lindamariasvensson

Ännu en annons!

Kategori: LS Photo & Design

Nu stämmer färgerna, då borde man ju se bilden, ellööör?
Mamma hämtar ut den stora imorgon förresten, nyfiken som jag vet inte vad!

 

Ännu en annons

Kategori: LS Photo & Design

Dessutom knåpade jag ihop en annons till på Jamaal inför helgen på sisådär 15min(den andra annosnen på honom var ju den fina rollupen som ingen kan se...) , awesome!

ÖöööhÖ

Kategori: Funderingar

Ska skaffa bubbelplast och skicka in min hårddisk. Jag vill verkligen ha tillbaka bilderna. Sen ska jag supersoertera och gallara och ha mig och sedan ska allt som är kvar framkallas :) (skriver ner ett mål och ser om det faktiskt blir av då, men med tanke på att jag aldrig minns vad jag postar här så, eeeh)
Dessutom fick jag tillbaka sjukt mycket på skatten och det gör det lite mer ok. Så även om det kostar 8500 kan jag dra av 4200 direkt som "inte finns". Grymt äre <3 Dessutom vill jag klippa sidecut, fråga mig itne varför för jag ångrar mig ALLTID. Och dessutom så skulle jag städa här hemmaför att vara en bra flickvän eller nåt men det har gått två timmar sedan jag satte mig här och still NOTTING. Fuck. Så ska man ju sova med?

För övrigt tog det mig typ en minut att skriva det här så om det inte hänger ihop är det för att jag skriver långsammare än jag tänker, puss!

Speeding

Kategori: LS Photo & Design

precis gjort en annons på 1h och 10min. Jag har lärt mig att vara effektiv, men där ser man hur mycket det spelar in med bra kommunikation. Jag fick en beställning på färger, text och dessutom bilder som inte krävde någon direkt redigering. Och i slutändan ett "om det går att ordna", vilket gav mig möjligheten att skrota tex färger eller någon bild om det inte skulle funka, men nu funkade siom tur är allting(tycker jag, hon ahr inte svarat än). Men känns sjukt kul att det gick så fort iallafall!

:)

Underbara måndagar <3

Kategori: Fredrikstad

Klockan går så fort när man inte vet vad man ska göra. Kom hem för 45min sedan och inte fått gjort någonting än.

Kanske borde lägga in laxen i frysen då? Maybe I will!

Igår var nice, jag fick en timmes sol så nu har jag checkat av den sommarbiten iallafall. Ska jag har mer blir det solariet efter jobbet.

För övrigt, man kan inte INTE älska den här bruden(mamma det är en låt du kommer gilla). Och Amanda, det är originalet och det finns mer än ett instrument, sådeså.


Du är det finaste som finns <3

Who's gonna save the world

Kategori: LS Photo & Design

Lyssnar på dagens mixtape, älskar livet och är nöjd med denna veckans prestation so far: 56h, nu äre bara fyra kvar på inventeringen ikväll. Innan dess ska jag städa, handla och göra andra vuxna saker :)

Längtar tills nästa utställning, trots att jag inte är helt klar med förra. Kan inte fatta att juni snart r slut. 1/3 av sommaren har gått och jag har solat utomhus i 30min och det var efter jobbet idag. Crazy.

 

Midsommar, eller bristen på den

Kategori: LS Photo & Design

Sitter i Norge och väntar på imorgon, ska smöra så blir väl på jobbet vid sex halv sju någon gång. Lyssnar på Kent och drömmer om sommarsverige, typ, men det är alltid en dröm om något som inte känns. När man ser en festivalbild så vill man till festival och få den känslan man ser i bilden, men den infaller sig aldrig. Sådan är varenda jul, spelning, festival, allting där du har förväntning på egentligen. Det finns liksom inget rus för min del, och jag vet itne om jag pratar om alkohol, men att bara släppa allt kanske det är jag pratar om? Jag vet inte.
Jag är sönderstressad just nu iallafall, måste egentligen sova men har flera personer som jag lovade bildleverans till typ.. ja, igår eller nåt, och har inte ens börjat än för jag slockande igår. Skulle hunnit idag men fick jobba extra så blev inte med det heller, därför får jag sova imorgon kväll istället. Nej, juste, det var inventering dåja. Söndag? Nej, då ska jag umgås med gustaf innan han försvinner i en månad. Nästa vecka? Nope, jobb 53h(plus annonser). Söndag då? Då är mamma här ju, ska ju umgås! Veckan efetr det? Ytterligare 53h!
Nej, jag är itne utarbetad eller nåt sånt och jag har inte börjat bli (extra) klumpig som jag blir när jag är stressad, men det är tufft att bli av med de 5 timmars dötid jag har som standard varje dag och i tillägg till det inte hinna med allt man tänkt.

Här är iallafall en roll up på Jamaal, vilket innebär att den ligger på tryckeriet och ska printas ut på en 80x200 stor tygaffish, hur tufft är inte det egentligen?


Ser nu när jag laddat upp bilden att så här ska den verkligen inte vara i färgerna, och ber till gud att den typen av fil som jag skickade till tryckeriet inte ljuger för mig på samma vis som den här gjort i ps.


Och eftersom mamma tycker jag formulerar mig konstigt här ;) ; Oj, vilka starka färger, så ska det inte vara!


Raafiq

Kategori: LS Photo & Design

Idag jobbar jag 16-24, ganska segt men ändå bra då jag hade läkartid vid nio så har både hunnit med det, samtal med chefen och ett gympass idag. Yay för mig!
Norsk sjukvård då? Jodå, man kommer in 25min efter avtalad tid, så inget nytt där inte. Att min medicin heter nåt annat på norska så hon faktiskt inte hade en aning om vad det var jag åt(japp, hon googlade) gjorde det lite komiskt en stund där, men jag var faktiskt bara där för att ta blodprov och det fick jag gjort så. Sedan frågade hon om det var nåt mer jag undrade om.
- Ja, jag skulle behöva p-piller, fixar jag det här eller?
- Jamen det kan jag ordna, vilka är det du tar?
- Ceracette, har haft dem i två år nu och är nöjd med dem
*pappret skrivs ut*
- Ah, ok, blahablaha
Sedan följer någon minuts prat om vad jag tycker om dem, om jag haft biverkningar och så. Och då hade jag redan fått receptet. Inget som visade någonting om min mentala hälsa, hjärtproblem, rökning? Nope, inga frågor alls, trots att en vän till mig fick blodpropp av just dem, för att felanvändning är dumt. Det var ju itne knark hon gav mig, visst, och har jag haft dem i två år(tror jag?) så jag borde väl veta om de funkar nu eller inte, men jag kunde ju ha hittat på det och bara frågat en kompis om vilka hon tog. Jävlit dåligt av henne att inte fråga om jag har hög risk för hjärtinfarkt tycker jag iallafall, men antar att det är väl så de tjänar pengar. Allting receptfritt i norge är dubbelt så dyrt så ska bli intressant att se vad nästa receptbelagda går på.

Och för att få in en bild; här är senaste annonsen, ännu en gång på snygga Raafiq. Den här var otroligt svår att få till och jag satt och ägnade säkert två timmar åt bara pussel för att försöka hitta en kombination som funkade, och jag tycker det blev bra till slut!

En av bilderna som överlevde.

Kategori: LS Photo & Design

Det här var något av det läskigaste jag gjort på länge, stå sådär framför kameran.

Jag gillar inte att det kändes så.

Jag saknar den biten av min självsäkerhet.

Burlesque

Kategori: Fredrikstad

Idag vill jag hem till sverige. Norge känns värdelöst de dagar jag inte tjänar pengar, som jag sagt innan. Söndagsdepression </3 Visserligen har jag jobbat en del med en roll up som ska med till Blommeröd. Får ju inte sett den live vilket suger, menmen.
Det ska bli skönt att komma hem en vecka i slutet av juli. Det kommer vara kul att bry mig om hur jag ser ut för en gångs skull. Nej, den där meningen ska inte innehålla "inte", för här i Norge skiter jag fullständigt hur jag ser ut, för det mesta. Jag ska ha mer smink än Lady Gaga och större hår än Amy Winehouse när jag komemr hem, typ. Och frågan gällande Skönhetsspecialiasterna är inte "om" utan "vad", vilket är bra, men antagligen dyrt.
Det kommer vara underbart att gå i klackar mer än till och från bussen till jobbet(ibland är jag dum nog att tro att jag kommer möta någon annan än en fågel, menmen) där gympaskorna kommer på. Jag kommer känna mig fet men vafan spelar det för roll, jag är fet för att jag har råd att göra det jag älskar, äta(fniss). Gud vilken sexig mening, men vad spelar det för roll, pojkvännen är ju ändå långt åt helvete då, hah. Jag vill också roadtripa :(
Det ska bli en grym vecka, och allt underbart smsande ska vi inte prata om. Ja, jag kan få umgänget och det här med, men jag orkar inte knyta kontakter och jobba så mycket samtidigt, det är för tufft för mig. Vårda gamla relationer litegranna är enklare.

Detta inlägget låter lite som att jag är en av de som bara gör mig fin för andras skull, särskilt den biten med klackarna. Nej, jag gör mig fin för min egen skull också, för jag tycker det ju är snyggt, men hur många går egentligen i finkläder i skogen eller med klackar när de ska träna? Man ka inte träna med klackar? Joho, jag sprang i 12cm höga sådana från bussen igår och jag blev minsann väldigt trött!

Söndagar bär ansvaret för alla mina instabila, dåliga och lata sidor.

Powerquinnan

Kategori: Fredrikstad

Jag smider planer för om ett år och det är kul! Dessutom är jag aspepp på mitt kommande samtal med Elisabeth :) Hon bad mig skriva ner mina mål och vad jag vill utvecklas till. Jag skrev inte så mycket utan ritade mest, men bilden blev astuff. Än så länge skäms jag lite för den, eller snarare så vill jag göra allt för att slippa vara personen som säger att jag ska göra massor men failar. Så skäms gör jag absolut itne, men jag tänker då inte säga något om det.
Tänk om jag inte skrivit i början av skolandet att jag visste det skulle skita sig - gud va pinsamt det varit då! Det sägs att man ska berätta sina mål för så många som möjligt för då blir man peppad och vill inte misslyckas. Sista delen kan jag hålla med om, men ambitionen ökar itne hos mig pga första, tyvärr.

Anyways, är snart klar med en annons(två kvällar tog det, bra jobbat!) och ska nu börja på en ny i väntahn på att första kunden ger sitt omdöme. Allt känns sjukt bra idag, bortsett att jag saknar Gustaf. Det är ensamt att vara produktiv(mest använda ordet i bloggen?). Denna veckan har sett ut såhär. Tisdag börjar jag 07.30, kommer hem vid 16, han jobbar till 02, när jag ligger och sover. Onsdag, fem timmar efter att han kommit hem och jag jobbar från 07, han ligger och sover. Jag kommer hem, och han har åkt till jobbet. Idag? Samma sak. Imorgon borde han vara hemma när jag kommer hem vid 18, så jag får typ 4h innan jag ska sova för lördagens 07.30. :* (för de som skulle säga att jag bara umgås med min pojkvän så stämmer alltså inte detta. Sure, procentmässigt, men inte tidsmässigt)

Nej, du blev jag stressad igen.

Nej, nu ska jag nog gå till jobbet, japp, gå!

Kategori: Fredrikstad

... och jag citerar, "nej, jag minns INTE, att jag mordhotat dig, vad sa jag mer? *fnisSs* :D"
Det är ju bra! Eller så är det här en taktik från hans sida, kan vara det med. T ex "Jag vill att vi träffar andra, snark" och så kommer han fram med budskapet utan att behöva stå för det. Så borde man alltid göra.

Påtalom, Lisa approves (och nej Gustaf, jag vill varken träffa andra eller att du ska dumpa mig, men det här hade ju varit ett bra sätt för mig med att inte kunna ta ansvar för mina åsikter, riiight):

Sömnbrist och hårt arbete

Kategori: Fredrikstad

Nöjd tjej 91 har precis storstädat lägenheten, spontant, själv. Fniss, hur tufft är inte det? Kompensera lite för att jag väckte Gustaf imorse... Jag har väldigt svårt att avgöra om han är vaken på riktigt eller inte, för jag tror alltid han är vaken (jag menar, killen tittar OCH pratar med mig, konstigt?), men imorse fick jag ett "dra åt helvete annars smäller jag in skallbenet på dig" hahaha, men vem vet, killen ville ju sova! Jag hade kunnat vara lika hemskt egentligen, men varje gång jag ska upp vaknar jag i panik och tror jag försovit mig. *Sätter mig upp i 120 "VAD ÄR KLOCKAN"* Har aldrig försovit mig men rädslan för att göra det är sjukt stor, för eftersom jag inte har någon telefon och kommer jag inte till jobbet på morgonen i tid så har vi helt plötsligt 50 kunder som inte får det de ska ha...

Åter till saken!
Snubblade ju på sladden till hårddisken för inte så länge sedan, den föll i golvet och där rök allting. När jag lämnade in den igår fick jag redan på att ett företag ordnar det. Fick ringt dem och de sa 30-40tusen, men eftersom jag hade så lite på hårddisken(40gb) så kunde jag komma undan mellan 20 och 40. Yay....
Men fick senare hittat ett annat företag som gör samma sak för antingen 4500 eller 8500 beroende på fel. Dessutom undersöker de den gratis först så jag får välja om jag vill göra det eller inte.
På något sätt känns det här ännu värre.
20-40k var liksom skönt, jag behövde inte bry mig, inte en chans i helvete att jag lägger så mycket på att få tillbaka två års bilder. 4500, ok det kan jag gå med på, det svider men det är det värt ändå. Tror jag. 8500? Alltså, jag vill inte ha det alternativet. Varför ska de går över den gränsen för? Fyfan. Menmen, ska skicka in den om ett tag iallafall och kostar det 4500 så tar jag tillbaka det.

Nu ska jag återgå till mitt hard work work. Ses i juli!

Ibland har man åsikter

Kategori: Funderingar

Fan va livet är orättvist ibland alltså. Som det att jag fick en asfin lön att göra massor för.

Så - det var allt ni fick. Hade jag fortsatt där hade en tresidig(om det hade varit a4 och storlek 12 som i skolan) klagorapport om alla saker som var dåliga kommit. Men det är bara för att jag jobbat och inte varit produktiv samtidigt, vilket innebär att jag inte städat och inte tränat. Och ingen gillar någon som klagar, därför ska vi nämna alla saker som är bra, Blondinbella style, och lite sarkasm finns med där:

- Eftersom jag inte har tid med andra människor så kan jag fokusera på MIG SJÄLV. Med andra ord tröttnar folk på en som är osicial och man slutar ensam - men man får METIME!
'
Fortfarande negativ? Kanske för att jag är sjuk.

Men (vissa) saker går faktiskt riktigt bra just nu, och med vissa menar jag annonseringen och fotograferingen. Det tog fart efter Strängnäs och nu är mitt problem snarare att jag ahr för mycket hästar att fota än för lite. Allt annat är jag fruktansvärt sur på just nu.

Vi kan tex ta det faktum att jag jobbar så mycket. Nu är vi sura på samhället istället.

Det finns inte många av våra stamkunder jag inte har koll på, och även om jag inser att många av dom(som inte är pensionärer, självklart) kan hänga hos oss såpass mycket är för att de är sjukskriva(eller har en liten bebis som de lämnat bort då de inte har den med sig), så tvivlar jag på att alla är det. Isåfall borde Norge verkligen se över sin sjukvård. Särskilt med tanke på att de som är stamkunder sällan kommer ensamma, vi pratar ju gäng, och vem sjuksriver ett helt gäng?
Att inte norskan är på sin plats kan ju ha med saken att göra(visserligen pratar hon som städar på Lindex varje dag bara engelska, och den högen snubbar som städar hela köpcentret - varje morgon - pratar inte heller norska), men baserat på föregående parentes kan man ju tydligen få sig ett jobb ändå.
Så för att min poäng ska funka får vi helt enkelt anta att alla de jag syftar på INTE städar köpcenter eller butiker varje morgon då.

Varför är jag sur då? Jo, JAG betalar skatt genom att jobba och DE kommer in och dricker kaffe och äter fuckin kakor för skattepengar. Har du en anledning, fine, jag vet att anledningar inte alltid godkänns av läkare, många är idioter(har en bekant som inte kan jobba då hon har en reumatismliknande sjukdom. Men i Sverige så måste man ju till arbetsförmedlingen för att få pengar ändå. Vad gör de där då? Jo, sänder ut henne i praktik på olika arbetsplatser. Så bra funkar systemet ibland), but still.

Och ja, jag vet att alla människor inte har lust att jobba, och gör inte det då. Men spendera inte skattepengarna du lever på på att dricka så dyrt kaffe och så dyra kakor som möjligt då, för det är fan inte rättvist någonstans. Alla människor förtjänar att ha det bra blahablaha, men du får pengar av staten för att överleva, inte spendera dem på saker som vi andra är tvugna att jobba för.
Och återigen, inte de som har anledning, men de som är för lata för att jobba ska inte belönas för det. Då kan de baka sin egen kaka och koka sitt eget kaffe.

Och detta är inget jobbrelaterat inlägg. Jag har ingen aning om vilka av mina kunder som bara är på lunchrast när de sitter hos oss varje dag och vilka som har vunnit så mycket pengar att de inte behöver jobba etcetc. Jag älskar mitt jobb, det här är ett inlägg som syftar på en speciell punkt, och den är inte Cafégästerna på Torvbyen, utan lata människor som utnyttjar de bra sidorna i samhället och därigenom gör det sämre för andra.Så, nästan all min ilska och trötthet ut någon annanstans än mitt privatliv, underbart va? (Dessutom fick du en hyfsad styckeinledning så du kan läsa Gustaf, bra va?)

Thursday

Kategori: Ordinary

Kathleen har hämtat hem rollupen och faaaan va bra den blev! Så sjukt stolt över mig själv är jag just nu alltså! Ska ta ett kort på den under helgen när den står där den skall istället för att ligga ihoprullad. Såååå himla glad haha! :D Har haft en grym dag i övrigt dessutom <3 Skönt att vara lite ledig på hemmaplan! Nu ska jag ut igen!