lindamariasvensson

Spotify

Kategori: Funderingar

Alltså, jag förstår ärligt talat inte hur folk kan klaga på ett pris på 99:- i månaden för att kunna ha med sig i princip all musik(med några få undantag om man tänker i procent och som är släppt från bolag) som är släppt på cd och finns att köpa -överallt. Har du en cd-skiva så behöver du en spelare. Alla de senare mobiltelefonerna som finns, vilket jag antar den större delen av spotifyanvändarna har, kan ha spotify. Och vem har inte en mobil idag?

Hur fan kan folk tro att de som gör musiken ska kunna fortsätta göra de inte får betalt för det? Om de är tvugna att ta vanliga jobb för att överleva? De som står för tjänsten spotify, alla artister, skivbolag, alla som jobbar runt skivorna etc. Ska man dra det ännu längre hade inga gitarrer blivit sålda om inga musiker fanns. Där blir du av med ytterligare en underleverantör, av många tusen.

Jaja, folk har dåliga studiebidrag etc, höga mobilräkningar blablabla. Men musik är inget tvång - medicin är det (där har vi för i sverige för övrigt en högkostnadsgräns). Och är det så jävla viktigt, ta ett extrajobb. Dela ut tidningar två timmar valfri tid under helgen och då har du råd med en massa annat i tillägg och du kan inte säga att du inte har tid pga skolan.
99:- är mycket jämfört med ingenting, självklart, men 99:- är ingenting jämfört med vad som erbjuds i övrigt (lagligt) på marknaden, vilket är att köpa varje låt/skiva.

Man kan räkna upp hur många exempel som helst men poängen finns ändå här. Jag blir så jävla förbannad. Det är som när folk klagar på hur höga skatter vi har, sedan tar de bilen på VÄGEN och kör barnen till SKOLAN. Därefter åker de till BIBLIOTEKET innan de själva tar en tur till SJUKHUSET, "bara för att kolla läget" liksom.

Kommentarer

  • Amanda säger:

    AMEN FINDUS!

    2011-04-17 | 23:31:00
  • Findus säger:

    Nästa gång vi shoppar ska jag spela bestört när de påstår att man måste betala. Överallt.

    2011-04-18 | 00:47:03

Kommentera inlägget här: