lindamariasvensson

Hej världen

Kategori:

Godmorgon nyårsafton. Det ösregnar ute, men jag känner mig ganska glad ändå. Jag har haft det väldigt bra här ute hos Nathalie med underbara människor, och ikväll kommer bli perfekt.  

Tyvärr, och yay, så ska jag tillbaka hem till mamma imorgon. Bra att fösöka komma tillbaka in i rutinerna, kunna hålla igång träningen bättre, flyttpacka lite, gå lite i skolan, men mest chilla med den pudel jag ska passa. 

Det blir ingen årsresume för allt jag har ägnat mig åt har jag haft så starka både för- och nackdelar med så den listan orkar jag inte ge mig in på. Det är inte många saker jag ångrar, dock, det är bra.

Tecken på bra saker

Kategori:

Är 898 som gillat och 235 som delat något som jag gjort.
 

Denise och Grim

Kategori:

I photoshop var bilderna snäppet varmare. Äh, så blir det ibland!Lite jobb

Kategori:

Gjorde en annons, och folk blev sugna på fler. Så det blev ett par stycken. 

Morgon middag kväll

Kategori:

Stanna uppe på nätterna, sova på dagen och plugga körkort/jobba i väntan på att folk ska komma hem från jobbet. Igår fick jag fakturerat lite med, via frilansfinans som fler stycken har föreslagit. Inte en krona blir det kvar till mig, superkul. Jag har itne råd att köpa ny utrustning om jag inte startar eget. Så fakturera en kund på 2500:- ger mig 1100:- på kontot. Det är visserligen lön, så jag kan använda det hur jag vill. Men nackdelen är ju som sagt att inköp av utrustning inte sker lika fördelaktigt som jag önskar, eftersom de plockat av inkomstskatten på den summan jag får nu.

Ikväll ska jag in til stan och kolla när elever har luciatåg. Det ska bli kul!Andrum

Kategori:

Tog en paus från det tunga som följer med att hänga hemma och åkte till Nathalie. Har inte jobbat eller svarat på mail varken igår eller idag. Idag har jag ägnat dagen åt att sova på golvet och så åkte och vi och pantade burkar och köpte godis.

Nu är min mail sådär jobbig med innehåll och saker som måste göras dock och jag ska inte ljuga och säga att jag inte är lite halvstressad, men samtidigt är jag så avslappnad att jag inte orkar bry mig. Så de andra har däckat framför tvn och jag har tagit en kopp kaffe. Imorgon ska jag sitta här och försöka ta tag i lite saker. Skatteverket etc.

Det är helt otroligt hur stöttande folk har varit mot mig den här veckan. Jag är väldigt tacksam för detta.
Eftersom folk vill veta.

Kategori:

Vem hade trott att denna dagen skulle bli tio gånger värre än den igår. HAPPYFUNTIME. Yeap, sarcasm.

Trött.

Kategori:

Den här veckan har varit ett helvete. 

Jag bara gråter och gråter. Jag får inte tränat, för jag var och tatuerade mig två dagar i rad och då blir man trött. Jag äter inte ordentligt och jag har gått ner i vikt igen, alldeles för tidigt. Jag tränade idag men hade sovit för lite så det fanns ingen ork alls.

Folk runtom mig säger att allt går bra, och jag vet att det gör det. LS Photo & Design går SKITBRA. Jag sålde fan bilder till det stuteri i Europa som tog hem den största titeln i VM i helgen, vi var säkert 30 fotografer som jobbade på plats. Jag är så glad och stolt över det att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Idag fick jag önskan av en av Europas största domare att göra hennes julkort. HELT OTROLIGT. Jag börjar ta vettiga priser för det jag gör och jag mötte folk i Paris som visste vem jag var. Lilla jag, som inte ens kan få F-skattsedel liksom.

Men jag har ingen trygghet. Jag sitter i min lillebrors rum vid ett skabbigt skrivbord som jag hatar. Mina äckliga arbetslösa grannar bara röker och hostar sönder sig fram till 01.30 på nätterna och jag blir galen på det. Jag har ingen aning om när jag får in pengar nästa gång. Jag kan leva som jag gör nu, det går. Men det är inte att ha framförhållning eller ljus i tunneln.

Jag vet inte om jag kommer kunna plugga till hösten, jag måste klara högskoleprovet för det. En chans har jag, annars får jag vänta ett år till, ja, om jag nu klarar provet då. 

Och hundra andra små och stora droppar som får bägaren att rinna över. Men just det att inte veta är något som tar på mig, något fruktansvärt.

Tillbaka hemma igen

Kategori:

Godmorgon.

Kom hem från Paris inatt, och vaknade precis. Kommer få jobba stenhårt för att få ut bilder till några kunder nu, där är det nu, helst igår som gällde. Stod på utställningsplatsen igår. Ni vet, spån, hästar etc. Tog lite bilder och ägaren kommer fram, tittar på bilderna och frågar om jag kan skicka dem. "Ikväll? Nej det är för sent" och så grabbade han tag i en snubbe med en iPhone. Så jag fick panik över att förlora den här chansen, sprang(i klänning och klackar förbi stuteribåsen, underbart) bort till något som såg ut som ett sekretariat och sa att min karrirär hängde på om jag fick en dator, och att min egen hade kraschat. Som tur var fick jag hjälp av en snubbe som lyckades ha både minneskortläsare och internet på en gång (fem datorer hade inte det), och jag fick skickat iväg bilderna. Fick även loggat in på ett gmail skrivet på arabiska, kan tilläggas. Vackert skrivspråk det där, faktiskt.
 
Ägaren verkade väldigt glad iallafall, och för min del är det ett enormt steg uppåt.

Så nästa gång lämnar jag inte datorn hemma för ominstallation. Jag ska ha den i bhn.
 

2013

Kategori:

Saker jag vill utveckla under nästa år, mål som jag känner att jag borde kunna klara. Jag har en hel del saker som ska försöka bockas av, men som jag känner mig lite mer tveksam till, så de får inte vara med här.


Mitt nya projekt. Förhoppningen är att kunna lansera det redan nästa år, men det beror på hur snabbt jag hittar någon att jobba ihop med, och en budget som håller.

Jag hoppas att jag hinner ta körkortet. Detta under förutsättningen att jag tillbringar nog med tid hemma. Jag förslåter mig själv om jag spenderar nästa år på resande fot.

Jag vill att LS Photo & Design ska gå plus även nästa år.

Minst en resa till Italien. Jag tippar på att det blir minst två-tre om saker inte skulle gå väldigt fel under våren.

Flertalet besök även i andra Europeiska länder, och förhoppningsvis även utanför.

Få in en bra teknik på marklyft och knäböj och därmed våga öka vikten.

Börja med yoga i tillägg till styrketräning, för att få en bättre kroppskontroll. Det är något jag velat ett bra tag, jag vet hur bra jag mådde av BodyBalance(pilates, yoga och thai chi). Och stå på händer om några år vore rätt nice det med, hoho. 

Suta uppfölja varje komplimang jag får med en anledning till varför den inte borde ges. "åh, va fin ...." "Tack! :D fast... "

Lära mig dela upp min tid bättre. Sluta försöka göra hundra saker samtidigt och stressa upp mig över at ingenting blir färdigt. Göra en sak i taget , för det är då det blir som bäst. 

Förbättra min kondition. Detta planerar jag göra under deffen.

Bli bättre på att planera min träning.

Skaffa ett extrajobb.Det var de saker jag kom på just nu! Kan mycket väl ha glömt något, menmen.

Those good and bad days

Kategori:

Idag har jag haft besök. Tatueraren anmälde sig förkyld imorse och fick ställa in dagens tid. Skitjävlatråkigt, för nu tar det ännu längre tid innan den är färdig, wellwell! Konstigt att år inte är problem, men när bollen väl är i rullning känns dagr som en evighet. Så det blev chill på soffan istället och jag har inte gjort något produktivt alls idag. 
Jo, städat har jag gjort. Ja, slängt in allt jag äger i garderoben för de som förhoppningsvis ska ta över lägenheten.
 
Sen mådde jag lite sämre, jämförde en hel del saker och människor som jag inte borde jämföra, igen, och bad mamma köpa en bit choklad för jag har läst att det ska vara bra mot såndär hjärtesorg.

You're waiting for someone to put you together
You're waiting for someone to push you away
He's everything you want, he's everything you need

He's everything inside of you that you wish you could be
He says all the right things at exactly the right time
But he means nothing to you, and you don't know whyTräningstisdag

Kategori:

Idag har jag hinnut med det som skulle hinnas med, och fick även lunchfrukostat med pappa. Det inkluderade en promenad ner till stan i snöovädret, så jag kände mig duktig. På vägen ner pratade jag med Kathleen som tappat peppen på sin morgonpromenad pga vädret, men då sa jag till henne att nu jävlar, man får inte ge upp. Vi la på, och visst såg jag henne komma gående förbi fiket när jag satt inne i stan, och det är iallafall 50min rask promenad vid havskanten(blåsten där är hemsk), så det var riktigt kul att hon klarade det! Blev jättepeppad själv av det nu! :)

Ska även träna med Sara ikväll. Vi tränade rygg ihop för några månader sedan och jag tror hon var föga imponerad, men hon hörde av sig igen och ville köra två pass med överkropp med mig denna veckan vilket är skitkul. Hon kör i vanliga fall spinning och bodypump, så ett musiklöst ryggpass som man inte kört innan(och därför inte kan bli peppad av framsteg) är fullt förståelgt om man tycker det är tråkigt.

Men nu ska jag hem till Nathalie i ett par timmar, happyfuntime!

Kommande veckan

Kategori:

Har jag skyhöga förväntningar på.

Förra måndagen började de skicka ut svaren för komvux, dvs mattekursen jag behöver för att komma i på det jag vill i höst. Slänge även med en engelskakurs där för att få med meritpoäng, Engelska är väldigt enkelt och b-kursen sov jag mig nästan igenom, så förhoppningsvis kommer jag inte få ångra det jag precis sa, och det är ett halvt meritpoäng för en 100pongskkurs. Massor, alltså. Så om de la sakerna på posten nere vid torget förra måndagen, borde det ju rimligtvis komma innan fredag nästa vecka veckan?

Tisdag ska jag måla naglarna. Har tom skrivit det i kalendern, så spännande är det.

Tisdag ska jag också städa och packa. Sistnmnda kommer inte hända dock, jag känner mig själv för väl. "Tänk om jag behöver just dessa fem par trosor och passet de kommande två dagarna?"

Onsdag kommer Gustaf och jag längtar så jag vet inte var jag ska ta vägen, har inte träffat honom sen innan Italien, och det är lite väl länge känner jag. Jag avskyr att prata i telefonen, och särskilt med honom som verkar gilla att testa hur lågt och raspigt han kan prata, eftersom jag hör dåligt redan innan. Mer än hälften av våra telefonsamtal går ut på att jag gissar mig till vad han säger. 

Onsdag punkt två, är tre timmars pina i tatueringsstudion. No more words needed. Läääängtar. Tills jag är på väg därifrån då, när kicken av smärtan infinner sig. Den gillar jag, kommer också alltid av att ha piercat mig.

Torsdag ska jag ha spring i benen.

Och fredag till söndag ska jag vara skitsnygg i Paris. Måste nog gå in skorna jag ska ha där.. 

Göra julkort

Kategori:


 

KATT

Kategori:

Nej, idag blev det lite jobb, lite frukost, lite fotografering hos Kathleen och förhoppningsvis ska jag till Nathalie om en stund och hänga där under kvällen.