lindamariasvensson

Att jag aldrig lär mig

Kategori: Ordinary

Glömde jag nämna att jag tappade bor plånboken på väg hem från Sverige? amma har ringt securitas, polisen och jag har spärrat både det ena och det andra.

Som jag letade, tom nere i soptunnan och öppnade väldigt äckliga påsar var jag.

MEN, tittade jag ens åt högen med en halsduk(moderna halsdukar kan ju värma en hel millitär under kalla kriget typ) på vardagsrumsgolvet? Nope.

KUNDE DU INTE GJORT DET LITE TIDIGARE GUSTAF. ; )

Pretty little lies

Kategori: Fredrikstad

Som vi alla vet är jag rätt värdelös på att hålla vad jag lovar, och jag försöker använda det faktum att jag skriver någonting här som en push, men det fatum att jag inte har hundra tusen läsare om dagen som blir arga om jag inte gör som jag lovar(bortsett amanda, men henne har jag redan lugnat ner) gör att det blir ganska lätt att skita i det. Och oj, vad det där lät som ett hot om att jag skulle sluta blogga om inte siffrorna gick upp, hah! Värdelöst. Men här får ni en bid på hur håret såg ut igår iallafall. Jag älskade färgen på bilden, men som sagt, utväxten blev inte täckt och färgen täckte inte helt. Plus att hela jobbet öppet skrattade åt mig och jag såg hur svårt det var för de flesta av kunderna som kommenterade att vara snälla. Bortsett de som såg asglada ut och viftade med tummen upp(vi snackar pensionärer här, språket är lite annorlunda) och några som var vettiga nog att förstå att orange är snyggaste färgen ever.

Har varit ganska upptagen med träning och matning av Gustaf de senaste tre dagarna. För att inte tala om värdelös göra-ingenting tid och det är ganska trevigt. Synd bara jag jobbar lördag, buhu. Och fredag, då Gustaf fyller. Men nu är han iväg på jobb och jag ska få gjort iordning ett par bilder.

Akta ögonen Amanda.

Jag är inte bitter.

Kategori: Fredrikstad

Idag har jag inte fått gjort hälften av det jag tänkte - oväntat. Försov mig en sisådär två timmar(har en olagligt skön säng), upptäckte sedan att min plånbok ar borta när jag skulle åka till gymmet, så fick lyfta lite vikter hemma istället.
Gick sedan och lämnade ett paraply till Gustaf(han var lite tuffare än mig och gymmade på gymmet), då slutade det självklart regna. Gick in på Rema, eftersom jag skulle handla hårfärg, men de gillar inte gingers i Norge så tyvärr får ni vänta tills imorgon, om nu jag lyckas hitta röd färg någonstans... Vem vet, all färg kanske är slut.

Så nu ser jag ut som en morot i håret, och på toppen av allt detta så är det ännu en kund som har för segt internet för att kunna ladda ner filerna. "Ren oförståelse, Linux, segt intrnet2 etc Kommer nog börja köra på det klassiska att posta ut skivor istället. Tycker dock  inte om den metoden för att alla bilder måste skickas samtidigt och det betyder även att kunden inte kan få bilderna direkt fort, utan fört när alla är klara, plus posttiden.

Närå, är faktiskt inte bitter även om det låter så, för det är Gustafs födelsedagsvecka(japp, det finns), och då är vi glada!

En paus från photoshop

Kategori: Ordinary

Vad jag ska göra i vinter: Kolla igenom alla säsonger av Gilmore Girls, minus den första, för den har jag sett alldeles för många gånger. På den här listan ska även Modern Family in, Lie to Me och nu insåg jag precis hur jobbigt det här kommer bli...

Förresten, mitt hår är orange! Bilder fixas nog imorgon när jag köpt en aningens mörkare färg som kan täcka utväxten!

Några bilder från lördagen

Kategori: LS Photo & Design

Vet inte hur effektiv städningen var tidsmässigt då det tog fyra timmar att göra allt det där, men jag är ju ledig imorgon med så min lediga dag var inte helt waste! Tänkte jag langar ett par bilder från gårdagen innan jag drar, vi sa ta dagens träning som en powerwalk in till stan och tillbaka för att köpa middag. Fan va vuxet.

Ja mamma, bilderna ska bli fixade i färg med, men hann inte nu!
Tjockhamster!

 

 

 

 

To do list

Kategori: Ordinary

Diska
Dammsuga
Torska golv
Tvätta(har seriöst inte ett enda par strumpor eller trosor som är rena, hah)
Plocka iordning överallt
Fixa håret
Skika annons till Kajsa
Bilder till Wilda
För att inte tala om att ordna släktfotona från mormors kalas igår

Nu kör vi!

Lördag 24/9

Kategori: Fredrikstad

Känner mig söt i en transparent grön skjorta från Carlings, tihi. Idag ska vi över till Sverige för att fira mormor. Och "Gustaf ska träffa släkten". Lägg märke till tecknen där, för det känns bara wierd. Nä, nu ere frukost och sen ska jag kicka ut honom från toaletten, gotta put on ma makeup!

Ska nog ta med kameran!

Höst 2011

Kategori: Funderingar

Älskar när man fattat beslut och inser att man är nöjd med det. Helt sjukt vilken adrenalinkick det är! (nej Gustaf, inte din födelsedag här inte, där står partyhattar fortfarande som etta på kreativitetslistan)

Vill ha nästa schema NU så att jag kan planera!

Hi, I'm Awesome!

Kategori: LS Photo & Design

Jag älskar (och hatar ibland) att jag upptäkt att det lättaste sättet att göra slut på en konflikt och få bort den är att bara skita i den. Man glömmer så sjukt snabbt och ilskan bara släpper. Visserligen är det emot vad jag själv anser ska (duktig jag var nu som inte skrev "bör") göras, men ändå, det är så lättvindigt.

Sitter och jobbar med bilderna till wilda nu, hon har inte sett något av det som är klart än, ska ladda upp det till henne senare, men lägger upp en här så länge.

Hatar det faktum att den här gången är de färdigredigerade bilderna över 13mb stora. Jag har inte så bra koll på vad som avgör hur stor en bild blir när dpi och ytan har samma siffror, men när jag fotar i jpg så brukar bilderna i kameran ligga på 10-15mb, och när de kommer ur photoshop utan ha blivit förminskade så är det 2-9mb, men sällan en standard på 14-15 :S

Titta och njut, jag är så jävla bra.
Företagande och fotografi nästa höst kanske? En för skojs skull och en för utbildningssyfte? Och det bästa är att fotot står för utbildningen och företagandet för det roliga, hah!Den här bilden är perfekt, bildmässigt, nu är det bara poserigen som ska vara SÅHÄR:alltid.

Med Melissa Horns nya på Spotify

Kategori: Funderingar

Phew, veckorna går fort! Särskilt dagar som denna, upptäckte igår på jobbet när de tog bort schemat att jag hade jobbat efter förra veckans tider, så tur att måndag och tisdag såg likadana ut, annars hade det gått ganska illa(lagom bra när man ska vara först på jobbet oh bara inte kommer). Så idag börjar jag altså inte 12, utan 16. Fan va surt om ag råkat åka dit fyra timmar tidigare. Då hade jag tvigat någon annan att gå hem haha!

Lillallalifall, släktkalas hos mormor på lördag, hoppas det blir trevligt, chanserna ökar ju sedan man tog ur piercingar och blekte håret. Så Gustaf, om du inte vill ägna hela tiden åt skämt om rost i ansiktet, skrot i näsan, förfrågningar om de ska hämta vertygslådan/random sax att ta bort det med, eller undringar om hur det funkar att vara förkyld så bör du ta ur ringen.

Ikväll blir det träning, hur det nu ska g till, boxpasset i tisdags känns fortfarande i muskler jag inte visste fanns, mest ont har jag om du tar mig på revbenen, och det finns ju inte mycket sense i det. Kanske är full i sprickor, hm.
Nä, nu har jag en time intensiv redigering på ingång.

Jag önskar jag var en person som kom på att skriva ner sådana saker som alla vet. Bara nåt så enkelt som det här, texter att känna igen sig i. Gärna saker som har lite mer tyngd än "Det är så härligt med fint väder."

I did it!

Kategori: Fredrikstad

Överkokt potatis med kanelsmak(tack wilda), chilipulver över hela golvet, steksmöret tog slut så mixade med olivolja, men nu är Gustaf hemma och vi ska ut och gå, sweet!

Borde veeerkligen sätta mig med bilderna istället, men nä, ar det sen!

Steget in i vuxenvärlden.

Kategori: Funderingar

Idag ska jag koka potatis för första gången någonsin. Kan ju inte gå fel, jag menar, jag frågade ju en random brud i affären om hur man gjorde, och hennes barn såg ju hyfsat välmående ut! Fast vem vet, de kanske aldrig fått potatis.. Men än så länge har jag en massa dammsugning kvar, så får käka majs istället, minst lika avancerat det! Och ja, jag var seriös, jag har naglar som kan gå av <3

Godmorgon tisdag

Kategori: Fredrikstad

Flög upp ur sängen när klockan ringde, allt för att sllippa stressa. Imponerad av mig själv. Ska ta på mig halsuk idag också, nu är det minsann höst ute, folkens! (duh)

Skickade bilderna till Wilda söndag kväll och gick igår hela dagen och undrade var beställningen var, och på eftermiddage var jag nästan helt övertygad om att hon hatade allt haha och inte vill ha något alls. Fick en bestälning vid 23 igår kväll dock, och det var måååånga bilder! Hur kul som helst!

Idag är det jobb till 16 och sedan boxning på gymmet, och därefter kanske en fika med Anna Maria :)

Nä, nu ska jag powersminka mig här och sedan krypa ner i sängen igen!

En liten tjuvkik

Kategori: LS Photo & Design

Sådär! Kom hem igår kväll men blev ju så sjukt stressad av att hinna få iväg bilder, äta och kramas med pojkvännen, i den ordningen ;P Ska nu sätta mig och gå igenom lite mer vad jag har här : )

@ bussen

Kategori: Ordinary

Stubbåkrar och solsken - överallt. ur kan man inte gilla miljövänligt? Fine, när man har långt att gå från bussen och har handlat, den biten fattar jag men... miljövänligt <3 Gör ju visserligen att sopsorterinen från min sida är lite brisfällig. Blir inte direkt att man tar med sig sopor till jobbet för att lämna av efteråt. Pinsamt. Menmen!

Tummen upp till swebus som har eluttag under varje stol, det har inte gobybus.

Skriva när man borde sova.

Kategori: LS Photo & Design

Tänkte dela med mig av vad en 30mins skiss ser ut på en av de jag sitter med nu. Är dock inte spikat att det blir ju den här designen, då jag hade flera andra färg och designidéer med mig : )

Det här är ungefär det här stadiet som kunderna får tillskickade sig när första designen är gjord. Sedan sker det i ordningen
1. Exakt text tillsätts
2. Bilderna beskärs ytterligare
3. Mönster och färgområden justeras
4. Allting sätts på exakt plats
5. Skärpa, transparens, och feather(suddiga kanter) fixas till.

Sista punkten tar alltid längst tid, ärför spar jag den till sist, när vi vet säkert att just de bilden ska vara med.

Har inte bestämt mig för om jag ska sova eller köpa massa kaffe och läsa hela vägen till örebro. Koncentrera sig stillasittande med kaffe i kroppen? Ajotjena.

 

Som en liten sidnot så vill jag nämna att jag inte har något storhetsvansinne gällande allt det här; jag vet att de annonser jag gör inte kommer hamna i några mittuppslag - än, men jag har inte ens gjort 20 stycken i hela mitt liv, och jag lär mig hela tiden. Jag har inte heller den tiden jag önskar att bara sitta och leka eller leta inspiration.

Jag vet inte om det jag pratar om nu är ren självkritik, men allt är ju relativt. Jämfört med vad jag vill kunna göra är både mina bilder(särskilt mina bilder) och annonser som hopklipp i paint av ett barn med parkinsons, typ.

Än så länge kompenserar jag dock med en prislapp därefter, och jag hoppas att den dagen priset stiger, så är det för att kvalitén har gjort detsamma!

Nu ska jag gå och krama Gustaf och se honom få panik för att han tror han försovit sig - stackars.

Puss!

Kategori: LS Photo & Design

Tack Kristina för att du läser, haha, och hoppas du gillar din nya kamera! ;)

Ganska grym dag, fick tränat ordentligt med Cecilie efter jobbet. Kul att ha kommit igång och faktiskt gjort det under en lite längre period nu, det är bara vissa dagar som motivationen saknas och gäspandet tar över. Musikval och ljudnivån är inte så imponerande. Musiken de spelar är inte peppande överhuvudtaget, oavsett musiksmak, den går inte heller att springa i takt till, någonting. Och den är dessutom så låg att det snarare är bakgrundsmusik än träningsmusik. Så utan egen musik är det sjukt jobbigt att hålla motivationen.

Imorgon ska jag fota om de där fina rödgröna löven utanför som jag tog bilder på förra hösten, sjukt vackra är de!

Insåg precis att jag inte alls haft en grym dag, har ju varit skitsur hela dagen på jobbet, yfan va sur jag varit, arg på allt och alla. Hm. Aja, fint att jag glömde det en liten stund iallafall : D

Ska skissa lite på en annons nu tror jag. Har tre stycken på g, en som jag promotar mig själv med som Kathleen ska ha uppe på sin hemsida, en till Jeanette Björk och den som(förhoppningsvis) snart är klart till Kajsa. Tror jag redan sagt det siata där, men skitsamma! Hej så länge!

sADFACE

Kategori: Fredrikstad

Imorse så var jag riktigt jävla dum och bara struntade i att gå upp, fast jag gått och lagt mig tidigare. Nu, tre timmar senare har jag inte fått gjort någonting och jag har fruktansvärt dåligt samvete. Förhoppningsvis kan jag släppa det när jag drar till jobbet, strax, och sedan ska jag träna extra hårt ikväll, sådeså.

Dessutom, så hade Gustaf ordnat myskväll framför tvn igår när jag kom hem och det var awesome, så nu har jag ju ännu mer dåligt samvete över hur det ser ut.

Kan inte bussen bara hämta mig så "att jag aldrig lär mig" byts ut mot "SKA DU HA NOE Å SPISE TIL? :DDDDD"

Kvällsjobb

Kategori: LS Photo & Design

SERIÖST, VILKA ÄR NI SOM LÄSER EGENTLIGEN?! Varje dag också! ;D


Idag har jag jobbat, tränat och kommit hem till en trött pojkvän. Vi upptäckte sedan att rören inte satt ihop under duschen och fick torka lite mer vatten, men nu ska det vara ordnat!
Nu ska jag göra annonser här, blir en låång natt, jappjapp!

Har hört att jag nog är rätt lycklig ändå, kan ju inte vara annat med Ultimate Survval på tvn, en snygg man i sovrummet och väldigt långa ögonfransar!

Undrar hur högt jag hade skrattat om någon kommit till mig för fem år sedan
och sa att jag skulle ha en blomma i håret och lätt rosa nagellack när jag var 20?

 

Check!

Kategori: LS Photo & Design

Bokat biljett och ordnat allting för den här helgen. Ska till Hallsberg(närheten av örebro) och fota åt Wilda och hennes Heartfall Arabians. Blir en komplett fotografering, om vi hinner. Hon ville bara ha på hästarna först men jag föreslog att göra allt när jag ändå åker så långt. Bussen går 07 innifrån torvbyen på lördag och två byten senare vid 14.30 är jag framme. Kommer bli tufft, minst sagt.

Inser än en gång att jag kommer ta med mig den stora datorn. Och den lilla för när batteriet på den stora. Aja, tur jag bara har med mig ett par byxor så jag sparar vikt på det.

Fan, det är omständigt att boka biljetter. Till att börja med ska man ju matcha alla byten, för att inte tala om att hållplatserna heter olika saker beroende på var du läser. "Oslo central, oslo gallerian, oslo bussterminal", sedan finns det oika bussterminaler i Osloo och den sk "gallerian" finns inte med på google maps, synd för det är där jag ska åka ifrån. På de flesta ställen är ju central och bussterminal på samma ställe, men så är det inte varken i Fredrikstad eller Uddevalla, och det är ju fint att veta att man hinner med bytena.
Tur man kan ringa kundtjänst och fråga var deras brevlåda bor.

Känns även lite komiskt att resan är dyrare än själva fotograferingen.

Nä, nu har jag en kyl att skura!

Mobbning.

Kategori: Funderingar

Alltså, varje gång jag lagar mat.. och faktiskt försöker vara kreativ. Så är det som om ett slag i ansiktet, för det blir sällan bra! Det blir "Vitlökspeppar och random grön krydda med en touch av Konstigt". Hur motiverande är då detta när jag vet att böngryta både är lättare, billigare(säkert halva priset), håller sig god längre och dessutom är sjukt mycket mer nyttig? För att inte tala om att steka lax och köpa perfekt kokt potatis på jobbet till? 90:- för det och då har jag lunch i fyra dagar.

Hm. Nä, tillbaka till bilderna.

Blöt söndag

Kategori: Fredrikstad

Vaknade vid elva, Gustaf går in i badrummet, och ut kommer vattnet. Uppemot en decimeter ligger över hela badrumsgolvet :)
När man bor i nedförsbacke och det regnar så kommer det bland in regnvatten, och den här gången tog det med sig sand in som tätnade rören och det kom en väldans massa vatten och sand ur duschen. YUM! Men med hyresvärd och granne som högtryckstvättade rören sk det nu vara ok. Synd bara att vi bara har två hnddukar kvar som är torra, för att inte tala om att Gustaf storstädade hall och badrum igår. Stackars <3

Menmen, är glad iallafall att 1. vi var hemma. 2. dörren var stängd. Hade inte dessa två funnits så hade en väldans massa teknik varit förstörd just nu. Hade vi inte varit hemma och fått rensa rören så hade det ju inte slutit rinna in vatten förns regnet var slut. Fyfan.. Tur i oturen :P

Nu tänker jag lägga upp en bild på ett klädesplagg, för den är typ det finaste och samtidigt mysigaste som någonsin hängt i min garderob.

Ett litet urval

Kategori: LS Photo & Design

Ouf, om tolv timmar ska jag vara på gymmet. Ska nog sova snart tror jag. Mysig lördagkväll. Jag har märkt nu de senaste två dagarna att avsaknaden av tvång att göra saker gör mig fruktansvärt stressad(förbannad). Därför ska jag använd denna vetskapen om att jag är rastlös men för lat för att ta tag i det jag egentligen vill, men inte måste, till att försöka lära mig vända den energin till något produktivt. Ikväll bestod detta av urgallring av sommarens bilder, och lite snabbfix av några av dem. Önska mig fortsatt lycka till!

Ingen av bilderna har annat än ljusfix (bortsett textraden i en av dem)

 

bortsett vingarna är den inte så söt längre, truth be told.

 

 

 

 

 

 

Tomt.

Kategori: Ordinary

Har ingenting att göra.

Känns helt värdelöst.

Revenging spinders.

Kategori: Fredrikstad

Rubrikens första ord ser ut som ett namn på ett klockmärke, men då det gav mig 404 000 resultat på google och inga av dem var rättstavningar så antar jag att det stämmer.

Alltså. Idag skrattade jag åt en kund när han sa att hans fru hade lämnat honom.

Sedan kommenterade jag hur finklätt ett par var. De hade en begravning som anledning.

För att inte tala om alla korkade saker jag dragit till med när det har kallpratats med kunder. Hur startar man ett samtal om något som är tidspressat? Jo, man bara pratar. Och det går ju bra, pff.

Jag bryr mig inte om att Gustaf sa att det där med att döda spindlar ger oss regn, för idag har det varit sol hela dagen, men så stor som den spindeln var när den sprang(finns det några spindal som bara strosar liksom?) över golvet (en såndä kantig sak som vi hade överallt på gustafberg mamma) så måste det ha varit mig personligen det gått på det här.

Nä, nu ska jag fortsätta jaga fans på facebook, fniss!

Kan tillägga att killen vars fru lämnat honom stod och skrattade sådär nervöst/trevligt hela tiden åt allting vilket gjorde tt jag stämde in för att han inte skulle känna sig ensam, och när han sedan slänger in att "hans fru, ja, fast hon har ju lämnat honom, hehe, hon har ju också varit där ganska mycket blabla, haha, hihi", då var det faktiskt inte mitt fel. But still.

En snabb en

Kategori: Ordinary

Får lite bättre lön än vad jag hoppades på. Älskar att jag verkligen inte har någon aning om vad skatten ligger på här i norge, då de har något som heter tabelldragning istället. Mycket mer logiskt, särskilt då den tabellen jag har inte visar mer siffror. Men betyder mer lön än vad jag trodde att de pengarna är ok att shoppa för?

Jag ska bli mer självständig.

Morgondimma

Kategori: Ordinary

Hatar när luften är kall och sängen är varm, och du måste gå upp. Det börjar bli kallt ute nu och det är så himla svårt att veta hur man ska ställa in elementen i lägenheten, för varenda gång blir det antingen eller. det är no typ det bästa som finns: När hela rummet är iskallt men du har legat länge nog under ditt täcke för att det ska vara varmt där - och så bäddar du ner dig extra för att sona om. Vill du göra mig lycklig, ge mig inte kärlek - utan sovmornar!

Nä, måste sminka mig nu, ska strax till jobbet.

Ikväll blir det Sverige för att vara flytthjälp : )