lindamariasvensson

I like it in the city

Kategori: Fredrikstad

Lever fortfarande! Som sagt är det sjukt mycket jobb, 12h idag med, både Kremmerhuset och Planken, nice <3 Trivs faktiskt bättre och bättre på Kremmerhuset(trivs=känner mig tryggare), efetrsom jag jobbat mycket mer där det sista(och dessutom lärt mig hantera silkespappret, oftast). Minns i början när jag mådde dåligt bara över inslagningen med silkespappret - och det var innan själva inslagningen börjat ens.... ;)

Sitter nu mätt och (förhoppningsvis) är jag klarpackad för imorgon åker jag hem till Sverige efter jobbet och sedan på fredag blir det vidare till Strängnäs och försöka fotografera. Om vädret är dåligt kommer det troligen vara pengar rätt åt helvete, för det blir inte billigt och inomhus får jag inga bra bilder, menmen, man kan inte styra över vädret. Hoppas på massamassa sol!

Nä, nu ska jag upp om sju timmar, dags att summera månadens inkomster och utgifter och se var jag hamnar!

Söndagsmys

Kategori: Ordinary

En mysig söndag där jag funderar på hur man egentligen blir intressant. Jag undrar hur mycket det är min självbild som är att jag inte är rolig att umgås med då allt jag kan prata om är jobb och pengar, elelr om det faktiskt är så. Men Amanda, Nathalie och Gustaf känner jag mig inte alls sån. Jag vet inte.

Iallafall så var Mia och Anette här och vi bakade muffins. Blåbärsmuffinsen innehöll nog lite väl mycket blåbär så det blev sylt med deg till, men chokladmuffinsen blev pretty god damn awesome, och så hade jag köpt chokladmousse och jordgubbar att ha ovanpå och perfektion blev uppnådd. Synd bara att mer än hälften var blåbär, menmen. Jag slängde dem iallafall :(

Ska borsta tänderna nu innan jag går och lägger mig, fast jag egentligen borde sitta uppe med rollupen till Strängnäs, goosh.

BA Jamaal El Din

Kategori: LS Photo & Design

En till Jeanette Björk, gick väldigt fort faktiskt.

x antal koppar kaffe och några liter apelsinjuice senare :)

Kategori: Ordinary

Hejsan, jag provar det där med att vara powerkvinna den här veckan men att blogga och göra det samtidigt funkar ju absolut inte, och härmed är det bevisat att Blondinbella är fejk. För med så här många arbetstimmar(42,5 so far den här veckan, bara åtta stycken kvar imorgon!) och såpass lidande fritid(träningen den här veckan har bestått av att istället för att vänta på bussen i 15min så har jag flera gånger gått till och från jobbet. Trots att promenaden tar 30min i high speed så tar det bara 15min längre än när jag tar bussen - effiktivisering av vardagen kallar jag det! x15min träning till priset av en?) så är det omöjligt att faktiskt skriva om allt dessutom.

Och trots att jag glömt stegräknaren flera gånger och missat flera timmars steg på jobbet så ligger jag på ett snitt på över 16000 om dagen, och målet varje dag är 10000, så jag är rätt nöjd. Nu är Gustaf hemma om 10min och jag lovade honom fruktsallad så dags att lämna photoshop lite och övergå till köket(som för övrigt är diskat och tvättmaskinen står på high speed, fan va grym jag är!)

Raafiq

Kategori: LS Photo & Design

Jag hatar söndagar. Borde sökt jobb på torp istället som har öppet på söndagar.

Här är annonsen till Raafiq iallafall. Inte helt nöjd med stamtavlan, menmen.

Fooods

Kategori: Ordinary

Har idag lärt mig att när du tinar kyckling i kylen så bör du helst lägga den i någonting, annars får du en fin rosafärgad sörja i kylen. Och den kan även ha en tendens att rinna in i frysen. Mys. Men det är ok, för idag fyller Krasse fem dagar!

17 maj från vardagsrummet

Kategori: Fredrikstad

Idag blev inte alls som jag tänkt mig, någonstans, men så är det ibland!
Kom inte längre än till brevlådan, men har iallafall fått fixat mat för imorgon och städat lägenheten. Inte de ögonblicken som man ser tillbaka på, för de ögonblicken är de som inträffar när man skiter i sådana saker, men jag behöver sådana saker för att dagen ska fungera. Stressen när lägenheten är i oordning är inte fin och ilskan på mig själv när jag köper en macka på jobbet är inte kul.

Men Parenthood är en bra serie och Photoshop är ett bra program.

Bilder från igår

Kategori: Pentax över axeln

Utvilads och nöjd med livet. 12 timmar sömn passade mig bra. Här kommer lite bilder från igår iallafall. Vi var först på Katti och kollade på fotbollen motsvarade allsvenskan och Fredrikstad vann över Oslo, så jag antar att det är bra :) Sedan drog vi vidare och gick lite längs med vattnet innan vi hamnade på Speilet. En bra kväll.











Vet inte om jag skrivit något om Russ (norges motsvarighet till studenten, dock är det en månads festande och aktiviteter som gäller här istället för en veckas) eller om jag bara tänkt göra det. Här är iallafall ett exempel på en sådan buss de hyr som klass under månaden och åker runt och festar i.
Såg ju en likadan för några veckor sedan som var knallblå med ett stort kakmonster på sidan. Astufft.



Outfiten: Du ska bära sådana här byxor hela månaden. Tvätter du dem får du klippa av dig ena benet.


16 maj

Kategori: Fredrikstad

Vad som skulle varit 8,5h jobb blev istället 12,5h då personen jag skulle byta av med inte dök upp.
Nu är jag trött, sur och hungrig så jag åker in till stan och ser hur norrmän firar 17 maj tillsammans med några andra flickor som föredrar att sitta i stolar framför att stå på borden.

Meeen, det är ju bra pengar iallafall.

Hänga upp foton

Kategori: Fredrikstad

En lugn dag, lång sovmorgon och sedan drog vi till Plantagen och köpte några blommor. Fin söndag.

Ska köpa lite störra ramar imorgon efter jobbet och sedan blir det att framkalla fler foton tills nästa gång jag är hemma i Sverige.














det är så grönt ute nu... mys <3

Inredningssugen!

Kategori: Ordinary

Vill handla väggmöbler.

Bokhyllor, böcker, byråer, fotoramar, blomhyllor... åååh.... Ska se vad Ellos har åt mig. Åh så vill jag kolla om det finns en loppis här i Fredrikstad med, (klart det gör det, jag är inte såå dum, men frågan är ju var, palla knacka dörr liksom).

Typ den här, fast prislappen är liite väl häftig med tanke på vad som finns i mitt hem i övrigt. Om min budget helt plötsligt kan lägga tusenlappar på sådana saker har jag andra saker att ta itu med först.

Tur vi inte har IKEA i närheten...

Thumbs up!

Kategori: Fredrikstad

Sitter nu hemma nerbäddad i min älskade (men smått okomfortabla) soffa och doppar jordgubbar i vaniljsås. Jag bryr mig inte om vart jordgubbar kommer ifrån, men när de är tillräckligt fina för att vara med på bild och dessutom inte verkar kosta mer än 20:- för 500g så har jag en känsla av att det blir många sådana här middagar i sommar.

Hur gick klättrandet då? Joho då, jag är sjukt nöjd med mig själv! Fick besökskort och så vilket ger mig möjlighet att dra dit och klättra utan instruktör, så jag är ganska så awesome om du frågar mig, vilket du självklart gör. Vi fick sagt till oss att vi kanske skulle få klättra lite om vi var duktiga, men vi fick veta hur utrustningen vi använde fungerade och sedan var det bara klättring resten av tiden.

Fick några mindre panikkänslor där uppe men är ändå stolt över mig själv för jag slutade inte klättra för det. De jag inte förstår är att när jag hänger där så kommer paniken när jag känner att jag är på väg att ramla, eller att jag sitter dumt och inte hittar en väg bort, en ren säkerhetsreflex eller vad man nu ska kalla det. Vad gör jag då för att rädda mig själv från att falla då? Jo, jag släpper taget. Om att släppa taget från väggen är den säkra vägen, hur kan jag då vara rädd när jag håller mig fast? Sjukt ologiskt om du frågar mig. Jävla nerver. Men nästa gång, då ska jag komma längre!

Lugnt och skönt!

Kategori: LS Photo & Design

Skönt att ha en dag ledig faktiskt, har ganska många fullspäckade veckor framför mig. Idag har iallafall Gustaf och jag har varit på Elgiganten och kollat på telefoner, sedan stannade vi på Rema och handlade lite plockmat.
Snart ska vi åka iväg till klätterklubben men först blir det liite till tid i photoshop!

Btw,  igår kom jag upp i 18000 steg och jag började inte förns vid 12, nu är klockan 15.30 och jag ligger på 1200 haha. Fail.



Klättring!

Kategori: LS Photo & Design

Bokade precis in en introduktionskurs i klättring för mig och Gustaf imorgon, ska bli askul! Har ingen aning om vi faktiskt får klättra, men att lära sig allt man inte bör göra kan ju vara intressant det med!

Nu ska jag fortsätta göra annons här, har en känsla av att den här kommer bli riktigt grym :D

Detta firar vi med en bild på en blomma!


Is that alright with you

Kategori: LS Photo & Design

Hade det inte varit så att jag egentligen borde sitta och reigera den här bilden till en annons så hade jag lagt en timme på att tömma den här bakgrunden och kanske få en ny favoritbild.

En liten nostalgitripp

Kategori: Funderingar

Jag älskar mitt liv som det är. Jag har ett superjobb med kollegor jag skrattar massor med, en helt underbar pojkvän som väntar på mig när jag kommer hem, en mamma som älskar mig så mycket att jag mestadels blir arg på henne för det och jag har några få, men nära vänner som jag saknar väldigt mycket.

Men det finns saker som fattas. Tex att jag knappt träffar pappa och varje gång jag är hemma i Huveröd får jag en sådan ångest över tanken på den dagen pappa inte vill bo där längre. Jag vill aldrig mista möjligheten att åka dit och känna mig hemma. En otroligt stor del av det har ju självklart försvunnit sedan Annica flyttade in. Sedan dess har ju alla färger och möbler bytts ut i princip, men ute är det nästan samma. Gungan hänger kvar och jag ser fortfarande de fläckar i gräsmattan som är mossfria, eftersom pappa tog bort farfars alla grönsaksland och sådde massa gräs där istället. Jordkällaren är där, lika dammig som alltid och stengärdsgården är ju sådär olaglig att ta bort, så den är det lugnt med.
Visst, hela skogen med alla superstigar är ju helt borta den med, grannen tog livet av sig, och vem vet vad mer som hänt den senaste månaden brotsett från att pappa bröt ryggen eller vad han nu gjorde, men något sådant är ju snarare standard än undantag, tråkigt nog.

Det är synd att det är borta, men om jag inte kommit därifrån hade jag troligen inte haft något av det jag har idag. Nathalie och mamma då självklart, de var en del av den världen..

Anledningen till det här inlägget?
Klockan är 23.56 och lag lyssnar på Damien Rice! :D

Fiskgratäng!

Kategori: Fredrikstad

Känner mig duktig idag. Även om jag tog en sovmorgon som jag egentligen inte skulle så lyckades jag med att gå till jobbet och en massa annat bra, pluspoäng till mig!

Sedan blev jag så inspirerad av Amandas laxgrej i ugnen så jag provade på en egen. Sjukt stolt är jag då det var första gången jag lagade lax. Att kroketterna var potatismos (ingen överdrift här inte) gjorde absolut ingenting! Det finns inte så mycket mat i min värld som kan bli förstörd av att kokas för länge. Quornfiléer möjligtvis, blööööh. Som tur är har jag bara lyckats med det en gång.

Stegräknande och kaloriintag

Kategori: Fredrikstad

HEI :D

Precis sådär glad har jag varit hela dagen. Kan vara för att jag fick en superstart med träning innan jobbet. Visserligen hatar jag det för illamåendet är närvarande men peppen, ja den sover fortfarande. Därför är det bättre att träna efter jobbet för då ahr jag ingen tidpress heller(ifall jag skulle vilja träna i tre timmar, höhö...), men jag kände mig iallafall duktig! Kommer kaaanske ha träningsvärk imorgon. Älskar träningsvärk så länge den inte stoppar mig på nästa träningspass.
Och påtalomdet så ahr vi nu stegräknare på jobbet. Igår kom jag upp i 14302 och idag 18000nånting, fan vad jag är bra! Den sidan erbjuder även en såndär kul kalorikoll där man kan skriva upp vad man äter. åt helvete med det säger jag bara, jag får ångest bara av att skriva upp ett ägg, för den är ju inte snäll(vettig) nog att dela in det i bra och dåliga kalorier, nejnej, all mat ska vara dålig. Kan ju säga att en vitlöksbaguette med räkröra på som jag ätit nu när jag kom hem, det är mer kalorier i den än vad jag ätit under hela dagen igår, dvs 766. Helt plötsligt är det inte så gott längre... Ja mamma, jag åt lite igår.

Men jag har enligt stegkollen gjort av med mer än vad jag ätit iallafall, det är ju bra. Synd bara att den inte kan skilja på steg där jag bara vänder mig om och steg där jag powerwalkar, jag har ju ingen aning om hur trovärdigt det är... men det hela är iallafall motiverande, och det är väl en del av grejjen med!

Mygod vilket långt inlägg det här blev.

Ska nog äta lite ananas för att lugna nerverna.

isch

Kategori: Ordinary

blööööh, driftproblem med hemsidan så inte konstigt att inläggen inte kommer upp i rätt ordning/överhuvudtaget!

BLA Wild Night

Kategori: LS Photo & Design

Två jobb idag, först Planken och sedan Kts, sweet! Kom hem till en supergod middag, gillar att Gustaf är kreativ med matlagning, överraskningar är alltid kul. Iallafall när det gäller sånt här som inte kan bli sjukt jobbigt, för det kan ju överraskningar vara... ibland...

Anyways, ikväll har jag ordnat med räkningar och skrivit upp en budget i calc, ser helt ok ut faktiskt. Egentligen gillar jag att ha kontroll, men det kommer efter att jag är lat så det skiter sig oftast.

Trött som bara den är jag också och nu välkomnar jag sömnen utan några som helst problem. Har många veckor framför mig fulla med jobb, ska bli riktigt skönt, mestadels att nu vet jag att jag får den summa pengar jag hoppats på och så. Synd att jag inte kan åka hem till sverige och fota så mycket, menmen!

Som tur var fick jag en hel del ok grejer sist... :)

 

BLA Kadoria

Kategori: LS Photo & Design

SItter och kollar på någon tuff gansterfilm och Gustaf har precis åkt till jobbet. Lägenheten är ren också, fniss, jag är så duktig! Amanda har åkt hem med, himla trevligt har vi haft det, väldigt stillsamt, men mysigt!

Kathleen ska till Italien imorgon med så sitter och redigerar lite åt henne inför det, det ska med ett bildspel på Tristins avkommor i :) Kommer bli väldigt bra tror jag!

Är inte helt nöjd med färgkorrigeringen i den här, men det var det bästa jag kunde idag :)

Lördag med Amanda

Kategori: LS Photo & Design

Är sådär småtrött, såhär på en lördag. Har jobbat på Kremmerhuset och sedan var Amanda och jag och åt på Thai Market och sedan tog vi en kaffete på väg hem. Kinda awesome. Nu ska jag redigera ltie fler bilder på Cornelia och snart blir det sömn.

Allt är som det borde vara

Kategori: Fredrikstad

Har varit hemma i 40min och fortfarande inte fått av mig jackan. Nej, det är inte kallt, jag har bara verkligen mycket att göra. Amanda kommer om ett par timmar dessutom, och hon stannar tills söndag, kul! Nu ska jag städa upp lite här tror jag, ser ut som det alltid gör!

Sen ska jag köpa något från Topshop. Undrar vad!

BLA Travis

Kategori: LS Photo & Design

Sitter på vad jag tror är fem täcken på vardagsrumsgolvet och väntar på att Gustaf ska duscha färdigt. Vi ska kolla klart på Harry för den var lite väl lång sist.
Är för övrigt rätt säkerpå att vi inte har sovit i sovrummet sedan vi kom hem från påskandet. Gästsängen är mycket mysigare och inte så himla stor. Så Amanda, vill du sova i sovrumemt istället eller? ;D