnet fanns det stora hotell, statyer och massa restauranger. Men när vi gick 20min i motsatt riktning var det inte en enda turist, inga restauranger och inga butiker heller och en helt annan standard. Det var så konstigt när vi lämnat turistdelen, för man går på hyfsat stora gator och det var liksom ”butiker” överallt, med folk som satt och sysslade med diverse, men det var så rörigt och mycket bråte ståendes där så man fick aldrig någon bild om det faktiskt var en butik eller bara ett öppet förråd. Det kunde vara ett rum med massa affisher på väggarna med olika budskap som jag inte förstod, en kvinna som satt och sydde eller höll på med något annat och en massa tyger framför henne. Men vid hennes fötter sprang det tre hönor, och bakom henne stod det stora smutsiga plasttunnor utan något i. Man blir ju lite förvirrad!

Luften här var mycket smutsigare också, och vi gick ganska snart tillbaka till rummet. Så ja, samma i denna staden – boka inte en tur hit om du inte är öppen för en utflykt, för utan fint väder finns det inte mycket att se inom gångavstånd från stranden. Det KAN också vara så att sex veckor in i resan är man lite blind och inte fullt lika imponerad av alla nya syner längre, vilket gör att det går lite fortare att bocka av staden. Jag börjar tröttna på att inte ha någonting att göra om jag inte vill spendera pengar. Det har blivit mer och mer sömn för att fördriva tiden. Böckerna är inte intressanta 24/7, internet/datorn är för långsamt och sedan finns det inte mycket kvar att hitta på.

Men missförstå mig inte - Jag älskar resan, och ångrar inte att vi åkte. Vi har bara haft otur med vädret på de ställen vi valde vars enda turistattraktion var stranden på dagen och dricka på kvällen. Så med regn och att inte våga dricka mer än två öl, ja, you do the math. Men om jag ska iväg under en längre period någon mer gång så behöver jag fler Plan B vid dåligt väder som inte innefattar att spendera pengar.

Vi bokar iallafall tåg upp till Hanoi, en såpass lång resa funkar inte sittandes på en buss. 25H i en hård säng med sex sängar i varje rum, tre på höjden. Ganska värd resa ändå, atta åka längs med kusten där det var berigt, otroligt vackert var det!
Så kunde man sitta upp? Nope. Tänk er då hur det var för Gustaf som är 15cm längre än mig, haha. Även om jag sov en del timmar så är jag ändå ganska imponerad över att jag lyckades. Lyckades hålla mig lugn that is. När någon säger till dig att du ska sätta dig på ett tåg mellan 05 och 05(som sedan visar sig komma fram först 06, böh) så blir iallafall jag ganska illa till mods över tanken på den känslan när du kommit förbi uttråkning och börjar närma dig gråt(små barn eller Findusar med rastlöshet, mamma har sett syndromen), i tillägg till det så skall denna tid spenderas på en liten yta. Det spelar ingen roll att du laddat fullt mobilbatteriet i de här länderna för övrigt. Det står 100% men det försvinner sjukt fort ändå. Men alla bussresor på 12h har väl härdat mig och det gick hyfsat bra.

Jag blev lite less imorse dock. Vi går till matvagnen och får betala alldeles för mycket för ”kyckling, grönsaker och ris”, men hey, det får gå, är man hungrig så är man. Blir lite besviken när jag får ris, groddar, gris och något kött/broskstycke som såg så äckligt ut att Gustaf inte heller vill ha det. Kommer tillbaka och märker senare att något läckt ut i min väska och att två av mina läkarintyg har blivit dränkta. Lägger dem att torka men det skiter sig då en kille någon timme senare väljer att använda dessa papper till att torka rent bordet med.

I tillägg till detta är jag sur för att mina senaste dygn sett ut sömn 3h/vaken 3h nästan hela tiden och jag mår väldigt illa. Jag är fortfarande hungrig, jag drömmer en massa otrevliga saker, tåget har börjat lukta illa av toaletterna, all slängd mat/frukt och så är det något som påminner om stekos. Sedan avslutar Gustaf med att berätta att personalen precis gått runt och delat ut mat som var bra mycket bättre än den vi fått betala överpris för. Jag är för första gången ganska nära gränsen på att börja gråta och så jävla trött på allt, men jag tar några djupa andetag och tänker ”Vi betalade inte mer än 35:- för maten, jag har fler läkarintyg och lukten försvinner om man andas genom lakanet. Dessutom kunde jag ha det värre, jag ser varje dag människor som bokstavligt talat äter sin frukost på gatan tillsammans med flugorna.” Då går det bättre. :)

Vi hoppar av tåget och precis som på varenda plats i dessa länder är de på oss direkt. ”Taxi, where you go, hotel” och trots att jag upprepat säger att de ska gå, nej tack och att jag inte behöver något hotell fortsätter de följa efter mig. Tillslut hamnar vi i en taxi, som när vi kommer fram till flygplatsen blir den värsta ripoffen so far. Han slog garanterat på nattaxan och både Gustaf och jag är så förbannade att vi inte vet var vi ska ta vägen, men vad ska man göra. Killen kan knappt prata engelska heller, så att försöka diskutera hade bara gjort mig mer arg. Gustaf blir tvungen att ta ut mer pengar. Internet sa 10-15 dollar för taxin, och han krävde 30. ”Yaay”. Det låter inte som mycket hemifrån kanske, men det gick en buss varje halvtimme hit som kostar 50 000 VND. Så när taxametern stannar på 600 000 VND är vi smått sura.
Men att försöka andas ut lite extra hjälpte även här. Det hjälper inte att bli arg över saker man inte kan göra något åt. Jag älskar när jag faktiskt klarar av att slappna av såpass att jag kan använda mig av sådana skills. Men efter 25h på ett vietnamesiskt tåg(ja, det fanns en höna med i en bur på ett ställe) så klarar jag vad som helst!

21 Juni - Lite småprat i pausen

Kategori:

Tiden går fort, väldigt fort. 1/3 av sommaren är snart avklarad. Jag har visserligen haft mycket mer sommar än vad facebook har. Men de flesta svenskar hatar sverige året om och skriver aldrig om solen. Jag är så trött på det. ”Buhu, jävla skitsverige, det bara regnar hela tiden”, men ändå komme de tillbaka i slutet av Augusti med en brun solbränna, och inte en fejkad solariegrå. För att itne tala om att de som faktiskt har råd att flytta från Sverige om de verkligen ville bor kvar. Vet att jag sagt det förut, men blir så trött på det bara. Det hyar blivit extra tydligt här nere i Asien, främst landsbygden i Kambodja. Man kan tycka att man inte har det bra ställt eller inte har råd med något, men när en man utan ben bokstavligt talat ”skuttar” fram mot dig med hjälp av sina händer känns inte ”Jag har inte de ekonomiska förutsättningar som krävs för att ge dig mat för en vecka, jag behöver de pengarna till parkeringsautomaten.” som rätta svaret. Man lever verkligen i lyx här jämfört med dem. Ändå har jag inte beställt en måltid som kostat över 5 dollar sedan vi var i Bangkok.

Och vad det värsta är? Både jag och Gustaf är otroligt trötta på att äta ute. En hel meny som på något vis lyckas täcka vietnamesisk mat, thailändsk, mexikansk, ”vanlig” västerländsk mat, pizza, etc, och allt man känner är ”blöh” och jag vill bara ha en vanlig smörgås med ost. Inte några fancy salladsblad. Pågen, smör och hushållsost. Knäckebröd! Tårta och andra väldigt söta saker är något jag har fått för mig att jag vill ha. Jag är inte sugen som det klassiska sockersuget när man ligger och vrider sig på golvet av suget(eller är det bara jag?), utan det är bara den enda mat jag hittar här som jag känner att jag inte känner ”blöh” inför. Jag vet inte om det är valmöjligheten som gjort mig bortskämd, eller om det är så enkelt att jag saknar enkelheten. Värmen, att det luktar illa på så många ställen och att jag för varje dag tittar mer och mer på priserna kan nog också vara påverkande faktorer.

16 Juni - Lördag, Ho Chi Minh

Kategori: Resa

När Gustaf väl kände sig frisk nog bokade vi en bussbiljett från Sihanoukville till Ho Chi Minh i Vietnam. Upp tidigt var det och vi satte oss oh väntade på taxin som skulle komma och hämta oss. Inget hände och bad receptionen om hjälp. Fick lära mig att ”boka buss imorgon” inte nödvändigtvis var en dagsbuss, utan jag hade lyckats få mig en biljett för en nattbuss 12 timmar senare. Underbart. Men förståeligt, de har ju öppet kläd- och möbelbutiker till 22 här, hur skulle han veta att jag ville ha en buss som gick på dagen om jag inte var noggrann med att berätta det. Som tur var så var receptionisten snäll och lyckades fixa oss på en buss ändå och vi kommer fram smidigt. Allt flyter på bra, över gränsen går vi och visst, vi scannar väskorna, men det är inga som kollar scannern eller vems väska som är inne just då. Underbart. Så olagligheter från kambodja till vietnam är alltså all good, inga problem!

Vi kommer fram till Ho Chi Minh City ca 12 timmar senare, tror vi. Vi åker ytterligare 40min buss genom vad som ser ut att vara centrum. Inte mycket trafik eller dumma vägar, bara en sjukt mycket större stad än vad vi väntade oss. Och precis som alltid flyter allt på bra, vi hittar hotellet och efter lite kvällsmat slocknar vi ganska tidigt. När vi vaknar upp morgonen därpå blir den planerade hurtigheten lika dålig som alltid. Om jag inte nämnt det innan så är Gustaf nämligen The Spoonmaster(nej, det är inget officiellt uttryck, jag kom på det nu) vilket ofta resulterar med att planer om att gpå upp skjuts fram i 30min och när man vaknar illamående och sliten fyra timmar senare så säger man något som kan liknas med ”Jag ska aldrig mer supa”, men så gör man samma sak morgonen därpå. Det är en ond cirkel av mysberoende. Och så hade de Cartoon Network här, och vi vet ju alla hur dagens ungdom fastnar framför tecknade kackerlackor.

Väl ute i dagsljus går vi på upptäcksfärd och ganska snart är allting underbart. Inga marknader, inga överfulla butiker som gör dig blind, ingen äcklig lukt och även om den sämre standarden fortfarande syns. Med diverse gatuförsäljare som säljer gud vet vad och en och annan höna springandes lite varstans, så lyckas de ändå stoppa in Subway, Pizza Hut och något som liknar ElGiganten. De enorma reklamskyltarna och tvskärmarna man tänker sig i New York och Tokyo finns i lite mindre skala här, men det är fortsatt tufft. Visst finns det fortfarande en hel del butiker som säkerligen är rena ripoffs, men jämfört med Bangkok har detta en mycket högre standard. En lite intressant sak är att cafén verkar ha ganska hög status här. Jag såg inga stora märken, men alla fik som hade ett liknande utbud av Espresso House etc hade verkligen gått all in på deras image med inredning, menyer och dresscode. Så att sätta sig på ett fik kändes mycket lyxigare än att äta på restaurang.

Vi hade bara denna dagen i stan, men jag skulle gärna komma tillbaka hit om jag är i Asien någon mer gång. Det området vi var i hade inte så mycket sko-(i andra storlekar än 35) och klädshopping och vi orkade inte gå, så tyvärr fick jag inte kollat något på det, men 10 dagar i tokyo borde ju ge något klädesplagg iallafall! Vi åkte buss förbi en lååång gata som var lite som plantagens uteavdelning. Massa försäljare som sålde olika typer av fontäner, allt mellan 50cm och 3m höga. Och statyer, de säljer det överallt här. Samma storlek på dessa. Lejon, elefanter, Buddha, astufft. Här såg jag även min första djurförsäljning. Burar i den storleken som om du har delat din bagage i två till dina schäfrar stod på varandra, 5-10st djur totalt. Kul liv att sitta där i. Åkte bara förbi snabbt så såg inte vad det var för hundar, men något som liknade en schäfer och en som liknade en mops fick jag med mig. Usch!
Maten är lite dyrare här med om man jämför med Kambodja men godis, dricka och andra småsaker är typ samma.

Idag var det Gustaf som stod för planerna – vi skulle besöka tunnlar. I början fattade jag ingenting för jag har som sagt sämst allmänbildning men sakta men säkert under resans gång har jag fattat att det är tunnlar under marken som vietnameserna sprang runt i under kriget. 1,5h busstur utanför staden(ta med åksjukepiller, det hoppar som fan) på våran första riktiga guidade tur. Tyvärr var guiden lite av en mytoman och bara öste på med sina historier. De första tio minuterna sålde han in sig ganska bra hos mig, men när den kaxigheten och historierna bara fortsatte komma så tröttnade jag ganska fort.

Vi kollar lite film och sedan visar han oss hålen ner i marken och vi får även gå ner i tunnlarna. Helt sjuka arbeten. Som alltid är jag mest imponerade över hur man planerade något sådant på den tiden. Ett helt nätverk med tunnlar under marken. Hur vet man åt vilket håll man ska gräva tex? Hur vet man hur djupt man är, och alla tillhörande frågor. Det tycker jag är intressant, men folk tycker oftast det är konstiga och dumma frågor så jag får aldrig svar på sådant... /serious sadface. Några timmar och lite visning av åtskilliga elaka fällor senare så är turen slut och nu börjar Gustaf bli pepp. För brevid glasskiosken säljer de även patroner, och 20m längre bort så får du även lov att skjuta. Jag trodde inte jag skulle göra det, men varför inte? Betalade nog 80:- för 10 skott så det var väldigt billigt. Det var precis vad jag trodde. Och det var kul! Alla har säkert hört det någonstans ifrån. Hela geväret hoppar till, den trycker axeln bakåt och den främre delen flyger uppåt. Detta gör det ganska omöjligt att se var, och om, du träffar nåt. Dessutom är killen som hjälpte oss ganska snål tidsmässigt och stressar mig, så mellan varje skott hinner man inte tänka på att försöka få tillbaka full stabilitet i hela kroppen, så nästa skott flyger man lite till. Så om ni någon gång får chansen att prova, stå stadigt och böj på knäna, för du kommer rycka till lite även av det billigaste geväret ;)

Nu sitter jag på en sovbuss, dvs tre rader smala dubbelsängar, på väg mot NaTrang. Vi ska vara framme om sex timmar så bör kanske försöka sova nu!Mopeder, mopeder, mopeder - överallt.


Donuts, blåbär <3


Överprisade souvenirer, men åh så fina de var!


Ett hus som bytte färg!


KKameran dog lagom till det häftigaste området, men det var ganska fint överallt ändå!


GGustaf gömmer sig.


Tusenfoting vs. kompaktkamera.


Sa någon trångt?

Lite bilder från Sihanoukville

Kategori: Resa


Nej mamma jag är inte full, jag drack itne ens upp första ölen.


Otrez beach, fint väder...Och som ni ser har Otrez beach enda gata inte så mycket att erbjuda förutom de 5-10 matställen på motsatta sidan vägen.Rädda för polisen och så med temporära skyltar och så, jappjapp!
Här ute åkte vi tuktuk när det var kolsvart. Chauffören var rädd. Inte jag, jag var ganska säker på min sak. Att vi skulle dö alltså.Några dagar senare i Sihanoukville, vi bor lite längre ner på denna gatan.

Även här vad vädret underbart...Och sedan blev Gustaf sjuk och vi spenderade några extra dagar här inne, för ja, det regnade ute så att sola blev inte av. 13,5 dollar per natt för detta. AC och HBO som visade film på film på film utan reklam. Helt ok! Spiderman, en massa Batman, Van Helsing och flertalet andra bra filmer sågs!

I Vietnam om Kambodja

Kategori: Resa

Ouff, är väl en bra början. Kambodja har väl varit, pff, ja, inte riktigt fullt så bra som Thailand.

Efter dagarna i Siem Reap åkte vi vidare till Sihanoukville via Phnom Phen. En liten missbedömning av avstånd gjorde att vi lyckats boka ett vandrarhem mitt ute i ingenstans. Dagtid hade det väl varit ok, men några kilometer tuktuk när det är kolsvart ute och fantasin tar dig snart till att vi ska bli mördade, typ. Vi har iallafall bokat in oss på Otrez Beach, vilken skall vara den vackraste(eller var det renaste?) stranden i Kambodja tror jag. Tyvärr är det storm alla dagar där och vi får inte se mycket av stranden. Dessutom är hela stället ganska avsides och det märks att det behövs högsäsong eller fint väder för att det överhuvudtaget ska finnas något att göra där. Några få matställen och en halv butik.

Några ganska tråkiga(internet på rummet räddade oss) dagar senare tar vi oss in till Sihanoukville, men det är inte mycket bättre där. Självklart större och mer folk, men det stormar där med så stranden och vattnet är jättesmutsigt och alla tiggare och
"lady u want massage"
"no"
"manicure?
...
"pedicure?"
...
"ok maybe change color?"

2min senare
"u wanna buy braaaaaceleeeet?"
"no"
"whatyournamewhereyoufromcanIseeyournailsohwhyyoudontwannabuybraceletmaybelaterok"

Sedan fortsätter det hela i intervaller tillsammans med människor som saknas diverse lemmar här och var och det drar ner upplevelsen ganska ordentligt. Finast är kvinnorna som går runt och säljer kräftor. Ett fat med kräftor på huvudet. 35-40 grader varmt. Bra affärsidé.

Något som var bra under de här dagarna var att vi träffade en kille från USA och hans fruga från Bulgarien, Matt och Anna, och vi satt och snackade massa skit med dem och drog senare vidare och åt pizza(önskar de hade kebabsås <3). Det var en ganska awesome dag! De couchsurfade sig genom städerna, vågat tycker jag :D

Iallafall, några korta stunder på dagen innan det blir regn och inte så solvänliga stunder så solar vi, och sedan letar vi mat och det sammanfattar det hela. Allt är ganska dyrt, när jag väl hittade en snickers kostade den lika mycket som hemma i Sverige. Vi bestämmer oss ganska snart för att dra vidare till Vietnam, så vi bokar biljetter, men samma natt blir Gustaf dålig och vi får ställa in resan. Tre nätter till blir vi kvar och stackars Gustaf lämnar inte rummet på två dygn. Men en massa piller senare så satte vi oss på bussen imorse och han ser inte fullt lika sliten ut längre, poor guy.

Så ikväll kom vi fram till Saigon, helt sinnessjukt stor stad(jämfört med förväntan kan vara värt att nämnas). Nu sover Gustaf och imorgon ska vi utforska staden!

The ruins of Angkor

Kategori: Resa

Söndag 3

Somnade visst igår kväll.. vaknade vid 21.45 och insåg att vi kanske borde fixa en chaufför, då planerna för idag var Angor Wat med en styck soluppgång vid sidan. Går ut på gatan och frågar första bästa om han kör dit, vilket han självklart gör, och vi bokar dejt för 6,5h senare. Går upp och försöker somna om, vilket går sådär, menmen! När vi vaknar vid 4 känner både jag och Gustaf att vi har lust att skita i det, men vi kommer oss iväg som tur är. Det är kolsvart ute och värmen är precis lagom. Vi kommer fram, betalar hela 20 dollar var för att komma in (bra middag på restaurang kostar ca 3-7 dollar), och trots att det är lågsäsong så är det gaska mycket folk där.

Vi sätter oss ner där alla andra placerat sig och vi väntar på soluppgången. Mer och mer folk kommer, mestadels asiater med varsin systemkamera på magen, precis som det ska vara.

Templen är otroliga, stenbyggen med detaljer ÖVERALLT. Det faktum att det är såpass gammalt gör det ännu mer imponerande, att det inte fanns maskiner som kunde göra det. Så jag går runt och tänker ”så sinnessjukt mycket jobb, så många timmar... ” ungefär var tredje sekund i de fem timmar vi var där. Fem timmar kan låta lite, då ´de säger att den korta turen till ruinerna tar en heldag, men att två dagar är att rekommendera. Alltså, jag älskar tempel och framförallt att se så stora projekt, vacker natur och allt annat häftigt. Men man ser sig ganska snart mätt på det hela, och vid femte eller sjätte templet svettades vi mer än kollade på byggnaderna, typ. Det riktiga sättet att se det är helt klart att börja med det minsta templet och bara se ett tempel i veckan, inte se det största först och sedan bara öka värmen och minsta storleken på byggnaderna ;)Denna typ av detaljarbete täckte varenda yta ÖVERALLT.Kan inte nog poängtera hur hemska deras trappor var. När man skulle ner för dem that is.

Många hundra meter mellan varje tempel, så sjukt stort område :)

Gustaf tycker jag bara fotar honom när han äter, så för att motbevisa det lägger jag upp denna :)Helt ok höjd på takvåningen, så att säga. Om trappan ner var kul? Klart, ni såg ju hur bra trappstegen var!


Och för den som hade åtta dollar och lite extra tid, så kunde man få åka pelefant.


Nu ska vi käka här, puss!
4307 0675 9959 8167

FYI

Kategori: Ordinary

För övrigt:

Jag har arbetat hårt med solbrännan, jämn och fin är det och jag har lyckats undvika att bränna mig, och är nu på stadig plats i foundationskalan. Vilken nyans jag kämpat mig upp till? "Light."

Lördag 2 Siem Reap, Cambodia

Kategori: Resa

Moorning! Inte helt oväntat spenderades även de sista dagarna på Koh Tao med promenader på stranden, läsning, lite bad och massa sömn.Vi hängde även lite med folk från fridykningen, åt en massa god mat och jä'mförde våra ”vanliga” liv. Tträffade en svensk tjej som hållit på med arabhästar hela sitt liv och vi pratade om det nästan hela kvällen, då även hon varit inom utställningsdelen. Några dykinstruktörer från världens alla hörn, en rysk tjej som kom ensam hit direkt från gymnasiet, en tysk som bott och jobbat i Nya Zeeland i ett år, en som pluggar till landskapsarkitekt och vid 39års ålder valt att sälja hästar och börja resa, en från schweiziska armen, en fd grafisk designer, en ”hitta meningen med livet”-instruktör etc. En mängd olika och underbara människor, de flesta har tagit en paus från sitt vanliga liv och är ute och reser över en längre period, månader eller år.

Väldigt kort sammanfattningsvis skulle jag inte ha något emot att åka till Koh Tao under lågsäsong igen!

Vi påbörjar resan mot Kambodja in en bil+båt+buss+taxi+buss+tuktuk+buss+taxi+tuktuk och ca ett dygn senare är vi framme på vandrarhemmet i Siem Reap. Det låter kanske som att resan var en mardröm, men det tog den tiden trots smidighet hela vägen. Värmen är ännu mer krävande än i Bangkok och det märks tydligt vilken lågäsong det är här, ganska få turister i förhållande till mängden butiker etc.
Tuktukchauffören som körde till vandrarhemmet var en riktig bitch och erbjöd sig att köra oss gratis idag mot att vi bokade upp honom för hela morgondagen, total kostnad 12 dollar. Det ville inte vi, utan erbjöd honom 5 dollar för de fem minuter han ägnat oss idag istället och då börjar han någon gråthistoria om att han verkligen hoppas att vi vill ge honom jobbet, att han verkligen vill visa oss runt och att han blir så ledsen, allt i ett supertöntigt tonläge. När vi ändå nekar så säger han att 5dollar är för lite och uttrycker sin besvikelse över oss att vi satt honom i falska förhoppningar. ”I don't wanna meet people like you, bufuckinhu”.

Desperationen över att få de kunder som faktiskt finns här nu är ganska stor. ”30min massage och en öl för 1dollar”, och tittar du på en vara är det en historie som låter ungefär såhär

”Hi lady, you can try if you want, I give you special price lady”

”How much is that?”

”18 dollars but I can bargain, is no problem”

”No thanks, I just wanna look”x3

Och när jag börjar gå därifrån erbjuder hon mig smycket för 5dollar, vilket betyder att jag antagligen hade kunnat få det för 2 om jag var riktigt duktig. Ganska skönt dock, man slipper förhandla här, de är så desperata att de gör det åt dig, även när du bara vill titta. :) Chaufförerna tar även chansen direkt att fråga om man vill boka upp dem för morgondagen och närvarhur de ska plocka upp dig.
Jag gillar de fasta priserna dock, och ett ställe där jag hör av mig först mer.

Bortsett värmen och standarden på vissa ställen så skulle jag snarare säga att vi är i södra Europa, massa mysiga smågator och restauranger överallt. Parker, statyer och en massa annat fint har de här. Katter chillar som alltid lite varstans men det är inte lika många lösa hundar här som i Bangkok.

Vi avslutar kvällen ganska tidigt, äter pizza då Gustaf tröttnat lite på Thaimat. Ganska förståeligt, då han beställde samma rätt fem gånger i rad vid ett tillfälle, Pad Thai, och detta har han ätit nästan varenda gång vi ätit ute. Vi åker tillbaka till rummet och kollar på en film innan vi slocknar när klockan är typ 22. Värmen och det resedygnet tog ganska hårt på oss båda tror jag.

 

Nu sitter jag nere i loungen på stället vi bor på. Bra läge, billigt och allmänt nice. Sängen är ”bara” ¾ dubbelsäng när man valt att skippa AC så är det absolut sista man vill att vara när den andra personen, men det gick hyfsat ändå.Lite bilder Koh Tao, andra veckan

Kategori: Resa

Vi har precis kommit tillbaka från en tidig tidig tripp till Angkor Wat, fyra imorse gick vi upp (klockan är 11 här nu) och jag lyckades precis fixa internet på datorn. Ska ordna lite mer med inlägg senare, men nu är det dags för sömn fram tills 14-15!

Mammainfo: Alla strandbilder är från samma strand, ca 1,7km lång, bilderna är tagna inom ett ganska litet område av denna.


En ganska vanlig syn, haha, denna var hur söt som helst.Chill utanför fridykarskolan.Vägen till/från där vi bodde. Myggor? Neeeeej, inte då!Blue Immersion = fridykningInte så thailändskt, men åh så gott <3