lindamariasvensson

FYI part II

Kategori: Funderingar

Klockan är kvart över elva och jag vet inte hur pepp jag är på att tvättmaskinen fortfarande är galen trots att jag satte på den vid nio någon gång.






Fast nu sa det slurp.

Skönt, nu kan jag äntligen höra hur hyresvärdens dotter tränar för sin maratonframtid(seriöst, hon sover ALDRIG och springer ALLTID, galet)

Duktiga måndag

Kategori: Fredrikstad

Sitter här och käkar världens lyxigaste svampsallad med quinoa and stuff(snark...), och med lite apelinjuice och ett koffeinpiller eller tre ska jag nog hinna med resten av disken, tvätten och den delen av skolarbetet som jag vill ha gjort idag. I den ordningen också, usch.
Jag är så dålig på att prioritera, men jag kan verkligen inte slappna av om jag vet att jag måste göra något annat.
Visserligen är det väl den bästa njutningen egentligen, när du gör något du inte borde. Det är väl därför det är helt värdelöst att sitta en hel dag ioch kolla på serier när du är sjuk. Men på veckan, när du måste göra en massa annat, då är serien minsann asbra och åååååh va du längtar till helgen för då kan du sitta i två hela dygn med det. Så sitter du där på lördagen och längtar till måndagen då man faktiskt värdesätter saker igen. Typ som min sallad. MMMMM

För övrigt, saknar ni någonsin att vara barn; köp er en chokladmask(ansiktsmask, yo) från H&M och smeta in er med. Ser ut som choklad och luktar choklad som om du vore på självaste chokladfabriken. När man smetar in ansiktet med brunt klet som luktar choklad så måste man se det hela positivt. För hur ser man ut egentligen? Jo, typ såhär, kan väl vara hårfärgen som skiljer oss åt kanske:

Blöh

Kategori: LS Photo & Design

När ens lediga dag slutar med att man hatar allt är det inget kul.

Flowery

Kategori: LS Photo & Design

Ibland är jag rätt nöjd med mitt objektiv ändå.
Tre oredigerade med olika slutarinställningar och F2.8

Kan även tilläggas att färgskillnaden på internet och datorn är enorm och här ser bilderna urtvättade ut.
Fan.





Illamående

Kategori: LS Photo & Design

En trött pojkvän som säger "neeej Findus, jag vill inte gå upp nu" fick mig att mysa lite, och sen slockna totalt alldeles för länge. Nu mår vi båda väldigt illa här(Gustaf ser spyfärdig ut) , men vi har iallafall fått ett köksbord! Gustaf är lagom glad men jag och min rygg är överlyckliga!

Här är en på Travis från förra helgen, snyggohäst!

Morrn!

Kategori: Fredrikstad

8h sömn och jag vaknade av att det avr supersuperljust ute. Hatar att somna med persiennerna uppe, skitläskigt tycker jag, men asbra< när man vill komma upp i tid. Som idag, blå himmel, massa fint.

Klockan är 10.29 och Gustaf jobbar fortfarande...

Nu är det gymmet som gäller, frukost and then I gooo!

If I were a boy.

Kategori: LS Photo & Design

 

(fun fact: av de senaste tio bilderna har 6 varit på mig som jag själv tagit,

kanske dags att avancera till dagens outfit?)

Partyfredag

Kategori: Fredrikstad

Stått och fotat mig själv i spegeln i en evighet nu. Förtjänar jag efter att ha lämnat in min första högskoleuppgift, ever. Lite egentid sådär. Får se om det blir komplettering på den. Uppgiften alltså. Så himla svårt att se med egna ögon, menmen!

Gustaf har varit borta i 30min och jag saknar honom redan. Stackarn jobbade 06-14 idag och nu börjar han 24-12. Planen var att göra det vi gör bäst - äta gott, imorgon, lite småfirandet av den påhittade ettårsdagen som var igår, fniss.

Nu ska jag försöka läsa tio sidor till i den där fräcka engelska boken. Ses om en timme!

Jag lever fortfarande!

Kategori: Fredrikstad

Sluta tidigt en fredag när man inte jobbar helgen kan väl vara nåt av det bästa som finns? Nu hinenr jag faktiskt städa "innan" ledigheten börja. Iallafall, tuff vecka och har en hel del att göra i helgen med. Bilder och skola framförallt. Atm känns det som om jag kommer klara av att hinna med skolan så länge jag planerar och det känns bra. Visserligen är det när jag pluggar hemifrån, vill de ha en massa research komemr det bli lite tuffare att hinna med. Menmen!

Nu ska jag plocka in maten, städa lägenheten och sedan blir det långhelg framför datorn, fniss.

Note to self; Innan jag dör vill jag se New York och Dubai. Det är nåt jag verkligen vill göra. Det och mina doftljus. Det börjar ta sig!

Någon som tog illa upp den här gången?

Kategori: Funderingar

Och NEJ, jag anser inte att alla bara ska sluta skaffa barn. Jar ser inte hur ett, två eller tre barn är något fel eller kommer påverka samhället negativt, det finns många som inte vill ha eller som max vill ha ett och då jämnar det ut sig. Men pga idioter som denna snubben så kommer inte allt gå ihop om inte folk gör uppoffringar. Eller i kulturer där man skaffar 14 barn för att du räknar med att ett par av dem kommer dö innan de vuxit upp och dessutom måste du ha tillräckligt med barn för att de ska ha råd att försöja dig när du blir gammal.

Tror du misstog dig för att vara ett lejon eller något annat primitivt.

Plugga var det va?

FYI

Kategori: Funderingar

Indien får mer barn på en vecka än vad Europa får på ett år.

Och folk undrar varför jag inte vill ha egna barn.

Det är äckligt hur folk skiter i vad som händer med världen och bara fortsätter skaffa barn. Hela världen borde ha en såndär betalgrej som Kina har och pengarna borde gå oavkortat till att bygga lägenheter på månen. Där borde alla människor som inte vill ha barn men misslyckades genom att skita i skydd och sedan inte kan med att göra abort vara. Kan man inte andas där säger du? Synd för er, folk har dött för mindre.

Typ som det här, fniss.
http://www.youtube.com/watch?v=w7cXE7SUz-g

Trötter

Kategori: Fredrikstad

Jag hatar att gå upp. Överhuvudtaget. Har varit vaken i 1,5h och det känns fortfarande som om jag precis kom ut från sovrummet, trots bra frukost, kaffe och juice. Nej, nu ljög jag. Det känns som när man är beredd att döda för att få ligga kvar i sängen, fast inte just då för man måste ju gå upp för att kunna stabba någon. Men ändå måste du gå upp, och som om den där sit-ups rörelsen du gör för att sätta dig upp(vilket vid den tiden är en kraftansträngning nog att driva en hel bil, typ) inte vore tillräckligt så är luften, golvet och allt annat som inte befinner sig under täcket ISKALLT och ofluffigt. Så synd om mig äre.
Dessutom såg jag fram emot att träna innan jobbet idag men eftersom de vill att jag börjar tidigare tror inte jag hinner för måste läsa lite bok också! Men lite glad är jag iallafall. Inte egentligen, men jag lät så himla negativ men det skulle väl vem som helst göra som hade en så underbar säng som jag har.

Läsa bok
Sminka mig
Äta frukost nr2
Fixa bilder till Kathleen
Jobb!

Pepp!

Kategori: Fredrikstad

Idag har jag hunnit med fyra timmar plugg, matlagning för imorgon, åtta timmar jobb, träning av armar och tom både blivit sur och glad på Gustaf! Mygod vilken dag!

Nu ska jag läsa lite engelska igen, bara för jag älskar när texten bara smälter ihop.

I'm not dead

Kategori: Fredrikstad

Antingen så kan man vara upptagen för att kunna blogga om det, eller så kan man faktiskt göra en massa saker. Så fort jag åkte hem till sverige i onsdags var det plugg som gällde, när jag väl kunde koncentrera mig. Det var även tusen bokade möten, läkare(provsvaren kommer om en vecka, men jag har gått ner 5kg på ett halvår, go Norge!), tandläkare(jag gnisslar tydligen tänder...), ungdomsmottagningen(p-pillrena är dock slut i hela Sverige, så fick inte vad jag ville ha) fika(Lisa och Stephanie), fotografering(lite hästar, som alltid), paket som skulle hämtas ut, saker som skulle handlas och även en nageltjej och en frisör att gå till. Sen var det ett kalas, en katt som krävde uppmärksamhet och som sagt, när jag väl satte mig ner försökte jag läsa, med mer och mindre lyckade resultat.

Nu är klockan sex på morgonen och har varit vaken i 45min. Börjar inte jobba förns 11 idag men eftersom jag ska gymma också så kommer jag inte hinna plugga efter jobbet så har tre timmar med den stora tunga tjocka boken framför mig nu istället. Tur det är hyfsat enkel engelska, bara vissa ord jag behöver slå upp.

Hörde att det gick lagom bra med att spara ut håret, igen...

Tänk dig nu Gustaf att du sitter i ps med den här bilden. Markera nu mitt ansikte (ögon, näsa, mun, haka), flytta det en bit motsols och passa sedan ihop pannan igen genom att flytta markeringen åt höger. Hakan kommer att ha åkt in en massa och käklinjen kommer vara mycket kortare men resten av ansiktet kommer fortfarande se passande ut. Hade vi dock gjort det irl vet jag inte vad som hänt, med tanke på att jag har en helt ok profil. Om man drog in hakan 5cm liksom, njaae...

Men det stämmer ju eller hur, hur sjukt är inte det?

<3

Kategori: Ordinary

Fan vad jag vill ha en tidsmaskin.

Oh, btw, I uddevalla atm och älskar det, pluggar som ett as, händer inte så mycket(med pluggandet alltså, huvudet är inte riktigt vant vid att inte ha 40 saker samtidigt vid datorn än) och har gått ner 5kg på ett halvår. Nu ska jag fortsätta läsa och så hoppas jag att jag blir klar till deadline!

Måndag

Kategori: Fredrikstad

Har ingen lust att skriva någonting nu då jag är på dåligt humör.
Men idag ändå:

Erik flyttade. Blev bestämt igår, ahr inte velat skriva nånting tidigare eftersom vi inte vetat. Han har inte jobbat på tre veckor så penagrna börjar ta slut. Oslo nästa för den grabben och bo hos en kompis! Förhoppningsvis är han tillbaka om ett par månader igen, det är det som är målet.

Jobbade sex timmar, vilket nog är den perfekta arbetstiden. Man hinner med annat.

Tex att gymma, vilket jag också gjorde. Andra gången jag kör programmet på egen hand nu, bara 22 kvar tills jag får ett nytt ;)

och att laga en massa mat. Har ingen ordentlig frukost kvar som går att göra på fem minuter så. Men nu kan jag iallafall komma upp imorgon.

Nu blir det att kolla forumet i "klassrummet" som stället så fint heter, så ska vi se vad som hänt idag!

06.08

Kategori: Fredrikstad

Det är för tidigt, alldeles för tidigt, usch ;( Spola fram klockan 8 h och ge mig min man, NU!

Saknad.

Kategori: Funderingar


Like I'm the only girl in the world.

Random

Kategori: Fredrikstad

Det blåser ute, massa vind är det. Tvättmaskinen låter som om den ska explodera och jag har lyckats göra en omelett. Vände den tom, men då gick den av på mitten, men åh, vad jag är stolt över mig själv. Fniss. Det är ensamt, men det är rätt lugnt. Kickan vore trevligt nu, men inte mycket att göra åt. Jag har svårt att vara ledig. Jag älskar det, inte så, men inte under tiden jag är det. Sitter hela tiden och tänker att jag hade kunnat jobba istället. Det är svårt att värdera en slappdag där man inte gör någonting över att tjäna pengar. Vore mycket bättre om jag jobbade på ett ställe som bara hade öppet de timmar jag jobbade, då hade jag inte kunnat jobba mer och då slappnat av när jag var hemma. Visserligen är det söndag och det enda som är öppet i stan är Statoil, men ändå. Dessutom stängde jag igår, så hade inte kunnat jobba längre heller. Hm.



God morgon

Kategori: Fredrikstad

Sovit så många timmar att jag mår dåligt, isch. Skiter i spinningen idag, åker kanske och gymmar sen istället. Hoppas Gustaf kommer hem idag, han är ju nere i Falkenberg nu. Tror dock han sa att han skulle komma imorgon, tågen är billigare då. WÄÄÄ. Hade tänkt gå ut och fota lite men det är så englandigt väder att jag inte kan göra något fint med det, iallafall inte härifrån. Anyways, tiden går och jag börjar jobba tidigt imorgon så tidigt i säng ikväll, massa att göra nu! Först: asgod äggröra!

Pluggfindus

Kategori: Fredrikstad

Jag är så trött så trött, usch. Loggade in på klassrummet och shit va mycket info. Så nu har jag läst igenom kursplaner, skrivit ner schemat för första delkursen och läst det 25 sidor långa dokumentet med tips.

Låter jag negativ? Det stämmer inte, jag är jättepepp! Dock så är jag väldigt rädd att om det väl börjar skita sig så går allt åt helvete, men jag vet även att när det gäller mig så är starten halva projektet. Det faktum att jag inte har böckerna är väldigt läskigt. Klassikern: Har jag ingen penna första lektionen så jag hamnar efter då så sitter det i huvudet i 4 veckor. Så har det varit sen jag gick i skolan i Lane Ryr. Då har jag gett upp direkt. Hoppas jag har pennor på onsdag när jag kommer hem till mamma. Får ta med mig några. Lite dumt dock att ALLA onlineträffar med lärare och så sker en massa olika onsdagar vid 12. Som om jag kommer vara ledig då, pff. Men ska maila Elisabeth och be om att få vara ledig. Det stod att man inte måste, men att det helt klart är en fördel om man är med på iallafall ett par av mötena. Borde jag ju kunna klara.

Får nog spela sims imorgon istället, för nu ska jag minsann sova!

Porträtt

Kategori: LS Photo & Design

Det är kul vad man kan göra med endast ljusverktygen.
Här har vi clarity, saturation, exposure och blacks. Endast. Löööööv camera raw.

 

En kväll med Findus

Kategori: Fredrikstad

Det är helt sukt hur mycket ro levande ljus ger på mig. Hela lägenheten brinner typ. Tänkte faktiskt på det, om jag börjar brinna och dör typ, vilken låt ska då spelas på min begravning? En otroligt viktig fråga, men samtidigt, jag är ju död. Finns min själ kvar kan jag ju lyssna på vad jag vill. Mycket bättre om de som kommer på begravningen får lämna in en önskelista innan. Annars lär väl alla få varsin skål med gräddfil, ett par pinnar med rökelser att lukta på och sen avslutar vi med en omröstning om vilken hårfärg jag ska ha, för det öyckades jag ju aldrig bestämma mig för själv.

Hörde att jag har skolstuff att sköta, brb!

Ketchup

Kategori: Ordinary

HEJ. Nyss hemkommen från jobbet, ska städa och ha mig lite nu så jag kan slappna av. Ketchup på vardagsrummet är inte riktigt min grej, särskilt med tanke på att ketchup hör till det vidrigaste som finns. Smaken är helt ok, men lukten, utseendet och ja, FYFAN. Den sitter här brevid datorn och stirrar på mig. Borde låta den stå framme så den är förstörd när Erik kommer hem igen. Så slipper vi ketchup. Jag menar, det var ju ändå han som lämnade den framme. Inte mitt ansvar att se till att den överlever. (A)

Fredag - gym

Kategori: Fredrikstad

En timme maskiner och 30min kondition i ett program. Gick bra, klarade allting och kom på vad jag vill ändra så ska göra det imorgon. Längtar tills jag får min telefon så att jag faktiskt använder det spotify jag betalar för med. Ska träna imorgon innan jag börjar jobba med. Skulle ju bara jobbat fem dagar den här veckan men Mia blev sjuk så blir 6 timmar imorgon med!

Imorgon blir det inte heller något solarie. Låg däri idag, hela fem minuter. Vet inte om jag ligger där för att bli brun eller för att det är skönt, för så skönt är det. Det är som att ligga och sola utan det jobbiga med att solen lyser sönder dig. Du har värmen, ett bekvämt ljus - och en fläkt på valfri fart som träffar överallt hela tiden. Inte någon dum bris som förstör håret ibland, här får du perfekt vind. Perfekt.

Fredagskos

Kategori: Fredrikstad

FREDAGSMYYYYYS. Sådär lagom, jag vill bara städa överallt. Skriva inköpslista, kolla banken och platta håret. Men har bestämt mig för att göra det imorgon istället, idag ska jag spela sims. (efter att jag kollat mailen, ok?) Jag och Erik drog även till affären innan för att hitta lite fredagsgodis. Han fixade pizza men jag kom inte på vad jag ville ha så köpte vitlöksklyftor. De smakar INGENTING. Liksom, marinerade vitlökskliftor ska ju vara döden i smakmängd typ. Får väl doppa dem i grillolja eller nåt istället.

Jag borde verkligen sova nu.

Kategori: Funderingar

En blogg är egentligen väldigt opålitlig. För den som läser alltså, inte för personen som skriver dagbok. Jag läste nyligen igenom allt jag skrivit i bloggväg, både här, på två andra adresser som jag har liggande, och på den privata som jag har i datorn och det är väldigt svårt att få ner känslor i skrift på rätt sätt. Så om jag någonsin skriver något som involverar någon sinnesstämning(exempel är glädje, trötthet, ilska, frustration etc) igen så ska ni inte lita på det.


Idag såg jag ett flygplan och jag kände ingenting, jag bara tittade, lyfte kameran - och fotade.
Dokumentativt, kort och enkelt.
En bra blogg.

Armband

Kategori: Funderingar

Det finns ett frö i mitt huvud som gror. Dagar som denna vattnar jag det, fast jag bara vill låta det torka ut. Andra dagar går det bättre, då glömmer jag helt bort det lilla fröet och allt är som det ska.

Fniss. (så eventuella läsare inte ska bli upprörda)

Onsdag - Spinning

Kategori: Fredrikstad

45 min spinning idag. Helt klart min grej det där, jag älskar det. Dessutom hade den här tjejen som ledde passet världens bästa metod för att klara av ett helt pass - delmål. Från start så var det 2 och 3 minutare som gällde. "NU KÖR VI I TRE MINUTER, DET ORKAR NI!!!! *UNTZUNTZUNTZ*" Och även om man fattar att det knappast är tre minuter så tänker man att "ok, bara den här låten då!", och helt plötsligt är passet över. :D

Fast träningsvärken i halsen och resten av kroppen(antar att "resten av kroppen" är ett rätt mycket kortare uttryck än att namnge precis alla 200nånting muskler vi har i kroppen, det är nämligen de som gör ont) den sitter kvar. Hoppas den är borta imorgon!

Måste fixa en playlist att ha när jag fått tillbaka min mobil också, ska gå och skriva upp det i min ordningssamma kalender!

Feel the sarcasm

Kategori: Funderingar

Känns surt att jag såg mer av Gustaf när vi bodde tre timmar ifrån varandra än när vi bor i samma rum. Antingen ska jag ta det som en pik, men det tvivlar jag starkt på. Fast vore rätt tufft ändå. Om killen flyttar ihop med mig och skaffar ett jobb som inte matchar mitt - bara för att visa att han inte vill umgås. Närå, Gustaf älskar mig. I know it. Men det finns onda makter som måste förstöras! Det ska sparkas, skjutas, sväras och knivas och då alla har valfritt antal liv och kan joina spelet när de vill är kampen oändlig! NO WAI OUT.

Eller så var det en pik, han köpte ju mig trots allt en nallebjörn att ha när han inte var här....? Det är som om han försöker lära mig använda napp.

Eller så har jag bara förlorat honom till en bättre kvinna - Call of Duty.

Dessutom kommer vi inte spendera någon av de lediga dagar vi har samtidigt tillsammans på minst två veckor. GOSH. Och innan någon ringer(nej, vänta, jag har ju nytt nummer som inte har än, HAH) och frågar om vi verkligen borde vara tillsammans så vill jag bara be er att läsa rubriken.

(/headline)

Jag älskar min man. :)

Smörningsuppplärning, check!

Kategori: Fredrikstad

Sitter här och känner mig nöjd med mig själv. Det jag skulle testas för imorse var om jag hann med att fylla disken som vi har alla mackor och kakor i på 1,5h. Och inte bära ut sakerna då, utan faktiskt smöra dem med. Det är nämligen det jag måste göra om jag kommer först till jobbet etc, så det är ju bra om jag kan den biten. Och? ... KLAR PÅ 1H 15MIN. Fatta att jag var stolt. Bente såg jätteglad ut och berömde mig och trots att jag hela dagen varit spyfärdig/trött(mixen av dem är jobbig, man är inte det ena tillräckligt nog för att ja, sova eller spy, men man kan inte hålla sig vaken eller äta någonting heller) så ahr jag mått jättebra. Sen gick jag in till Ove efter jobbet och vi diskuterade hur grym jag är.

Den dagen jag lämnar det jobbet kommer jag verkligen ha alla där att tacka för något, och många saker. :)

För övrigt så har vi tydligen någon såndär kontrollgrej varje vår och höst. Det kommer vid 16 tillfällen folk och spelar kunder och bedömer oss i kassan. Fick reda på detta igår, har varit paranoid hela dagen. Jag vet att jag är bra, men fel kombination av saker gör att servicen inte alltid är så awesome som den skulle kunna vara, och frågan är om de ser det? Vi kan ta klassikern när någon är framme i kassan och ska betala och någon går före och säger "jag ska bara ha kaffe", och så lägger de fram rätt antal mynt och tar en kopp. Så är kannan tom och de börjar prata om det. Medans jag har kund. Självklart är det kunden som är prio ett, men den mänsliga faktorn som gör att avvikande saker får oss att reagera, i det här fallet någon annan som pratar med oss, kanske inte får det hela att verka sådär superproffsigt. Tappa bort sig mitt under en beställning lär inte ge några toppbetyg. Ignorera en kund som vill ha kaffe lär inte heller ge det. :( Tror redan jag har mött några för övrigt. De kom och frågade efter ett ställe som hette "brun og bli". No idea. Där sjönk betyget väl antagligen mera. Till mitt försvar så ligger det inte i centret, och det är faktiskt inte rättvist att vi ska behöva ha koll på hela staden. Bussterminal, Narvesen(pressbyrån) och sånt kanske är bra att veta, men ett solarie? Inte rättvist. Menmen, vi har ju 15 chanser till på oss!

Bara undrar liksom

Kategori: Funderingar

Jag förstår att folk följer mode och köper helt ny garderob, I do(även om jag idiotförklarar själva fenomenet i sig, men det är en annan historia), men att följa trender inom inredning? Det förstår jag verkligen inte. Kläder får du liksom plats med i en garderob, de går sönder, slits etc. Men enormous vardagsrumslampa som du lagt en halv månadslön på för att ELLE interiör sagt det, var gör man av den när de vill att man ska köpa en ny? Bara undrar liksom.

Som de här sakerna, är tydligen på inkommande. Dessutom gillar man ju att få cred för de saker man väljer ut, men är man intresserad av inredning lär man ju bara få cred för det här om bästa vännen är inredningsdesigner -.-

Peppen

Kategori: Fredrikstad

Det finns inte en muskel i min kropp som inte är döende nu. FAN VA JAG ÄR GRYM. Först 40min armar och sen kom Mathis och frågade om jag inte skulle vara med på hans boxningspass och varför inte. Ajotjena, hah! Men jag gjorde mitt bästa, och när jag inte orkade mer var tjejen jag körde med där och peppade, awesome.

Ska käka lite mat nu och sen blir det sova tillsammans med mina nya jeans. Jag är kanske pank, men fan va snygg jag är!

Underbara start

Kategori: Fredrikstad

Tihi. Produktiv dag indeed! Först sex timmar jobb, sen drog jag till gymmet och var awesome, och det kommer nog kännas imorgon! Även bokat in ett par pass till i veckan, jag är awesome! Sen blev det superhandling på Gina, lite på Kremmerhuset, mat. Mat, mat, sa jag mat? Så nu har jag ännu en gratäng, typ fjärde på rad? Är så imponerad av att man kan fixa så mycket smak i en sås med bara mjölk och kryddor. Awesome.

Nu är klockan snart tio och jag ska sova.
Ska ju gå till jobbet imorgon eftersom, som sagt, bussarna gör lite som de vill.

Smörmåndag

Kategori: Fredrikstad

Dagen började sådär lagom bra. Skulle at bussen 7.19 för att hinna ta en kaffe innan jobbet. Bussen kommer inte. Den som går 7.34 då? Kommer inte. Nähä, men 7.49 då??!?! Kommer - och kör förbi mig. Bussen 8.04 plockar upp mig. Jag börjar jobba 8. Kan ju tänka er att jag kände mig sämst. MEN, jag gjorde bra ifrån mig tycker jag! Lite mycket majonäs på en smörgås, men vi får hoppas att personen som köpte den mackan antingen gillar det eller hade en kniv att ta bort det med! Hoppas jag är bra nog att fortsätta på morgonen :)

Såhär awesome såg de ut! Bilden är snodd från caféets facebook :D


Bästa söndagar

Kategori: Fredrikstad

Is been a good day indeeeed. Mina simmar lever, Gustafs medspelare är döda, och han med, väldigt många gånger. Allt är som det ska.
Borde egentligen sova typ, ja, nu. Ska jobba tidigt imorgon och ha mig. SMÖRGÅSUPPLÄRNING FTW. Nämen seriöst. 6am, maaan. Usch. Aja! Ska bli kul, jag älskar mitt jobb! (no irony or sarcasm, true story)

Nu ska jag spela sims tills Gustaf vill sova. Det är mitt nya mål. Vi ska somna samtidigt. Eller a, jag 40min efter honom då han somnat till sin serie och jag kan stänga av datorn så jag med kan sova! Jag har en krävande man(kvinna?)!

För övrigt är naturen rätt tuff ibland. Här har vi ett ställe som har noll vind. Blåser inte. Och ändå?


 

Den här gången får ni se ramarna

Kategori: LS Photo & Design

När man väl fått det ultimata, i det här fallet, full tillgång till personen ifråga. Sambo, båda lediga samtidigt och barnvakt är ordnad(Erik är hos Anton i Oslo) så är detta hur vi spenderar tiden. Vi sover. Eller a, jag har läst en del bloggar idag, vilket väl är ungefär samma ansträngning för hjärnan. Is nice.

<3

Hästfoto

Kategori: LS Photo & Design


Gamer

Kategori: Ordinary

Sitter nerbäddad i soffan och ska spela sims. Gustaf och jag har precis kollat Toy Story 3 och den var trevlig, helt klart. Synd bara att jag är så opepp på film atm. Känns som slöseri med tid hela grejen, jag som har såmycket annat för mig på min lediga tid menar jag (måste boka träningstid påtalom, must remember!). Har mängder av filmer i datorn men ingen pepp alls. Tur att det finns sims och att jag har livspoäng nog att få samlarhjälpen så jag kan hitta frön!

Motivering

Kategori: Fredrikstad

Sket sig änna lite med att fota kyrkorna. Det var rea på body shop. Sjävklart inte på något gott, utan bara på det äckliga och det jag redan köpt. Orka lägga "bara" 239:- på något jag redan har bara för att det är rea. Eller? Nejdå, jag köpte inget. Klockan gick fortare än jag trodde och blev tvungen att ta mig till gymmet. Blev väldigt positivt överraskad av stället, hur fräsht som helst och ska lätt fortsätta där. Fick satt upp ett träningsprogram och så så nu får vi hoppas att jag håller det :)

Önska att jag hade såpass med motivation att jag kunde säga att jag kommer klara allt jag tar mig an. Delmål?
Ta mig till gymmet
Byta om
Värma upp
Låta bli att tänka under själva träningen och bli avbruten

Det är de jobbiga sakerna med träning. Själva lyftandet, tryckandet och dragandet på vikter är inga problem, det är opeppen på hela grejen. Eller rättare sagt - de jobbiga sakerna ovan. Men har hört många gånger att delmålen ska vara nyckeln, och att skriva ner de delmål du faktiskt klarat. Får väl prova det.

The good friday

Kategori: Funderingar

CHACHA BLOGGEN.

Är asglad idag, skitsnygg med. OCH DET ÄR FINT VÄDER. Ska in till stan med Erik och fixa lite grejer. Sen blir det fota kyrkorna, får se om det blir nåt att ha. Eller så blir det att batteriet dör och jag whinar. Jag lever så spänande ser ni att jag tänker inte kolla om batteriet är laddat!

Nu går bussen snart, hejrå!

Live från Fredrikstad

Kategori: Fredrikstad

Har fått de kommenade jobbveckorna(schema, alltså) nu och det ser ut att bli 30timmars, helt ok ändå. Hade hoppats på mer men då man trots allt(måste ju vara det) har storhetsvansinne och ska plugga med så är det faktiskt helt lagom. Kanske tom lite mycket, men har ju ändå en ordentlig hyra att ta hand om så!

Vad händer här då? Jofan, idag fick jag en beställning på pommes utan potatis, blev utskrattad när jag försökte säga 77(uttalas "suttisyv", eller "syv å sutti", försök träna bort 20 år av j ni, det är fan inte lätt, och glöm inte hur de alltid går upp på slutet de där norrmännen) och kom fram till att det inte är min grej. Sedan ska jag få smörningsupplärning och jag gör värsta stora grejen(om man ser det ur vinkeln befodran är det astufft. Det logiska är att jag kan det viktigaste och kan gå vidare till nästa steg då julhetsen är över och det finns mer tid över, men hur kul är det?) av det hela och egoboostar mig själv med det. Inte alla som är förste smörgåsman(kvinna) inte! Sedan köpte jag lite nya underkläder idag, purjolök igår och personaljuice dagen innan det.

Jag har också fyllt 20.. hm. Det faktum att jag precis funderade över om det var rätt ålder är väl bevis nog på antingen att jag är gammal nog att åldern inte längre spelar någon roll, eller att jag är så gammal att alla födelsedagar flyter ihop. Jag bryr mig inte, jag gillar inte födelsedagar. Jag gillar inte att förvänta mig saker av folk, tror jag. Gustaf fixade asfin middag och det var typ bäst nånsin. Jag fick även ett får som man stoppar i micron(hur tuff är inte den biten?), och detta får värmer atm mina fötter! Den lilla blomman(blivande) som sitter i fönstret och som aldrig ser solen. Ska se om lampan vid köksfläkten funkar! Ljus som ljus liksom, ha. Och påtalomdet så var det även lite gymmande inräknat, och ska dit imorgon och kolla på lokalerna. Snacka om uppvärmning. Tycker det är jobbigt nog att gå uppför backen till huset efter en arbetsdag. Nu skickar killen iväg mig till gymmet med, jävla tjockis är jag.

Vill ha en macbook air med en pc inuti. Vem vill använda en mac liksom, been there, usch. Typ som att jag vill ha alla appar som finns till iphonen, fast det enda jag använder av allt jag laddat ner till min egen är kalendern...

Det är väl typ vad som hänt de senaste dagarna. Har sovit extra mycket då jag varit överlycklig för att Gustaf faktiskt gått och lagt sig samtidigt som mig(morgonskiftarN) för att kunna gå upp fem. När han gjort det har jag sovit fram till halv 11. Hah, jag är så hemsk.

AJUSTEJA! Sen gjorde jag en till gratäng som jag skulle äta upp, men den blev inte god och självklart tyckte Gustaf om den då, så tur att någon fixade iallafall!

Så, skönt, inga svarta hål eller något deprimerandei min dagbok längre, nu kan vi alla andas ut.

Awesomenesssss

Kategori: Fredrikstad

Har varit upptagen med att jobba, laga mat och umgås med mina män. Allt är awesome, om fyra dagar får jag lön och allt blir mer awesome. Dessutom är jag ledig imorgon!

Nu ska jag beställa kurslitteratur, igen, då den tydligen tog slut hos leverantören. Tycker det är lite dumt att läraren som berättar vilka böcker vi ska köpa skickar ut den informationen tre veckor innan kursstart med orden att man måste vara ute tidigt. Jag var ute tidigt och ändå tog skiten slut där. Nu får vi hoppas att jag inte får ett "vi sa att din order var bekräftad, men vi ljög och har inte boken - igen!".

HAR NÅN SETT HUR MYCKET SNÖ DET ÄR UTE, VA? HUR AWESOME ÄR INTE DET?!

Tjockisarna

Kategori: Funderingar

Sitter med ett sånt gay problem att jag inte vet vad. Gustafs mobil är avstängd och HUR SKA JAG DÅ KUNNA VETA OM JAG KAN STOPPA IN MATEN I UGNEN ELLER INTE?! Män tänker verkligen inte, om han förstod min desperation just nu så skulle hans mobil minsann inte vara avstängd! Detta hade varit helt lugnt om vi haft folie, men sådan lyx sysslar vi inte med här, tror att det närmaste vi har är toapapper och ånga löser väl upp sånt. Gratäng toppad med smält toapapper? Nja.

Kvällsnotis

Kategori: Fredrikstad

Ansiktet har feberfärg och huvudet är febertungt, men jag är pigg som bara den och känner mig inte sjuk i övrigt så det ÄR nog en hjärntumör snarare än en 2v förkylning! Förkylningar försvinner ju och hjärntumörer tar ju bara läkare bort. Tur jag ska till tandläkare för röntgen om ett par veckor, kan ju passa på att kolla då!

Vad har jag gjort idag då? Hade en lista så att allting verkligen skulle bli gjort. Det visade sig vara lika effektivt som att ställa klockan skulle få mig att gå upp tidigare. Idag gick jag till köket och fixade två knäckemackor runt halv fem(frukost) och sedan har det bara varit toalettbesök som fått mig ur sängen. Fönstret står på vid gavel och elementen är avstängda så lär ju frysa sönder imorgon!

Som tur är är klockan två, tiden gick rätt fort ändå idag! Mygod, det är redan andra januari, fan vilken tidsångest jag fick nu, börjar ju plugga om 15 dagar!) Så det är väl dags att sova nu för imorgon har jag en massa att göra innan min man kommer hem. Förhoppningsvis fungerar den uppmuntran bättre än min "arga-lappen-teknik".

Godnatt!

Jag må se ut som en hamster men såhär glad tänker jag ändå vara imorgon!


Mitt allt.

Kategori: LS Photo & Design

1 Januari 2011

Kategori: Ordinary

Jag önskar mig strävan efter perfektion. Bara. Det ska väl inte vara ett så svårt mål att jobba mot?

Huvudvärken äter mig inifrån och jag önskar jag hade gått upp innan klockan fyra så jag kunde somna tidigt med.

The Best of You

Kategori: Funderingar

Spelar Foo Fighters alldeles för högt. Vill inte riskera att höra kärnvapenkriget där ute. Stod ute på trappan en stund och kollade på fyrverkerier, så himla fint. Sen gick jag in innan jag skulle börja tänka haha, hade säkert börjat tycka synd om mig själv då och sen hade hela kvällen varit förstörd. Hjälpte inte direkt att jag satt och redigerade alla bilder från Gustafs födelsedag och sedan kollade bilderna från kanarieöarna som ligger uppe och så fick jag pappasaknad med haha. Fort som fan måste man byta för i nuläget så snubblar jag så äre fritt fall i flera timmar. Därför får mina blommor inte se så mycket ljus atm :D

Skickat iväg ett par sms, några som hade varit väldigt trevligt att få svar på, andra pliktskyldiga. Jag har gjort mitt den här nyårskvällen.

Jag tror jag ska ta på mig öronproppar och sova nu. :)

Att steka kokta morötter är faktiskt asgott.