lindamariasvensson

Goodnighty

Kategori: Uddevalla

Sådär, nu var kameran nerpackad för imorgon (efter jobbet, såklart) så åker jag till Uddevalla för att ägna söndagen åt att fota hästar. Det lovades fint väder när jag bokade men nu verkar det inte bli så. Aja, tur jag köpte en kamera som klarar inomhusfoto så vi kan vara i ridhuset!

Typ 15 år gamla glödlampor och utan stativ.
Prata om hur trött jag är i bloggen < Höja min kamera till skyarna i bloggen

Bildsummering - Påsk i Falkenberg

Kategori: Pentax över axeln























Nighttime..... Daytime!

Kategori: Funderingar

Städar, lyssnar på musik och önskar att alla dagar var såhär. Fint väder och bra med tid etc.

Vad som inte alls har med saken att göra är att när jag somnade igår hamnade jag i ett "Vad är poängen med att leva egentligen, det är så mycket sorg och dumt, folk som dör av svält etc och gör man itne det så kommer det en jävla våg och dränker en." Sånt är inte bra, för då tänker jag inte vad som händer i värsta fall, utan jag ser det ur bästa möjliga, vilket innebär att alla somnar in lugnt och fint av ålderdom t ex. Detta innebär att jag kommer se i princip alla jag älskar och tycker om dö. Yay. Inte för att jag vill dö nu, men ändå. Det är en jäkla massa sorg ändå, även om det är naturligt. Och alla som inte kunnat sova någon gång vet att "naturligt" inte är mycket till tröst när någon nära dig dött. Det är sånt som bara är hemskt på kvällarna, på dagen känns det helt ok, man kan inte göra så mycket åt det.
Sedan tänkte jag på hur sjukt äckligt det är när äggen kläcks inuti människorna i Alien vs Predator och hur likt det är Gremlins (kanske inte så likt egentligen, men det var kladdigt och rökigt i båda, det räcker för mig), det gjorde inte sömngrejen enklare. (mamma, hela det här scenariot här var i max 7-8min, slappna av)

Som sagt, dagtid är bra, nu tänker jag bara på hur sjutton jag ska fixa håret. Einstein är ingenting.

Låga förväntningar

Kategori: Ordinary

Klockan är 08.45 och jag har lyckats ta mig upp ur sängen, första frukostmackan är tom avklarad! Jag känner mig så duktig så jag nästan kan gå och lägga mig igen, så galet är det!

Har aldrig känt mig så uppbokad.

Kategori: LS Photo & Design

Kom hem till Norge i måndags kväll, jobba över igår, bildredigerande(fem hästar, två bebisar och en påskhelg, ohlord) och sedan träning, jobb och Mr Harry Potter idag. Nu ska jag sova igen och förhoppningsvis orkar jag mig ur sängen imorgon så jag får något gjort. Satsa lite pengar på det så kanske jag går upp?

Imorgon kväll är det någon jobbgrej dessutom, hemma 22.30 så på fredag ska man förhoppningsvis 5redigera lite till och efter jobbet på lördag, ja då blir det hem till Sverige igen. När ska jag hinna städa?!?!?!


Några av bilderna på Cornelia är klara iallafall, men Stephanie får dem inte förns alla är färdiga och jag tvivlar på att hon ser det här så det är nog lugnt om jag postar!


Påskafton på långfredagen!

Kategori: Ordinary

Idag har vi fixat påskmat, vi har åkt till Gabbi och Mikael och lämnat av den, sedan åkte vi tillbaka och fixade oss och stack sedan tillbaka till dem igen. Vi är fullbokade människor minsann? Vad jag egentligen ville säga med det här inlägget är att hey, jag älskar min kamera <3

Oredigerat(bortsett ljuset på den svartvita och beskärningen på övriga)

 

 

Findus & Gustaf @ Falkenberg

Kategori: Ordinary

Har haft dåligt med både tid och ork de senaste dagarna, men nu sitter jag nere i Falkenberg och ska gå igenom de senaste dagarnas bilder... Alltså, kameran och objektivet <333 Det är ren kärlek det.

Solen skiner ute och det är kallare inne än ute. Jag vill egentligen sola men har bilder att fixa, som sagt!

Brb!

Over and out

Kategori: Ordinary

Jag är trött, hungrig, har sovrummet fullt av döda myror och vill spola fram tiden sisådär 16h.

Men imorgon åker jag till sverige.

Det är allt nu, godnatt <3

Godnatt

Kategori: Ordinary

Klockan är nu 02.39 måndag morgon och jag skiter i om lägenheten inte är färdigstädad - för annonserna är det, och nu ska jag sova.

Nu ska bara tjejen godkänna sedan visar jag den här, är faktiskt riktigt nöjd med den. Hoppas på supersuperväder nästa måndag för då blir det flera annonser fotade och de kommer bli så mycket bättre iochmed att jag får vara med och fixa bilderna från början, skillnaden i det är ENORM.

Jag har pengaångest, haaah. Ge mig nästa lön nu, please.

Fredrikstad by night

Kategori: LS Photo & Design

Btw så var jag och mamma ute och gick lite igår kväll. Undre bilden vet jag inte riktigt hur jag ska göra rättvisa, med tanke på att man hade behövt scrolla över den. Men det är iallafall utsikten över staden som man kan se bara man går över vägen som jag fotar från här. Några hundra meters promenad bara.



Nordby och asiatiskt

Kategori: Fredrikstad

Lång dag, på ett bra sätt!

Hade en lång och hemsk sovmorgon med en mamma so aldrig ville sluta fråga mig om var saker som frukost och liknande fanns. Jag tog inte till slagsmål av anledningarna att jag behövt lämna sängen och dessutom hade hon fixat större delen av disken medans jag stod och stirrade på maten som aldrig ville bli klar. Hon kunde få snacka lite.

Sedan blev vi uttråkade och åkte till Nordby, fick fixat hängare och hylla till blommorna, så nu är det superduperfint här! Billigt och bra var det också. Tullen stod för typ hälften liksom.

Vad mer? Jo, drog med Mia och hennes supertrevliga vänner som jag även träffade sist och åt på Chang Cheng (bara jag som fnissar åt namnet?) och vi satt där och åt och snackade ett par timmar, hur bra som helst, approved!


GUD VA FINT!!!!!!

Spotify

Kategori: Funderingar

Alltså, jag förstår ärligt talat inte hur folk kan klaga på ett pris på 99:- i månaden för att kunna ha med sig i princip all musik(med några få undantag om man tänker i procent och som är släppt från bolag) som är släppt på cd och finns att köpa -överallt. Har du en cd-skiva så behöver du en spelare. Alla de senare mobiltelefonerna som finns, vilket jag antar den större delen av spotifyanvändarna har, kan ha spotify. Och vem har inte en mobil idag?

Hur fan kan folk tro att de som gör musiken ska kunna fortsätta göra de inte får betalt för det? Om de är tvugna att ta vanliga jobb för att överleva? De som står för tjänsten spotify, alla artister, skivbolag, alla som jobbar runt skivorna etc. Ska man dra det ännu längre hade inga gitarrer blivit sålda om inga musiker fanns. Där blir du av med ytterligare en underleverantör, av många tusen.

Jaja, folk har dåliga studiebidrag etc, höga mobilräkningar blablabla. Men musik är inget tvång - medicin är det (där har vi för i sverige för övrigt en högkostnadsgräns). Och är det så jävla viktigt, ta ett extrajobb. Dela ut tidningar två timmar valfri tid under helgen och då har du råd med en massa annat i tillägg och du kan inte säga att du inte har tid pga skolan.
99:- är mycket jämfört med ingenting, självklart, men 99:- är ingenting jämfört med vad som erbjuds i övrigt (lagligt) på marknaden, vilket är att köpa varje låt/skiva.

Man kan räkna upp hur många exempel som helst men poängen finns ändå här. Jag blir så jävla förbannad. Det är som när folk klagar på hur höga skatter vi har, sedan tar de bilen på VÄGEN och kör barnen till SKOLAN. Därefter åker de till BIBLIOTEKET innan de själva tar en tur till SJUKHUSET, "bara för att kolla läget" liksom.

En såndär underbar dag

Kategori: Fredrikstad

Hur underbart är inte vädret egentligen? :D Det(=inga kunder) och att vi var två extra på jobbet idag av okänd anledning resulterade i att jag fick gå hem tre timmar tidigare, vilket var nice!

Vad mer? Jo, precis när jag skulle på bussen så ringde mamma och var på väg hit, perfekt eftersom Mia inte kunde ses ikväll! :D Nu måste jag bara fixa disken för det är K A T A S T R O F. I köket. Vi har en dörr dit ju så det känns så bra med resten av lägenheten fin. Jag gillar att leva i en lögn!

Såhär fint är det på gatan där jag bor. Försökte mig en fisheyeeffekt i ps men den blev ojämn så jag tog i lite extra istället.

 

Har för övrigt ÄNTLIGEN hittat ett orangefärgat(även om det ser rött ut på bilden) läppstift som inte är från nått svindyrt märke (har suktat efter ett från Clinique sedan mitten på 2009, men orkade inte lägga pengarna då och sedan blev jag ju rödhårig så!), och nu är jag dessutom blond igen så jag kan ha det med. Den här dagen kan inte bli bättre!

Fredagkväll på Findus vid

Kategori: Fredrikstad

Idag mår jag riktigt jävla grymt, känenr mig skitsnygg, ÄR skitsnygg och sjunger som om jag var ensam ute i skogen. Det är sådana här dagar man hellre hade velat vara på krogen och sett ner på de människor som sett ner på en själv någon annan gång. Haha, fint verkligen, bara för att mitt självförtroende är på topp så vill jag trycka ner andra.

Nu ska jag städa, ensam, och sjunga <333

The sun is shining

Kategori: Fredrikstad

Gustaf har nu åkt till SVerige och jag är ensam utvandrare i en vecka till! Någon av oss måste ju betala hyran liksom!

Klockan är halv ett, jag är nyvaken och ska snart till jobbet. Lite synd att man inte ägnade förmiddagen åt att sola istället, men råkade ju somna sent igår så.

Nu blir det att stressa vidare och sedan är det förhoppningsvis träning som gäller ikväll!

Da Luca

Kategori: Fredrikstad

Chill med pizza och prat om jobbjobbjobb tillsammans med Cecilie, Marius och AnnaMaria. Mätt blev jag också, fyfan. Himla trevlig kväll men nu orkar jag inte mer, så blir inget annonsande idag. Men den är snart klar, kanske imorgon om jag inte tränar efter jobbet.

Godnatt <3

Finns självdisciplin på Tradera?

Kategori: Funderingar

Har försökt städa med hjälp av tankekraft, och jodå, jag lyckades allt få något gjort! Färgade och plockade brynen, åt lite, målade naglarna och snodde en massa musik från Gee's playlists. Lägenheten ser dock likadan ut! Någon annons har jag inte heller gjort! Fan va bra, tur jag ska jobba imorgon! Sedan blir det gå ut och äta efter jobbet, men verkar kanske som om det bara blir jag och Anna-Maria, men det blir inte mindre kul för det!

Dags för sömn!

Vilka problem man har

Kategori: Fredrikstad

Lagar mat, brb!

Lägenheten är nu ett praktexempel på "jag gör det sen". Lite jobbigt sådär. Måååste typ städa. Vi börjar få lite ont om plats i lägenheten. En garderob till hade suttit fint, lite krokar att hänga upp använda kläder(inte konstigt de hamnar på golvet när alternativet är att vika ihop dem igen). Jodå, jag tvättar allt mina kläder emellanåt jag med, men inte jeans och tjocktröjor som jag bara använder på kvällen framför tvn behöver inte heller kastas direkt.
Sedan två eller tre hyllor, djupa sådana, att få upp mina kameragrejer på och prydnadssaker, så att man kan ha allt det praktiska såsom vantlådan och fjärrkontroll på användsnivå. Nu slåss de om platsen med mitt imperium av ljus och andra onödiga saker.

Dessutom blir det inte bättre av att solen ahr kommit - och då syns dammet. Fort som fan går det ju också. Tv, tre bord, x-box, bänkar - ALLT.

Ska fixa te och vara lite produktiv - men köket får Gustaf ta, han ligger efter med disken och jag ligger efter med tvätten, damningen, mattskakningen och ordningen rent allmänt. :D

Annons Classic Charlie

Kategori: LS Photo & Design

Annonsen jag gjorde åt Susanna Uhlen :) Sitter nu med en åt hennes vän/kollega Emma som blir AWESOME. Det är så kul!

Märkte nu när jag lagt upp den att det är lite smådetaljer på den som inte är med i slutresultatet - men ni fattar grejen!


Säger godnatt - ...

Kategori: LS Photo & Design

... med ett leende på läpparna.
Så mycket glädje och tårar på en dag alltså, shit, underbart rätt igenom.




Tack <3

SCORE

Kategori: Fredrikstad

Två löneförhöjningar och en befodran (Gustaf <3) på en vecka. We're doing goooood!


Sedan kom ju karma och det var väl därför Gustaf föll ihop skrikande på golvet förut när jag skulle hälla av pastavattnet i diskhon men missade lite.

Måndagsshopping

Kategori: Fredrikstad

8h jobb och en massa shopping idag. Fick med mig två kameraväskor hem, en liten som rymmer kamerahuset och ett litet objektiv, passar utmärkt till vardags, för den väskan och kameran kan jag ha med överallt. Den andra blev en ryggsäck som rymmer allt jag har, så nu är jag väldigt nöjd. Hade kanske varit lite bättre om jag hade fått plats med datorn i den med, för behöver verkligen en dataväska. Linda in den med kläder är väl inte det bästa direkt...
Vad mer då? Ett par byxor till jobbet. Värmen där är crazy (vi har fönstertak på en del av lokalen och hela cafeterian ligger helt öppet, hade behövt ... like... en liggande helikopter som alltid hade bladen snurrande typ för att hålla en bra temperatur...) Så jag körde frågesport med klädesbutikerna i jakt på de tunnaste jeansen och förhoppningsvis är de jag hittade inte lika varma som de jag har nu.
Hm. Mat, leggins(jag är ingen shopaholic, svarta tjocka strumpbyxor är inte direkt kända för sin hållbarhet, duh),  ögonskuggsborte . Tror det var allt.


Dessutom trodde jag att jag gillade Snow Patrol, men har lyssnat igenom en hel skiva jag inte hört innan och inte en enda låt har jag orkat lyssna igenom. Dåligt.

Pesto <3

Vår <3

Kategori: LS Photo & Design

 

 

Jävla måndag

Kategori: Fredrikstad

Vad är ett bättre sätt att starta en måndag på, än att logga in på sitt norska konto och upptäcka att fast kortet blev nekat när man handlade för 700:- så har de dragit pengarna. Inga problem så sett, om jag inte betalade med mitt svenska kort istället. Hur förklarar man det här för butiken utan att ha ett kontoutdrag? FML.

Nu åker jag till skatteverket och ser om de har lite goda nyheter, pfff.

Dagens kvällsjobb <3

Kategori: Fredrikstad

Har spenderat kvällen i photoshop med annons nummer två och är klar med ena sidan nu. Om hon nu gillar den och jag inte får göra om hälften då vill säga. Det är lite svårt när de inte vet vad de vill ha men de ser direkt vad det är de inte vill ha haha, särskilt när allting sker via mail och man sällan är online samtidigt. Timlönen för den förra annonsen kan inte ens ha varit 40:-/h, men det är lätt värt det ändå, så himla kul och jag lär mig massor. Menmem hoppas hon gillar den och inte vill ha något jag inte gillar, lagom kul att visa upp något jag inte är stolt över liksom.

Tror jag börjar jobba vid 11 imorgon men ska hinna med skatteverket först bara, självklart har jag inte fått någonting om min deklaration än, sisådär tre veckor efter alla andra...

Nu är det sömn till Cougar Town, ensamt och grymt!

 

Söndagsbilder

Kategori: Ordinary

Lång sovmorgon, i fel säng - har börjat gnissla tänder igen (yay..). Vaknar av att Gustaf slår till mig, jävla wifebeater. Sedan försökte vi ta en tur i vårvärmen men det var så fullt i bilköer och skit så vi kom inte ur stan, vilket resulterade i att vi körde runt i ett bostadsområde istället. Sedan satte oss ned vid vattnet och klagade på livet.











Update

Kategori: Funderingar

Det händer inte så mycket just nu. Tror jag. Har inte tränat på hela veckan, inte på riktigt. Har inte fotat heller. Köpte en kamera visserligen, var väl där krafterna las. Sedan var jag ju och fikade med Mia och två andra tjejer igår kväll, vilket var himla trevligt.

Hm, jag håller på att välja semester och det ser ut att bli en hel del utställningar och sedan en vecka hemma i Sverige, sammanlagt 14 dagar från jobbet om allt går som jag vill. Hade tänkt fixa P&L med Amanda men schemat för det går inte ihop, tyvärr. Sucks. Men försöker tänka att jag inte bara sparar pengarna, jag tjänar mer under tiden, det är så man får tänka.

Jag saknar pappa, och tänker en hel del på farfar. Gustaf jobbar natt i veckan och jag ska klippa mig och färga håret på onsdag, vet inte vad jag ska göra med det. Som alltid. Som Gustaf sa, jag lär väl raka av mig allt, precis som han gjorde, så han blir tvungen att spara ut sitt igen. Ehe.

Nu ska jag fortsätta photoshoppa!

POLLY

Kategori: Ordinary

En lördagkväll hemma i soffan med en påse Polly, med en massa redigering framför mig och världens finaste man i den andra soffan. Jude Law är också rätt snygg, men han har inte köpt Polly åt mig så pfffsch.

Bara så ni vet. Hoppas jag får sola imorgon. Utomhus.

Big spender

Kategori: LS Photo & Design

Idag, idag, är, bortsett det fina vädret som inte kan mäta sig med det här, en bra dag. Köpte mig nämligen något väldigt fint: En kamera. Inte vilken kamera som helst heller. Den jag tjatat om i flera månader, när jag inte suttit och skrivit hur trött jag varit? Japp, DEN! Och ett objektiv med, blev det. Tog det minsta de hade ungefär, det andra väger så sjukt mycket. Det är en av de viktigaste sakerna Gustaf lärt mig när man handlar; gå efter kilopriset.

Dyrt som stryk blev det, men det är ok. Varför är det ok? För min nuvarande kamera köpte jag begagnad. Det är min hela motivering.

High Heels

Kategori: Fredrikstad

En alldeles förträfflig dag. Slog på stort och köpte lunch på jobbet, pasta med en massa grönsaker dränkt i pesto. Ove förklarade att pesto ska användas som krydda, jag gillar det som sås.

Sedan skulle jag ta bussen hem. I vanliga fall när jag frågar om bussen ska förbi Östfoldhallen så brukar de åka raka vägen, där jag bor. Den här mannen tog en omväg. Mygod vad jag var rädd att jag aldrig skulle komma fram. Men när jag väl valde att hoppa av så fick jag kommit in på Plantagen iallafall, passa på när man ändå är där. Dock var två blommor, tre krukor och 18 liter jord kanske inte världens smartaste val, av flera olika anledningar. 1. Jag hade 12cm klackar på mig och redan ont i fötterna - jord väger. 2. Jag skulle gå en bra bit till bussen, och sedan även från bussen. 3. Jag har nu använt den jorden jag behövde, och har nu ungefär 17 liter över.

Nu ska jag snooza lite framför Cougar Town innan Gusten kommer hem <3

Inget Sverige idag inte!

Kategori: Fredrikstad

Gusaf och jag hade storslagna, rent av enorma planer för förmiddagen: Vi skulle handla mat!

Meeen, fyra timmar snooz senare och det hade inte blivit så mycket av det, fniss.
Ibland är jag så jävla värdelös. Man kan tro att det är en bra grej att Gustaf nu får åka själv på lördag istället, men i mina ögon slipper man inte åka och handla - man går ju miste om det!

Nu ska jag göra ingenting i ett par timmar till och sen drar jag till jobbet.

Failad shoppingtur

Kategori: Fredrikstad

Hade stora planer för dagen idag, tog tom med mig rabatthäftet vi har delat ut på centret (mellan 20-25% rabatt på antingen en vara eller hela köp i alla butiker i centret. har jag flera häften? japp!) och gick in på clas ohlsson. Men fyfan. Tog med mig deras katalog och bestämde mig för att välja ut vad jag skulle ha innan jag gick dit istället. Blev två ljuslyktor från Indiska och två ascoola korgar som jag inte vet vad jag ska ha i :D Det var trevligt iallafall. Ska ta mig bort till Plantagen någon dag och fixa lite krukor alternativt någon blomma med... Vår <3 (japp, det regnar, blåser och gråar sig ute, men i mitt huvud lyser solen!)

Jag är så trött. Blöh. Ska sova en stund nu, vet att det det bara gör saken värre men kan ju alltid ta en koffeintablett innan jag somnar!

Jag har sån himla tur att jag fick det jobb jag fick. Det är verkligen awesome.

Ännu en trött dag

Kategori: Fredrikstad

Är väldigt trött just nu, trots att det är måndag och vi inte haft en enda kund idag typ. Norges "största diva" har nämligen dött, typ 93 år gammal, och det var begravning vid 14 idag så alla satt hemma och kollade tv. Märktes nog särskilt hos oss som garanterat har den högsta medelåldern på centret. Antar att det är mest intressant för dem som har bäst koll, och jag har ingen koll så jag är bara glad att jag slutade 20.00. Har man fyllt 90 är det ok att dö, tycker jag.

Ska sätta mig och fixa på en ny annons nu. Den till Susanna Uhlen är i princip klar, jag ahr skickat hennes sistab önskemål på den nu så väntar bara på godkännande så lägger jag upp den. En hel del velande med den var det, men jag är nöjd ändå. Det är inte lätt med färgkombon röd/grön/gul/guld/vit, men jag lyckades nog på bästa möjliga under förutsättningarna.

Om jag inte somnar till norska Paradise Hotel då (A). Om ni tyckte den svenska versionen var äcklig, smaklös och bara allmänt hemsk så är det ingenting jämfört med den norska. :D

Söndagsdeg

Kategori: Fredrikstad

Jag hade en alldeles för tuff dag på jobbet igår, helt klart. Men det var en bra kväll, en väldigt bra kväll.

Idag är vädret piss och jag gick inte upp förns vid 14, men det är ok för det är söndag.

 

Busy busy

Kategori: Fredrikstad

En trevlig helg på ingång, dock måste jag erkänna att jag inte är helt 100 ok med att min dötid (i vanliga fall 48h per helg) reduceras både iochmed att Gustaf har fiskat hit sin vän Sanna över helgen, jag ska jobba och imorgon kväll blir det dessutom bursdagskalas för Silje. På min Norska mätare är det här tillräckligt med aktivitet för en hel vecka för min del. Minst. Ribban har sjunkt lite kanske?

Nu ska jag fortsätta stirra på den fina blåbärsfläcken jag lyckats fixa på soffan.
Upp till bevis om flashbackmetoderna funkar för att få bort skiten.

En önskelista, sådär den 1 april.

Kategori: LS Photo & Design

Girig, jag? Nu tar ni nog fel, det finns ju inga skor på den.