lindamariasvensson

Morgontrött

Kategori: Ordinary

På väg till jobbet strax. Har faktiskt gått upp tidigt idag, så har hunnit dammsuga och laddat upp bilder. Nu är jag dock tröttare än någonsin och får kämpa ör att hålla ögonen uppe. Hppas det släpper, men antar att 1,5h bildgallring i tystnad kan få vem som helst att vilja sova : )

Ska nog trna efter jobbet med tror jag, det kändes väldigt bra igår så!

Födelsedagar och babbel

Kategori: Fredrikstad

Det är födelsedagar på ingång och huvudet är ganska tomt. Mamma önskar sigtid och Gustaf önskar sig pengar. Tid har jag absolut inte och pengar är det också lite ont om. Egentligen inte, men jag har handlat så sjuuukt mycket ju, får se vad jag hittar på åtpojken.
Jag önskar mig pappa, så han kommer jag ge sig själv, på ett sätt.

Därför känns det lite dumt att boka in en fotografering den helgen jag är ledig, direkt efter mammas födelsedag, men hon förstår, det vet jag, och hon vill säkert att jag ska göra det med(för att inte tala om att om hon är ledig så vet jag att hon följer med, heh). Det är dockinget spikat, men så länge vädret ser ok ut så ska det bli av, så hoppas på det bästa!

Kan man ändra känslighet på tangenter? För jag slår verkligen sönder tangentbordet nu och mellanslaget funkar knappt. Borde googla det, och den boken vill jag ha mamma, birfdaywish! Googlified. Eller a, den heter ju inte det, Google-koden heter den. Åh, vad många böcker jag vill ha nu inser jag,för att inte talaom den sjuuukt snygga pockethyllan som kostade alldeles för mycket med tanke på att den var anpassad för böcker värda 39:-Eller så var den npassad för dem just för att man skulle ha råd med bokhyllan efter att ha köpt böckerna, eller vice versa, att pocket var det enda man hade råd med efter den bokhyllan.

Märks det att jag druckit kaffe? Kanske inte, ni vet ju inte hur fort jag skriver atm,men det är ett under att Gustaf inte vaknar i rummet brevid pga hur jag stepparpå(se, mellanslag funkar inte!) tangenterna(åter igen,halp!).

Nu ska jag klicka litemer(!) i bridge, åh, världens bästa program.

Förövrigt har jag insett att om jag ska ha en bättre kamera än den jag har idag såmåste jag byta märke, då jag har pentax bästa(bortsett halvforaten på 112k som ändå inte är bättre än de har på de områden jag behöver) atm. Får nog maila dem om att det är dags att de börjar jobba på något nytt så jag slippersälja av objektiven för ingenting om några år. För inte nog med det, det är tråkigt att man "tvingas" bytamärke när man faktiskt är nöjd med det man har.

Bridge!

På riktigt,blir snart galen på tangenterna.

Nu börjar det om igen

Kategori: Ordinary

En bra helg, helt klart. Nordby, Kremmerhuset, bilder, sälja sor, blahablaha. Är dock bara lite småfundersam till hur vi(jag?) altid lyckas stöka ner så galet. Jaja, anyways, nu ska jag iväg till jobbet, 12-20 idag!

Ännu en lördag

Kategori: Ordinary

Gustaf och jag hostar ikapp, usch. Får ju inte tränat någon av oss! Klockan är nu 02 och han har slocknat inne i sovrummet och jag ska strax jag med, ska bara skicka en hög bilder till en kund. Dumma internet dom inte kan ladda upp flera hundra mb på några sekunder.

Imorgon ska vi till Nordby, Simon är snäll och kör då Gustafs bil inte är superbra när det gäller pålitlighet :(

Annonsen till Zalia är i princip klar, nu har jag skickat den och om de godkänner så lägger jag upp den imorgon kväll efter de sista detaljerna är fixade. Känner dock att jobba med sådant under stress inte funkar för den här gjorde jag på mindre än 2h, det var ingen kreativt alls, bara pussel och rutin. Såhär tidigt är det inte bra. Fine att de ser likadana ut när man gjort många, men det har inte jag, så måste leta inspiration! Google nästa!

Vad mer? Jo, idag jobbade jag på Kremmerhuset och det är tur att jag är pank annars hade jag garanterat förlorat mer pengar på tt jobba där än vad jag tjänar, shit va mycket fint vi har inne nu.

Och Suits är en väldigt bra serie, jag är nog lite kär.

Vi tog oss en kvällspromenad

Kategori: LS Photo & Design

 

 

Om du var här

Kategori: Ordinary

Gustaf är mätt, lägenheten ser ren ut(kolla inte nära någonstans bara) och jag har tre kunder som köpt bilder hittills och jag har inte fått ut hälften, så det känns helt ok.

Min mysoutfit är på och jag känner mig fortfrande fin. Thåström och kent sjunger gamla melodier som påminner om högstadiet, fniss.

Ska sälja min gamla pentax btw, kommer aldrig använda den mer. Även mina hummelskor, de gör bara ont att gå i. Kameran får jag väl visserligen max en tusenlpp för, och då är den egentligen värd mer som en reservkamera om den andra skulle krasha inför en fotografering, men wtf, d får jag väl skaffa en Nikon d700 för typ 17k istället, den har jag alltid velat ha ju!
Köpfingrarna kliar.

Fredag

Kategori: Fredrikstad

Inser hur sjukt pinsamt det är när någon säger till en att man gnäller. Därför ska jag sluta med det! Sitter ju nu i hemmakläder som jag dessutom känner mg fin OCH mysg i. Det enda som saknas är en brasa och varm choklad och hösten is in the HOUSE! Bortsett från att kylskåpet läcker kylarvätska, det måste jag fixa!

Jag ser andra bloggar och där snackas det inredning och det är vita prylar och små söta blommor och bilder fulla i mjukt ljus(fattar ju att det inte symboliserar deras liv, det är konsten att fota när solen skiner in genom fönstret och dra för en tyllgardin, duuh)  och mumma.

Visserligen vet jag att de går ju faktiskt inte runt och lever på den fasaden hela dagen, de stökar också ner. Men just idag känner jag mig faktiskt sådan, har tom en rosett i håret, luktar gott, och är sminkad med dessutom(en arbetsdag brukar inte se så vackert ut så det försvinner ofta så fort jag får kommit hem).

Nu ska jag vara positiv hela tiden, iallafall idag!

Liten!

Vem vet.

Kategori: LS Photo & Design

En person sa till mig att jag håller på med bilderna för mycket och inte hinner göra något annat. Det var en riktig smäll insåg jag, för jag har inte hört någon annan säga det till mig innan.
Och jag antar att allt i min blogg handlar om bilder, så det är säkert skittrist me ännu ett inlägg. Minns inte nåt av det jag skrivit det senaste så, men jag gör verkligen inget annat. Antingen så gör jag saker som ska göras, och har jag tid "över" utöver det som redan är avsatt till bilder så sitter jag med det ändå.

Den här veckan har jag somnat vid 03 varje kväll. Går och lägger mig med Gustaf en stund tills han somnar, och sedan satt mig vid datorn igen, för att gå upp och gå till jobbet. Visst, jag tränar ju med, som sagt inte den här veckan... Men jag vet inte. Det är tufft samtidigt, jag kan ju inte sluta jobba för att hålla på med bilderna då det inte finns ett såppass stort flöde att jag kan kalla det inkomst. Jag vill ha den säkerheten. Men som sagt, om jag jobbar och inte är i skolan nästa höst(gud, måste börja läsa på om skolor - var ska man börja? hade varit lättare om jag tänkte trollhättan, men det vore ju rätt tufft att prova en skola som var lite mer internationell, men det är ju dumt att säga det då jag ju inte vet någonting om den i thn). Imorgon ska bli bra iallafall, jobbar bara fem timmar, och sedan ska jag och Gustaf se någon film. Och jag ska göra det med gott samvete.


Den här bilden är från 3 juli.Lite fult beskuren men ville kunna visa skärpan på den trots att den bara är 500px bred här. Jag har inte hunnit gå igenom dem än. har bilder både inna det och efter det som ska fixas, som alla är skitfina. Lite trist är det, minst sagt.


Ska gräva ner mig i arbete nu.

Kategori: Ordinary

Mår piss och skit och har en stor klump i bröstet. Alting går för fort, var fan redan ett år sedan vi var i Oslo och om det ska gå såhär fort tills nästa år så vill jag inte härifrån längre.


Blä.

Man är vad man vill vara?

Kategori: Ordinary

Klockan är 02.03 och jag ska göra mitt bästa är att få så lite sömn som möjligt, få upp så mycket bilder som möjligt, jobba och sedan hinna komma hem och fortsätta jobba. Trodde dock jag skulle ha tröttna redan söndag kväll på redigeringen men faktiskt inte. Kanske lite småirriterad på att det är samma vitbalans på alla, det brukar vara bra, men eftersom jag har solen från flera håll så är minst hälften av bilderna "fel", och det tar tid att ordna.

Vad som stör mig på riktigt då är att när man har närmare 400 bilder uppe på facebook, som alla måste namnges en och en(tar lite tid), och när det sedan inte sparas. Att klippa in "32 Sharahm " och sedan skriva till en siffra på uppemot 60 bilder på varje häst, då är det inget kul när du trycker på spara och det inte fastnar. Eller när det fastnar, men en timme senare är borta igen.

Men det är fortfarande kul, jag får många mail och det gillar vi. Även inga bilder är bra, då jag så fort när jag är klar med utställningen har två annonser att göra.

Och för att jag ska sluta vara så himla enformig här tänker jag berätta om en sak som hände idag. Det var en blöt fläck på golvet vid kylen. Brun fläck, som enligt Gustaf(jag är förkyld så luktsinne har jag tyvärr inte) luktade hemskt. Vi flyttade på kylen. Mer brun sörja, lite luddliknande uppe i sörjan som garanterat var mögel. Allt som allt kanske ett A4 men random vätska som jag fick torka bort. Några spår på kylen? Nope. Det känns inte rättvist när man ska behöva städa saker som man inte har smutsat ner.

SÅ. JÄVLA. SNYGG.
Perfekt kondition, perfekt ålder, perfekt stolek.
Synd bara att han är hingst och inte inriden, men han är ju inte så gammal än.
Och han är ju till salu dessutom. Kanske får honom billigt pga den hä superfina bilden på honom?
Ni har sett honom innan här, har ju gjort två annonser förut men blev kär först i helgen.

Julklappsönskan! Men då vill jag ha honom som valack och skolad med, please.
Hade velat ha honom som hingst för att kunna avla och ställa utmen jag skulle inte kunna hantera en. Iallafall inte en som går under "hingststandardbeteende".


Hemma igen!

Kategori: LS Photo & Design

Tillbaka i Norge nu efter en lite småintressant helg. Inte de timmarna med häst efter häst som fotades på samma vis ur samma vinklar, utan snarare det faktum att laddaren försvann, vi körde vilse och vem vet hur många gånger jag fick småpanik över att inte veta var telefonen var.

Det suger lite att jag ska jobba imorgon, men bara för att jag har så mycket bilder att gå igenom, och även en förkylning som verkar vilja ta över ett litet tag. Får hoppas den ändrar sig bara, har inte ork att vara sjuk. Kan inte jobba när jag är förkyld, men samtidigt är jag inte sjuk nog för att vara hemma. Tufft det där.

Mår en aning illa.

Kategori: Ordinary

Från halvklart när jag kolade igår till regn när jag tittar nu.


Skjut mig.PÅ RIKTIGT?! Dessutom är jag sur på Gustaf, bättre blir det inte.

Just say yes

Kategori: LS Photo & Design

Lång dag, men inte fått så mycket gjort. Fick svar på en traderaauktion så un har jag tydligen ett par höstskor för 150:-, helt klart värt. Om de nu passar, för självklart köpte jag i storlek 39. Hr kan jag iallafall ha den ursäkten att de inte fanns i någon annan storlek, till skillnad från när jag i affären tänker "eftersom jag har ett par sneakers i storlek 37 som funkar alldeles utmärkt borde 39 u gå hur lät som helst". Missade dock den biten emd att de små skorna var ingådda i minst ett år innan jag fick dem, de större har jag ju inet en chans att ha om jag ska göra annat än gå rakt fram(klättring är bra också, då gör det inget om man gör konstiga moves. Berg, någon?)

Nej, nu måste jag fan ta mig i kragen och börja jobba här, det funkar inte.

Yogakatt och klumpkatt.
Jag vill ha en :(

Mooornin'!

Kategori: Ordinary

Undrar om det finns något bättre än att ha bra med tid på sig påmorgnen? Mygod, jag hann tom göra äggröre(nej, gustaf, det tar inte 1,5min, sådeså). Och vafan är grejen med att Lady Gagas låt "The Edge of Glory" låter som nåt intro till sunset beach i sticket? Fattar inte. Fult är det iallafall.

Dags att gå igenom mailen! :)

Trött som ett ägg

Kategori: LS Photo & Design

Om Golden Arabian är nöjd är annonser klar imorgon kväll, för nu är det bara det lilla detaljarbetet kvar som jag alltid spar till sist. Kan vara för att det är detaljarbete och ett väldans slöseri med tid om fotot som detaljfelen finns på inte ska vara med. Därför väntar vi nu på approval rån ägaren, men eftersom klockan är 00.50 antar jag att hon sover nu. Smart tjej.

Godnatt!

(och du kan vara lugn mamma, jag får 8,5h sömn inatt, så inga kollapser, än)

Florence + The Machine

Kategori: Ordinary

God afton. Nu har jag nattat Gustaf(true story) och nu är det dags att börja jobba med annonserna till Golden Arabians. Måste läsa på hur man skaffar sig ett företag, alternativt vad skillnaden på hobbyverksahet och egen företagare är. Hobbyverksamhet är u enklare så sett att du skattar vare gång du tänar något, men samtidigt känns företag som om det är lite större och det känns bra att sikta lite högre om man ändå ska försöka.

Vi får se helt enkelt! Vet ju egentligen ingenting om vad som passar mig bäst, eller hur mycket jag kommer hålla på med det heller.

På fredag kommer jag ju åka hem till Sverige, och ska strosa runt själv på torp i en timme eller två i väntan på att mamma slutar och vi åker upp till Strängnäs. Ska bli kul, hoppas Scorett eller Din Sko är lika grymma som jag brukar tycka de är ch ag får med mig ett par skor. Jag hoppas Hemtex har rea på något som är enfärgat nog för att jag ska våga* köpa det.
Hoppas de säljer de öronproppsaktiga hörlurarna från Koss jag älskar över allt annat, för i Norge finns de fan inte.

* då jag har noll känsla för vad som är snyggt gällande ALLT egentligen så undrar jag ständigt om det faktiskt finns fasta regler, eller om man är tvungen at välja mellan mode, klassiskt(här kommer enfärgat in, det som inte kan gå fel, vitt vs svart) och egen smak (då det ju borde vara ok att ha saker som andra anser fula?). Önskar verkligen att någon kunde svara på detta åt mig. Detta gäller smink, kläder, möbler, hundraser - allt. JAG VILL VETA.

Det går framåt!

Kategori: LS Photo & Design

Golden Arabians ringde förut och bestämde två annonser tills på torsdag, yay! Dessutom skickade Zalia mig en hög bilder och lite text jag ska få jobba med dessutom :)

Så måndag till torsdag ska jag hinna med 36h på planken, sex h träning(fyra av dem är gång till jobbet), två jobbfikor, göra en flyer och två annonser. Bored helt enkelt INTE sitta här nu egentligen haha. Ska bli kul om det går bra!

Chill

Kategori: LS Photo & Design

Gustaf står i köket och sjunger med hörlurar på sig. Fniss! Fast vem gör inte det egentligen? Hade jag haft hörlurar som funkade hade jag nog också.

Idag har jag ordnat bilder till Stephanie och Marcus på lilla Cornelia, och ska strax fortsätta med en ny annons till Kathleen då hon köpt sig en ny häst. Klart lilla damen ska få en välkomstannons!

Saknar Sverige litegranna. Och jag vill ha körkort.


Det där du vet...

Kategori: LS Photo & Design

lyssnar på Winnerbäck och drömmer mig bort. Alla låster så sjukt glada och dargspelen och gitarrerna bara skriker sensommar och solnedgång. Fast vem vet, det kanske regnade när de speade in, jag är inte helt 100% på hur det där med akustik funkar.

Är ganska nervös för riksen. Är det bra väder kommer stressen att hinna med all redigering ta över. Har visserligen tagit ledigt en dag efter också så jag får lite andrum, men som sagt, är det bra väder kommer det inte vara i närheten av vad jag behöver. Är det däremot dåligt väder och vi blir inomhus så kommer bilderna vara skit och jag kommer inte kunna ge dem det som de förväntar sig. Positivt tänkande, eller hur? Riksen skulle hållits i falkenberg i lördags när jag fotade där.

Älskar mtt liv idag

Kategori: Fredrikstad

Sitter och njuter av min första mugg med glögg i, för den här säsongen. Hoppas lite smått att den inte är för gammal, men den smakade bra iallafall.

Var hos tandläkaren imorse, gick awesome. Ser ju fortfarande ut som om någon gått lös med valfritt vapen där inne, men det har jag ju haft länge och det står still, viket är bra, för det betyder att jag gör rätt. Billigt var det inte direkt, men det är det ju aldrig, men jag kan slappna av iallafall. Iallafalliallafall.

Sedan tränade jag lite halvmotiverat innan jag drog till jobbet, och det var väl min dag. Ska bli skönt att vara ledig på onsdag så jag får bockat av min "administrativa to-do-list"(fniss).

mina visitkort har kommit till mamma förresten! HUR GRYMT SOM HELST JU!

Detta inlägg borde fungera som referens då jag har dåliga dagar, så jag kan bli glad igen, för idag är en awesome dag.

(det faktum att den rotfruktsgratängen jag gjorde igår blev glömd i ugnen ca 30min för länge och blev till potatismos har ju också en positiv sida - jag behövde ingen sås till den på lunchen)

Horsie

Kategori: LS Photo & Design

Inte den bästa biden, men den enda som är liten nog att kunna ladda upp!

Mycket att göra!

Kategori: Ordinary

Halvt nyvaken fortfarande, trots att klockan är tre en söndageftermiddag. Havregrynsgröt till frukost och en maskin tvätt plus att jag plockade iordning och dammsög lägenheten. Nu kan jag slappna av. Har verkligen svårt att slappna av om det inte är iordning. Ska jag lata mig så vill jag vara klar. Visserligen är det då jag alltid blir rastlös. Lagen om allts jävlighet <3

Haft en grym första vecka tillbaka här i Fredrikstad. Massa jobb, bra träningspass, supertrevlig middag hemma hos chefen på Kremmerhuset och så.
Dessutom var jag och Gustaf och såg Green Lantern i 3D i fredags och den var bra, ännu bättre i 3D så det var ett väldigt bra val. Man märker inte hur skönt det är att komma ur lägenheten förns man faktiskt gör det.

Nu sitter jag framför datorerna(hur tufft låter inte det?!) och dessutom vid ett bord (!!), och det är dags att redigera bilder. Kathleen ska ha, Kajsa ska ha, Linda Sageland och en Anna ska också ha. Dessutom ka jag fixa iordning all info till nya hemsidan, köpa mig en ny adress och jag borde egentligen plugga lite inomhusfoto ifall det blir dåligt väder på Riksen.

Bilder kommer sen mamma, hej så länge!

Vad gillar ni mitt öra btw? Hoppas på att de snart är hyfsat normala!


BLA Anastacia

Kategori: LS Photo & Design

Tog mig en tripp hem till Sverige över dagen och fotade lite hästar, gick helt ok ändå. Het ok med tanke på att jag stod med förutsätningarna för ett tidningsomslag(två assistenter, snygga hästar, sol och bra omgivning), men betyget sjönk då solen var helt galen och försökte äta hästarna levande initu kameran och så ville hästarna inte riktigt, men jag är fortfarande supernöjd!

Älskar för övrigt min todolist för tillfället. Den är full i saker som både motiverar mig till att sova mindre(alltså jobba mer) och dessutom till att vara kreativ. Vill vara hemma och fila på den hela tiden typ.

Simple Life

Kategori: Fredrikstad

Precis kommit hem från jobb och träning, nice! Bara 2/5 av 1/4 + 7 dagar + 3/4 (eller nåt) tills jag får lön nästa gång! Bortsett den jag får på onsdag då, men den kommer vara hyfsat... ja, kass. Bllir så när man tar en vecka semester. Skönt att vara ledig lite ändå, var rädd innan att jag inte skulle kunna släppa jobbet, men det gick superbra. Kanske för att jag är arbetslös i Sverige, jag vet inte. Hann iallfall med både mamma, amanda, lisa, pappa, farmor, gustaf, foto och eh, spedera pengar (har för övrigt lagt 26 000:- på teknik under våren. Två datorer, en kamera, ett objektiv och igår införsaffades en ny telefon... dags att sakta ner lite tror jag), men det var värt det och allting var underbart och bortsett från ett eller tre sammanbrott så hade jag en perfekt semester.

Bild? Orka. Maxstorleken för att ladda upp en bild är 8mb och jag har inga så små filer. Palla photoshop när man kan döda bananflugor, vilket är precis vad jag ska göra nu, eftersom jag inte har någon ättika. Borde nog lyssna lite på Lady Gaga eller någon annan äcklig sockerpop nu med innan Gustaf kommer hem.

Pojkvänstryck

Kategori: Ordinary

HEJ IGEN. Hade egentligen tänkt lägga ner det här då jag inte hann sriva och sedan tycker jg alltid det är lame med folk som dör i sina bloggar och sedan återuppstår, gång... efter gång... efter gång. Men eftersom min kära sambo Gustaf(fniss) klagar något otroligt på att jag aldrig uppdaterar så får jag väl börja igen då. Han vill ju vet vad jag gör på dagarna. Japp, precis så komiskt som det låter är det. Men hey, nu har jag inte tid för mer för ag har sjukt många nyttiga saker på köksbänken som ska skäras upp i en sallad med massa quinoastuff och nåt, vi får se! Jag kanske tar i lite extra och fotar maten med - som en riktig bloggare.